Κολλητηρι

Deathlok

AVClub Enthusiast
30 January 2016
1,040
Καλησπέρα παιδιά είχα ένα κολητηρι με λεπτή μύτη ρυθμιζόμενο μάρκα CT brand του κιλου δλδ (κάνα δεκαρικο να το είχα πάρει το πολύ) κάποια στιγμή λοιπόν που κολαγα έκανε ένα τσαφ και δεν το άνοιξα καν να δω τι έπαθε το πέταξα στα σκουπίδια.

Λοιπόν για πείτε έχει πάρει κανείς τώρα τελευταία τπτ καλό. Λεπτή μύτη θέλω και τουλάχιστον 60w. Χρήση πολύ περιστασιακη και σε πολύ μικρά νούμερα καλωδίων.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Re: Κολητηρι

Νομίζω ότι του lidl είναι το πλέον κατάλληλο γι αυτήν την δουλειά.
Με 10 ευρώ που κοστίζει και με 3 χρόνια εγγύηση είναι η καλύτερη επιλογή.
Το θέμα είναι βέβαια ότι δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή διαθέσιμο.

Από την στιγμή που λες ότι δεν θα κάνεις έντονη χρήση δεν σου προτείνω κάποιο αερίου όπως π.χ το Versatip της Dremel.

Απάντηση: Re: Κολητηρι

Νομίζω ότι του lidl είναι το πλέον κατάλληλο γι αυτήν την δουλειά.
Με 10 ευρώ που κοστίζει και με 3 χρόνια εγγύηση είναι η καλύτερη επιλογή.
Το θέμα είναι βέβαια ότι δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή διαθέσιμο.

Από την στιγμή που λες ότι δεν θα κάνεις έντονη χρήση δεν σου προτείνω κάποιο αερίου όπως π.χ το Versatip της Dremel.

Μιάς και αναφέρθηκε το κολλητήρι του LIDL και το είχα πάρει και εγώ πριν κάνα δύο χρόνια,μήπως ξέρει κάποιος φίλος που μπορούμε να βρούμε ανταλλακτικές μύτες,που να ταιριάζουν στο σπείρωμα που έχει;
Πάντως,όντως σε περιστασιακή χρήση που το χρησιμοποιώ είναι μια χαρά και σε χώμα τιμή.

Το κολλητήρι αυτό είναι της πλακας. Μονο για αυτούς που θα κάνουν 3 κολλησεις στη ζωη τους.

θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω , ενα από κολλητήρι με 10Ε ειναι καλύτερο απ οτου lidl

για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα , το κολλητήρι parkside λέει οτι είναι ρυθμιζόμενο ενω στην πράξη δεν εχει την δυνατότητα ελέγχου τις θερμοκρασίας αλλα μέσα εχει απλά ενα dimmer με ποτενσιόμετρο , πρακτικά αυτό σημαίνει οτι απλά του δίνουμε περισσότερο ή λιγότερο ρεύμα (χωρίς καν να έχουμε ειδοποίηση οτι έφτασε στη θερμοκρασία που το θέσαμε ) εκτός αυτού οι μύτες δεν ξέρω απο τι υλικό είναι αλλα το καλάι (κ προσωπικά χρησιμοποιώ ενα γαλλικό απο φανό) δεν κάθετε καλά επάνω (δεν τρέχει στην 'ακρη τις ).

για τα watt δεν ξερω τι τα θες τοσα πολλά , γενικά εαν είναι ποιοτικο κολλητήρι τα watt πάνε σε δεύτερη μοίρα . Ενα κολλητήρι πχ antex , ersa C25 (που είναι 25w) με τιμή απο 15Ε μέρχι 50Ε (τύπου στυλό ) θα βγάλουν δουλειά απροβλημάτιστα και θα εχεις κάτι ποιοτικ´οστο χέρι σου

Εχ στα σχέδια να πάρω ενα σταθμό hakko , προς το παρών ταλαιπωρώ πάνω απο 8 χρόνια ενα winner 25W που πως ακόμα η μύτη δεν με εχει προδώσει δεν ξερω .

κ 3 συμβουλές για να έχουμε "καλύτερο" κολλητήρι/κόλληση ,

1 Ολα τα κολλητήρια χρειάζονται βάση πχ http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=76349&skr=skr15946&cat_id=09270928
για να φεύγει οσο γίνετε η θερμότητα απο το σωμα του οταν δεν κολλάμε αλλα αυτό είναι ζεστό .

2 Πρέπει πάντα να γανώνουμε την μύτη οτα τελειώνουμε με καλάι οταν τελειώνουμε για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση

3 Χρησιμοποιούμε καλή επώνυμη κόλληση (λιώνει καλύτερα, διατηρεί τα χαρακτηριστικά τις περισσότερο )

Pano ersa, sa είχε ένας φίλος όταν ασχολιομουνα με τηλεκατευθυμομενα, όντως πολύ ποιοτικά αλλά είναι λίγα τα 25 w είναι σαν τα 40 των κινεζων αλλά μέχρι εκεί. Έχουμε καμία σελίδα να δω τιμές για ersa;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπόν αυτή την κινεζια είχα

http://www.markidis.gr/product_info.php?cPath=404_418&products_id=7418

Οσο δούλευε καλό ήταν

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ακριβά τα ersa ρε γμτ

Καλησπέρα παιδιά είχα ένα κολητηρι με λεπτή μύτη ρυθμιζόμενο μάρκα CT brand του κιλου δλδ (κάνα δεκαρικο να το είχα πάρει το πολύ) κάποια στιγμή λοιπόν που κολαγα έκανε ένα τσαφ και δεν το άνοιξα καν να δω τι έπαθε το πέταξα στα σκουπίδια.

Λοιπόν για πείτε έχει πάρει κανείς τώρα τελευταία τπτ καλό. Λεπτή μύτη θέλω και τουλάχιστον 60w. Χρήση πολύ περιστασιακη και σε πολύ μικρά νούμερα καλωδίων.

Aν προκειται για πολυ περιστασιακη χρηση οπως λες και εισουν οκ με το CT που ειχες, παρε το ιδιο.

Υπαρχουν ομως και αεριου -ρυθμιζομενα η μη- καλες μαρκες (portasol, weller, dremel) απο 15 εως 40 ευρω.

Tα κολλητηρια αεριου ειναι πολυ ευχρηστα. Τα τελευταια χρονια εχω καταργησει τα ηλεκτρικα και παιζω με ενα παλαιο μοντελο σετ portasol αεριου και το μπαταριας του lidl, αναλογα τις αναγκες.
Το καλο με το dremel versatip ειναι οτι ειναι πολυεργαλειο αεριου και βρισκεις πανευκολα ανταλλακτικες μυτες κολλησης.

Απάντηση: Re: Κολλητηρι

Το κολλητήρι αυτό είναι της πλακας. Μονο για αυτούς που θα κάνουν 3 κολλησεις στη ζωη τους.

Καλά,δεν συμφωνώ ότι είναι της πλάκας τελείως μιας και έχω κάνει αρκετές κολλήσεις και τις έχει κάνει μια χαρά.
Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με επώνυμα κολλητήρια,αλλά επιμένω ότι αξίζει για τα λεφτά του,για όποιον το χρησιμοποιεί περιστασιακά.
Βέβαια όποιος μπορεί και θέλει να αγοράσει κάτι καλύτερο,δεν το συζητώ,σίγουρα θα είναι ότι καλύτερο.

Καλησπέρα.
Να πω αρχικά ότι έχω το κολλητήρι του lidl και έχω δουλέψει μερικούς ακριβούς σταθμούς κόλλησης weller.
Το κολλητήρι του lidl με χρήση 2 φορές την εβδομάδα, στους 2 μήνες είναι για πέταμα κυριολεκτικά.
Η πρόταση μου είναι κάποιο antex ή weller, έστω και από τα φτηνά και μία έξτρα βάση. Πάντα προσοχή η μύτη να μην μένει χωρίς καλάι πάνω, για να αυξηθεί ο χρόνος ζωής της. Επίσης, οι ακριβές κολλήσεις έχουν αρκετή διαφορά με τις πολύ φτηνές.
Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.

Αυτό που μου άρεσε στο ct ήταν ότι είχε την ρύθμιση οπότε όσο και να το αφήνες δεν εκαιγε υπερβολικά πολύ. Εκτός αυτού όμως ήταν έξω πραγματικά ψεύτικο, οπότε σίγουρα όχι πάλι το ίδιο.

Κοιτάω τις προτάσεις σας και θα επανέλθω. Το βασικό είναι και η λεπτή μύτη δλδ κάτι μύτες ίσιο κατσαβίδι αποκλειοωνται.

`να παρεις αλλο ενα...εγω αυτο χρησιμοποιω συχνα,καιειναι το τριτο *τα πρωταδυο βασικατα εσπασα(

εαν το χρησιμοποιεις μια στο τοσο και δεν εισαι εξοικειωμενος παρε ενα φτηνο
που αν του χαλασεις τη μυτη το πετας κ παιρνεις αλλο.
60w νομιζω ειναι πολλα για λεπτα καλωδια που γραφεις οτι το θες.
εχω αυτο το ειχα παρει 3,8 ευρω και το χρησιμοποιω τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα και για τουλαχιστον μια ωρα καθε φορα.
το αγορασα 9/2015 κ μεχρι τωρα "παιζει'' καλα.
εχω και weller αεριου παρα πολυ καλο αλλα πενηνταρικο!!
εχω αλλαξει 5-6 noname του δεκαευρου απο τοπικα καταστηματα και το ct μου φαινεται καλυτερο

Κοίτα από weller μεριά..... https://www.toolstore.gr/-m-139.html#.V5TuXBLzLsQ. Επώνυμα, αξιόπιστα (...όχι για μια φορά στις τόσες), και σχετικά οικονομικά προσιτά.

Σε συνέχεια των όσων έγραψα εχθές αν είναι να κινηθείς σε low budget να προτιμήσεις τα CT-brand.

Επειδή το χρειάστηκα πιο γρήγορα από ότι περίμενα πήρα τότε που το συζητήσαμε αυτό από τον καυκα

http://www.kafkas.gr/proionta/ergal...s/kollhthpi-aplo-sr-965b-40w-soyko-sol_91828/

Δεν έγραψα τότε τπτ για να δω τι ψάρια πιάνει. Λοιπόν για τα λεφτά του είναι πάρα πολύ καλό.

1 έχει πρίζα με γείωση
2 ζεσταινεται σχετικά γρήγορα και μέχρι την άκρη της μυτης του

Γενικά σε σύγκριση με τα ct brand ακόμα και το και καλά καλό ρυθμιζόμενο που είχα είναι έτη φωτός μπροστά σε ποιότητα.

Επειδή το χρειάστηκα πιο γρήγορα από ότι περίμενα πήρα τότε που το συζητήσαμε αυτό από τον καυκα

http://www.kafkas.gr/proionta/ergal...s/kollhthpi-aplo-sr-965b-40w-soyko-sol_91828/

Δεν έγραψα τότε τπτ για να δω τι ψάρια πιάνει. Λοιπόν για τα λεφτά του είναι πάρα πολύ καλό.

1 έχει πρίζα με γείωση
2 ζεσταινεται σχετικά γρήγορα και μέχρι την άκρη της μυτης του

Γενικά σε σύγκριση με τα ct brand ακόμα και το και καλά καλό ρυθμιζόμενο που είχα είναι έτη φωτός μπροστά σε ποιότητα.

Καλοδούλευτο
Πάντος τό σουλούπι τής μύτης πολύ μοιάζει μέ τά CT Brand τά οποία παρεπιπτόντος γιά ερασιτεχνική χρήση είναι πολύ καλά,έχω ένα σταθμό κόλλησης 7 χρόνια καί τό έχω δουλέψει αρκετά,καί τό μόνο πού έχω αλλάξει είναι μύτες.

tester10.jpg

koliti10.jpg