Κοροιδία μπροστά στα μάτια μας.

Status
Not open for further replies.
Εγώ θα πω μόνο αυτό:

(…) αποδεικνύεται ότι εσφαλμένα αναγράφεται ως αιτία θανάτου του ανωτέρου εργατικό ατύχημα στην με αριθμό 156/25-11-2021 απόφαση της διευθύντριας του ΕΦΚΑ (…) από cnn.gr

Υπάρχει λοιπόν "άνθρωπος" σε αυτή την χώρα (ένας από τους πολλούς δυστυχώς) που όχι απλώς πιστεύει, αλλά απαίτησε να γραφτεί σαν εργατικό ατύχημα, ο θάνατος ενός ανθρώπου από σφαίρες στον δρόμο και για τον οποίο θάνατο έγινε ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία. Εργατικό ατύχημα η εκτέλεση/δολοφονία λοιπόν και η οικογένεια έπρεπε να πάει δικαστήριο για να το διορθώσει.

Γιατί ακριβαίνουν οι τιμές; κυρίως για τους παρακάτω λόγους:
- Πόλεμος στην Ουκρανία, ανέβασε το κόστος ενέργειας και μείωσε σημαντικά την παγκόσμια γεωργική παραγωγή, αυξάνοντας τις αγροτικές τιμές παγκοσμίως.
- Αρχίσαμε να καταναλώνουμε πολύ περισσότερο μετά το κλείσιμο που φάγαμε με το COVID-19 και ξαναβγήκαμε έξω.
- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άργησε πολύ το 2022 να πάρει μέτρα για να το ανακόψει - περίμενε μέχρι τα μισά του 2022 και οδήγησε σε καθυστερημένη πτώση.
Ο πληθωρισμός ήρθε κυρίως γιατί τα κράτη έκοψαν άπειρο χρήμα την εποχή του covid. Χρήμα πληθωριστικό εφ' όσον δεν υπήρχε ανάπτυξη αλλά μείωση παραγωγής και κατανάλωσης. Τώρα έχουμε την εξισσορόπηση αυτού του φαινομένου. Από κει και πέρα στην Ελλάδα έχουμε τα καρτέλ που οξίνουν το φαινόμενο. Δε διαφωνώ πως επηρέασαν και οι παραπάνω αιτίες αλλά το κύριο πρόβλημα είναι το πληθωριστικό χρήμα.

Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω:

Υπάρχει ακρίβεια; Σαφώς; Ολοι το παραδέχονται μέχρι και η κυβέρνηση. Υπάρχει καρτέλ; Σαφέστατα.
Σας ρωτώ το εξής; βλέπετε να ανοίγει μύτη;
Τα σουπερ μάρκετ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κάθε χρόνο, τα αυτοκίνητα (βενζίνη) στο δρόμο γίνεται της κακομοίρας, μαστόρους κάνεις ευχέλαιο για να βρεις....κ.ο.κ.
Απο που πληρώνονται όλοι αυτοί; Από τον κόσμο δεν πληρώνονται;
Ποιοί ακριβώς διαμαρτύρονται; Ξέρετε ποιοί την έχουν πατήσει; Αυτοί οι άτυχοι που δεν έχουν πρόσβαση στα μαύρα. ΤΕΛΟΣ.

Ξέρετε ποιοί την έχουν πατήσει; Αυτοί οι άτυχοι που δεν έχουν πρόσβαση στα μαύρα. ΤΕΛΟΣ.

Αυτό.

Κάθε φορά που'ρχομαι Ελλάδα ανεβάζω πίεση και αρχίζω καντήλια κάθε φορά που μου ξινίζουν μούρη όταν πάω να πληρώσω με κάρτα. Επειδή είμαι διακοπές και δε θέλω να χαλιέμαι, κάνω την πάπια, κάποια στιγμή θα τους πω ή κάρτα ή φεύγω (για κάτι που έχω ήδη καταναλώσει, πχ επισκευή ή φαϊ), και θα γελάσουμε πολύ. Κατά τα άλλα, η γκρίνια γκρίνια.

Καλά εσύ μιλάς για καταστήματα που πλέον η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει με κάρτα. Τα χοντρα δεν είναι τα καταστήματα. Αυτά είναι ψιλικοκό.
Τα χοντρά είναι μαστόροι, δικηγόροι, γιατροί. Για πες κάρτα σε αυτούς. Δεν θέλουν μόνο το 24% (άλλο τραγικό νούμερο κι αυτό) , αλλά θέλουν και την φορολογία τους! Καλό ε;
Και όταν μιλάμε για λογαριασμούς χιλιάρικα , τι θα διαλέξει ο απελπισμένος έλληνας που η απόδειξη είναι άχρηστη;

Καλά εσύ μιλάς για καταστήματα που πλέον η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει με κάρτα. Τα χοντρα δεν είναι τα καταστήματα. Αυτά είναι ψιλικοκό.
Τα χοντρά είναι μαστόροι, δικηγόροι, γιατροί. Για πες κάρτα σε αυτούς. Δεν θέλουν μόνο το 24% (άλλο τραγικό νούμερο κι αυτό) , αλλά θέλουν και την φορολογία τους! Καλό ε;
Και όταν μιλάμε για λογαριασμούς χιλιάρικα , τι θα διαλέξει ο απελπισμένος έλληνας που η απόδειξη είναι άχρηστη;

Αυτό λέω, ας κάνει την επισκευή, την εξέταση, ή ό,τι υπηρεσία παρέχει, και μετά ας αρνηθεί να πληρώσω με κάρτα. Κι ας καλέσει την αστυνομία μετά να με βάλει να πληρώσω μετρητά, με τοιχοκολλημμένο μπροστά τους τον νόμο που λέει ότι ο πελάτης δικαιούται να πληρώσει όπως αυτός επιθυμεί αλλιώς να μην πληρώσει. 🤡

Διάθεση χρειάζεται, τα εργαλεία υπάρχουν. Καταλαβαίνω φυσικά και τον μέσο πολίτη που δε θέλει να κάνει εχθρούς με ανθρώπους που θα χρειαστεί ξανά αύριο - μεθαύριο, αλλά γι'αυτό είμαστε εμείς οι τουρίστες :)

Ναι δεν λέω, πλέον θα δικαιωθείς και εδώ. Αρκεί να μην τον ξαναχρειαστείς. Και καλά να είναι μάστορας. Σε έναν γιατρό που τον εμπιστεύεσαι τον διαγράφεις έτσι απλα; Δύσκολο. Και φυσικά την επόμενη φορά θα σε "μαδήσει".

Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα ο μάστορας ή ο γιατρός να τον πληρώσεις με κάρτα.Απλά,αντί για π.χ 50 ευρώ επίσκεψη θα πληρώσεις 100 (και όχι μόνο +24% φπα) και αντί για 500 ευρώ εργατικά στον μάστορα,θα πληρώσεις 1000.Σε όποιον περισσεύουν,τα πληρώνει.
Αν όμως το κράτος αναγνώριζε σαν έξοδο αυτή την πληρωμή και την αφαιρούσε από τον φόρο σου,όλοι θα πλήρωναν και θα απαιτούσαν απόδειξη.
Αλλά ποιό κράτος;;;
Aυτό που μπροστά στα μάτια του υποθάλπτει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το να κάνει ότι δεν ξέρει ότι μια άδεια ταξί πωλείται 110.000€ εκ των οποίων "φαίνονται" μόνο τα 3.500€ και τα υπόλοιπα,"μαύρα"στην σακούλα;

Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα ο μάστορας ή ο γιατρός να τον πληρώσεις με κάρτα.Απλά,αντί για π.χ 50 ευρώ επίσκεψη θα πληρώσεις 100 (και όχι μόνο +24% φπα) και αντί για 500 ευρώ εργατικά στον μάστορα,θα πληρώσεις 1000.Σε όποιον περισσεύουν,τα πληρώνει.
Αν όμως το κράτος αναγνώριζε σαν έξοδο αυτή την πληρωμή και την αφαιρούσε από τον φόρο σου,όλοι θα πλήρωναν και θα απαιτούσαν απόδειξη.
Αλλά ποιό κράτος;;;
Aυτό που μπροστά στα μάτια του υποθάλπτει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το να κάνει ότι δεν ξέρει ότι μια άδεια ταξί πωλείται 110.000€ εκ των οποίων "φαίνονται" μόνο τα 3.500€ και τα υπόλοιπα,"μαύρα"στην σακούλα;
να σου θυμισω ακομη και στην αγορα σπιτιου η διαφορα αντικειμενικης και πργαμτικης μαυρα με τον συμβολιαογραφο να κοιταει αλλου.....

Σε όποιον περισσεύουν,τα πληρώνει.

Εμ εκεί είναι το πρόβλημα. Ότι αισθανόμαστε έξυπνοι επειδή σώσαμε 20 ευρώ, ο λαμόγιος κέρδισε πολύ περισσότερα, που τα έκλεψε από τα δημόσια έσοδα (δηλαδή την υγεία ΣΟΥ και την παιδεία ΣΟΥ), και τελικά συντηρούμε μια κατάσταση μαφίας και διαφθοράς που μας αναγκάζει να φυτοζωούμε για ολόκληρες γενιές. Θες +50% πάνω με κάρτα, γιατί θα αναγκαστείς να δώσεις αυτά που οφείλεις; Μπράβο, θα πάω στον απέναντι, κι εσύ κάτσε να βαράς μύγες. Απλά και ξηγημένα.

Αλλά ποιό κράτος;;;

Το πρόβλημα και η παρανομία είναι ότι ο μάστορας ή ο γιατρός σου δίνει τη δυνατότητα να του δώσεις λιγότερα χρήματα αν είναι "μαύρα".

Αν κανείς δεν έδινε τέτοια δυνατότητα το σύστημα θα "συνερχόταν" για όλους, και δεν θα επωφελούνταν μόνο αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με μαύρα.

• Like
Reactions: Maestro
Εμ εκεί είναι το πρόβλημα. Ότι αισθανόμαστε έξυπνοι επειδή σώσαμε 20 ευρώ, ο λαμόγιος κέρδισε πολύ περισσότερα, που τα έκλεψε από τα δημόσια έσοδα (δηλαδή την υγεία ΣΟΥ και την παιδεία ΣΟΥ), και τελικά συντηρούμε μια κατάσταση μαφίας και διαφθοράς που μας αναγκάζει να φυτοζωούμε για ολόκληρες γενιές. Θες +50% πάνω με κάρτα, γιατί θα αναγκαστείς να δώσεις αυτά που οφείλεις; Μπράβο, θα πάω στον απέναντι, κι εσύ κάτσε να βαράς μύγες. Απλά και ξηγημένα.
Sorry,αλλά δεν σώζεςι 20 ευρώ.Σώζεις το 50% της αμοιβής με απόδειξη.
Και από που τα χάνω είπες;;;
Aπο την παιδεία μου και την υγεία μου;
Γελώ...
Ίσως από τα 120.000.000€ που χαρίστηκαν στην AEGEAN για τον Covid ή από τον 3πλασιασμό του κόστους των δημοσίων έργων τα οποία τα παίρνει πάντα το "δικό μας παιδί" ή από επιδόματα εκατομμυρίων στις "ευπαθείς ομάδες" των οπαδών της Ρόμα και η λίστα είναι ατέλειωτη.
Τα δημόσια έσοδα από φόρους το 2020 ήταν 43,19 δις
https://www.aade.gr/sites/default/files/2022-02/ekthesi_esodwn_etous_2021.pdf
και το 2023...61,66 δις.
Είδες κανείς μήπως +50% καλύτερα νοσοκομεία;
50% καλύτερα σχολεία;
Tι +50% ρωτάω...+10%;;;;;
Καλό το αφήγημα με την απόδειξη του κουλουρά,αλλά τα δις χάνονται από αλλού και δεν είναι μόνο ότι χάνονται,φεύγουν και νόμιμα στο εξωτερικό.

Sorry,αλλά δεν σώζεςι 20 ευρώ.Σώζεις το 50% της αμοιβής με απόδειξη.
Και από που τα χάνω είπες;;;
Aπο την παιδεία μου και την υγεία μου;
Γελώ...
Ίσως από τα 120.000.000€ που χαρίστηκαν στην AEGEAN για τον Covid ή από τον 3πλασιασμό του κόστους των δημοσίων έργων τα οποία τα παίρνει πάντα το "δικό μας παιδί" ή από επιδόματα εκατομμυρίων στις "ευπαθείς ομάδες" των οπαδών της Ρόμα και η λίστα είναι ατέλειωτη.
Τα δημόσια έσοδα από φόρους το 2020 ήταν 43,19 δις
https://www.aade.gr/sites/default/files/2022-02/ekthesi_esodwn_etous_2021.pdf
και το 2023...61,66 δις.
Είδες κανείς μήπως +50% καλύτερα νοσοκομεία;
50% καλύτερα σχολεία;
Tι +50% ρωτάω...+10%;;;;;
Καλό το αφήγημα με την απόδειξη του κουλουρά,αλλά τα δις χάνονται από αλλού και δεν είναι μόνο ότι χάνονται,φεύγουν και νόμιμα στο εξωτερικό.
'Ατσα ο "τσέος"! Κάτσε εσύ να ψάχνεις χρώμα τιμολογίου.

https://www.newsbreak.gr/politiki/324126/faraoniko-palati-mr-dei-tzia/

Ποιό είναι το threshold που διαχωρίζει τον "καλό" από τον "κακό" κλέφτη; Εμ, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Όσο γουστάρουμε κλέφτες, κλέφτες θα τρώμε στη μάπα.

Είναι απλά τα πράγματα. Αν το παλάτι του τάδε που αναφέρθηκε ακριβώς από πάνω κοστίζει (πχ, δεν ξέρω) 2 εκατομμύρια και αυτό το ποσό μας ενοχλεί, ας σκεφτούμε πρώτα πως τόσα τρώνε αντίστοιχα και 100 (ναι, εκατό) μεγαλο-επαγγελματίες που κλέβουν από 20 χιλιάρικα το χρόνο, ή 1000 κουλουράδες που κλέβουν από 2 το χρόνο.

Κοινώς, ή θέλουμε κοινωνία που υπακούει στους νόμους, ή όχι. Και ξεκινάμε από τον εαυτό μας. Δεν κλέβουμε (γιατί αφήνοντας το λαμόγιο να μην κόψει απόδειξη κλέβουμε οι ίδιοι ως συνένοχοι, μην το ξεχνάμε), και γυρίζουμε την πλάτη σ'αυτούς που κλέβουν. Έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες, όχι μόνο με αόριστη γκρίνια.

Last edited:
  • Like
Reactions: koupa
Στην Γαλλία, ανοίγεις επιχείρηση και για τα τρία πρώτα χρόνια δεν πληρώνεις φόρο για να μπορέσεις να εδραιωθείς. Στην Ελλάδα, τον πρώτο χρόνο έχεις προκαταβολή φόρου 27.5% πια. Παλιά ήταν 90%. Και πάμε μετά στο πως πληρωνότανε ο ΟΑΕΕ, έβγαζες δες έβγαζες μεροκάματο.
Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι τόσο παράλογο, που τα παιδιά θεωρούνται τεκμήριο, αντί για ελάφρυνση.

το ποστ σου το διαβασα τωρα απαντησα σχετικα με το ποστ του Ναθ για Ευαγγελατο
μαζεψε λοιπον τα καντηλια σου χαλαρωσε και προσεχε τι γραφεις
περιμενω ενα συγνωμη
εφόσον λοιπόν πλέον ξεκαθαρίζεις (γιατί όπως είπα δεν είμαι στις καλές μου) και δεν προσέχω δυστυχώς πολλές λεπτομέρειες σου ζητώ την απαραίτητη συγγνώμη.

• Like
Reactions: Stellios papa
Στην Γαλλία, ανοίγεις επιχείρηση και για τα τρία πρώτα χρόνια δεν πληρώνεις φόρο για να μπορέσεις να εδραιωθείς. Στην Ελλάδα, τον πρώτο χρόνο έχεις προκαταβολή φόρου 27.5% πια. Παλιά ήταν 90%. Και πάμε μετά στο πως πληρωνότανε ο ΟΑΕΕ, έβγαζες δες έβγαζες μεροκάματο.
Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι τόσο παράλογο, που τα παιδιά θεωρούνται τεκμήριο, αντί για ελάφρυνση.

Προφανώς, αφού το όλο σύστημα στην Ελλάδα στηρίζεται στη λογική ότι αφού θα κλέψουν οι μισοί, ας ρεφάρουμε διαλύοντας τους άλλους μισούς που δε θέλουν/μπορούν να κλέψουν. Ε, δε βγαίνει έτσι άκρη.

Status
Not open for further replies.