Κοντά στην αγορά της 65B7V

shatzi

New member
10 October 2007
99
Παιδιά μια ανακεφαλαίωση μιας και είμαι κοντά στην αγορά της 65ας. Τελικά το burn in είναι πρόβλημα με την συγκεκριμένη τεχνολογία η όχι? Όσοι την έχετε αγοράσει έχετε αντιμετωπίσει τέτοια θέματα? Γενικά η χρήση της θα είναι πολλές ώρες την ημέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ στην χειρότερη και 9 ώρες χρήση συνεχόμενες στην καλύτερη.
Κυρίως δορυφορικά κανάλια θα παίζει με zapping όχι μόνημα ένα κανάλι, καθόλου παιχνίδια, και φυσικά ταινίες και αθλητικά.

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά μια ανακεφαλαίωση μιας και είμαι κοντά στην αγορά της 65ας. Τελικά το burn in είναι πρόβλημα με την συγκεκριμένη τεχνολογία η όχι? Όσοι την έχετε αγοράσει έχετε αντιμετωπίσει τέτοια θέματα? Γενικά η χρήση της θα είναι πολλές ώρες την ημέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ στην χειρότερη και 9 ώρες χρήση συνεχόμενες στην καλύτερη.
Κυρίως δορυφορικά κανάλια θα παίζει με zapping όχι μόνημα ένα κανάλι, καθόλου παιχνίδια, και φυσικά ταινίες και αθλητικά.

1) Ναι υπάρχει αυτό το θέμα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.
2) Με την χρήση που περιγράφετε θεωρώ ότι δεν θα έχετε κανένα θέμα.

Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1) Ναι υπάρχει αυτό το θέμα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.
2) Με την χρήση που περιγράφετε θεωρώ ότι δεν θα έχετε κανένα θέμα.

Σήμερα πήγα από το Πλαίσιο να δω την συγκεκριμένη και να κάνω μια σύγκριση με την αντίστοιχη QLED της Samsung.
Από το περιεχόμενο που έπαιζαν αντικειμενικά δεν μπορούσα να βγάλω ακρη για το ποια είναι καλύτερη σε εικόνα μιας και η OLED έπαιζε στατικές φωτογραφίες, από την οποια απογοητεύτηκα μιας και έβλεπα πολύ έντονα το φαινόμενο burn in σε αρκετά σημεία της τηλεόρασης.
Καταλαβαίνω ότι παίζει όλη μερα κάθε μερα, αλλα και στο σπίτι θα παίζει σχεδόν όλη μερα πλην το βράδυ αργά που πάμε για ύπνο.
Έτσι όπως το βλέπω με τέτοια χρήση σε 5 χρονια θα βγάλει θεματάκια και μετά το απόλυτο μαύρο δεν θα είναι και τόσο απόλυτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σήμερα πήγα από το Πλαίσιο να δω την συγκεκριμένη και να κάνω μια σύγκριση με την αντίστοιχη QLED της Samsung.
Από το περιεχόμενο που έπαιζαν αντικειμενικά δεν μπορούσα να βγάλω ακρη για το ποια είναι καλύτερη σε εικόνα μιας και η OLED έπαιζε στατικές φωτογραφίες, από την οποια απογοητεύτηκα μιας και έβλεπα πολύ έντονα το φαινόμενο burn in σε αρκετά σημεία της τηλεόρασης.
Καταλαβαίνω ότι παίζει όλη μερα κάθε μερα, αλλα και στο σπίτι θα παίζει σχεδόν όλη μερα πλην το βράδυ αργά που πάμε για ύπνο.
Έτσι όπως το βλέπω με τέτοια χρήση σε 5 χρονια θα βγάλει θεματάκια και μετά το απόλυτο μαύρο δεν θα είναι και τόσο απόλυτο.

Θα βλέπεις για τα επόμενα 5 χρόνια τις ίδιες φωτογραφίες όλη μέρα?

Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ότι και να λέμε δεν δικαιολογείται τετοια τιμή με τέτοια προβλήματα ειδικά το burn in και μη κάλυψη της εγγύησης απο την αντιπροσωπεία. Τι πάει να πει θα παρω αλλα θα προσέχω μην κάνω αυτο μην κανω το άλλο μην παίζει πολύ κτλ. Να έχεις έναν ιδιαίτερο χώρο που θα πηγαίνεις μονο εσυ και να βλέπεις μονο ταινίες να πω άντε αλλα και παλι είναι υπερβολή. Τωρα εγω με δύο παιδιά που θελουν ολη μερα να βλεπουν τα δικα τους τι να κανω. Η να παιζω πχ κανένα game online και πανω στην ένταση να πω εγω θα βγω για λιγο για να κανει η τηλεόραση την ρύθμιση στα pixel για να μην πάθει burn in? Συγνώμη αλλα μου φαίνεται εντελώς χαζό όλο αυτό. Και όπως εχω ξαναπεί ήθελα και εξακολουθώ να θέλω μια oled και δεν τρολλάρω όμως αυτου του είδους τα προβλήματα με ανάγκασαν τωρα ειδικά που ειχε προσφορά να παραγγείλω την 65' Q9FN. Ελπίζω να μην το μετανιώσω. Τουλάχιστον πιστεύω οτι θα έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο απο τέτοια θέματα. Δεν παυω όμως να ζηλεύω την εικόνα της C8 αν και η Q9FN δεν νομίζω να μου φανεί άσχημη. Την περιμένω μέσα στην εβδομάδα.

Ειπαμε η oled εχει image retention και οι lcd εχουν υniformity issues και αλλα προβληματακια φωτισμου .πραγματικα ομως δεν έχει νοημα να μας παραπονιεσαι στο νήμα των oled απο τη στιγμη που διάλεξες την lcd.

Παραπονιέμαι γιατι δυστυχώς τα προβλήματα των oled ηταν αυτά που με κάνανε να επιλεξω την Qled στην οποία μέχρι και τελευταία στιγμή σκέφτομουν να την ακυρώσω αλλα τελικά το αφησα οπως έχει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα βλέπεις για τα επόμενα 5 χρόνια τις ίδιες φωτογραφίες όλη μέρα?

Φωτογραφίες δεν θα βλέπω αλλα και πάλι και καναλια να βλέπω που θα βλέπω, εκεί δεν θα έχει θέμα με τα σήματα των καναλιων που είναι στατικά?

Παραπονιέμαι γιατι δυστυχώς τα προβλήματα των oled ηταν αυτά που με κάνανε να επιλεξω την Qled στην οποία μέχρι και τελευταία στιγμή σκεφτόμουν να την ακυρώσω αλλα τελικά το αφησα οπως έχει.

Το ίδιο θέμα έχω και εγώ και τώρα που έχει σε προσφορά την QLED το σκέφτομαι, απλα η OLED έχει καλύτερη εικόνα και για αυτό μπαίνει το δίλημμα. Θα επενδύσεις σε ένα μοντέλο που δεν είναι κορυφαίο και ποιο σύντομα θα θες να κανεις την αλλαγη.
Αν δεν ήταν πρόβλημα το burn in και μιας και μονο από εκεί χάνει πωλήσεις η LG αν ήθελε και ΔΕΝ ήταν πρόβλημα, δεν θα εβαζε μια εγγύηση 10 ετών σε burn in να βουλώσει στόματα, αλλα και α σαρώσει την αγορα?

Ρε παιδια εγω την εχω την 65αρα και προσεχω, αλλα οταν γινει mainstream και την παρουν και οι γιαγιαδες που θα ξερουν πως να φερθουν; Θα γεμισουν logo καναλιων απο burn in. Απαραδεκτο για εμενα

Οι γιαγιάδες δεν θα τα παρατηρούν αυτα. Βοηθάει και ο καταρράκτης.

Την Μενεγάκη κοιτάνε αν γέρασε:)

Όπως και στις πλάσμα παντως

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ενταξει ρε παιδια δεν ειναι τοσο εντονο το πρόβλημα ούτε τόσο συχνό. Το καθημερινό φαινόμενο ειναι το προσωρινό αποτύπωμα που εινα μολις και μετα βίας ευδιακριτο στη γκρι καρτέλα του ytube και δεν είναι ορατο μολις ξεκινησει άλλο προγραμμα , αντιθετα μετην ανομοιομορφια των lcd που ειναι ορατή σε πολλές περισσότερες φασεις.Οταν όμως εχεις ξεχάσει να αναψεις πορτατιφ και πεσει μαυρο πλανο εκει η oled χανεται απο το δωματιο και εκει σου φευγει η μαγκια και ξεχνας και burn in και τα πάντα.

Ρε παιδια εγω την εχω την 65αρα και προσεχω, αλλα οταν γινει mainstream και την παρουν και οι γιαγιαδες που θα ξερουν πως να φερθουν; Θα γεμισουν logo καναλιων απο burn in. Απαραδεκτο για εμενα

Όσο είχαν γεμίσει burn-in και logo καναλιών οι CRT και οι Plasma όλα τα προηγούμενα χρόνια, άλλο τόσο θα γεμίσουν και οι OLED... :laugh:

Είχα το ίδιο δίλλημα, επέλεξα OLED, έπαιξα God of War και Horizon Zero Dawn με HDR σε PS4 pro και το δίλλημα δεν υπάρχει πια με συνοπτικές διαδικασίες. Αν κάνετε και μια φορά την βδομάδα και το maintenance της LG όταν κλείνει η τηλεόραση, όλα gg δεν χάθηκε ο κόσμος.

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όσο είχαν γεμίσει burn-in και logo καναλιών οι CRT και οι Plasma όλα τα προηγούμενα χρόνια, άλλο τόσο θα γεμίσουν και οι OLED... :laugh:

Υπερβολες...
Ο φιλος εχει δικιο, πολυ φασαρια για το 'τιποτα'. 7χρονια με πλασμα προβλημα δεν εχω.
Δεν μπορω να καταλαβω το θορυβο που γινεται σε αυτο το θεμα, στο κατω-κατω ας την προγραμματιζει να σβηνει για κανενα μισαωρο ανα πχ 4ωρες. Καλο θα κανει κακο δεν θα κανει ασε που θα την 'στρωσει' και καλυτερα!
Τωρα εαν καποιος πραγματικα φοβατε τοοσο πολυ (απολυτα σεβαστο!!) ας παρει μια lcd.

Last edited:

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την oled. Μπορεί να παίξει από έναν NAS που έχω video files mkv 4k? το κάθε αρχείο μου είναι πάνω από 50GB, ή πρέπει να αγοράσω και έξτρα κάποιον media player που να υποστηρίζει εικόνα 4k, Dolby Atmos κλπ?

Δε νομιζω να σου παίξει Ατμος από εξωτερικο αρχείο. Εγω παντως με ενα zidoo x8 στα 80 ευρώ παιζω 4k με ατμος μια χαρά.