Κομμένα καλώδια σε βραχίονα πικάπ

dith

New member
11 May 2009
49
Φίλος μου έφερε πικάπ στο οποίο είχε ελαφρώς βανδαλίσει τον βραχίονα (τον μετακίνησε με το χέρι σχεδον 180 μοιρες πισω απο την κανονική θεση παρκαρίσματος) με αποτέλεσμα να κόψει κάποια καλώδια της κεφαλής.
Επειδή όπως μου ανέφερε είχε προβλήματα γείωσης και παλιότερα, προφανώς οι 2 γειώσεις ήταν ήδη κομμένες/φθαρμένες, απλά προστέθηκε και καλώδιο του ενός καναλιού.

Σκέφτομαι να επιχειρήσω μόνος μου ανακαλωδίωση, αλλά διαβάζοντας μερικά θέματα διαπιστωσα οτι μιλάτε όλοι για καλώδια πανάκριβα.
Και έρχομαι να ρωτήσω σαν ανίδεος: θα έχω σοβαρό θέμα αν βάλω απλά λεπτά, μη εξειδικευμένα, καλώδια;;; Υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση καλωδίων με μικρό κόστος;
Το πικάπ είναι ένα παλιό Marantz TT240, το οποίο έχει αρκετά θεματάκια (σπασμένο πλαστικό στη βάση του βραχίονα και διαφορες οξειδώσεις), οπότε δεν υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις απο τον χρήστη του.

Ευχαριστώ και καλές γιορτές!!!

Δεν υπαρχει θεμα με το κοστος η την ποιοτητα. Θα παρεις πολυ μικρη διατομη (32-34 AWG) για να μην δημιουργουν αντισταση στην ομαλη κινηση του βραχιωνα.

Δεν υπαρχει θεμα με το κοστος η την ποιοτητα. Θα παρεις πολυ μικρη διατομη (32-34 AWG) για να μην δημιουργουν αντισταση στην ομαλη κινηση του βραχιωνα.

δες επίσης πηνιόσυρμα πολύ λεπτό...

Ευχαριστώ και τους δυο! Λάθος κατάλαβα δηλαδή περι ακριβών καλωδίων (η αλήθεια ειναι οτι το κοιταξα πολύ βιαστικά), οπότε λεπτά καλώδια ας είναι, κι ότι να'ναι...

Σκέφτομαι τώρα διάφορα άλλα θέματα.... πχ τα 6 αυτά καλώδια θα πρέπει να τα συστρέψω όλα μεταξύ τους ή ανα ζευγη; Μήπως θα βοηθούσε κανένας μανδύας χαλκοταινίας ή κάποια αντίστοιχη πατέντα για την αποφυγή ηλεκτρομαγνητικής;; Τα 2 καλώδια της γείωσης μήπως πρέπει να είναι πιο χοντρά;; [συγχωρήστε μου ερωτήσεις ημιμάθειας :-)]

τα καλωδια της γειωσης δεν χρειαζεται να ειναι πιο χοντρα.

οχι σε μανδυςε, θα αυξησεις την χωρητικοτητα, πραγμα που επηρεαζει τον ηχο για τις κεφαλες κινητου μαγνητη.

οχι οτι να ναι, καλο θα ηταν να παρεις κατι ποιοτικο, ασ πουμε τεφλον επαργυρο χαλκο. θα σε βοηθησει και στις κολλησεις. παντως δεν ειναι ακριβο.

αν θες να κανεις πατεντα, μεσα στον σωληνα μπορεις να βαλεις πεπιεσμενο βαμβακι, ωτοασπιδες η καποιο αλλο υλικο για αποσβεση κραδασμων που δεν θα αλλαξει σημαντικα την κατανομη βαρους του βραχιωνα.

http://www.ebay.com/itm/ISOtone-sol...rntable_Parts_Accessories&hash=item27d1198655

Κρίμα και χάρηκα οτι θα του το έφτιαχνα φτηνά.... 35 ευρω δεν ειναι εξωτικό ποσό, αλλα πρεπει να επικοινωνήσω με τον ιδιοκτήτη για να δω αν τα 'χει.... audiophile και μπατίρης δε γίνεται, αλλα να που συμβαίνει :-)

Αν κατάλαβα καλά, η πατέντα με το βαμβάκι είναι για αποφυγή της κίνησης των καλωδίων μέσα στο κοιλωμα του βραχίονα, οι οποιες δημιουργούν αντίστοιχο σήμα με την βελόνα; Πάντως δύσκολα φαντάζομαι να κάνω τέτοια πατέντα...

Σχετικά με τον μανδύα κατανοητό. Συστροφή των καλωδίων απαιτείται ή πάλι θα δημιουργήσει πρόβλημα;

Mε το πηνιόσυρμα μπορείς να δοκιμάσεις πολύ φτηνά.
έχει το προσόν ότι δεν δημιουργεί τάσεις στον βραχίονα.
Εννοείται πρέπει να είναι με επικάλυψη εμαγιέ που θα θέλουν ξύσιμο ή κάψιμο στα σημεία κολλήσεων.
Η συστροφή πρόβλημα δεν δημιουργεί. Το αντίθετο.
Προσοχή να είναι εμαγιέ επαναλαμβάνω.

Το πηνιοσυρμα ειναι μακραν η πιο οικονομικη λυση.

το κιτακι που σου εδωσα εχει και κλιπακια που μπορει να χρειαστεις.

Α, οτι παρεις τελικα, φροντησε να εχει μεγαλυτερο μηκος απ οτι χρειαζεσαι..

Ευχαριστώ παιδιά! Θα βγω στην πιάτσα προς αναζήτηση "εμαγιέ πηνιοσύρματος" [διατομή;;;] και ελπίζω οι τοπικοί (Λάρισα) ηλεκτρονικάκηδες να μη με κοιτάνε περίεργα :-)
Αν έχετε κανένα online link απο κατάστημα είναι ευπρόσδεκτο....

μαγαζι οχι, εγω βαζω τεφλον ασημι, το οποιο οπως ειπαμε ειναι λιγο ακριβοτερο.

διατομη οσο σου ειπα, 32-34 AWG

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω πως πάνε οι διατομές.
Αν βρεις πάντως ένα μάστορα που επιδιορθωνει μεγαφωνα ή κάνει μετασχηματιστές θα έχει να σου δώσει δυο μέτρα.
Λιγο πιο χοντρό από τριχα...ή κλωστή

Ευχαριστώ παιδιά! Θα βγω στην πιάτσα προς αναζήτηση "εμαγιέ πηνιοσύρματος" [διατομή;;;] και ελπίζω οι τοπικοί (Λάρισα) ηλεκτρονικάκηδες να μη με κοιτάνε περίεργα :-)
Αν έχετε κανένα online link απο κατάστημα είναι ευπρόσδεκτο....

Δοκίμασε πρώτα στη Σαλτζή, τέρμα Καραθάνου. Αν δε βρεις κι εκεί γράψε και θα δούμε που μπορείς να βρεις.