Κόλλημα εικόνας σε Onkyo 906

kef2566

Established Member
30 June 2006
144
Athens
Φίλοι του Forum καλησπέρα.
Έχω εδώ και μερικές ημέρες αντικαταστήσει το παλαιό Sony STR 940 με τον Onkyo 906. Το μηχάνημα είναι εκπληκτικό αλλά πολλές φορές (όχι πάντα) όταν αλλάζω το κανάλι στον δορυφορικό δέκτη (Topfield 7700 HSCI) η εικόνα που παίρνω από τον Onkyo κολλάει. Ο δέκτης είναι συνδεδεμένος με HDMI στον AV Receiver. Πιστεύω ότι φταίνε οι ρυθμίσεις του scaler αλλά δεν μπορώ να βρώ τις σωστές.Μήπως έχει κάποιος φίλος από το forum αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Ο AV Receiver ξεκολλά μόνο με με διαδικασία off/on ξανά.

Φιλικά !

Καλημέρα, τετοια κολπα στα κανει και απο τις αλλες εισοδους του hdmi που εχεις συνδεσει τις αλλες πηγες DVD/DVD recorder κτλ ? Θεωρητικα δινεις χαμηλοτερης αναλυσης σημα στον 906 πχ 720p και χρησιμοποιεις τον scaler του 906 για upsacle σε 1080p ! Σωστα ? Εαν γινει pass thru απο τον 906 κολλαει το μηχανημα ?

Φίλε Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Δεν το έχω παρατηρήσει από άλλες πηγές (πχ blu ray - dvr player) για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν αλλάζω συνέχεια την πηγή. Δηλαδή παίζει το σήμα της πηγής και όταν τελειώσει η ταινία αλλάζω απλά την πηγή εισόδου μια φορά στo Δορυφορικό δέκτη. Εκεί μου παρουσιάζει το πρόβλημα όταν αλλάζω τα κανάλια στον δέκτη. Κολλάει η εικόνα ενώ ο ήχος είναι του σωστού καναλιού.Μόνο με on/off διαδικασία επανέρχετε. Σημειώνω ότι δεν το παρουσιάζει πάντα. Δεν θυμάμαι τι ρυθμίσεις έχω στον scaler του onkyo και αυτή την στιγμή βρίσκομαι διακοπές οπότε είναι δύσκολος ο έλεγχος των ρυθμίσεων.Θυμάμαι όμως οτι έχει ρυθμίσεις τόσο για το source όσο και για το output (HDMI main ή Sub) μάλλον κάπου εκεί έχω κάνει την πατάτα . Θα ξαναεπανέρθω όταν με το καλό επιστρέψω από τις διακοπές με σύνεχεια στο post.
Φιλικά 1

Δε νομιζω να ειναι θεμα στο Upscaling γιατι ο Reon δεν ειναι τπτ τυχαιο.Ισως ειναι υπερθερμανση αν παρατηρησεις μετα απο λιγη ωρα αν βαλεις το χερι σου πανω απο το σημειο που ειναι ο επεξεργαστης καει παρα πολυ.Καλο θα ηταν να εβαζες καποιο ανεμιστηρακι απο πανω ωστε να ''βοηθησεις'' το μηχανημα.Κανει δουλεια πιστεψε με!!!
Εγω κολλημα ειδα μονο σε dvd (απο το videoclub),σπασηματα εικονας δηλαδη,απο εισοδο HDMI,αλλα δεν ειναι θεμα του επεξεργαστη σιγουρα

Χρήστο ο δέκτης δεν το έχει παρουσίασει ποτέ όταν το σήμα του το "βλέπω" απεύθειας στην TV χωρίς την μεσολάβηση του AV Receiver.Ίσως να φταίει η υψηλή θερμοκρασία όπως αναφέρει ο άλλος φίλος του forum μιάς και έκει που βρίσκεται δεν μπορώ να πω ότι αερίζεται αρκετά.