Κομμάτια που μας σηκώνεται η τρίχα...

Πυξ Λαξ - Σ'αγαπω

To τραγουδακι αυτο ειναι γλυκο και μελωδικο,με καπως καλοκαιρινη διαθεση,και εχει πολυ ωραια μουσικουλα.Το ιδιο το τραγουδι δε μου προκαλλει κατι εντονο,αλλα μια μικρη ιστορια που κρυβεται πισω απο αυτο...

Ημουν φανταρος στη Ροδο το 2010,και καποιο βραδυ ειδα στον υπνο μου ενα ονειρο,οτι βρισκομουν παλι σε ενα θαλαμο με στρατιωτες,και αναμεσα τους μια γυναικα ντυμενη στα λευκα,και κρατουσε κατι σαν φορητο αρμονιο,παιζοντας τη μελωδια του κομματιου αυτου.
Την επομενη που ξυπνησα μου ειχε κολλησει στο μυαλο η μελωδια αυτη,η οποια ηταν βεβαια πραγματικη και την ηξερα,και μου αρεσε,αλλα δε θυμομουν οτι ηταν των πυξ λαξ.
Ειχα λοιπον εξοδο εκεινη τη μερα,και πηγα σε ενα ιντερνετ καφε να ψαχνω για το τραγουδι αυτο.Νομιζα πως ηταν απο Κατσιμιχα ή κατι τετοια Ελληνικα εντεχνα συγκροτηματα,και παλευα να το βρω.Καποια στιγμη το βρηκα οτι ειναι των πυξ λαξ και του Μανου Ξυδους.

Ειχα φαει τις επομενες μερες ενα κολλημα με τη μουσικη του τραγουδιου στο μυαλο μου...και καποιες μερες μετα παιρνω αδεια και ερχομαι στην πολη μου,οπου και πηγα και αγορασα μια συλλογη των πυξ λαξ...Ολο αυτο το πραγμα ηταν λιγο ακυρο,γιατι κυριως μ'αρεσε και αγοραζα ξενη μουσικη,και δεν υπηρξε καποιος λογος,οτι ειχα στο μυαλο μου τους πυξ λαξ εκεινη την περιοδο,ουτε κατι τετοιο....Παιζει να ηταν και το πρωτο Ελληνικο cd που ειχα αγορασει (εχω καμια 500 αρια cd με ξενη μουσικη).
Ε λιγες μερες μετα,ακουω οτι πεθανε ο Μανος Ξυδους...Αυτο σε συνδυασμο με το ονειρο που ειδα,με το κολλημα μετα με το τραγουδι και ολα τα παραπανω,μου προκαλλει ακομη ανατριχιλα οταν το σκεφτομαι και το λεω σε αλλους....

http://www.youtube.com/watch?v=11iiWqjsqjI

Πυξ Λαξ - Σ'αγαπω

To τραγουδακι αυτο ειναι γλυκο και μελωδικο,με καπως καλοκαιρινη διαθεση,και εχει πολυ ωραια μουσικουλα.Το ιδιο το τραγουδι δε μου προκαλλει κατι εντονο,αλλα μια μικρη ιστορια που κρυβεται πισω απο αυτο...

Ημουν φανταρος στη Ροδο το 2010,και καποιο βραδυ ειδα στον υπνο μου ενα ονειρο,οτι βρισκομουν παλι σε ενα θαλαμο με στρατιωτες,και αναμεσα τους μια γυναικα ντυμενη στα λευκα,και κρατουσε κατι σαν φορητο αρμονιο,παιζοντας τη μελωδια του κομματιου αυτου.
Την επομενη που ξυπνησα μου ειχε κολλησει στο μυαλο η μελωδια αυτη,η οποια ηταν βεβαια πραγματικη και την ηξερα,και μου αρεσε,αλλα δε θυμομουν οτι ηταν των πυξ λαξ.
Ειχα λοιπον εξοδο εκεινη τη μερα,και πηγα σε ενα ιντερνετ καφε να ψαχνω για το τραγουδι αυτο.Νομιζα πως ηταν απο Κατσιμιχα ή κατι τετοια Ελληνικα εντεχνα συγκροτηματα,και παλευα να το βρω.Καποια στιγμη το βρηκα οτι ειναι των πυξ λαξ και του Μανου Ξυδους.

Ειχα φαει τις επομενες μερες ενα κολλημα με τη μουσικη του τραγουδιου στο μυαλο μου...και καποιες μερες μετα παιρνω αδεια και ερχομαι στην πολη μου,οπου και πηγα και αγορασα μια συλλογη των πυξ λαξ...Ολο αυτο το πραγμα ηταν λιγο ακυρο,γιατι κυριως μ'αρεσε και αγοραζα ξενη μουσικη,και δεν υπηρξε καποιος λογος,οτι ειχα στο μυαλο μου τους πυξ λαξ εκεινη την περιοδο,ουτε κατι τετοιο....Παιζει να ηταν και το πρωτο Ελληνικο cd που ειχα αγορασει (εχω καμια 500 αρια cd με ξενη μουσικη).
Ε λιγες μερες μετα,ακουω οτι πεθανε ο Μανος Ξυδους...Αυτο σε συνδυασμο με το ονειρο που ειδα,με το κολλημα μετα με το τραγουδι και ολα τα παραπανω,μου προκαλλει ακομη ανατριχιλα οταν το σκεφτομαι και το λεω σε αλλους....

http://www.youtube.com/watch?v=11iiWqjsqjI
Πολύ ωραία ιστορία φίλε mstr. Από τα πολύ ωραία κομμάτια των πυξ λαξ που λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει στα εφηβικά μας χρόνια.
Αυτό είναι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των τραγουδιών. Ορισμένα μας συνδέουν με αναμνήσεις και φάσεις της ζωής μας , με τον καλύτερο τρόπο. Ακούγοντάς τα ξεχνιόμαστε από την καθημερινότητα και το μυαλό μας ταξιδεύει.

Από τις χρυσές εποχές του Peter Green . Η εναλλαγή που γίνεται μετά το δεύτερο λεπτό πολύ όμορφη και ατμοσφαιρική.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μερικές φορές πέφτω σε κομμάτια που θα ήθελα να ακούω συνεχώς.
Τα φυλάω με τα ακριβά μου όμως και τα ακούω ελάχιστα.
Ακούστε το εσείς για μένα λοιπόν...

Σαν παλιό κρασί. Παλιώνει και η γλύκα και η συγκίνηση απομένουν σαν απόηχος.

Και η ανάμνηση μιας πρώιμης εφηβείας

(Έκλεψα, δεν με ανατριχιάζει, αλλά με κάνει να αισθάνομαι έφηβος!)

Sometimes I feel nobody gives me no warning
Find my head is always up in the clouds in a dreamworld
It's not easy, living on my own, my own, my own

Δυστυχώς το original videoclip με τις drag queens αδικεί το νόημα των στίχων, γι'αυτό η βερσιόν που διάλεξα δεν έχει εικόνα.

Για να χαϊδεύουμε λιγάκι και την σχιζοφρένεια μας όσον αφορά την μουσική.
Είναι κι ώρα τέτοια πανάθεμα την...

Nταξει, ρε artman δε γινεται αυτο το πραμα...
Πες την αληθεια, μου εχεις χακεψει τον υπολογιστη και ποσταρεις ο,τι βρισκεις μεσα.
Δε γινεται να υπαρχει αλλος με ακριβως τα ιδια αλλοπροσαλλα γουστα με μενα!

Re: Απάντηση: Κομμάτια που μας σηκώνεται η τρίχα...

Nταξει, ρε artman δε γινεται αυτο το πραμα...
Πες την αληθεια, μου εχεις χακεψει τον υπολογιστη και ποσταρεις ο,τι βρισκεις μεσα.
Δε γινεται να υπαρχει αλλος με ακριβως τα ιδια αλλοπροσαλλα γουστα με μενα!

Γίνεται! "αλλοπροσαλλα γουστα". Μα γιατί μας μαρτύρησες;
Δεν ξέρω πώς γίνεται διαφορετικά βιώματα να καταλήγουν σε κοινές βιωματικές μουσικές, αλλά γίνεται.
Πάντως όχι δεν είμαι trojan horse στον υπολογιστή σου. The truth is out there.

....σου φυλάω μουσικές....τι θα κάνεις λοιπόν....το κομμένο ντεπόν κυνηγάω στο σεντόνι...
Η απόλυτη εκτέλεση κατ'εμέ είναι αυτή της Δ.Γαλάνη.

[video=youtube;A1YKBrUqwIU]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A1YKBrUqwIU[/video]

Αγγελος όντως...απο κάθε άποψη...

Last edited:
Kostas_Y, Wynn, Sokmav είστε σχεδόν ότι ακούω... :ernaehrung004:

Αφιερώνω σε όλους ένα από τα λατρεμένα μου, αλλά ιδιαίτερα σε εσάς...

Eloy - The Dance In Doubt And Fear από την ΔΙΣΚΑΡΑ "DAWN"

:music-smiley-005: