Κόλλησα

Οκ το είδα.

1ο

Πρώτα θα κάνεις τα πάνω δεξια λαμπιόνια. Με απλά κάτοπτρα και μετά με διαθλαστήρα θα εκτρέψεις την ακτίνα να περάσει αριστερα χτυπώντας το κεντρικό λαμπιόνι (η δέσμη περνάει απο το βέλος κάτω αριστερά)

2ο
Το κεντρικό θα το χτυπήσεις σύνολο 3 φορες. Μία που περνάει στην αρχή, μία που περνάει απο δεξιά αριστερά και μία που γυρνάει πάλι πίσω. Στο τέλος σχηματίζεται ένα Χ με γραμμή στην μέση.

3ο
Γυρνας την ακτίνα με κάτοπτρο και διαθλαστήρα να ανέβει πάνω περνώντας απο το βέλος και την διαθλάς πάλι για να χτυπήσει την λάμπα.

4ο
Ξαναστέλνεις την ακτίνα απο δεξιά τώρα για να χτυπήσει το λαμπιόνι κάτω δεξια.

5ο
Πρέπει να την διαθλάσεις και με κάτοπτρά να χτυπήσει την λάμπα και να γυρήσει κολλητά με τον τοίχο προς τα πάνω.

6ο
Περνάει απο το βέλος πάνω και με καθρέπτη χτυπάει στον πρώτο διαθλαστήρα και πάει στο τελευταίο λαμπιόνι.

Ώς εκεί είμαι και εγώ στο 24 το άφησα. Ίσως το ξαναπιάσω άλλη φορά, βαρέθηκα... Δεν αντέχω να δώ την λύση ακόμα όμως...

Μπα... όπως είπα μετά το www.godtower.com τίποτες δεν είναι πια το ίδιο...

Όποιος τολμηρός δοκιμάζει την τύχη του. Βοήθειες και οδηγίες για τα πρώτα levels διαθέσιμες!

ΥΓ. Πάει και το 24... όταν το προσπαθούσα την προηγούμενη βδομάδα δεν μου έβγαινε με τπτ. Ήθελε να ωριμάσει λίγες μέρες... Το 25 την άλλη βδομάδα...

Κι εγώ έφτασα αισίως στο 25. Άντε να δούμε...

Αλέξη, για στείλε οδηγίες για το godtower, μου τις βγάζει στα αλαμπουρνέζικα και δεν πιάνει καμιά κωδικοποίηση...

Last edited:
παιδιά μια ερώτηση για το 13 !

φτιάχνουμε τις εξωτερικές clockwise και τις εσωτερικές anticlockwise ?

γιατί φτιάχνοντας και τους δυο "κύκλους" clockwise μου περισεύει η λάμπα κάτω και δεξιά διαγώνια απο το λέιζερ !

Κι εγώ έφτασα αισίως στο 25. Άντε να δούμε...

Αλέξη, για στείλε οδηγίες για το godtower, μου τις βγάζει στα αλαμπουρνέζικα και δεν πιάνει καμιά κωδικοποίηση...

Είναι έτσι ώστε να μην μπορείς ούτε τις οδηγίες να διαβάσεις... Οι τύποι γενικά σκανάρουν συνεχώς το ιντερνετ και παρακαλούν κατεβάζουν λίστες με τις λύσεις και τέτοια... Προσπαθούν πολύ να το διατηρήσουν.

Κάθε lvl είναι μία αναζήτηση ενος κωδικού. Για την εύρεση αυτού σου δίνει κάθε φορά διάφορα στοιχεία. Άλλα είναι πιό εμφανή άλλα και να στα πούν δεν τα βλέπεις...
Συχνά χρειάζεται να ψάχνεις σε άλλες σελίδες για πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να λύσεις τον γρίφο.

Για να δώσω ένα παραδειγμα στο πρώτο επίπεδο.
Την βάζω με το γνωστό κόλπο σποιλερ για όποιον θέλει να δοκιμάσει έτσι

Μεθοδος

Στο πρώτο επίπεδο σου δίνει μια εικόνα που μοιάζει με χάρτη αλλα δεν αναγνωρίζεις απο τί. Και απο κάτω κάτι γράμματα που πάλι δεν βγάζουν νόημα.
Αν κοιτάξεις καλύτερα θα δεις οτι ο χάρτης είναι της Ασίας και είναι αντεστραμένος (κατοπτρο). Αντίστοιχα είναι και τα γράμματα.
Αν θές βάζεις καθρεπτάκι, αλλα και χωρίς βγάζεις οτι λένε GMT +4.30

Ψάχνεις στο ρολόι των Windows και βλέπεις οτι αυτήν την ώρα έχει μόνο ένα μέρος στον κόσμο. Η λύση του γρίφου δλδ είναι το ονομα αυτής της πολης.

Απάντηση
kabul

Έτσι κάπως πάνε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να λύσεις εναν έναν τους γρίφους. Έχω πάει μέχρι το 24-25 μέχρι που το παράτησα κάποια στιγμή οπότε μέχρι εκεί δίνω συμβουλές. Μετά απο κεί θα το πάμε μαζί...

Last edited:
Re: Απάντηση: Κόλλησα

παιδιά μια ερώτηση για το 13 !

φτιάχνουμε τις εξωτερικές clockwise και τις εσωτερικές anticlockwise ?

γιατί φτιάχνοντας και τους δυο "κύκλους" clockwise μου περισεύει η λάμπα κάτω και δεξιά διαγώνια απο το λέιζερ !

Σε αυήν την λάμπα τελείωνεις.

Clockwise κάνεις και τις δύο σειρές.

Πρώτα την εξωτερική και μετά πίσω απο το λείζερ την φέρνεις με διαγώνιες για την εσωτερική

Απάντηση: Re: Κόλλησα

Για το 23 έχω δώσει παραπάνω αναλυτικές βήμα βήμα οδηγίες κοίτα τις αν θές.

το είδα , αλλά κολλάω στο να κάνω με απλά κάτοπτρα τα πάνω δεξιά λαμπιόνια. Αλλά στο τελευταίο πάνω δεξιά , εάν φτάσει η ακτίνα πως θα γυρίσει να συνεχίσει ; αφού δεν πάει πουθενά . ( κάτι δεν καταλαβαίνω )

Last edited: