Κόλληση καλωδίου με καλάι για προέκταση των surround ηχείων

lakis90

New member
27 November 2009
67
Κατα την γνωμη σας......

Εχω 23 μετρα καλωδιο για το αριστερο surround ηχειο κ δεν επαρκει, κ
θα του προσθεσω επιπλεον 3 μετρα καλωδιο κ θα τα ενωσω μεταξυ τους με καλάι ωστε να
φτασει στο ηχειο ( για το δεξι surround ηχειο τα 20 μετρα επαρκουν).

α)Υπαρχει αισθητη διαφορα στην απωλεια/ποιοτητας (μουσικης-ταινιων)αν ενωσω τα καλωδια με καλάι
για το 1 surround ηχειο αντι να αγορασω καινουργιο ενιαιο καλωδιο?
β)Η ενωση των καλωδιων ειναι καλυτερα να γινει με καλάι παρα με σκετη μονωτικη ταινια, ετσι δεν ειναι?

Re: κολληση καλωδιου με καλαι για προεκταση στα surround ηχειων

Κατά τη γνώμη μου δεν θα ακούσεις καμιά διαφορά όπως και να το κάνεις. Παλαιότερα που έκανα ένα πείραμα και τράβηξα τα sourround πιο πίσω είχα ενώσει τις προεκτάσεις με κλέμες . Ακουγόταν ακριβώς το ίδιο.

Απάντηση: κολληση καλωδιου με καλαι για προεκταση στα surround ηχειων

καλό είναι το μήκος καλωδίων του ζεύγους των ηχείων να είναι το ίδιο.

Aρα να μην ανησυχω κ τοσο για την κολληση που θα τους κανω με καλάι....

Για τα μπροστινα ηχεια ξερω οτι τα καλωδια πρεπει να ειναι ιση αποσταση,
ειναι απαραιτητο να ειναι ισης αποστασης κ τα καλωδια των surround ηχειων
ή επειδη ειναι surround δεν μας πειραζει κ τοσο?
Απλα στην μουσικη ελεγα μηπως εχει θεμα,επειδη θα εχουν 3 μετρα διαφορα.

Απάντηση: κολληση καλωδιου με καλαι για προεκταση στα surround ηχειων

Θα έλεγα καλάϊ με ασήμι και από πάνω θερμοσυστελλόμενο.

Δεν έχει σημασία πιο ζεύγος ηχείων είναι, τα 6 επιπλέον μέτρα μπορεί να είναι μεγάλη διαφορά στα 20 (+30% περίπου).

Re: Απάντηση: κολληση καλωδιου με καλαι για προεκταση στα surround ηχειων

Λαθος δικο μου ξεχασα να αλλαξω τα μετρα μεσα στην παρενθεση.

Η διαφορα μεταξυ τους στο καλωδιο θα ειναι 3 μετρα.
23 μετρα ειναι το καθε καλωδιο και + 3 μετρα που θα προσθεσω μονο στο 1 surround ηχειο (δηλ 23 μετρα κ 26 μετρα το αλλο καλωδιο).
Ειναι πολυ τα 3 μετρα πως το βλεπεις?

Σκεφτηκα για να ειναι ιση αποσταση τα καλωδια μεταξυ τους να προσθεσω 3 μετρα καλωδιο
κ στα 2 surround παρολλο που στο ενα ηχειο φτανει, αλλα με προβληματιζει η κολληση που θα εχω κ στα 2 καλωδια.

Αρα τι ειναι προτιμοτερο να προσθεσω 3 μετρα καλωδιο κ στα 2 ηχεια για να εχω ισης αποστασης καλωδια
αλλα θα εχω 2 κολλησεις με καλαι (ενω πριν το ενα καλωδια ηταν ενιαιο στο ενα ηχειο), ή να προσθεσω 3 μετρα καλωδιο μονο στο ενα
ηχειο να γλιτωσω δηλ το μειονεκτημα της κολλησης με καλάι αλλα θα μειονεκτει στο οτι τα καλωδια δεν ειναι ισης αποστασης?

Μην αγχώνεσαι με τα surround ηχεία. Δεν είναι ηχεία απαιτήσεων. Γι αυτό είναι πάντοτε και τα πιο οικονομικά από όλο το σύστημα. και λίγο μακρύτερο να είναι το καλώδιο δεν θα ακούσεις καμία διαφορά.

Το μόνο σημαντικό σε αυτά τα ηχεία είναι η τοποθέτηση τους. Δηλαδή το ύψος τους και η κλίση τους.

Αρα θα προεκτεινω μονο το ενα καλωδιο στο ένα ηχειο (+3 μετρα)
θα το κολλησω με καλάι κ θερμομονωτικο, κ τελος.