Κουβέντα περί διαφόρων (από το θέμα με τις "ανύπαντρες" κάρτες)

Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Μετα έρχεται κάποιος και σου λέει 200 43 κανάλια ελληνικα, και αν ειναι η ανάλυση 720p, δεν το σκέφτεσαι καν...

Δεν μπορεί πρέπει να μας κάνεις πλάκα , με 200 ευρώ έχεις για ένα χρόνο OTE Full Pack (με την προσφορά 2 μήνες δωρεάν) ή παίρνεις την προσφορά NOVA για φιλάθλους.

Όποιος πετάει 200 ευρώ στους πειρατές για να βλέπει δήθεν σε 720p είναι αφελής.

Πάντως,αντικειμενικά,τα 17 ευρώ το μήνα για IPTV και μάλιστα με ποιότητα εικόνας που δε γίνεται να μην είναι κατώτερη της κανονικής δορυφορικής λήψης,είναι μεγάλη απατεωνιά.Καλά,για το παντρεμένο router νομίζω ότι πρέπει να γελάσουμε.Πραγματικά πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να προπληρώσει και 200 ευρώ για κάτι που δεν θα έχει διάρκεια και μετά από λίγο θα κοπεί.Όταν θα κοπεί,θα πάρουν τα λεφτά πίσω?Μιλάμε για μεγάλη απατεωνιά.

Ένα πιθανό πρόβλημα με όλες αυτές τις προσπάθειες, είναι ότι στο τέλος πάλι ο καταναλωτής θα την πληρώσει. Από την στιγμή που ο εύκολος τρόπος να αποφύγει το HDCP είναι τα ενεργά HDMI splitters, μην αρχίσουμε και βλέπουμε περιορισμούς στις συνδεδεμένες συσκευές μέσω HDMI...

Σίγουρα η ποιότητα εικόνας δεν ειναι όπως η δορυφορική.
Ομως βλέπουν απο αρχές Ιουλίου χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα και τελικά ανα 6μηνο πληρώνουν όπως μου λέει ο ξαδερφος.

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Ο,τι λεει ο paokgate4 ειναι αληθεια. Τα εχω δει κι εγω (γερμανια). Οσο για τα 200 Ευρω αυτο ειναι το μαξιμουμ. Υπαρχει και με 150 το χρονο. Συμπεριλαμβανει εκτος των ελληνικων (IP) και πολλα ευρωπαικα πακετα με CS. Αρα και τα ελληνικα να χαθουν, παλι κερδισμενος εισαι αφου εχεις ολα τα sky, τσονταδικα κλπ.
Αρα, αυτο που θελω να πω, μη κολατε στο ποσο! (4 μηνες φουλ νοβα, και εκανες αποσβεση....)
Το ερωτημα ειναι αν θες να εισαι νομιμος ή οχι. Για μενα εκει ειναι το θεμα.
Βεβαια ποιος ειναι νομιμος εκτος επικατειας; ΚΑΝΕΝΑΣ! (αφου δεν νοειται ληψη εκτος Ελλαδας) αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

ειπες οτι η αναλυση ειναι σε ολα 1280x720 που ειναι HD.
οσο και να προσπαθησουν να το κρατησουν private ολο και καποιος την νοβα θα κανει τον αγοραστη. Κι εκει θα δεις για ποσο θα κρατησει μετα το εκπληκτικο IPTV. Το πιο γελοιο στην ολη υποθεση ειναι οτι η συνδρομη πλησιαζει την νομιμη.
εγω αμφιβάλλω ότι τόσο ο ΟΤΕ οσο και η νοβα ειναι ικανοί να στείλουν κάποιο επάνω και αυτος ο κάποιος ετσι στα ξεκαρφωτα να βρει κάποιον που πουλάει νοβα και ΟΤΕ.
Ποιο εύκολο θα ήταν να δώσουν σε κάποιον 5000-10000 και να δωσει αυτός τις απαραίτητες πληροφορίες για τους σερβεραδες.

Σε γενικές γραμμές δεν κάνει να κρίνετε με τις δικές σας γνώσεις για τα δορυφορικά αλλα να λάβετε υπόψιν ότι οι πιο πολλοί θελουμε να ανοίγει το μηχάνημα και να δείχνει.

@scan420 Συζητούσα με νομικό εδω το θέμα εκτος επικράτειας. Υποθέτω πως ισως να ειναι κοινή ευρωπαική απόφαση, αλλα αυτο δε το ξέρω. Δεν επιτρεπεται η πώληση εκτός χώρας, μιας και εμπορευεσαι ενα προιον απο το οποιο το κράτος παιρνει καποια χρήματα. Αυτό που απαγορευεται, ειναι η χρήση σε δημόσιους χώρους, αφενως επειδη πρεπει να εχεις επαγγελματική άδεια και κατα δευτερον το προγραμμα εχει διαφημίσεις προιόντων, τα οποια (τουλαχιστον εδω) δε μπορεις να διαφημίζεις δημοσια μιας και για τα εισαγομενα προιόντα ισχύουν διαφορετικοί κανόνες απο αυτους που δείχνει η τν. Τελος, από τη στιγμή που πληρώνεις το τελος τηλεορασης στην εκάστοτε χώρα, η χρήση του προιοντος θεωρείται λανθασμένα παρανομη. Στη χειρότερη, μπορει να θεωρηθεί παράτυπη ,μιας και χρησιμοποιείται σε διαφορετική διευθυνση απο την δηλωμένη, όσο και να παρεις τον αποκωδικοποιητη σε ενα φιλο, στο χωριο κτλ.

Και να προσθέσουμε ότι η ΝΟΒΑ δεν πρόκειται ποτέ να κυνηγήσει κάποιον που έχει νόμιμη συνδρομή που πληρώνεται κάθε μήνα,αν αυτός βρίσκεται εκτός Ελλάδας,ακόμα κι αν τον ξέρει.Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να μην προβάλλεται δημόσια.Με λίγα λόγια δεν την ενδιαφέρει πού την χρησιμοποιεί κάποιος που έχει συνδρομή.Επίσημα μπορεί να λέει ότι δεν μπορείς να την χρησιμοποιείς εκτός συνόρων,αλλά το λέει γιατί έτσι πρέπει.Δε στέκει το επιχείρημα παράνομο το ip streaming από παράνομους servers,παράνομη και παρακολούθηση συνδρομής εκτός συνόρων.Δεν είναι το ίδιο.

Τιποτα δεν ειναι ιδιο. Οπως δεν ειναι το ιδιο να εισαι σερβερ και το ιδιο να εισαι πελατης....Αλλα και η νοβα δεν ειναι παρανομη που σε υποχρεονει στο δεκτη της. Ισως κι αυτη ειναι απλα "παρατυπη". :hmmmm::hmmmm:
Λοιπον μη παιζουμε με τις λεξεις.
Ο καθενας διαλεγει και παιρνει.

Παντως κι εγω καρτα νομιμη ειχα απο το 1999 κι εκτος συνορων. Κι ας ημουν "παρατυπος". Παντως τα ειχα καλα με τον εαυτο μου. Τωρα πια ομως, παει κι αυτο.
Τωρα ας ειναι καλα οι 3° . :worshippy::worshippy:

Last edited by a moderator:
αλλοι απατεωνες εκει στις 3.. εδω δεν εχουν λεφτα να κλασουν μου θελαν και εταιρια παροχης δικτυου. 5 χρονια και ακομα δεν εχουν καληψει τα 20 σημεια και εχουν το θρασος να περνουν και μερος στον διαγωνισμο. μακαρι παροχοι να γινουν οτε και φορτθεντ και οχι οι κλικλικου.

Ανοίγεις τεράστια θέμα τώρα!Θα φύγουμε εκτός θέματος.Μία από τις αλήθειες πάντως, είναι αυτή που έγραψες.

@scan420 Συζητούσα με νομικό εδω το θέμα εκτος επικράτειας. Υποθέτω πως ισως να ειναι κοινή ευρωπαική απόφαση, αλλα αυτο δε το ξέρω. Δεν επιτρεπεται η πώληση εκτός χώρας, μιας και εμπορευεσαι ενα προιον απο το οποιο το κράτος παιρνει καποια χρήματα. Αυτό που απαγορευεται, ειναι η χρήση σε δημόσιους χώρους, αφενως επειδη πρεπει να εχεις επαγγελματική άδεια και κατα δευτερον το προγραμμα εχει διαφημίσεις προιόντων, τα οποια (τουλαχιστον εδω) δε μπορεις να διαφημίζεις δημοσια μιας και για τα εισαγομενα προιόντα ισχύουν διαφορετικοί κανόνες απο αυτους που δείχνει η τν. Τελος, από τη στιγμή που πληρώνεις το τελος τηλεορασης στην εκάστοτε χώρα, η χρήση του προιοντος θεωρείται λανθασμένα παρανομη. Στη χειρότερη, μπορει να θεωρηθεί παράτυπη ,μιας και χρησιμοποιείται σε διαφορετική διευθυνση απο την δηλωμένη, όσο και να παρεις τον αποκωδικοποιητη σε ενα φιλο, στο χωριο κτλ.

Νομίζω ότι υπάρχει απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που επιτρέπει σε κάποιον να αγοράσει πακέτο άλλης χώρας, χωρίς πρόβλημα. Αν το δουν από την άποψη "προϊόν". Δεν εξέτασαν την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά αυτά δεν αφορούν τον αγοραστή, από την στιγμή που δεν το δείχνει δημόσια. Το θέμα αφορά αποκλειστικά αυτόν που στο πουλά, σε σχέση με το τι έχει αγοράσει και τι συμβόλαια έχει υπογράψει με τους κατόχους των δικαιωμάτων αυτών.
Αν ξαναμιλήσετε, δεν θέτεις και αυτά στην συζήτηση;

Τα έχω κι εγώ ακούσει απο άλλους, ακόμα κι από ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα τοποθέτησης ταψιού . Και είναι μόνο Η αρχή ...
Να σου πω εγώ ποιο θα είναι το τέλος; Θα βρουν όλα τα stream, το ένα μετά το άλλο, και θα τα κλείσουν λίγο πριν από κάποιο μεγάλο ντέρμπυ. Και μετά αυτός που έδωσε το 200ρικο θα ψάχνει θέση σε καφετέρια.

Τα stream δεν είναι CS. Άλλο ένα πακέτο ECM-CW κάθε 10 sec και άλλο μία συνεχής ροή 1 με 1,5 Mbps (μην ακούω χαζομάρες για 5 Mbps - δεν υπάρχει αυτό). Θα τα βρουν όλα και επειδή είναι απίθανο να έχουν κάποιο encryption, δε χρειάζονται καν να αγοράζουν "συνδρομές". http ή rtsp streaming είναι όλα χωρίς κανένα encryption (και έχω δει αρκετά τελευταία λόγω σχετικής έρευνας για το περιοδικό). Η Forthnet θα ψάχνει τα stream της Nova, ο ΟΤΕ του ΟΤΕ TV, η Cyta της Cytavision. Ένας από WIND ή HOL μάλλον θα ενωθεί με Forthnet. Ο τελευταίος πάροχος που μένει νομίζεις δε θα συνεργαστεί στην εύρεση των streams; Θα τα βρουν όλα και θα τα κλείσουν, και κάποιοι θα έχουν πάρει τα 200ρικα και κάποιοι άλλοι θα κλαίνε.

Τιποτα δεν ειναι ιδιο. Οπως δεν ειναι το ιδιο να εισαι σερβερ και το ιδιο να εισαι πελατης....Αλλα και η νοβα δεν ειναι παρανομη που σε υποχρεονει στο δεκτη της. Ισως κι αυτη ειναι απλα "παρατυπη". :hmmmm::hmmmm:
Λοιπον μη παιζουμε με τις λεξεις.
Ο καθενας διαλεγει και παιρνει.

Δεν καταλαβαινω που ειναι το παιχνιδι λεξεων. Η παρατυπια με την παρανομια ειναι δυο διαφορετικά πραγματα. H nova εχει ενα προιον και στο πουλαει με τους ορους που η εταιρια αποφασιζει. Ο εκάστοτε πελάτης συναινει σε αυτό αγοράζοντας το προιον. Δεν βλεπω την αντιστοιχία στο παρατυπο. Από τη στιγμή που κανείς δεν εχει νομικά απαιτήσει τη χρήση δέκτη που να πληρεί τις προδιαγραφες προστασιας του προιοντος και να εχει δικαιωθεί για αυτό, δε βλέπω γιατι να θεωρείται παρανομη ή έστω ακομη και παρατυπη.