Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

vagelisda

New member
11 January 2012
80
Το συμπέρασμά βγαίνει από το οτι ειναι γεγονός.
Πες μου πόσες και ποιες φορές έχεις δει και κουνιέται το utilization της gpu εκτός παιχνιδιών.
Θα πάρεις την απάντηση μόνος σου

19 June 2006
35,670
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

Για να το πω πιο λιανά ,ούτε στα βίντεο δουλεύει η gpu.

Κανένα άλλο ανέκδοτο θα μας πεις να γελάσουμε?
Τι είναι το hardware acceleration, ξέρεις?

Ω θε μου...

vagelisda

New member
11 January 2012
80
Λεγε με Βαγγέλη .
Ξέρεις λίγο μέσες άκρες .
Αν θες να σου πω ,να σου πω ,αλλα θα μου μιλάς με τρόπο.

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
753
Hρεμία guys, δεν έχει νοήμα να τσακωνόσταστε για αυτά τα θέματα. Περιμένετε να δει ο κος Μπέλλος τι παίζει απο θερμοκρασίες και να μας το μεταφέρει πρώτα. Και τροφοδοτικό μπορεί να ειναι και μνήμες, ακόμα και σκληρός που έχει τα χρονάκια του . Τίποτα δεν αποκλείουμε.
Βαγγέλη δεν χρειάζεται να γίνεσαι επιθετικός επειδή δεν συμφωνείς με τους άλλους συμφορουμίτες σου επειδή διαφωνείς ούτε να είσαι τόσο απόλυτος. Εξάλλου μέσα απο το διάλλογο βρίσκονται οι λύσεις. Και ναι συμφωνώ μαζί σου πως μηχανημα που παίζει σε XP δεν αξιοποιεί την GPU για H.A. Ειδικά στη σειρά 4000 της ΑΤΙ ποτέ δεν είδα utilization σε θέαση ταινιών ανεξαρτήτως player. Ακόμα και στο mp-hc με MAD VR και τα σχετικά η (συγκεκριμένη) κάρτα γραφικών μουλάρωνε.
Οπότε ας περιμενουμε πρώτα να απαντήσει ο κυριος Μπελλος και βλέπουμε.
Προτείνω να χρησιμοποιήσει την (δοκιμαστική) έκδοση του ΑΙDA64 και να κανει και ένα stress test να δει τι παιζει.

19 June 2006
35,670
Πολλά μπορεί να είναι όντως. Απλά, επειδή η περιγραφή του Βαγγέλη είναι ακριβώς ίδια μ' αυτό που αντιμετώπισα, θεώρησα καλό να γράψω την εμπειρία μου. Εξυπακούεται ότι έφτασα στο τροφοδοτικό σχεδόν κατά λάθος (αφού απέκλεισα όλους τους υπόλοιπους παράγοντες). Για να λέμε και όλη την αλήθεια, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι για κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φταίει το τροφοδοτικό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και ναι συμφωνώ μαζί σου πως μηχανημα που παίζει σε XP δεν αξιοποιεί την GPU για H.A. Ειδικά στη σειρά 4000 της ΑΤΙ ποτέ δεν είδα utilization σε θέαση ταινιών ανεξαρτήτως player. Ακόμα και στο mp-hc με MAD VR και τα σχετικά η (συγκεκριμένη) κάρτα γραφικών μουλάρωνε.
Οπότε ας περιμενουμε πρώτα να απαντήσει ο κυριος Μπελλος και βλέπουμε.
Προτείνω να χρησιμοποιήσει την (δοκιμαστική) έκδοση του ΑΙDA64 και να κανει και ένα stress test να δει τι παιζει.

DXVA δεν υποστήριζε εκείνη η σειρά της ATI μέσω XP? (software μεν αλλά σίγουρα ελαφραίνει την cpu)

X box fun

Established Member
31 January 2011
127
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

Για να το πω πιο λιανά ,ούτε στα βίντεο δουλεύει η gpu.

χαχαχαχα φίλε μου εμένα το gpu-z έχει γράψει μέχρι και 45% gpu load με την 980ti ....
ναι δε μιλάμε για default ρυθμίσεις αλλα πλέον όλοι οι players έχουν hardware acceleration...

επι του θέματος
Κατέβασε το gpu-z cpu-z και παρακολούθησε τι παίζει...
εμένα κάτι ανάλογο μου βάρεσε τροφοδοτικό και δυστηχώς μαζί του πήρε μητρική και καρτά γραφικών...

16 July 2006
7,516
HAMBURG
Παιδες ευχαριστω ολους σας !

δεν ειναι θεμα θερμοκρασιων ! Ετσι ξαφνικα θερμοκρασια;;;; ποτε δεν ζεστενοταν το ΠιΣι !!! δεν ζεσταινοταν ουτε οταν ξαγναγα να το ψιλοκαθαρισω ουτε το καλοκαιρι !

και να πω γιατι δεν ειναι θερμοκρασια : οταν το κλεισω και κρυωσει μια ολοκληρη μερα και το βαλω αμεσως μπρος ειναι ακομα σχετικα κρυο θα κολησει αμα του βαλω ταινια 1080ρ !!!

τον σκληρο τον αλαφρωσα κατα 80 γιγα ειναι 250αρης νομιζω εχει τωρα 80 γιγα ελευθερα και παλι τα ιδια...

το τροφοδοτικο το υποψιαζωμε .....

κατεληξα ομως στην καρτα γραφικων λογω στο ζορισμα που ισως τρωει οταν παιζει ταινια !

παρειγγειλα επεξεργαστη νεο επεξεργαστη και νεα καρτα γραφικων την ΑΤΙ 4890 πιο καλη και δυνατοτερη θα τα δοκιμασω μολις ερθουν !

τροφοδοτικο πειτε καμια μαρκα καλη θελω να εχει τροφοδοσια για καρτα γραφικων 2 x 6 πολικο βυσμα για καρτα PCI express !

Πολλά μπορεί να είναι όντως. Απλά, επειδή η περιγραφή του Βαγγέλη είναι ακριβώς ίδια μ' αυτό που αντιμετώπισα, θεώρησα καλό να γράψω την εμπειρία μου. Εξυπακούεται ότι έφτασα στο τροφοδοτικό σχεδόν κατά λάθος (αφού απέκλεισα όλους τους υπόλοιπους παράγοντες). Για να λέμε και όλη την αλήθεια, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι για κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φταίει το τροφοδοτικό.

προς τα εκει στρεφομαι ... τροφοδοτικο η καρτα γραφικων !!!!

19 June 2006
35,670
Βαγγέλη, κάνε τα τεστ που λένε τα παιδιά πρώτα με τα cpu z και gpu z. Αυτό που γράφεις με το άμεσο του ριστάρτ συνέβαινε και σε μένα με i7 και 295GTX κάρτα στα πρώτα 5-10 λεπτά. Στη δική μου περίπτωση δεν ήταν θέμα θερμοκρασίας, αλλά, ποτέ δεν ξέρεις. Το πισί έτρωγε φλασιά, έβγαζε μια μπλε οθόνη για λιγότερο από ένα δεύτερο και έκανε reboot μόνο του. Επίσης, να πω και κάτι άλλο...

Στην αρχή μου το έκανε με τα βίντεο (ασχέτως ανάλυσης). Μετά άρχισε να μου το κάνει γενικώς..π.χ. όταν μετέφερα κάποια αρχεία από έναν εξωτερικό σκληρό στον εσωτερικό του πισί. Επομένως, δεν έφταιγε αποκλειστικά η αναπαραγωγή. Αυτό με οδήγησε να ψαχτώ αλλού και έφτασα στο τροφοδοτικό.

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,518
παρειγγειλα επεξεργαστη νεο επεξεργαστη και νεα καρτα γραφικων την ΑΤΙ 4890 πιο καλη και δυνατοτερη θα τα δοκιμασω μολις ερθουν !

Αν όντως έχει θέμα η 4850 με το hardware acceleration υποψιάζομαι το ίδιο θα έχει και η 4890. Ίδιας σειράς είναι. Δεν έχει να κάνει με το πόσο δυνατή είναι η κάρτα. Πάρε καλύτερα καμια nvidia.

16 July 2006
7,516
HAMBURG
τωρα την παρειγγειλα .......

τι ειναι τα cpu z και gpu z τεστ ;;;

δεν εχω και πολυ ιδεα ειμαι της παλιας σχολης !

εγω το μονο που κοιταξα ειναι το SpeedFan και την αποδοση του επεξεργαστη μεσω Windows task manager

ευχαριστω και παλι ολους !

16 July 2006
7,516
HAMBURG
θα τρελαθω εβαλα το πισι να δω και να παρακολουθησω θερμοκρασια και πως θα παει και πιο πολυ να δω ακριβως ποτε θα κλεισει και εδω και ενα 20λεπτο παιζει απροβληματιστα χωρις να κολησει η να κλεισει ................

στο διαλα με τα κωλομηχανηματα .........

θα πηδηξω στο γκρεμο.......... δεν εχουμε κιολας...

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,518
Δουλεύει το CUDA με XP?

Δουλεύει, αλλά στo video processing χρησιμοποιείται dxva συνήθως.
Σε xp όμως μόνο dxva 1.0 παίζει, οπότε πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος player να το υποστηρίζει.
Δεν ξέρω αν ακόμα υποστηρίζεται ο VMR 7/9 renderer που το αξιοποιεί στον mpc/hc.

16 July 2006
7,516
HAMBURG
παιζει ακομα και το ΣπεεντΦαν δειχνει θερμοκρασια επεξεργαστη 44 βαθμους και απασχοληση επεξεργαστη 36% ............

οπως παντα ειναι τωρα !!!!!! ποτε δεν αναιβαζε πανω απο 55 βαθμους το πισι στον επεξεργαστη του χω βαλει 140 αρη διαμετρο ανεμιστηρα !

Δουλεύει, αλλά στo video processing χρησιμοποιείται dxva συνήθως.
Σε xp όμως μόνο dxva 1.0 παίζει, οπότε πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος player να το υποστηρίζει.
Δεν ξέρω αν ακόμα υποστηρίζεται ο VMR 7/9 renderer που το αξιοποιεί στον mpc/hc.
δηλ να αλλαξω πλευερ ;;;

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Άσχετο μεν θα πείτε αλλά και αυτά τα XP πρέπει να αλλαχτούν, είναι από μονα τους πρόβλημα σήμερα πια.
Θα συμβούλευα και δοκιμές σε win 7 / 10

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,518
ακομα παιζει....

νομιζω εχει τι να κανω ;;;

τωρα παιζει με τον DOT Player

E ενεργοποίησέ τον! Πες αν κάνει διαφορά.
Δες μήπως έχει και ο dot.
Και ο mpc-hc τον υποστηρίζει ακόμα απ'ό,τι είδα.

16 July 2006
7,516
HAMBURG
Απάντηση: Re: Κολλάει το PC οταν βάζω 1080ρ ταινία !!!

Άσχετο μεν θα πείτε αλλά και αυτά τα XP πρέπει να αλλαχτούν, είναι από μονα τους πρόβλημα σήμερα πια.
Θα συμβούλευα και δοκιμές σε win 7 / 10

ναι το ξερω οτι θελουν πεταμα αλλα εχω ενα σωρο προγραματα που παιζουν με τα ΧΡ ....

ελεγα να φτιαξω ενα πιο εξελιγμενο Πισι και να βαλω εκει τα Γουιντοους 10 ...

εχω παρει Σουπερ Ντουπερ Μητρικη και καρτα Γραφικων για να φτιαξω νεο HTPC αλλα περιμενω τροφοδοτικο μνημες δισκους ψυκτρα κτλ,....

σε αυτο ελεγα να βαλω τα Γουιντους τα 10 οχι στο παλιο που εχω ....

εν τω μεταξυ το Πισι που λεγαμε ΑΚΟΜΑ παιζει .........

E ενεργοποίησέ τον! Πες αν κάνει διαφορά.
Δες μήπως έχει και ο dot.
Και ο mpc-hc τον υποστηρίζει ακόμα απ'ό,τι είδα.

οκ θα δοκιμασω !!!!!!!!!!!!!

ακομα παιζει τελοια !!!!!!!

επεξεργστης 46 βαθμους απασχοληση 32% .......

osatosa

Supreme Member
28 March 2011
5,780
Πάτρα
Εγώ XP έχω σε 2-3 μηχανήματα και δουλεύουν μια χαρά ...και σε 1080 και σε όλα.
Τα πάντα τα βλέπω με τον Media Player των windows αλλά με drivers απο εδώ :
http://www.mediaplayercodecpack.com/
Μαζί με το πακέτο εγκαθιστά αν θέλεις και τον Media Player Classic που και αυτός είναι πολύ καλός.
Μηχανάκι Pentium 4 στα 3.20 GHz & 3 GB Ram.