Κολλητήρι-σταθμός (επιλογές, είδη, σχετικά θέματα)

Απάντηση: Κολλητηρι,τα φωτα σας Please

Καλή επιλογή φαίνεται σίγουρα και όπως λες μόνο ο χρόνος θα δείξει...

Τα μεταφορικά είναι αστρονομικά!

Καλορίζικο λοιπόν και με την ευκαιρία πολύχρονος!

Απάντηση: Re: Κολλητηρι,τα φωτα σας Please

Ευχαριστώ Μανώλη για τις ευχές. -bye-

καλοριζικο απο που η αγορα ;

Από εδώ. Αγορά με paypal και σε μία εβδομάδα παραλαβή.

Re: Κολλητηρι,τα φωτα σας Please

Καλησπέρα επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για κολλητήρι με τι προτείνετε να αρχίσω; Σκέφτομαι ή το CT-BRAND CT-936C ή το ZD99 ή κάποιο άλλο; Ευχαριστώ!

Από ότι βλέπω κινείσαι στο κατώτερο άκρο τιμής των σταθμών.

Δεν το λέω απαγορευτικά, άλλωστε δεν έχω εμπειρία από αυτούς που έχεις επιλέξει.
Να το κοιτάξεις λίγο συνολικά.
Συνολικό κόστος σταθμού, επάρκεια και τιμή ανταλλακτικών (κυρίως μύτες) και το κυριότερο γιατί κυρίως το προορίζεις!
Έχω την εντύπωση ότι με 44-48W η επάρκεια για γρήγορη κόλληση κυρίως στις αμόλυβδες δύσκολα θα επιτευχθεί.

Δώσε λίγο χρόνο, μήπως βρεθεί μέλος που έχει εμπειρία από τα συγκεκριμένα και σε διαφωτίσει καλύτερα.

Last edited:

Αν πρέπει να πάρει ένα από εκείνα τα δυο, τότε σίγουρα το 936. Κλώνοι είναι όλα αυτά του παλιού Hakko.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλησπέρα επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για κολλητήρι με τι προτείνετε να αρχίσω; Σκέφτομαι ή το CT-BRAND CT-936C ή το ZD99 ή κάποιο άλλο; Ευχαριστώ!

Δεν ξέρω τι λένε τα παραπάνω, αλλά εμένα αυτός με έχει εξυπηρετήσει πιστά τα τελευταία 8 χρόνια.

Αλλά αν έπαιρνα τώρα καινούργιο, θα πήγαινα σε επώνυμο (άλλη κατηγορία τιμής).

Αν πρέπει να πάρει ένα από εκείνα τα δυο, τότε σίγουρα το 936. Κλώνοι είναι όλα αυτά του παλιού Hakko.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Και εγώ αυτό έχω διαβάσει για αυτό τον ξεχώρησα

το zd99 ειναι απλά σκουπίδι μακρια
Γιατί το λες φίλε μου έχεις κάποια προσωπική εμπειρία ή έχεις διαβάσει κάτι;

Δεν ξέρω τι λένε τα παραπάνω, αλλά εμένα αυτός με έχει εξυπηρετήσει πιστά τα τελευταία 8 χρόνια.

Αλλά αν έπαιρνα τώρα καινούργιο, θα πήγαινα σε επώνυμο (άλλη κατηγορία τιμής).
Πολλά τα λεφτά έλεγα μέχρι 35 χωρίς μεταφορικά. Thx πάντως

το είχα και ειναι για πέταμα όπως και όλα τα ZD είχα επισης και ένα για αποκόλληση εκεί να δεις κάθε λίγο έκαιγε την αντίσταση
άποψη μου αν μπορείς να το αποφύγεις από εκεί και πέρα βέβαια παίζει ρόλο και η τσέπη οπότε πάω πάσο
απλά κάποιες φορές το φθηνό το πληρωνουμε 2 φορές

Μάλιστα. Ωραία είδα ότι και τα antex είναι πολύ καλά και συγκεκριμένα το XS-25 και το cs18. Ανάμεσα σε αυτά τα 2 και το 936c ποιο θα μου προτείνατε και γιατί; Το ότι έχει το 936 ρυθμιστή για θερμοκρασία σημαίνει ότι κάνει και για διαφορετικές δουλειές σωστά;

ANTEX να πάρεις ανεπιφύλακτα όπως και ERSA ,WELLER αλλά να αποφύγεις την κόκκινη σειρά ειναι κινεζια έχω ένα τέτοιο στην δουλειά

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πάρε το 936 ειναι ρυθμιζόμενο και έτσι ποιο ευέλικτο

δεν είχα δει ότι ειναι ct brand εγώ θα αγόραζα antex η κάτι από τα άλλα που σου είπα

αν δεν βιάζεσαι κανε υπομονή μάζεψε λίγα παραπάνω λεφτά και πάρε από εδώ κάτι που θα σου μείνει

https://www.reichelt.de/Soldering-Stations-XYTRONICS/2/index.html?&ACTION=2&LA=2&GROUPID=4543

Οκ κάτι τελευταίο.. Επειδή μέχρι τώρα δανειζόμουν κολλητήρια δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με το ρυθμιστή της θερμοκρασίας του ct brand. Που μπορώ να δω τι θερμοκρασία χρειάζεται η κάθε κόλληση; Ευχαριστώ

Ήδη έχω ξεπεράσει το αρχικό budget οπότε δεν θα ήθελα να ξεφύγω και άλλο

όλες οι νέες κολλήσεις που υπάρχουν στο εμπόριο χρειάζονται περισσότερη θερμοκρασία λόγω του ότι ειναι rhos δεν είμαι σίγουρος ότι το 936 θα δουλέψει καλά με αυτές

Μάλιστα. Ωραία είδα ότι και τα antex είναι πολύ καλά και συγκεκριμένα το XS-25 και το cs18. Ανάμεσα σε αυτά τα 2 και το 936c ποιο θα μου προτείνατε και γιατί; Το ότι έχει το 936 ρυθμιστή για θερμοκρασία σημαίνει ότι κάνει και για διαφορετικές δουλειές σωστά;

Έχω ένα Antex CS18 με πολύ ψιλή μύτη ειδικά για τα SMD και είναι πολύ καλό, αλλά είναι λίγο ασθενές για γενικότερη χρήση (18W είναι κάπως λίγα..). Καλύτερα το XS25, αν και τελικά λογικά θα πας στο 936 ως πιο γενικής χρήσης.

Ναι εκεί καταλήγω στο 936 μέσα στα στην επόμενη βδομάδα θα γίνει αγορά.

Καλημέρα και πάλι επειδή το παρήγγειλα τελικά το 936 θα μπορούσατε να μ πείτε τι άλλο χρειάζομαι; Ευχαριστώ

Κόλληση κλασική με μολύβι 67-33 η 60-40 SnPb, διαμέτρου 0.6-0.8χιλ και flux σε τζελ η πάστα. Ισοποροπυλική αλκοόλη και οδοντόβουρτσα να καθαρίζεις τις πλακέτες μετά τις κολλήσεις η όταν είναι παλιές, και μπλεντάζ χάλκινο (solder wick) για ξεκολλήματα.

Πάρε και ένα μπρούτζινο σύρμα (τζίβα) από σούπερ μαρκετ (αυτά που έχουμε στο νεροχύτη) για να σκουπίζεις τη μύτη δίχως θερμικά σοκ από το υγρό σφουγγάρι.
Εάν το πας και προς τα smd, θα χρειαστείς και 0,4mm κόλληση.
Για αρχή με όλα αυτά που έχουν ειπωθεί είσαι καλά...