"ΚΟΝΤΙΝΟ" ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΚΑΡΤΑΣ NOVA

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,158
ΑΘΗΝΑ
καρτα nova:version kappa
αποκ/της edision argus 2in1 ip.
2ος αποκ/της ο ενσωματωμενος δορυφορικος ψηφιακος της pioneer 5090H.
αποσταση μεταξυ των αποκ/των 1,5 μετρο.

θελω απλα να δωσω την αποκ/ση της καρτας και στον δεκτη της τηλεορασης.
δηλαδη ενα "μινι" μοιρασμα καρτας.

πως...?

πως...?

Φίλε μου ακόμα και το οικιακό μοίρασμα είναι παράνομο σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, οπότε εδώ δεν μπορεί να σου απαντήσει κάποιος.

Re: Απάντηση: "ΚΟΝΤΙΝΟ" ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΚΑΡΤΑΣ NOVA

Φίλε μου ακόμα και το οικιακό μοίρασμα είναι παράνομο σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, οπότε εδώ δεν μπορεί να σου απαντήσει κάποιος.

επειδη βλεπω οτι εχει συζητηθει πολλες φορες αλλα οι λυσεις τους ειναι λιγο πολυπλοκες,ελεγα μηπως υπαρχει καποιος απλος τροπος.
αστο να το ψαξω λιγο.
thx..

επειδη βλεπω οτι εχει συζητηθει πολλες φορες αλλα οι λυσεις τους ειναι λιγο πολυπλοκες,ελεγα μηπως υπαρχει καποιος απλος τροπος.
αστο να το ψαξω λιγο.
thx..

Πολύ πολύ σύντομα, Δημήτρη δεν γίνεται με τον δέκτη της 5090Η ...
Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο...

Το οικιακό μοίρασμα, είναι μια γκρίζα ζώνη γενικά.
Προσωπική μου άποψη είναι οτι αφ' ής στιγμής δεν μοιράζεις εκτός των τοιχών του σπιτιού για το οποίο προορίστηκε η κάρτα, δεν τίθεται ζήτημα παρανομίας.
Απο τη στιγμή που η κάρτα ΔΕΝ είναι παντρεμένη με κάποιο δέκτη, μέσα στα όρια του σπιτιού σου έχεις δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις.
Εξ άλλου, και η ίδια η Nova το επέτρεπε στους PVR ιδιοκτησιακούς δέκτες της.

Αλλά, επαναλαμβάνω, το παραπάνω είναι αυστηρά προσωπική μου άποψη. Δεν γνωρίζω αν δεν είναι νομικά τεκμηριωμένη και ασφαλώς επ' ουδενί δεν εκφράζει τη θέση της Διαχείρισης ή/και των ιδιοκτητών του forum.

Last edited:
Πολύ πολύ σύντομα, Δημήτρη δεν γίνεται με τον δέκτη της 5090Η ...
Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο...

Το οικιακό μοίρασμα, είναι μια γκρίζα ζώνη γενικά.
Προσωπική μου άποψη είναι οτι αφ' ής στιγμής δεν μοιράζεις εκτός των τοιχών του σπιτιού για το οποίο προορίστηκε η κάρτα, δεν τίθεται ζήτμα παρανομίας.
Απο τη στιγμή που η κάρτα ΔΕΝ είναι παντρεμένη με κάποιο δέκτη, μέσα στα όρια του σπιτιού σου έχεις δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις.
Εξ άλλου, και η ίδια η Nova το επέτρεπε στους PVR ιδιοκτησιακούς δέκτες της.

Αλλά, επαναλαμβάνω, το παραπάνω είναι αυστηρά προσωπική μου άποψη. Δεν γνωρίζω αν δεν είναι νομικά τεκμηριωμένη και ασφαλώς επ' ουδενί δεν εκφράζει τη θέση της Διαχείρισης ή/και των ιδιοκτητών του forum.

δεν ειναι παντρεμενη και ειναι εντος οικιας που κι`εγω εχω την εντυπωση οτι off the record επιτρεπεται..

Μια λύση είναι το SmartWi ... Αλλά

1. Στοιχίζει
2. Απαιτεί την αγορά Irdeto CAM (Μωβ) gia thn 5090H

εχω Irdeto CAM (Μωβ),αλλα οντως το smartwi ειναι ακριβο,ειδικα για την αποσταση που το θελω εγω

εχω Irdeto CAM (Μωβ),αλλα οντως το smartwi ειναι ακριβο,ειδικα για την αποσταση που το θελω εγω

Αν ποτέ έβαζες και 3ο δέκτη το SmartWi θά ήταν ταμάμ (δίνει 3 wireless καρτες μαζί....)

Αλλη λύση έιναι η ενσύρματη (το SmartWi είναι ασύρματο) που λογικά θα είναι φθηνότερη ...

Αν ποτέ έβαζες και 3ο δέκτη το SmartWi θά ήταν ταμάμ (δίνει 3 wireless καρτες μαζί....)

Αλλη λύση έιναι η ενσύρματη (το SmartWi είναι ασύρματο) που λογικά θα είναι φθηνότερη ...

θα ψαξω να βρω τι υπαρχει σε ενσυρματο ή θα παω στην λυση του wi οταν αποφασισω αν βαλω δεκτη και μεσα στο υπνοδωματιο,για να το εκμεταλευτω πληρης..

Όντως μιας κατά την γνώμη μου τουλάχιστον,είναι αρκετά καλύτερη λύση το SmartWi από το να δώσεις 300 ευρώ για τον εξοπλισμό prv,να κατεβάσεις άλλα 2 καλώδια κτλπ.

Δεν βλέπω κανένα λόγο να είναι παράνομο. Έχεις αγοράσει ένα προιόν για οικιακή χρήση και μέσα στο σπίτι σου το κάνεις ότι θες.

Αν είναι παράνομό, τότε με την ίδια λογική θα έπρεπε να είναι παράνομο και το μοίρασμα της εικόνας του νοικιασμένου DVD με spliter κεραίας στα δωμάτια του σπιτιού. Μην τρελαθούμε..

Δεν βλέπω κανένα λόγο να είναι παράνομο. Έχεις αγοράσει ένα προιόν για οικιακή χρήση και μέσα στο σπίτι σου το κάνεις ότι θες.

Αν είναι παράνομό, τότε με την ίδια λογική θα έπρεπε να είναι παράνομο και το μοίρασμα της εικόνας του νοικιασμένου DVD με spliter κεραίας στα δωμάτια του σπιτιού. Μην τρελαθούμε..

Το ίδιο ισχυρίστηκα και εγώ ... Αλλά μέχρι να υπάρχει νομικό δεδικασμένο, δεν παίρνω όρκο για τίποτε. Αλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που υπάρχει παραλογισμός στις ισχύουσες διατάξεις !

Απάντηση: Re: "ΚΟΝΤΙΝΟ" ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΚΑΡΤΑΣ NOVA

Το ίδιο ισχυρίστηκα και εγώ ... Αλλά μέχρι να υπάρχει νομικό δεδικασμένο, δεν παίρνω όρκο για τίποτε. Αλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που υπάρχει παραλογισμός στις ισχύουσες διατάξεις !

Όντως είναι πολύ μπερδεμένο το τοπίο αυτή την στιγμή.Ο νόμος ''λέει''ότι δεν πρέπει να μοιράζεται εκτώς του σπιτιού.

πως...?

Να ρωτήσω κάτι?ο edision δεν είναι συνδεδεμένος στην 5090?Γιατί και εγώ έχω τον 8000 με HDMI στην 5090Η και βλέπω από κει δορυφορικά,αλλά αν γίνεται αυτό που λες...δεν το είχα σκεφτεί.Στην 5090 έχεις πάει ξεχωριστό καλώδιο,η από το out του δέκτη?

Να ρωτήσω κάτι?ο edision δεν είναι συνδεδεμένος στην 5090?Γιατί και εγώ έχω τον 8000 με HDMI στην 5090Η και βλέπω από κει δορυφορικά,αλλά αν γίνεται αυτό που λες...δεν το είχα σκεφτεί.Στην 5090 έχεις πάει ξεχωριστό καλώδιο,η από το out του δέκτη?

επανω στην 5090 εχω το edision,αλλα καποιες φορες βλεπουν ασυρματα απο τον δεκτη μεσα στην κρεβατοκαμαρα τα παιδια κι`εγω θελω να βλεπω κατι αλλο στο καθηστικο.
ασε που στα sd o ενσωματωμενος της pioneer εχει καλυτερη εικονα απο τον edision...
καλωδιο στην 5090 εχω μεσω ενος splitter και απο το ιδιο καλωδιο παιρνουν και οι 2 αλλα πρεπει εναν απο τους 2 να ειναι κλειστος.
οποτε θα παω σε 2πλο lnb για να κανω την δουλεια οπως θελω.

Γιατι...αν πας να ρωτήσεις την RIA και δεν ξέρω ποιον άλλον πιστεύεις ότι θα σου πουν πως είναι νόμιμο ή αν καταλάθος σε εντοπίσουν; Αν εσυ και ο γείτονας έχετε γκρεμίσει τους τοίχους και έχετε ενώσει τα σπίτια σας (γιατι έτσι γουστάρετε να ζειτε βρε αδερφέ) η RIA προφανώς θα πει ότι στο δεύτερο δωμάτιο κατοικεί άλλη οικογένεια που πρέπει να νοικιάσει δεύτερο αντίτυπο της ταινίας!
Το παράδειγμα είναι φυσικά ακραίο, απλά θέλω να δείξω ότι στο δικαστήριο κρίνεται συνήθως τι είναι νόμιμο και τι όχι (αν υπάρξει μήνυση)....
Το 1978 με έγραψε (ηλίθιος) μπάτσος γιατι περνούσα με μηχανάκι στην Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη και επειδή δεν το βούλωσα σ αυτά που έλεγε αλλά για κακή του τύχη φορούσα κράνος και είχα δίπλωμα και ασφάλεια, οπότε δεν βρήκε κάτι άλλο για να με γράψει! Το 1982 ...έγινε η δίκη μου, όπου αθωώθηκα γιατι δεν παρουσιάστηκε το "όργανο", πλην όμως αν δεν πήγαινα στο δικαστήριο θα καταδικαζόμουν ερήμην γιατι...κυκλοφορούσα στην Τσιμισκή με μηχανάκι, εκεί δηλαδή που περνούσαν ανενόχλητα άλλα 10000 μηχανάκια ημερησίως!

Έχεις δίκιο για το πως εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα και πως βρίσκεις το δίκιο σου γενικότερα.

Πάντως στο θέμα του μοιράσματος της κάρτας, αν πράγματι την μοιράζεις μέσα στο σπίτι σου και όχι εκτός, δεν πρόκειται να έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν θα έχεις πρόβλημα πρώτα γιατί είσαι νόμιμος και δεύτερον γιατί κανένας κρατικός φορέας δεν πρόκειται ποτέ να το ψάξει αν παρανομείς ή όχι. Εδώ δεν ψάχνουν άλλες παρανομίες πολύ πιο σημαντικές.

γεια σας παιδια!
εγω να ρωτησω για τα ατομα που δουλευουν το smartwi (ασυρματο)εαν λαμβανουν ολες τις συχνοτητες ,χωρις κανενα κολλημα σε καποια!
στο σπιτι εχω το WRT-1 ασυρματο splitter με 3 δεκτες, και στην 11938 κανει συνεχεια κολληματα!υπαρχει καπποια απαντηση?
ευχαριστω.:idea:

γεια σας παιδια!
εγω να ρωτησω για τα ατομα που δουλευουν το smartwi (ασυρματο)εαν λαμβανουν ολες τις συχνοτητες ,χωρις κανενα κολλημα σε καποια!
στο σπιτι εχω το WRT-1 ασυρματο splitter με 3 δεκτες, και στην 11938 κανει συνεχεια κολληματα!υπαρχει καπποια απαντηση?
ευχαριστω.:idea:

δεν νομιζω οτι γι`αυτο φταιει το ασυρματο splitter....
προφανως εχει θεμα στην συχνοτητα ο δεκτης.
απο το ιδιο πιατο παιρνει κι`αυτος(twinlnb)?

χαιρεται!
ευχαριστω για την απαντηση παραπανω.
σχετικα με το smartwi βλεπει καποιος ολες τις συχνοτητες καθαρα,χωρις κολλημα σε καποια?