Κώνος Ηχείου και Αντίσταση

avige

New member
5 July 2011
55
Καλημέρα, πήγα για Service ένα ηχείο JVC που έτριζε στα πολύ χαμηλά.

Ο τεχνικός το μέτρησε και η αντίσταση του είχε πέσει από 6ohm σε 4ohm. Μου είπε ότι θα το κοιτάξει.

Πρίν λίγο με πήρε και μου είπε ότι με είκοσί ευρώ θα κολλήσει τον "κώνο" καθώς αυτός έχει ξεκολλήσει και συντονίζει στα χαμηλά.

Και ρωτάω, έχει σχέση ο κώνος και με την αντίσταση; Δηλαδή, φτιάχνοντας τον κώνο θα γίνει πάλι 6ohm;

Πως το μέτρησε δηλαδή?
ο κώνος δεν έχει κάποια σχέση με αυτό που λέει ο τεχνικός "αντίσταση" αν και δεν καταλαβαίνω.
ίσως να εννοεί την ωμική αντίσταση του πηνίου αν και αυτό που συνήθως με απασχολεί στα ηχεία είναι η impedance που πολλές φορές μεταφράζεται ως εμπέδηση.

Καλημέρα, έβαλε ένα πολύμετρο και έδειξε το νούμερο 4ohm, ήμουν μπροστά όταν το έκανε αυτό και μου είπε ότι έχει πέσει η αντίσταση...στο τηλεφώνημα που ακολούθησε μου είπε ότι φτιάχνει αν κολλησει τον κώνο.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως σχετίζονται και αν πράγματι, ετκός απο τον κώνο θέλει και αλλαγη το πηνίο.

o συντονισμός πιθανότατα σημαίνει ξεκολλημένο κώνο.
αλλά δεν σχετίζεται με αντίσταση ούτε έτσι μετράνε αντιστάσεις.
Μόνο κόλλημα.
Αν και δεν ξέρω αν αξίζουν 20 ευρώ για το μεγάφωνο αυτό.

o συντονισμός πιθανότατα σημαίνει ξεκολλημένο κώνο.
αλλά δεν σχετίζεται με αντίσταση ούτε έτσι μετράνε αντιστάσεις.
Μόνο κόλλημα.
Αν και δεν ξέρω αν αξίζουν 20 ευρώ για το μεγάφωνο αυτό.

To στερεοφωνικό είναι πολλών χρόνων, οπότε συναισθηματική είναι πιο πολύ η αξία.

Ο κώνος ΟΚ έχει πρόβλημα και τον φτιάχνουμε δε θα συντονίζει. Απλά έχω χαλαστεί τώρα με την "αντίσταση". Το άλλο Ηχείο απ´ το ζευγάρι με ένα πολύμετρο που βρήκα λέει 5.5ohm.

Όπως λες, δεν μετράνε έτσι αντιστάσεις και το σέβομαι αυτό που λες. Είναι ευκολο να μου πείς όμως γιατί είναι αυτή η διαφορά και τι μπορεί να σημαίνει;

μετρήσεις σε τόσο χαμηλές τιμές επηρεάζονται αρκετά από ποιότητες πολυμέτρων.
Εχουμε δυό τιμές από δυό διαφορετικά πολύμετρα..

Δεν είναι θεμα σεβασμού.
Μιά άποψη λέω.
Μη σε στεναχωρεί το τι διαβάζεις
το πολύμετρο είναι αναλογικό ή ψηφιακό?
είναι καλιμπραρισμένο?
είναι καλής ποιότητας με καλή μπαταρία?
όλα αυτά είναι παράμετροι που επηρεάζουν.
γιατί δεν ψάχνεις να βρείς μια ίδια μονάδα πχ στο ebay?