Εννοω οτι το ειδος της φωτογραφιας που κανεις εσυ απαιτει αμεση οπτικη επαφη με το καδρο σου. Να "μπαινεις" μεσα να το ζεις να αναπνεεις μαζι του και οταν κρινεις να πυροδοτεις.....
Με τις ανευ καθρεπτη και οπτικου VF δεν το εχεις αυτο. Με πολυ εξασκηση γινεται αλλα σε διαβεβαιω δεν ειναι καθολου το ιδιο.
Oντως, το ματακι ειναι πολυ σημαντικο και το προτιμω και μου αρεσει και με βολευει... αν το παρακαμψω ομως, σκεφτομαι πολυ σοβαρα, για
φωτογραφια δρομου, την... Pentax K-01... και σε συνδυασμο με δυο απο τους φακους της σειρας
limited .
Εδω, μπορειτε να δειτε και ενα τεστ για αυτους... θα επερνα για αρχη τον 21ρη και τον 70ρη.
Οι φακοι, απο τα λιγα που διαβασα, ειναι καλοι... καλυτεροι απο αλλους που δινονται ως επιλογες σε αλλες εταιρειες... και δεν τους λες και ακριβους... αν δεν κανω λαθος κοστιζουν κοντα στα 500Ε ο καθενας... για το μεγεθος, δεν εχει κατι να πεις...πιο μικροι δεν γινεται...
...οποτε μενει η μηχανη... αντιπαλοι ειναι η ΝΕΧ 7, η olympus OM, η νικον V1 και η κανον G1X... πανασονικ δεν βαζω, γιατι δεν τις θυμαμαι (και τις εχω για βιντεο περισσοτερο).
Τι δεν μου αρεσει στις υπολοιπες, εναντι της πενταξ... (
με δεδομενο οτι οταν βγει, στα τεστ θα εχει παρομοια αποδοση)...
Στη ΝΕΧ 7 η τιμη της (1200Ε) και οι ογκωδεις φακοι της.
Στην olympus η τιμη της (1000Ε), ο μικρος αισθητηρας της και οι ακριβοι και ογκωδεις φακοι
Στην νικον V1 ο μικρος αισθητηρας και οι χάλια φακοι
Στην κανον G1X ο σταθερος και αργος - σκοτεινος φακος.
Τι εχουν ολες οι παραπανω που δεν εχει η πενταξ....? Ματακι... !!!! Αλλα ειπα... θα το παρακαμψω για να κερδισω σε τιμη, αισθητηρα, ογκο, φακους
ταυτοχρονα και θα θυσιασω το ματακι...
Δηλαδη θα εχω σε μια σχετικα φορητη μηχανη, αισθητηρα APS-C, με μικρους και καλους φακους σε σχετικα καλη τιμη... και καμμια αναγκη για μοντουρες και χειροκινητες εστιασεις...
(εχουν βγαλει σχετικα μικρους και γρηγορους φακους για μιρορλες και αλλες εταιρεις αλλα οχι pancake νομιζω...)
Απο το νετ βλεπω οτι η πενταξ, σωμα σκετο θα βγει καπου στα 800 δολαρια, οποτε υπολογιζω σε ενα 6μηνο (και ειδικα αν εχει χαμηλες πωλησεις) να πεσει στα 500Ε.
Ειδα οτι τους φακους αυτης της σειρας limited τους σχεδιασε ο ιδιος που σχεδιασε και την Κ-01... δεν θα την παρω σε κιτρινο...:afro: (αν και δεν δειχνει ασχημο)...
Τι γνωμη εχετε? Ειδα οτι η μηχανη περασε στο ντουκου, κυριως λογω design...