Κοροιδία μπροστά στα μάτια μας.

Status
Not open for further replies.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Απροκάλυπτη κοροιδία.Στην φωτό φαίνονται 6 κουτάκια Coca Cola Zero σε "προσφορά",όπου η κανονική τιμή είναι 5€ αλλά θα τα αγοράσουμε μόνο 4,17€.
Την ίδια στιγμή η συσκευασία αναφέρει 5+1 δώρο και πάνω στο κουτάκι υπάρχει τιμή 0,69€.
Χωρίς καμία "προσφορά" δηλαδή,θα έπρεπε να τα αγοράσουμε 5χ0,69€=3,45€ την 6άδα.

385860480_7366346820047505_6031351126819592512_n.jpg

Στον ΑΒ συμβαινουν πολλα τετοια λαθη απο το ραφι στο ταμειο ειδικα πρεπει νασαι προσεκτικος

Ναι, και ; Εγώ μια χαρά βλέπω κόσμο στα σούπερ μάρκετ, στο δρόμο η κίνηση χτυπάει κόκκινο κάθε μέρα κλπ κλπ.
Από την στιγμή που η λέξη μποϊκοτάζ είναι άγνωστη λέξη στον έλληνα, καλά μας κάνουν.

Χρόνια τακτική.
Παντού, σε όλα τα σούπερ μαρκετ.

Είτε ίδιο προΪόν σε φθηνότερη τιμή το να πάρεις 2 ή 3 κομμάτια αντί της "προσφοράς 2+1" ή "συσκευασία 3 σε 1 για... οικονομία"... είτε και ακόμα χειρότερα.
2.5€ τα 2 pumaro.... αλλά 500g σύνολο... ενώ η 1 συσκευασία των 650g έχει 2.6€... :D

Στον ΑΒ συμβαινουν πολλα τετοια λαθη απο το ραφι στο ταμειο ειδικα πρεπει νασαι προσεκτικος
αυτό όμως δεν είναι λάθος και δεν υπάρχει μόνο σε ένα κατάστημα ΑΒ.Έστειλα mail τόσ στον ΑΒ όσο και στην Coca Cola και έχω την περιέργεια να δω τι θα απαντήσουν.

• Like
Reactions: jamca
Το 0.69 είναι προτεινόμενη τιμή. Οχι απαραίτητα αυτό που πρέπει να έχει στο ράφι ο πωλητής. Το συγκεκριμένο κουτάκι δεν το έχω αγοράσει μεμονωμένο πουθενά κάτω από 80 λεπτά.

• Like
Reactions: Kosh
Ποια coca cola.....λόγω δουλειάς ψωνίζω τα τελευταία χρόνια κούτες κρασιά/μπύρες κλπ....οπότε έχω αρχίσει το ψάξιμο.
Αν σας δείξω συγκριτικά super market (που υποτίθεται ψωνίζουν μεγάλες ποσότητες) με κάβες από επαρχία θα πάθετε σοκ. Ξεκινάμε από 30-40% μέχρι 200% και βάλε.....
Και μην μου πείτε ότι με τα μεταφορικά ισοφαρίζω.....ΜΗΔΕΝ μεταφορικά με skroutz plus.

• Like
Reactions: Kosh and billpeppas
Σήμερα στο ΑΒ είχε προσφορά στο τριμμένο ρεγκάτο. Πήρα διάφορα τυριά, με τιμή πάνω από 10 ευρώ για να κερδίσω και τα κουπόνια.
Στο ταμείο όμως δεν πήρα κουπόνια. Γιατί τα τυριά είχαν λέει γενικά 20% έκπτωση, οπότε το σύνολο της αγοράς ήταν κάτω από 10 ευρώ. Η έκπτωση ήταν στην αρχική τιμή, οπότε η τιμή στο ρεγκάτο δεν υπήρχε περίπτωση να είναι αυτή που έλεγε το ράφι, αφού αντιστοιχούσε σε 15% έκπτωση.
Το ίδιο έγινε και πριν μερικές μέρες στους καφέδες, πάλι δεν κέρδισα κουπόνια.

Με βλέπω να πηγαίνω μόνο στον Σκλαβενίτη από δω και πέρα.

• Like
Reactions: RALLIART
Tο μαρκετινγκ (και η τοποθετηση προιοντων) ειναι κατι παραπανω απο επιστημη για τα σουπερ μαρκετ.

Αρχικη τιμη για τα 6 κουτια ηταν 6ευρω
Δινουν δωρο το ενα, αρα η τιμη αν κουτι παει στα 0,83 χ 6 στα 5 ευρω η 6δα
Κανουν και επιπλεον εκπτωση, αρα η τιμη ανα κουτι παει στα 0,70 χ 6 στα 4,17 ευρω ανα 6δα

Απλα... αναγραφουν την τελικη τιμη ανα κουτι, μονο (ισως και σε ολα, δεν φαινεται στη φωτο)) στο ενα της προσφορας.

Με βλέπω να πηγαίνω μόνο στον Σκλαβενίτη από δω και πέρα.

και εχει και πολυ μεγαλυτερο σεβασμο στους εργαζομενους του
και εξαιρετικη σπουδη στην ποιοτητα των προιοντων του ιδιωτικης ετικετας

Καλά αν πάτε σε s/m σε χωριά της Κρήτης (ω ναι...υπάρχουν) θα τραβάτε τα μαλλιά σας ,από το όργιο που γίνεται με τις τιμές.
Η μόνιμη δικαιολογία ,ότι ξεχάσαμε να αλλάξουν τις τιμές στο ράφι.
Μέχρι και στα τσιγάρα κλέβουν.
Φανταστείτε τι χρεώνουν στους ξένους.
Όταν δεν έχουν "πιστόλι" barcode .... μακρυά.
Επίσης να παρατηρήσω και κάτι άλλο.
Το lidl ,το οποίο συχνά επισκέπτομαι για εργαλεία, έχει αρχίσει να προωθεί ελληνικά προϊόντα μικρών αδιαφημιστων εταιρειών , που είναι, το λιγότερο, καλά όσο τα άλλα.
Και είναι ίσως το μόνο, που στην δική του ετικέτα γράφει ποιος το κατασκευάζει.
Έτσι λοιπόν διαπίστωσα ότι την cola του (free way) ,την φτιάχνει ο Βίκος (που δοκιμάζοντας έχει την ίδια ακριβώς γεύση) και την σόδα του η green cola!
2,44 € (νομίζω ή κάπου εκεί) η εξάδα των 500 gr η cola του lidl , 3,10 € η εξάδα των 330gr η Βίκος cola.
Μόνο lidl για αναψυκτικά!!!!

Last edited:
Ποια coca cola.....λόγω δουλειάς ψωνίζω τα τελευταία χρόνια κούτες κρασιά/μπύρες κλπ....οπότε έχω αρχίσει το ψάξιμο.
Αν σας δείξω συγκριτικά super market (που υποτίθεται ψωνίζουν μεγάλες ποσότητες) με κάβες από επαρχία θα πάθετε σοκ. Ξεκινάμε από 30-40% μέχρι 200% και βάλε.....
Και μην μου πείτε ότι με τα μεταφορικά ισοφαρίζω.....ΜΗΔΕΝ μεταφορικά με skroutz plus.
Δηλαδή Τάσο βρίσκεις πιο φτηνές τις μπύρες πχ , στην επαρχία?
Ή μόνο τα τοπικά προϊόντα???,

Tο μαρκετινγκ (και η τοποθετηση προιοντων) ειναι κατι παραπανω απο επιστημη για τα σουπερ μαρκετ.

Αρχικη τιμη για τα 6 κουτια ηταν 6ευρω
Δινουν δωρο το ενα, αρα η τιμη αν κουτι παει στα 0,83 χ 6 στα 5 ευρω η 6δα
Κανουν και επιπλεον εκπτωση, αρα η τιμη ανα κουτι παει στα 0,70 χ 6 στα 4,17 ευρω ανα 6δα

Απλα... αναγραφουν την τελικη τιμη ανα κουτι, μονο (ισως και σε ολα, δεν φαινεται στη φωτο)) στο ενα της προσφορας.
βρε συ,ούτε ο Βασιλόπουλος δεν θα έδινε τέτοια εξήγηση.Το κακό είναι ότι το 0,69€ αναγράφεται σε όλα τα κουτάκια,οπότε το να κάνουμε υποθέσεις έχοντας σαν βάση -την όποια γουστάρει- τελική τιμή δεν έχει καμία λογική.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 0,69€ έχει τυπωθεί προ πολλού και σίγουρα όταν το super market την πουλούσε αρκετά φθηνότερα,άρα τα είχε αγοράσει και πολύ πιο κάτω από τα 0,69€.
Έχοντας πιθανόν χιλιάδες κουτάκαι σε στοκ,σου λέει κάτσε να βγάλω τα κέρατά μου.
Μόλις 2-2,5 μήνες πριν,ο Σκλαβενίτης πουλούσε τις 5+1 δώρο Zero στα 2,90€,ίσως και λίγο πιο κάτω.

Δηλαδή Τάσο βρίσκεις πιο φτηνές τις μπύρες πχ , στην επαρχία?
Ή μόνο τα τοπικά προϊόντα???,

Από το μαγαζί που λέει 1,26 έχω ψωνίσει πολλές φορές. ΜΗΔΕΝ μεταφορικά η κούτα.
Και το έχει και με έκπτωση ο σκλαβενίτης...... 😄 😄

Τα τελευταία χρόνια έγινα φαν του Σκλαβενίτη, γιατί είναι ίσως η μόνη λύση αν βρεθείς εκτός έδρας για κάτι μήνες και πρέπει κάπως να τραφείς ποιοτικά σε καλές τιμές.
Τελευταία φυσικά όλα έχουν ανέβει, αλλά είχα παρατηρήσει πως αργούσε πολύ περισσότερο από άλλους να ανεβάσει τις τιμές (τουλάχιστον σε αυτά που ενδιέφεραν τον ξενιτεμένο εργαζόμενο! 👍 )

Το ωραίο δεν σας το έχω πει. Λόγω παιδιών ξέρουμε απ' έξω και ανακατωτα τις τιμές των αγγλικών σουπερμάρκετ. Και δεν μιλάω για Tesco που είναι η φθηνότερη αλυσιδα, αλλά μιλάω ακόμα και για Waitrose που είναι τα κυριλέ σούπερ μαρκετ.
Σας πληροφορω ότι στα τρόφιμα, έχουμε τσεκαρει τιμές που ειναι φθηνότερα από εδώ!!! Ναι καλά διαβάσατε.
Και μιλάμε για Αγγλία. Ούτε Γερμανίες ούτε Ολλανδίες. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει Αγγλία. Μια ζωή παραδοσιακά ήταν τρείς φορές οι τιμές πάνω από εδώ λόγω και ισοτιμίας.
Οι οποίες τιμές έχουν ανέβει κι εκεί τελευταία, και διαμαρτύρονται βέβαια και οι Άγγλοι για ακρίβεια.
Αν λοιπόν βάλουμε στην εξίσωση τον βασικό μισθό (που δεν υπάρχει καμία σύγκριση), φανταστείτε πως μας ξεσκίζουν εδώ. Ακόμα και οι ονομαστικες τιμές να είναι ίδιες, θεωρούμσατε ακριβά (λόγω βασικού μισθού) .Πόσο μάλλον να είναι φθηνότερες!!

Πάρτε ένα παράδειγμα να απολαύσετε:

Και μην μου πείτε για τα 50 γραμμάρια διαφορά. Αφού ήρθε ο γιος μου το καλοκαιρι και έπαθε σοκ με τις τιμές εδώ.

Σε λίγο βλέπω να μου στέλνουν τα παιδιά κούτες από Αγγλία 😁😁😁

• Sad
Reactions: vlad66
Στα σουπερ μαρκετ του εξωτερικου, η γενικοτερα στο εξωτερικο, τα φαγωσιμα ειναι περιεργη κατασταση. Ειδικα στις πρωην ανατολικες χωρες...

Εχουν απο ενα ειδος, (κατι σαν το καλαθι του νοικοκυριου 🤬) για την πλεμπα, φτηνο, να μη διαμαρτυρεται και τα αλλα οπως τους κατσει... η ποιοτητα φυσικα αναλογη.

πχ στη Σλοβακια εχει ενα τυπο/εταιρεια κασερι στα 6-7 ευρω το κιλο και τα υπολοιπα απο 15-16
Εχει μπυρα δικια τους με 60 λεπτα το μισολιτρο και οι εισαγωγης απο 1,30 τα 333ml
Εχει γαλα λιτρο μακρας διαρκειας με 80 λεπτα και τα πιο φρεσκα απο 1,3 το λιτρο
κτλ κτλ

Πριν καμμια βδομαδα πουλουσαν το συκο με το κομματι στο 1 ευρω...

Παρομοια, με πιο ψηλη αρχικη τιμη και στην αυστρια... εκει ειδα πρωτη φορα συσκευασια φασολακια 100 γραμμαρια... πουλουσαν πιπερια για τηγανι 1 ευρω το κομματι επισης.

Μην ξεχνατε -αυτο που κοροιδευαμε πριν καποια χρονια- οτι πουλουσαν στο εξωτερικο, συσκευασια καρπουζι μια φετα...

Κατα καιρους εχουν καποιες προσφορες, κλασσικα, σε ειδη που πανε να ληξουν... η και καποιες προωθητικες ενεργειες... χθες πχ σουπερ μαρκετ ειχε το ουισκι Johnnie Walker στα 9,99 και το Jim Beam στα 11.99

Στην Ελλαδα παλι δεν εχει νοημα να εξειδικευεις την ακριβεια, απο τη στιγμη που ολα ειναι στο θεο... βενζινη 2 ευρω, πετρελαιο θερμανσης 1,50, ρευμα μολις επανελθει η ρητρα θα κλαινε μανουλες, φοροι πανω στους φορους, τι να πιασεις και τι να αφησεις...

Με λίγη οργάνωση και αγορά προϊόντων από 2-3 σούπερ μάρκετ μπορείς να έχεις τη μέγιστη οικονομία. Όμως ποιος το κάνει, ποιος έχει τον χρόνο; Να δώσω μερικά παραδείγματα:
- Ο ΑΒ για μένα έχει την καλύτερη premium self label. Τα προϊόντα από την Ελληνική Γη είναι εφάμιλλης ποιότητας με ακριβότερες ετικέτες, ενώ οι τιμές είναι πιο λογικές. Ναι τα όσπρια είναι σημαντικά ακριβότερα από την ετικέτα Μαράτα του Σκλαβενίτη, αλλά δεν θέλω να καταναλώσω εισαγώμενα από τις τρίτες χώρες που τα φέρνει - κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει τέτοια κολλήματα
- Το lidl ειδικά για τα χαρτικά έχει τον καλύτερο λόγο ποιότητας προς τιμή. Το καλό με τα χαρτικά είναι ότι αν έχεις αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι μπορείς να πας και μόνο 1-2 φορές το τρίμηνο ή και λιγότερες φορές (όταν έχει προσφορές εργαλεία :P ).
- Στα καλλυντικά/σαμπουάν/σαπούνια κλπ ο Σκλαβενίτης έχει σχεδόν πάντα 1+1 προσφορές και σημαντικά φθηνότερος από το ΑΒ. Όμως σε λίγο φθηνότερες τιμές βρίσκω ότι θέλω από ένα φαρμακείο στην Κρήτη μέσω skroutz+ που μαζεύεται το 20ρικο εύκολα και έρχονται όλα σπίτι χωρίς να ασχοληθώ και φθηνότερα.

Για τον καθένα μας όλα έχουν να κάνουν με το τι προϊόν θέλουμε, πόσο χρόνο είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε για την έρευνα αγοράς και πόσο τελικά είμαστε ΟΚ να πάμε σε 2-3 μέρη για να αγοράσουμε -λίγο- φθηνότερα αν υπολογίσουμε και την βενζίνη. Για τον καθένα αυτό έχει τελείως διαφορετική λύση και δεν μπορεί να γενικευτεί. Είναι γειτονιές που έχουν 2-3 σουπερ μάρκετ στα 50 μέτρα και εκεί με μια βόλτα πας και στα 3 αν έχεις το χρόνο να περιμένεις σε 3 ταμεία (πχ κόμβος Αττικής Οδού με Δουκίσσης Πλακεντίας, δίπλα-δίπλα ΑΒ, Σκλαβενίτης και Lidl). Εγώ τελικά πάω σε ΑΒ και το συνδυάζω με Lidl για χαρτικά και μερικά πολύ επιλεγμένα προϊόντα (πχ έχει τριμμένη φρυγανιά χωρίς συντηριτικά και πρόσθετα ή ελληνικό βιολογικό αλεύρι σε καλές τιμές) και καλυντικά/σαμπουάν από το skroutz.

Να μην συζητήσω για τα "παραφάρμακα". Είναι τρελές οι διαφορές για αγορά από skroutz. Το πόσα λεφτά γλυτώσαμε ακόμη και μόνο από πάνες δεν υπάρχει...

• Like
Reactions: takisot
Status
Not open for further replies.