Κουβεντα να γινεται...

Να πω επισης οτι τον φλεκτογκον 35/2.4 τον εχω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/33057-Φακοί-CARL-ZEISS-JENA/page11?highlight=flektogon

Αλλα οχι και 300$ ρε φιλε.

.

Βλεπω κι εσυ, πριν 3 χρονια τον πηρες στα 120-130... σκεφτομαι να του προτεινω κανενα 80ρι και αν θελει καλως... θα ειναι και χερι χερι η αγορα οποτε καλυτερα απο το ebay...

Ακουγα το κλειστρο της Νικον 800 προχθες και μετα το δικο μου, μου φαινοταν... τουπολεβ... οχι μονο ακους το κλικ αλλα το νοιωθεις κιολας...

Λετε να εχει κανενα προβλημα ο καθρεφτης και γι αυτο να μου βγαινουν ολες κουνημενες και θολες ακομα και στις υψηλες ταχυτητες? Μπορει να παρουσιασει τετοιου ειδους βλαβη το κλειστρο? Δηλαδη να τραβαει φωτογραφια, αλλα να τρανταζει το συμπαν?

Δεν εχω και τριποδο γμτ να δοκιμασω με κλειδωμα καθρεφτη. Στο χερι που δοκιμασα, ακρη δεν εβγαλα...

Άστα αυτά!
Λεύτερο παιδί είσαι, γκομενίτσες τραβάς συνέχεια, λογικό να τρέμεις :flipout::flipout:
Σοβαρά τώρα, ακούμπησε τη μηχανή σε ενα γερό τραπέζι και με το timer κάνε μερικές λήψεις. Δε νομίζω να έχει πρόβλημα η μηχανή πάντως.

Καλα σκαφη τα τουπολεβ μην ακους τι λενε οι δεξιοι καπιταλιστες.

Η τεχνη της φωτογραφιας δεν θελει καλες μηχανες .Θελει χρονο και ταλεντο.

Re: Απάντηση: Κουβεντα να γινεται...

Άστα αυτά!
Λεύτερο παιδί είσαι, γκομενίτσες τραβάς συνέχεια, λογικό να τρέμεις :flipout::flipout:
Σοβαρά τώρα, ακούμπησε τη μηχανή σε ενα γερό τραπέζι και με το timer κάνε μερικές λήψεις. Δε νομίζω να έχει πρόβλημα η μηχανή πάντως.

Tι να κανω... ειναι και πολλες εδω... (επισης λευτερες... :idea:)

Θα το δοκιμασω (παλι) αλλα σε τραπεζι ειναι κομματακι δυσκολο να βρεις θεμα και φως... θα κανω μοντιφια...

Καλα σκαφη τα τουπολεβ μην ακους τι λενε οι δεξιοι καπιταλιστες.

Η τεχνη της φωτογραφιας δεν θελει καλες μηχανες .Θελει χρονο και ταλεντο.

Μα.... συμφωνω... μολις παρω την 1Dx και 5-6 L φακουδακια θα αφοσιωθω πληρως στην τεχνη (αφου δεν θα εχει τιποτε αλλο να παρω... :flipout:) και θα ψηφισω κουρτινα 2 και στο poll του Kosh....!!!!!

Οσο για τα τουπολεβ, ειχαν πολυ φαση... οι σκαλες αποβιβασης στο αεροδρομιο της Θεσσαλονικης ηταν τερμα πανω για να φτασουν στην πορτα, αλλα τα ρημαδια ειχαν κατι αμορτισερ... ουτε γαλλικες να ητανε...
Οσο κατεβαιναν οι επιβατες, αυτο, ελαφραινε και.... σηκωνοταν πιο ψηλα.... με αποτελεσμα οι τελευταιοι (που συνηθως ηταν κατι γιαγιαδες και παπουδες που δεν μπορουσαν να σταθουν) να θελουν.... εξτρα σκαλακι για να κατεβαινουν... :flipout:

Άντε και στα δικά σας οι ανύπαντρες

Μπα.... πολλα τα εξοδα τωρα... τωρα και να εχεις το (περιβοητο) εκατομμυριο, θα στο... παρει η τροικα...

Καμμια γνωμη για τον φλεκτογκον 35/2,4 στα 100Ε εχεις? Εχει νοημα οταν εχω τον 28/1,8 ή να κοιταξω κανεναν στα 50mm και πιο γρηγορο? (να συμπληρωσω το κενο φτηνα και καλα απο τα 28 στα 85)...?

Είναι εξαιρετικός, αλλά δεν ξέρω εάν αξίζει να επενδύεις σε τέτοια κατασκευή. Με τον καιρό σφίγγει πολύ η εστίασή του, και όπως έγραφα και παραπάνω, ο δικός μου έμεινε από διάφραγμα και τον έχω τώρα διαλυμένο. Ε δεν μου έλειψε, να πω....Και ο ταπεινός 35/3.5 της Πένταξ καλός είναι, και ο Πέντακον 30/3.5 (Meyer Lydith), σε αντίστοιχα μήκη (αλλά πιο αργοί). Σε 35ρη μάζευε για τον σαμυανγκ εάν θέλεις.

. Σε 35ρη μάζευε για τον σαμυανγκ εάν θέλεις.

Αυτο ειναι το προβλημα... εχοντας τον 28/1,8 μου χρειαζεται ο 35mm? Γι αυτο και ρωτησα και στα 50mm τι παιζει...

...αν και οπως το βλεπω, θα μαζεψω για τον σαμιγιανγκ μεν, τον 14ρη δε... νομιζω μετα θα μεινει και ενας τελε και εκλεισα απο φακους...

Δεν θα βάλεις οπτικά τώρα στην ίδια κλάση τον 35ρη της Σαμυανγκ με τον EF 28/1.8, έτσι;

Από Σαμυάνγκ κι εγώ θα έπαιρνα, εάν, τον 14ρη και τον 24ρη.

Οπτικα οχι βεβαια (αφου ο μαστορας κανει τη δουλεια, οχι το εργαλειο :HTEHETH63: αρα θα ζησω με τον 28ρη, τι να κανω).... εστιακα το τοποθετησα...

Μαλιστα... αρα για τον 14ρη εχω το ΟΚ φανταζομαι.... !!

Δεν θα βάλεις οπτικά τώρα στην ίδια κλάση τον 35ρη της Σαμυανγκ με τον EF 28/1.8, έτσι;

Από Σαμυάνγκ κι εγώ θα έπαιρνα, εάν, τον 14ρη και τον 24ρη.

Και εχεις παρει μονο τον 85αρη :p

Εννοω οτι το ειδος της φωτογραφιας που κανεις εσυ απαιτει αμεση οπτικη επαφη με το καδρο σου. Να "μπαινεις" μεσα να το ζεις να αναπνεεις μαζι του και οταν κρινεις να πυροδοτεις.....

Με τις ανευ καθρεπτη και οπτικου VF δεν το εχεις αυτο. Με πολυ εξασκηση γινεται αλλα σε διαβεβαιω δεν ειναι καθολου το ιδιο.

Oντως, το ματακι ειναι πολυ σημαντικο και το προτιμω και μου αρεσει και με βολευει... αν το παρακαμψω ομως, σκεφτομαι πολυ σοβαρα, για φωτογραφια δρομου, την... Pentax K-01... και σε συνδυασμο με δυο απο τους φακους της σειρας limited . Εδω, μπορειτε να δειτε και ενα τεστ για αυτους... θα επερνα για αρχη τον 21ρη και τον 70ρη.

Οι φακοι, απο τα λιγα που διαβασα, ειναι καλοι... καλυτεροι απο αλλους που δινονται ως επιλογες σε αλλες εταιρειες... και δεν τους λες και ακριβους... αν δεν κανω λαθος κοστιζουν κοντα στα 500Ε ο καθενας... για το μεγεθος, δεν εχει κατι να πεις...πιο μικροι δεν γινεται...

...οποτε μενει η μηχανη... αντιπαλοι ειναι η ΝΕΧ 7, η olympus OM, η νικον V1 και η κανον G1X... πανασονικ δεν βαζω, γιατι δεν τις θυμαμαι (και τις εχω για βιντεο περισσοτερο).

Τι δεν μου αρεσει στις υπολοιπες, εναντι της πενταξ... (με δεδομενο οτι οταν βγει, στα τεστ θα εχει παρομοια αποδοση)...

Στη ΝΕΧ 7 η τιμη της (1200Ε) και οι ογκωδεις φακοι της.
Στην olympus η τιμη της (1000Ε), ο μικρος αισθητηρας της και οι ακριβοι και ογκωδεις φακοι
Στην νικον V1 ο μικρος αισθητηρας και οι χάλια φακοι
Στην κανον G1X ο σταθερος και αργος - σκοτεινος φακος.

Τι εχουν ολες οι παραπανω που δεν εχει η πενταξ....? Ματακι... !!!! Αλλα ειπα... θα το παρακαμψω για να κερδισω σε τιμη, αισθητηρα, ογκο, φακους ταυτοχρονα και θα θυσιασω το ματακι...

Δηλαδη θα εχω σε μια σχετικα φορητη μηχανη, αισθητηρα APS-C, με μικρους και καλους φακους σε σχετικα καλη τιμη... και καμμια αναγκη για μοντουρες και χειροκινητες εστιασεις...

(εχουν βγαλει σχετικα μικρους και γρηγορους φακους για μιρορλες και αλλες εταιρεις αλλα οχι pancake νομιζω...)

Απο το νετ βλεπω οτι η πενταξ, σωμα σκετο θα βγει καπου στα 800 δολαρια, οποτε υπολογιζω σε ενα 6μηνο (και ειδικα αν εχει χαμηλες πωλησεις) να πεσει στα 500Ε.

Ειδα οτι τους φακους αυτης της σειρας limited τους σχεδιασε ο ιδιος που σχεδιασε και την Κ-01... δεν θα την παρω σε κιτρινο...:afro: (αν και δεν δειχνει ασχημο)...

Τι γνωμη εχετε? Ειδα οτι η μηχανη περασε στο ντουκου, κυριως λογω design...

Ξεχασα να γραψω, οτι τα παραπανω ισχυουν αν η πενταξ εχει το καινουργιο κολπακι στην εστιαση, αυτο με την ελλειψη της πρωτης κουρτινας και την αντικατασταση της με ηλεκτρονικη ωστε να ισοσταθμιζεις τη αργη εστιαση με το μειωμενο shutter lag και σε συνδυασμο με προεστιαση (ΜF), με τον μεγαλυτερο αισθητηρα και τον 21ρη φακο να προλαβαινεις να βγαζεις και εναν που... περπαταει τουλαχιστον...

...και οτι οι DA φακοι ειναι συμβατοι με την Κ-01....:BDBDG54:

Last edited:

Εσύ με βάζεις φρένο να τους αγοράσω, και έρχεσαι και με κατηγορείς που δεν τους έχω πάρει ακόμη; :p

Εγω ειμαι η φωνη της λογικης. Αν δεν ειμουν και εγω παιζει να ειχες ηδη αγορασει καμια 40αρια φακους ακομα :D Ολοι αχρηστοι βεβαια .

Ηλία παίζει να είσαι ο μόνος εδώ μέσα που ενδιαφέρεται για την Κ-01.. :p. Για το AF της που λες, φαντάζομαι πως θα είναι προβληματικό γιατί θα χρησιμοποιεί CDAF για εστίαση ενώ οι φακοί είναι σχεδιασμένοι για PDAF. Θα έχει το πρόβλημα που έχουν δηλαδή οι m4/3 μηχανές με τους 4/3 φακούς και οι ΝΕΧ με τον LE-A1 και τους a mount φακούς.

http://www.youtube.com/watch?v=FG32kqoVJ08

Στη θέση σου.. θα έδινα ό,τι είχα σε Canon και θα έπαιρνα την Ε-Μ5.. με τον 45άρη, τον 12άρη και τον επερχόμενο 75άρη.. Θα έχεις ένα μικρό σώμα με ταχύτατο AF, αδιάβροχο, εξαιρετικούς φακούς (και μικρούς, δες τον 45άρη και μετά τον 85άρη σου) και πολύ καλό IS.. Η απόδοση του αισθητήρα της φαίνεται πάρα πολύ καλή αλλά μένει να επιβεβαιωθεί με τα πρώτα reviews.

Ηλία παίζει να είσαι ο μόνος εδώ μέσα που ενδιαφέρεται για την Κ-01.. :p.

H πενταξ θα κανει θραυση, οπως και η κανον G1X... (αρκει να βοηθησουν και τα τεστ)... να μου το θυμηθεις... συγκεντρωνει τα περισσοτερα που ζηταει καποιος απο μια μιρορλες... τα εγραψα και παραπανω...

σταθεροποιηση
φλας
μεγαλο αισθητηρα
μικρους, καλους και φτηνους φακους
φτηνοτερη αρχικη τιμη απο τον ανταγωνισμο

ελλειψη σημαντικη το ενσωματωμενο ματακι...

Η εστιαση στο βιντεακι που εβαλες ειναι για... φυλακισμενους... δεν ξερω αν φταιει ο φακος ή η μηχανη... η νικον V1 που ειδα, ειναι αστραπη σε σχεση με αυτο το πραμα στο βιντεο... οπως λες και εσυ ομως, με τον εξειδικευμενο νικον φακο (10-30) για μιρορλες και κοντραστ detection AF...

Με τους μικρους φακους της Limited σειρας της πενταξ, δε νομιζω να ειναι τοσο αργο το φοκους... μενει να το δουμε οταν κυκλοφορησει...

Την ολυμπους ΟΜ, την εχω στα υπ οψιν αλλα δεν μου καθησε καλα απο τις φωτογραφιες ουτε το design της ουτε το μεγεθος ουτε το καρουμπαλο επανω... βεβαια απο κοντα, μπορει η εικονα να αλλαξει αρδην...

με τον 45άρη, τον 12άρη και τον επερχόμενο 75άρη..

Και αυτο ειναι προβλημα... ειμαι λιγο περιεργος με τα εστιακα μηκη... σε αντιστοιχια στα 35mm με βολευουν αφανταστα τα 50mm και τα 100-135... δηλαδη σε κροπ τα 28 και τα 85 που εχω... (τον 50ρη helios που δοκιμαζω τωρα, δεν βλεπω να μου κανει σε κατι)...

Αρα σε m4/3 κανενα απο τα 45, 12 και 75 δεν βλεπω να βολευει... ειναι και αυτο υπο σκεψη...