Κοροιδία μπροστά στα μάτια μας.

Status
Not open for further replies.
Πως μπορείς να το ξέρεις αυτο;
Mπήκα σε όλα τα sites των άλλων SM,κανένα δεν έχει το προιόν με τιμή 46€ και κυρίως επειδή το αγοράζω πολλά χρόνια και πάντα κάνω έναν έλεγχο.Το 46€ δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ.
Από την άλλη,εσύ από αυτή την απάτη,το μόνο που βρήκες να σχολιάσεις ήταν αυτό;
Aυτό σε χάλασε;

Mπήκα σε όλα τα sites των άλλων SM,κανένα δεν έχει το προιόν με τιμή 46€ και κυρίως επειδή το αγοράζω πολλά χρόνια και πάντα κάνω έναν έλεγχο.Το 46€ δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ.
Από την άλλη,εσύ από αυτή την απάτη,το μόνο που βρήκες να σχολιάσεις ήταν αυτό;
Aυτό σε χάλασε;
Καταρχην, σε τέτοιες περιπτώσεις, μιλαμε πιθανότατα για αρχική τιμη. Αυτή δλδ που υπάρχει τυπικά για να μπορούν να εμφανίζονται άλλες τιμες ως «προσφορα«.

Είναι κλασική τακτική στο εμπόριο και καλώς ή κακως, δεν είναι απάτη.

Περαν τούτων, αν μπορεις να ξέρεις όλες τις τιμές που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλα τα μαγαζια για ένα προϊόν, τι να πω….

Τελος, δεν με χάλασε τπτ και ναι αυτό σχολίασα γιατί ίσως δεν είναι απάτη (οπως και το αρχικό με τις κόλες). Νομιζω είναι δικαίωμα μου, ε;

Να το πουμε απλά; Δεν είναι απάτη αλλά καπιταλισμός. Welcome to the world.

Βρε συ Τάσομπόσες φορές πας SM για να πάρεις πχ τυρί και φεύγεις με άλλα 20 πράγματα;Tι να πρωτοτσεκάρεις;
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση μιλάμε για απάτη αφού πολύ απλά η τιμή των 46€ δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ τόσο στο δικό τους όσο και σε όλα τα SM.
Περιμένω αύριο να με καλέσει ένας "προστάμενός" τους.Αν όχι,έχει φύγει καταγγελία στο υπουργείο εμπορίου και σε ότι έχει να κάνει με προστασία του καταναλωτή.
Μα ακριβώς έχει στηρίζονται.
Εννοείται πάω στοχευμένα πλέον. Έχει αυτή την εβδομάδα ο Σκλαβενιτης 30% στα κρασιά που όντως έχει καλές τιμές. Μπήκα , πήρα 2 κούτες και έφυγα.

• Like
Reactions: vadergr and Larry
Καταρχην, σε τέτοιες περιπτώσεις, μιλαμε πιθανότατα για αρχική τιμη. Αυτή δλδ που υπάρχει τυπικά για να μπορούν να εμφανίζονται άλλες τιμες ως «προσφορα«.

Είναι κλασική τακτική στο εμπόριο και καλώς ή κακως, δεν είναι απάτη.

Αυτό. Είναι αυτό που εδώ οι αμερικανοί λένε MSRP και πρακτικώς δεν ισχύει πουθενά, εκτός από Apple και… Nintendo, όλα τα υπόλοιπα προϊόντα από την πρώτη μέρα παίζουν σε ελάχιστες μεν, εκπτώσεις δε. Καλώς ή κακώς ο καταναλωτής πρέπει να έχει ψαχτεί. Δεν είναι θέμα απάτης, απλά ανέκαθεν το εμπόριο στηριζόταν σε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh
Να συμφωνήσω 1000% περί MSRP και ερευνών,όμως επειδή στην οικογένεια,εγώ είμαι αυτός που πάει στο SM καθημερινά σχεδόν,τέτοια απάτη-γιατί για εμένα απάτη είναι- δεν έχω ξαναδεί.Λίγο έως πολύ οι τιμές των SM είναι ίδιες στα προιόντα των πολυεθνικών,αλλάζουν μόνο οι προσφορές χρονικά.Αυτή την εβδομάδα έχει πχ -50% το σαμπουάν τάδε ο Σκλαβενίτης,την επόμενη το έχει ο ΑΒ κοκ.

Εχθές είχα στείλει mail στην My Market.Με κάλεσε λοιπόν πριν από λίγο μία ταλαίπωρη κυρία η οποία μου συστήθηκε σαν περιφερειακός 10 καταστημάτων,μεταξύ των οποίων και σε αυτό του Λαυρίου και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντάς μου ότι η τιμή είναι σωστή γιατί η συσκευασία έχει μέσα 66 ταμπλέτες και όχι 33.
Της είπα ότι έχει μεν 66 αλλά τις 33 από αυτές τις κάνει δώρο η P&G και όχι το SM.
Ο τρόπος δηλαδή τιμολόγησης είναι ο εξής:
Ποιά είναι η αρχική τιμή;
22,99€
Διά 33 ταμπλέτες =0,70 η κάθε ταμπλέτα.
Μετά αυτό το πολλαπλασιάζουν με το 66 και βγαίνει το ποσόν 45,98€ όπου το ξαναδιαιρούν με το 33 και καταλήγει το 0,70€/ταμπλέτα.
Της είπα ότι αυτό είναι αν μη τι άλλο παραπλανητικό και αν μέχρι αύριο δεν έχουν διορθώσει τα ταμπελάκια τους σε όλα τα SM,θα προβώ σε καταγγελία στο υπουργείο εμπορίου και ας πάνε μετά να βρούνε τιμολόγιο στο οποίο να φαίνεται ότι έχουν αγοράσει στο πρόσφατο παρελθόν ταμπλέτα με 0,70€.

Τι κάθεσαι και λύνεις εξισώσεις; Με μια ματιά στα sites βρίσκεις την πιο καλή τιμή και τελειώνεις.
π.χ. αυτή την στιγμή σε ταμπλέτες είναι αυτό. 0,15 η μία βγαίνει.

Πήγα λοιπόν σήμερα το πρωί στο My Market και αγόρασα την συσκευασία

Fairy Caps Platinum 33+33 δώρο για πλυντήριο πιάτων με το ταμπελάκι να αναφέρει "προσφορά" -50% από 45,98€ σε 22,99€ προκειμένου να συμμετάσχω
στην προσφορά της P&G για αγορές άνω των 20€.

Συγνώμη αλλά 23 ευρώ για 66 κομμάτια ,απλά δεν απλώνεις χέρι ανεξαρτήτως "προσφοράς".
Σου ξαναλέω, να βάλεις στα favorites στον browser 2-3 σουπερμάρκετ και να τσεκαρεις τιμές πριν βγεις για αγορές.

Δες εδώ ένα γρήγορο search.

Δυστυχώς όπως έχει γίνει η αγορά γενικότερα περιμένουν να σου δαγκώσουν το χέρι αν το απλώσεις χωρίς έλεγχο.

Last edited:
Να συμφωνήσω 1000% περί MSRP και ερευνών,όμως επειδή στην οικογένεια,εγώ είμαι αυτός που πάει στο SM καθημερινά σχεδόν

Σωκρατη και εγω αλλα πλεον το εχω "γυρισει" το εργο

Ψαχνοντας μονο με λιστα αναγκων στα 3-4 σουπερμαρκετ που εχω καταληξει οτι αξιζει να κοιτας κανω διαδικτυακες παραγγελιες και με ενα κοστος μαλλον λιγοτερο της βενζινης που θα μου κοστιζε μου τα φερνουν κι ολας .

Γλυτωνεις απειρο χρονο και παω μια φορα την εβδομαδα περιπου για κρεας και ψαρι στην Βαρβακειο (απειρως καλυτερες τιμες ) και μια φορα την εβδομαδα στο σουπερ μαρκετ για προιοντα κοπης (τυρια αλαντικα κλπ)

• Like
Reactions: vadergr
Συγνώμη αλλά 23 ευρώ για 66 κομμάτια ,απλά δεν απλώνεις χέρι ανεξαρτήτως "προσφοράς".
Σου ξαναλέω, να βάλεις στα favorites στον browser 2-3 σουπερμάρκετ και να τσεκαρεις τιμές πριν βγεις για αγορές.

Δες εδώ ένα γρήγορο search.

Δυστυχώς όπως έχει γίνει η αγορά γενικότερα περιμένουν να σου δαγκώσουν το χέρι αν το απλώσεις χωρίς έλεγχο.
Τασούλη,η τιμή του Σκλαβενίτη είναι πολύ πιο ακριβή από αυτή του Γαλαξία.0,30 η ταμπλέτα έναντι 0,23.
Επίσης,οι ταμπλέτες του Κρητικού με 0,15 είναι οι απλές και όχι η Platinum,οι ενισχυμένες δηλαδή.Εξακολουθεί βέβαια να μου κάνει εντύπωση ότι τα σχόλιά σας κινούνται στο να μου δίνετε συμβουλές για το πως να ψωνίζω,αντί να σχολιάζετε την -το λιγότερο-παραπλανητική πώληση.

Αν πάρεις την συμφέρουσα συσκευασία έχει 0,23

Το εμπόριο παγκοσμίως και από αρχαιοτάτων χρόνων στηρίζεται και στην παραπλάνηση. Όσες και καταγγελίες να κάνεις απλά χαλάς τον χρόνο σου.
Ευτυχώς έχουμε εργαλεία να προστατευθουμε όσο μπορούμε ΠΡΙΝ αγοράσουμε.

Αν πάρεις την συμφέρουσα συσκευασία έχει 0,23

Το εμπόριο παγκοσμίως και από αρχαιοτάτων χρόνων στηρίζεται και στην παραπλάνηση. Όσες και καταγγελίες να κάνεις απλά χαλάς τον χρόνο σου.
Ευτυχώς έχουμε εργαλεία να προστατευθουμε όσο μπορούμε ΠΡΙΝ αγοράσουμε.
Mάλλον δεν πηγαίνεις πολύ τακτικά στο SM.Οι ταμπλέτες που αναφέρει το link,ΔΕΝ είναι οι Platinum,ο δε πρόσφατα νέος νόμος προστασίας του καταναλωτή αναφέρει ότι η αναγραφόμενη "αρχική τιμή" θα πρέπει να αποδυκνείεται με τιμολόγιο αγοράς.Αν έχουν αγοράσει ταμπλέτες από την P&G με 0,70€,πάω πάσο.

Να είσαι σιγουρος οτι τόσο τις αγόρασαν για να μην εχουν προβλημα τιμολογιακά.
Αυτο που δεν φαίνεται ομως ειναι οι συμφωνίες για τις εκπτώσεις που παίρνουν ανα εξάμηνο...

Ποια επιπλα.... Δεν σας έχω πει τρόφιμα στο αγγλικό Waitrose (όχι στο φτηνιαρικο tesco) είναι φθηνότερα από εδώ; Και υπόψιν έχουν ακριβυνει κι εκεί.
Αν είχαμε καταναλωτική συνείδηση δεν έπρεπε να παταγαμε το πόδι μας στα σούπερ μάρκετ. Όπως και στα βενζινάδικα. Αλλά ποιος είναι μάγκας να το κάνει; Γι αυτό βρίσκουν και τα κάνουν.

Ποια επιπλα.... Δεν σας έχω πει τρόφιμα στο αγγλικό Waitrose (όχι στο φτηνιαρικο tesco) είναι φθηνότερα από εδώ; Και υπόψιν έχουν ακριβυνει κι εκεί.
Αν είχαμε καταναλωτική συνείδηση δεν έπρεπε να παταγαμε το πόδι μας στα σούπερ μάρκετ. Όπως και στα βενζινάδικα. Αλλά ποιος είναι μάγκας να το κάνει; Γι αυτό βρίσκουν και τα κάνουν.
Γίνεται να μην φας ή να μην βάλεις βενζίνη στο αμάξι για να πας στη δουλειά σου; δύσκολο...

Τα πάντα γίνονται. Οι Γάλλοι όταν πήγαν να κάνουν κάτι περίεργες αυξήσεις στην βενζίνη έγινε της πο......ας και υποχώρησε ο Μακρόν, αν θυμάσαι.
Η εξήγηση είναι μία και δεν πά να λένε ότι θέλουν τα στατιστικά: υπάρχει πολύ "λίπος".

Status
Not open for further replies.