Κουφή φάση με έναν WD passport 320GB

17 June 2006
25,429
Αθήνα
Σήμερα αγόρασα έναν WD passport 320GB. Βλέπω στην συσκευασία το καλωδιάκι των 30 πόντων και σκέφτηκα: "ρε τους τσίπιδες, κι απ´την μύγα ξύγκι...".

Αφού χαμογέλασα, πέταξα το καλώδιο στο συρτάρι του γραφείου και σύνδεσα τον σκληρό στο pc με το άλλο καλώδιο του mybook (usb σε miniusb κανά μέτρο, αυτό που είχε στην συσκευασία το mybook, έχει και φερίτη από την μεριά του miniusb).

Ρε εδώ ο σκληρός εκεί ο σκληρός, πουθενά ο σκληρός. Ούτε κατάλαβαν τίποτα τα windows. Το ledάκι του σκληρού άναβε κανονικά. Βγάζω το usb από το pc το ξαναβάζω, τίποτα. Βγάζω το miniusb από την συσκευή το ξαναβάζω , πάλι τίποτα...

Ωραία λέω, πάμε για αλλαγή...
Εκεί που το έβλεπα , βάζω το δικό του καλωδιάκι και ως δια μαγείας, έπαιξε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. :bang:

Ξαναβάζω το άλλο καλώδιο, τίποτα πάλι. Με το δικό του καλωδιάκι παίζει μια χαρά. Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος πως γίνεται αυτό το κουφό; :chinscratch:

Οι σκληροι δισκοι με usb που δεν εχουν ξεχωριστη τροφοδοσια ρευματος χρειαζονται κοντα καλωδια για να μπορουν να τροφοδοτουνται. Για αυτο Τασο η WD εχει κοντο καλωδιο και οχι επειδη ειναι τσιπηδες (επειδη ειναι τσιπηδες εχουν αχρηστη λακα που χαραζει με το παραμικρο).

Απάντηση: Re: Κουφή φάση με έναν WD passport 320GB

Οι σκληροι δισκοι με usb που δεν εχουν ξεχωριστη τροφοδοσια ρευματος χρειαζονται κοντα καλωδια για να μπορουν να τροφοδοτουνται. Για αυτο Τασο η WD εχει κοντο καλωδιο και οχι επειδη ειναι τσιπηδες (επειδη ειναι τσιπηδες εχουν αχρηστη λακα που χαραζει με το παραμικρο).

+1

Επειδη οι μεγαλυτεροι αυτοι δισκοι ειναι οριακα με τα ρευματα τους γινονται τετοια σκηνικα σαν αυτο που περιεγραψε ο Τασος. Μακρυτερο το καλωδιο μεγαλυτερη πτωση τασης , ανεβαζει το ρευμα και την ακουει η usb και δεν.....Τασο αν εχεις καποιο μακρυ καλωδιο usb απο παλαιοτερο δισκο που εχει συνδεσεις με 2 βυσματα απο τη πλευρα του πισιου, 99% θα δουλεψει!

Απάντηση: Re: Κουφή φάση με έναν WD passport 320GB

+1

Επειδη οι μεγαλυτεροι αυτοι δισκοι ειναι οριακα με τα ρευματα τους γινονται τετοια σκηνικα σαν αυτο που περιεγραψε ο Τασος. Μακρυτερο το καλωδιο μεγαλυτερη πτωση τασης , ανεβαζει το ρευμα και την ακουει η usb και δεν.....Τασο αν εχεις καποιο μακρυ καλωδιο usb απο παλαιοτερο δισκο που εχει συνδεσεις με 2 βυσματα απο τη πλευρα του πισιου, 99% θα δουλεψει!

Κι εγώ κάτι τέτοιο ψιλιάζομαι. Αλλά τόση διαφορά; πόση πτώση τάσης να έχει το 1 μέτρο με τους 30 πόντους ;
Τέλος πάντων...θα βάλω Logo στο καλωδιάκι το δικό του μην τυχόν το χάσω :grinning-smiley-043

To ιδιο μου κανει και το izak 80GB που ειχα...
Και ενας σκληρος atapi 2.5" / 40GB !!!
Το εχω συναντησει πολλες φορες το προβλημα με διαφορους δισκους

Re: Απάντηση: Κουφή φάση με έναν WD passport 320GB

οι WD κάνουν γενικά κουφά . Εμένα ένας 500αρης E-sata εξωτερικός μου μπλοκάρει τα windows και δεν μπουτάρει το PC . Μόλις το κάνω restart παίρνει κανονικά .

O δικός μου 320gb 2,5άρης αν τον έχω συνδεδεμένο με τον υπολογιστή δεν κάνουν Boot τα windows...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κουφή φάση με έναν WD passport 320GB

O δικός μου 320gb 2,5άρης αν τον έχω συνδεδεμένο με τον υπολογιστή δεν κάνουν Boot τα windows...

Μήπως έχεις και motherdoard Asus;
icon12.gif

Δεν νομιζω οτι εχει καμμια σχεση με το μπορντ. Ελεγξτε εαν στο bios ειναι ενεργοποιημενη καποια επιλογη που βαζει τον usb δισκο, πρωτο σε σειρα για boot device.

Re: Απάντηση: Re: Κουφή φάση με έναν WD passport 320GB

+1

Θέμα τροφοδοσίας, ένα καλώδιο όπως λέει ο Browser είναι η λύση ή αν θες να τον έχεις ποιό μακρυά ένα USB Hub ( με τροφοδοσία ) και πάνω στο Hub τον δίσκο.

Παράδειγμα τέτοιου καλωδίου

http://www.pexagontech.com/products/cables-and-accessories/30-usb-y-cable-for-store-it-drive-61.php

Μάλιστα. Δεν το ήξερα και βασικά δεν το περίμενα να υπάρχει τέτοιο θέμα. Σας ευχαριστώ πάντως όλους. τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι δεν είναι προβληματικό το κομμάτι -bye-