Κόπηκε το καλώδιο του ηχείου!

δεν θα εβλεπες διαφορα...ενα αυτι εχουμε, τι να σου κανει το αμοιρο.

γιατι το σημα μεταβαινει μεσω του ιδιου υλικου απο το στριμμενο καλωδιο και δεν παρεμβαινει διακοπη λογω διαφορετικου υλικου που ειναι το καλαι.

Κάτι δεν μας λες καλά, και εξηγώ.
Για να κολλήσουμε δυο σύρματα θα πρέπει πρώτα να είναι σε επαφή και ο πιο σίγουρος τρόπος αν αυτά είναι πολύκλωνα είναι να τα στρίψουμε μεταξύ τους. Τώρα με την κόλληση πετυχαίνουμε καλύτερη ένωση ,ασύγκριτα μεγαλύτερη αντοχή σε τραβήγματα και το κυριότερο το σημείο της κόλλησης δεν κινδυνεύει από οξειδώσεις με τον χρόνο.
Πρέπει να έχουμε υπ όψη μας ακόμα ότι υπάρχουν εκατοντάδες κολλήσεις μέσα σε έναν ενισχυτή και αρκετές μέσα σε ένα ηχείο που περνάει το σήμα . Μια παρά πάνω δεν νομίζω ότι θα έκανε κακό στην ποιότητα .

Για να κολλήσουμε δυο σύρματα θα πρέπει πρώτα να είναι σε επαφή και ο πιο σίγουρος τρόπος αν αυτά είναι πολύκλωνα είναι να τα στρίψουμε μεταξύ τους. Τώρα με την κόλληση πετυχαίνουμε καλύτερη ένωση ,ασύγκριτα μεγαλύτερη αντοχή σε τραβήγματα και το κυριότερο το σημείο της κόλλησης δεν κινδυνεύει από οξειδώσεις με τον χρόνο.
Πρέπει να έχουμε υπ όψη μας ακόμα ότι υπάρχουν εκατοντάδες κολλήσεις μέσα σε έναν ενισχυτή και αρκετές μέσα σε ένα ηχείο που περνάει το σήμα . Μια παρά πάνω δεν νομίζω ότι θα έκανε κακό στην ποιότητα .

Πολύ σωστά. Πρώτα η μηχανική σύζευξη και μετά κολλάμε.

Μην ειπιχειρήσετε να επιδιορθώσετε προβληματικά καλώδια ρεύματος.
Τα καλώδια ρεύματος πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι ασφαλή. Σε περίπτωση φθοράς τα αντικαθιστούμε με καινούργια, Το ιίδιο ισχύει με τις πρίζες και τα φις. Προσοχή με τις ιδιοκατασκευές.

Tην ιδια ηχητικη συμπεριφορα εχει ο καθαρος χαλκος και την ιδια ηχητικη συμπεριφορα ο χαλκος με το καλαι;
Tοτε γιατι βαζετε πανακριβα βυσματα στους ακροδεκτες των καλωδιων και εκει ενα σημειο ενωσης δεν ειναι;
Γιατι απαγορευονται οι κωλησεις δια νομου στα καλωδια ρευματος;
Και τελος επειδη στον ενισχυτη υπαρχουν κολλησεις που διακοπτουν την πορεια του σηματος προσθεσε και εσυ μερικες ακομα μπορεις.

o ποιητης αναρωτιεται
γιατι ολα τα χοντρα καλωδια ρευματος οι κατασκευαστες οπως οι shunyata και xlo transparent κολλανε τα καλωδια τους?
και κατι ακομα
αυτο το βυσματακι πιο κατω γιατι ειναι κολημενο στις συσκευες μας
και γιατι το πουλανε ως κολητο ?
ρευμα δεν περνα?
καθε τι επηρεαζει τον ηχο
καθε τι που επηρεαζει τον ηχo θετικα χαρακτηριζεται ως audiophile

Attachments

• as.jpg
    as.jpg
    9.3 KB · Views: 26
Tην ιδια ηχητικη συμπεριφορα εχει ο καθαρος χαλκος και την ιδια ηχητικη συμπεριφορα ο χαλκος με το καλαι;

Εάν είχαμε δυο σύρματα το ένα από καθαρό χαλκό και το άλλο από καλάι με το ίδιο μήκος την ίδια διατομή και τέλος πάντων με τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά πιθανότατα να μην έχουν την ίδια ηχητική συμπεριφορά. Αλλά εδώ μιλάμε για μια ελάχιστη ποσότητα κόλλησης που ενώνει καλύτερα δυο αγωγούς από χαλκό και τους ξαναδίνει την χαμένη μηχανική αντοχή και τα προστατεύει από την οξείδωση μιας και τώρα που δεν είναι μέσα στην μόνωση αργά η γρήγορα θα οξειδωθούν.

Tοτε γιατι βαζετε πανακριβα βυσματα στους ακροδεκτες των καλωδιων και εκει ενα σημειο ενωσης δεν ειναι;

Εδώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό μιας και τα βύσματα εξυπηρετούν την καλή, σωστή και γρήγορη επαφή δυο αγωγών που θα μπορούν να συνδεθούν και να αποσυνδεθούν πολλές φορές στο μέλλον.

Γιατι απαγορευονται οι κωλησεις δια νομου στα καλωδια ρευματος;

Δεν απαγορεύονται οι κολλήσεις απαγορεύονται οι πρόχειρες επισκευές που θα μπορούσαν να ήταν επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους χρηστές

Και τελος επειδη στον ενισχυτη υπαρχουν κολλησεις που διακοπτουν την πορεια του σηματος προσθεσε και εσυ μερικες ακομα μπορεις.

Ουδέν σχόλιο.

Εδώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό μιας και τα βύσματα εξυπηρετούν την καλή, σωστή και γρήγορη επαφή δυο αγωγών που θα μπορούν να συνδεθούν και να αποσυνδεθούν πολλές φορές στο μέλλον.

1. γιατι ειναι διαφορετικο
2.η καλη και σωστη επαφη δυο αγωγων οταν κοβονται στην μεση ειναι διαφορετικη απο την ενωση τους στις ακρες
3 αν τα συνδεεις και αποσυνδεεις πολλες φορες σιγπυρα θα εχεις καλη επαφη

o ποιητης αναρωτιεται
γιατι ολα τα χοντρα καλωδια ρευματος οι κατασκευαστες οπως οι shunyata και xlo transparent κολλανε τα καλωδια τους?
και κατι ακομα
αυτο το βυσματακι πιο κατω γιατι ειναι κολημενο στις συσκευες μας
και γιατι το πουλανε ως κολητο ?
ρευμα δεν περνα?

Αρτζι την ιδια κοληση κανουν οι κατασκευαστες και με καλαι;Δεν δοκιμαζουν διαφορα υλικα επαφης και κολησεων;Eσυ που πιστευεις οχι μονο στα καλωδια ρευματος και στον τερματισμο τους, πιστευεις οτι σε ενα καλωδιο ηχειων που ειναι το πιο ευαισθητο στην αλυσιδα των καλωδιων το σημα μεσα απο μια κοληση με καλαι δεν θα αλλοιωθει καθολου; Τοτε γιατι θα αλλοιωθει απο διαφορετικους ακροδεκτες ηχειων στο τελος.

1 καθε τι επηρεαζει τον ηχο
καθε τι που επηρεαζει τον ηχo θετικα χαρακτηριζεται ως audiophile
και 2
καποιοι απο τους κατασκευαστες διαφημηζον οτι χρησιμοποιουν επωνυμα καλωδια και κολλησεις
καποια στιγμη που θα βρεθουμε θα σου δειξω κατι που οχι απλα δεν θα πιστευεις αλλα και δεν θα μπορει να εξηγησει κανεις
εννοηται οτι δεν το γραφω γιατι θα αρχισει ο 3ος παγκοσμιος πολεμος
απλα αν το δεις δεν θα πιστευεις στα αυτια σου
πολυ φιλικα argi

σιγουρα κατ αρχας παιζει ρολο το καλαι. δεν ειναι ολα ιδια.
παντως εχω ενα ψυχασθενη γνωστο που ξηλωνει τις επιχρυσες μπορνες των ηχειων και συνδεει απευθειας.

τα ηχεια μου τα εχω 3, κατι χρονια
πανω ζουν καλωδια 3,5 χιλιαδων ευρω
κα ακομα καμποσα σε καλωδια διασυνδεσης και ρευματοληψιας
ακουγοντα και ξανακουγοντας καποια κοματια δυσκολα απο το δισκακι τυ ασερ
κατεληξα οτι το κοματι με το κοντραμπασο ακουγεται harsh and aggresive
μεχρι που σημερα δοκιμασα 2 καλωδια ρευματος
1 στον προ και ενα στο exact
ακομα δεν το εχω πιστεψει
τι να πω χαθηκε ολη η αγριαδα
και δεν ξερω ποσα καλωδια εχω δοκιμασει και συνεχιζω .........
eichmann βυσματα
κολληση συχνα wbt και wonder solder
σε αυτα εχω καταληξει
θελω να δοκιμασω ακομα την κολληση του eichmann και της furutech
ειναι τα 2 επωνυμα που δεν εχω καλλησει και ακουσει

Απάντηση: Re: Κόπηκε το καλώδιο του ηχείου!

παντως εχω ενα ψυχασθενη γνωστο που ξηλωνει τις επιχρυσες μπορνες των ηχειων και συνδεει απευθειας.
δηλαδης?
τι κανει κολλαει κατευθειαν στο κροσοβερ?
κα αν εχει γαιδουροκαλωδιο τι κανει?

Aμα σου πω οτι τον θεωρω σωστο...

ok argi το θεωρω δεδομενο αυτο που γραφεις.

Θανάση είναι διαφορετικό μιας και εκτός από τον αγωγό υπάρχει και το μονωτικό που παίζει κάποιο ρόλο. Αν ήταν πρακτικά δυνατό και για καλύτερη απόδοση δεν θα υπήρχαν βύσματα αλλά αυτά είναι αναγκαίο κακό για να συνδεθούν οι συσκευές μεταξύ τους.
Από το καρούλι των 100 μέτρων που κόπηκαν τα 10-15 μέτρα του φίλου που είναι η άκρη και που η μέση;
Στα δικά μου βύσματα αν και δεν είναι και του κιλού είναι εμφανής η φθορά από τις συχνές αλλαγές. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τώρα που έχει κάποια φθορά η επιχρύσωση παίζουν καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Κόπηκε το καλώδιο του ηχείου!

δηλαδης?
τι κανει κολλαει κατευθειαν στο κροσοβερ?
κα αν εχει γαιδουροκαλωδιο τι κανει?

δεν εχει γαιδουροκαλωδιο αν και δεν βλεπω να αλλαζει κατι ακομη και αν ειχε...οτι καλωδιο καταληγει στο crossover το συνδεει απευθειας με το καλωδιο απο τον τελικο...πλεκτο χωρις καλαι και θερμοσυστελλομενο. δεν τα εχω ακουσει και πριν (δλδ με μπορνες) αλλα ο ιδιος ισχυριζεται οτι βλεπει διαφορα.

μου κανει εντυπωση που δεν το εχεις ξανακουσει, θεωρουσα οτι ειναι παγια τακτικη diy.

πες του να παιξει ετσι για 2 χρονια και μετα να βλει λιγο φρεσκο χαλκο να δουμε ακουει την οξειδωση?
και κατι ακομα ας το κολλησει για πλακα σωστα με wbt να δουμε ακουει διαφορα?
και τελος ας βαλει και λιγη μαγεια με το ονομα eichmann σε μπορνες και μπανανες
δεν θα μπορει να εξηγησει πως προσθετοντας 3 υλικα στην αλυσιδα ακουει καλυτερα
ας τα κανει ενα ενα για να βλεπει την διαφορα του τελουριου χαλκου
η αλλιως 300% ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΓΗΜΟΤΗΤΑ

ειμαι της αποψης οτι ο καθενας εχει τους λογους του που πειθει τον εαυτο του για κατι. αλλος γιατι δεν εχει χρηματα για τελουριο χαλκο και αλλος γιατι δεν μπορει να χωρισει τη γυναικα του.
ποιος ειμαι εγω που θα του χαλασω την συνταγη επιβιωσης του?

το κακο με εμενα ειναι οτι εκτος απο εμενα ειχα ενα πειραματοζωο
που δεν του ελεγα τι του κολλαγα και απλα του κολλαγα πανω χαρτακια με συνθηματικα ωστε να θυμαμαι τι του εχω κανει
πολλες φορες προσπαθησα να τον κοροιδεψω φτιαχνοντας του ζευγη καλωδιων με διαφορετικες κολλησεις
και χωρις να ξερει τι ακουει τα εβρισκε παντα
εννοηται οτι τα καλωδια τα ακουγε σπιτι του

και εδω το θεμα ειναι οτι
δν εει σημασια αν εχω
η δεν εχω
η αν τα ανεχτει η γυναικα
αλλα αν πραγματικα δουλευει
εξαλλου ο καθενας ζει για αυτον

παρεμπιπτοντως, το καλωδιο που πουλας (το τελευταιο) τι ειναι?