κολλημα σκληρου

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
Λοιπον εχω το μηχανακι WD TV HD media player και εχω συνδεσει επανω δυο σκληρους δισκους WD MY BOOK ESSENTIAL 500 GB και 1TB.To προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι σε μερικες ταινιες 720p (δε τολμω τις 1080) κολλαει σε μια σκηνη μερικα δευτερολεπτα και μετα τρεχει η ταινια μονη της μερικα δευτερολεπτα(ff) και στη συνεχεια παιζει κανονικα .Τι μπορει να φταιει; το εχω συνδεσει με τον ενισχυτη SONY STR-DE 495 που εχω απο παλια με οπτικη και rca και στη TV LG37LH με hdmi.καμια ιδεα μηπως το μηχανακι ειναι αδυναμο να εχω δυο σκληρους συνδεδεμενους; Α και μια απορια ακομη, στον ενισχυτη μου γραφει dolby digital ή dts αναλογα και με τα εμφανιζει 3 2/1 οπως ακριβως το γραφω.Ο ενισχυτης υποστηριζει dts dolby digital dolby prologic.Ετσι γραφει καμια ιδεα και για τα δυο που σας αναφερω; ευχαριστω εκ των προτερων.

Αν μιλάμε για το 1ης γενιάς μηχανάκι, δεν έχει θέμα να διαχειριστεί δύο δίσκους ταυτόχρονα, μάλλον τα αρχεία που σου παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα, είναι απλά βαριά για τον επεξεργαστή του...

Το 3 2/1 που σου δείχνει ο ενισχυτής σημαίνει εξακάναλο ήχο, με διάταξη τριών μπροστινών καναλιών, δύο περιφερειακών και ενός χαμηλών...

Επομενως πρεπει να αλλαξω μηχανακι; Και τι να παρω παλι WD πιο προσφατο ή αλλη μαρκα; ευχαριστω για τη βοηθεια.

ξαναγραφω για να ρωτησω WDTV LIVEHUB PAL1T και CRUSTAL AUDIOAPPSTREAMER TV ειναι μηχανακια που θα μπορω να βλεπω απροβληματιστα τα 720 & 1080 MKV χωρις προβλημα.εχουν και internet δηλ.συνδεω το router στο μηχανακι και ακουω διαδικτυο; παιρνει και σκληρο εξωτερικο που εχω; οποιος μπορει να απαντησει γιατι στο εδω μαγαζι δε ξερουν

Χωρις να θεωρηθω ξερολας ...

Η σειρα WD AV ειναι ειδικα βελτιστοποιημενη για συνεχη εγγραφη βιντεο (24/7) σε καμερες παρακολουθησης
και για να μην κολλησει το βιντεο εχουν απενεργοποιησει το Εrror Correction. Καλυτερα να εχεις ενα glitch
καθε μισο δευτερολεπτο παρα να μην γραψει τιποτα το βιντεο για 5 δευτερολεπτα. Εδω, υπαρχει ενα θεμα :
οτι λαθη προκυπτουν απο μεταφορες αρχειων το κυκλωμα του δισκου θα στα πεταει μεσα αβερτα κουβερτα,
κατι σαν bad sectors που δεν καταχωρουνται και θα σου χαλαει την ομαλοτητα ροης του βιντεο και θα πρεπει
να τα ξανακατεβαζεις !!! Καλυτερα παρε ενα κλασσικο δισκο για απλη χρηση και ας σταματησει η αντιγραφη
η η αναπαραγωγη για 5 δευτερολεπτα μεχρι να ολοκληρωθει το error correction.

Πριν πεις οτιδηποτε .... εχω παραγγειλει WD AV 1 Terabyte (και οχι καποιον αλλον κλασσικο δισκο που
σου προτεινω). Στην δικη μου απλοικη λογικη, καλυτερα να εχεις ενα ελαφρυτερο platter να περιστρεφεται
μεσα σε εναν 2.5αρη δισκο (που ειναι σχεδον σαν καρτα μνημης) παρα να εχεις 2 και 3 βαρυτερα platters
μεσα σε εναν 3.5αρη δισκο ! Σε ποια περιπτωση ειναι μεγαλυτερη η αξιοπιστια και απροσκοπτη η λειτουργια ?
Περα απο MTBF 1.000.000 ωρων και στροφες platter (ο WD AV-25 που θα μου ρθει, περιστρεφεται με μονο
5400 σαλ).

Ζυγισε τι ειναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ στην δικη σου περιπτωση .... και πραξε αναλογα !

Last edited:
ομολογω δε καταλαβα τιποτα απο την απαντηση(δε ξερω και πολλα εξαλλου).τα δυο μηχανακια που προανεφερα θα παιζουν 720 και1080 ανετα και δευτερο συνδεονται στο διαδικτυο με το router;

Οσο πιο γρηγορα διαβαζεται ενας δισκος τοσο ομαλοτερα θα παιζει μια ταινια.
Βεβαια υπαρχει και ο παραγοντας επεξεργαστης (του Μedia Player) που κανει την αποκωδικοποιηση
των πακετων που στελνει ο σκληρος δισκος (η το BluRay disk) και την αποστολη τους ως φορμα
που αναγνωριζει η τηλεοραση. Τι να σου πω εδω ? Παιρνεις τον media player με το ισχυροτερο
τσιπακι.

Οσον αφορα την αναγνωση (εφοσον αναφερεσαι σε σκληρους δισκους) η αναγνωση στηριζεται
σε τρια στοιχεια 1) ποσο γρηγορα περιστρεφονται οι κυλινδροι (platters) μεσα στον δισκο,
2) ποσο γρηγορο ειναι το μοτερ που κινει την κεφαλη αναγνωσης πανω απο αυτους,
3) ποσο γρηγορα "διωχνει-αδειαζει" το buffer (η εσωτερικη μνημη) της πλακετας του σκληρου
δισκου τα δεδομενα προς τα ΕΞΩ > στον Media Player (οχι προς την τηλεοραση, μονο προς
τον media player).

Στην πρωτη περιπτωση, οσο πιο γρηγορα τοσο καλυτερα (δηλαδη 7200 σαλ η 10000 σαλ).
ΟΜΩΣ ... οτι δουλευει στο ΟΡΙΟ γερναει και πιο γρηγορα (η ... αστοχει πιο ευκολα !!!!).
Γιαυτο σου μιλησα για τις 5400 σαλ του δισκου μου (που ακομα δεν εχω παραλαβει).
Ειναι λιγακι αργος αλλα ΜΑΛΛΟΝ θα δουλεψει περισσοτερο καιρο απροβληματιστα.

Στην δευτερη περιπτωση, το μοτερ της κεφαλης αναγνωσης(-εγγραφης) πρεπει να
ειναι ισχυρο ωστε να προλαβαινει τις στροφες του κυλινδρου (η κυλινδρων) μεσα στον
σκληρο δισκο και να τις διαβαζει (η εγγραφει). Συνηθως ειναι 11 msec (απο την αναγνωση
ενος κυκλικου τομεα σε καποιον διπλανο τομεα). ΣΥΝΗΘΩΣ .... δεν ειναι guaranteed !

Στην τριτη περιπτωση, θελεις δυο πραγματα για να "διωξεις" γρηγορα τα δεδομενα.
Μεγαλο (προσωρινο) buffer πανω στην πλακετα του σκληρου δισκου (συνηθως, 16 MB
ειναι αρκετα) ΚΑΙ γρηγορο πρωτοκολο επικοινωνιας. Αυτο που, ισως, να εχεις ακουσει
ως SATA-I (II και III). Επισης, αν εχεις αυτονομο δισκο που δουλευει εκτος Media Player
και στηριζεται σε USB η FireWire πρωτοκολο πρεπει να χεις την πιο τελευταια προδιαγραφη,
δηλαδη USB 3.0 η FireWire 800 κλπ, κλπ. Στην δικη σου περιπτωση, νομιζω οτι εχεις συνδεση
HDMI 1.4 απο το media player μεχρι την TV, αλλα δεν γνωριζω τι συνδεση εχει ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ
ο media player με τον σκληρο δισκο ? Δεν εχει και πολυ νοημα να εχεις γρηγορη εξωτερικη
συνδεση οταν χανεις ταχυτητα στην εσωτερικη !!!!

Ελπιζω να βοηθησα ....

Last edited:
υπαρχει καποιος που να μπορει να μου προτενει ενα μηχανακι γυρω στα 150e που να κανει οσα προανεφερα(διαδικτυο,MKV,ΚΛ.Π) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

160 εχει το med600 πας με κλειστα τα ματια σ αυτο αλλα δεν παιρνει εσωτερικο δισκο

για να χρησιμοποιω το διαδικτυο χρειαζεται μονο συνδεση με το router;γιατι το pc βρισκεται αλλου στο κατω σπιτι και δε πιανει με wifi

Re: Απάντηση: κολλημα σκληρου

εχει usb θυρες για συνδεσω δυο σκληρους που εχω και εχει internet ραδιο;

Έχει 2 * USB θύρες (usb 2.0 ταχύτητας), μπορείς να συνδέσεις 2 σκληρούς δίσκους... Επίσης για internet radio έχει την εφαρμογή Shoutcast που όμως τη βρίσκω φτωχή (την έχω δοκιμάσει) καθώς ναι μεν έχει σταθμούς αλλά δεν έχει ευκολίες που θα έβρισκα απαραίτητες (όπως πχ αναζήτηση βάση περιοχής).
Τονίζω εδώ οτι το med600 δεν έχει wifi (μόνο σύνδεση ethrnet) εκτός και το παραγγείλεις με wifi (και εξτρά κόστος).

για να χρησιμοποιω το διαδικτυο χρειαζεται μονο συνδεση με το router;γιατι το pc βρισκεται αλλου στο κατω σπιτι και δε πιανει με wifi
Δυστυχώς το med600 δεν έχει wifi οπότε πρέπει να συνδεθεί στο router ενσύρματα (μα καλώδιο)... Το αν γίνεται ή όχι αυτό εσύ το ξέρεις (που γνωριζεις τους χώρους σου). Σε περίπτωση που δεν μπορείς ενσύρματα θα πρέπει να βρεις άλλο media player με wifi (ή το med600 με το εξτρά wifi kit).
Περισσότερα (ερωτήσεις/απαντήσεις) στο ομώνυμο θέμα...

εγω αυτο που θελω ειναι να συνδεσω το router ενσυρματα καθως η γραμμη διαδικτυου ειναι στο σπιτι.το κομπιουτερ ειναι κατω λογω παιδιων.αυτο με ενδιαφερει To CRUSTAL AUDIO APPSTREAMER TV ειναι καλο: