Κουφό πρόβλημα με bluray σε laptop...

Ρε παιδιά τελείως ξαφνικά σήμερα το πρωί που δουλεύοντας στη βιβλιοθήκη έβαλα να παίζει ενα μουσικό bluray για παρέα... παρατηρώ ότι η εικόνα κάνει σπασίματα.... 1-2 φορές κάθε 10 sec.... Ως τώρα δεν είχα παρατηρήσει ποτέ κάτι τέτοιο, εξάλλου έχω δει ταινίες ολοκληρες στο laptop... Το ακόμη πιο κουφό είναι ότι έχω dual-boot, και δοκίμασα και στο άλλο λειτουργικό και κάνει τα ίδια, άρα μάλλον αποκλείω να είναι θέμα software...

Στα XP που δοκίμασα την "καταναλωση" του επεξεργαστή, είναι γύρω στο 60%...

Κατά τα άλλα, μιλάμε για laptop Acer, με 8400 Core2Duo στα 2.25, 4GB RAM και 9600GT κάρτα γραφικών με 512 dedicated DDR3 RAM....

Παίζω με PowerDVD 8 2217..

Last edited:
Μήπως φταίει το δισκάκι π.χ αποτυπώματα δακτυλων πανω του;
Αν και σπάνια περίπτωση μπορεί να φταίει και το λογισμικό του Br-Rom μερικες φόρες. Τι να πεις αββθσος η ψυχη ενος PC -bye-

Λύθηκε το μυστήριο.... Είχα εγκαταστήσει (και στα δύο partitions) το Tune-Up Utilities, που ειναι by default προγραμματισμένο την παρασκευή το μεσημεράκι να κάνει Maintenance, το οποίο συμπεριλαμβάνει και defragment... το θέμα είναι ότι έτρεχε στο background ξεζουμίζοντας το σύστημα, ενώ ως ίδιο πρόγραμμα έκανε το ίδιο και στα δύο λειτουργικά που το δοκίμασα!!!!!!!!!!!!!!!!

Case closed... -bye--bye--bye-

Από περιέργεια, και επειδη ψαχνομαι να παρω κι εγω ενα 15αρι laptop με οσο γινεται καλυτερη σχεση τιμης -αποδοσης -αξιοπιστίας, ΧΩΡΙΣ να χαλασω πανω απο 1000 ευρω, εισαι ευχαριστημενος απο το ACER ?

Απο πλευρας ποιότητας οθόνης,πληκτρολογίου και πλαστικων γενικοτερα πως τα παει ?

Και επίσης, μετα απο αρκετες ωρες λειτουργιας ζεστενετραι πολυ ???

Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις! -bye-

Ωραιότατο το Acer... Ταχύτατο, με πεντακάθαρη οθόνη υψηλής φωτεινότητας, (όχι σαν ενα HP dv51040 που είχα πάρει στην αρχή και το γύρισα πίσω την επόμενη μέρα), κάρτα γραφικών που σου επιτρέπει να κάνεις και ευχάριστα.. διαλειμματάκια (Pro, COD, κλπ, με αξιοπρεπεστατες ρυθμισεις γραφικων), bluray που οπως ανεφερα τελικά παιζει απροβληματιστα, τεραστιο σκληρο για λαπτοπ (320) και 4GB Ram.

Δεν εχω παρατηρησει ποτε υπερθερμανση, βεβαια η αληθεια ειναι οτι το χρησιμοποιω κυριως για τη διπλωματική μου, άρα κείμενα, εικόνες κλπ... Τα πλαστικά του είναι μια χαρά, και μάλιστα είναι το μόνο λαπτοπ που δεν έχει τα γνωστα προβληματικά touch πληκτρα για την αυξομειωση του ήχου (που στο Hp κολλούσαν και πατιοντουσαν μονα τους!)

Είναι αστείο αλλά ο βασικός λόγος που πήγα σε Acer είναι αυτός, έψαχνα το μοναδικό λαπτοπ χωρίς touch κουμπιά....!

To μόνο μειον, είναι ο ήχος, αν ανεβάσεις ένταση παραμορφώνει. Φυσικά ενδέχεται να φταίει το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά δεν ασχολήθηκα, αφού παίζω με ηχεία ή ακουστικά, ποτέ απ'τα ηχεία του, και το χρειάζομαι καθημερινά οπότε δεν παίζει να το αφήσω επί μερες για service.. Περιμένω το καλοκαιράκι να το πάω από την Acer προς έλεγχο.

Last edited:
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το άψογο review σου φίλε μου!

Κι εγω για τους λογους που λες σκεφτομαι να παρω ACER.... (κυριως για την ποιοτικη οθόνη σε σχεση με αλλες πιο ακριβες μαρκες, όπως HP,Sony κλπ...)
ΜΟΝΟ τα Dell εχουν πολυ καλη οθόνη και "όνομα" σαν εταιρία, αλλα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!

Τα μονα θεματακια που με προβληματιζουν είναι ότι είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και βαρύτερο από άλλα 15αρια laptop (που συνεπαγεται μειωμενη φορητότητα) και επίσης το θέμα του Service της ACER που είναι απ' ότι λενε το χειρότερο του χώρου....

ΘΑ κανω και επέκταση εγγύησης.... Για ποσα χρόνια λες ότι συμφερει να κανω ??? Με δεδομενο ότι μετα από 2 χρόνια περίπου θα έχουν βγει άλλα καλύτερα και μικρότερα, και θα παω έτσι κι αλλιως για αλλαγή...:grandpa:

Τελος ΑΝ μπορεις, πες μου ακομα ποσο περιπου κραταει η αυτονομια της μπαταρίας του.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πάλι! :a0210:

Last edited:
Aυτό ακριβώς είναι, ναι.... Στο προτείνω.. θεωρώ ότι σ'αυτά τα λεφτά δε θα βρεις κάτι καλύτερο, ΕΚΤΟΣ φυσικά αν κάνεις στροφή 180 μοιρών και πας προς MacBook, που δεν θα είναι καλύτερο από πλευράς επιδόσεων, όμως κερδίζει κατά κράτος σε θέματα αυτονομίας και φορητότητας. Eγώ προσωπικά διαπιστώνοντας ότι δεν είχα απαιτήσεις από το laptop, αν το ήξερα θα έπαιρνα macbook... Όμως για κάποιον που γουστάρει ένα laptopάκι που μπορεί άνετα να αντικατααστήσει έναν σοβαρό μεγάλο υπολογιστή, αυτό είναι η καλύτερη λύση.

Η αυτονομία δεν είναι συγκλονιστική, δεν έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια ποτέ να το "ψοφήσω", έχω δουλέψει και 2 ώρες πάντως σε high performance mode, που λογικά αν το ρίξεις στο Εnergy Saver ανεβαίνει...

Γενικά πάντως δε θα'λεγα ότι η αυτονομία είναι το φορτε του.

Για το service δεν έχω ιδέα ακόμη (ευτυχώς :P) πάντως στο multirama απ'όπου το πήρα μου είπαν ότι πλέον υπάρχει επίσημη υποστήριξη εδώ, δηλαδή δεν ισχύει αυτό που ίσχυε μεχρι προτινος, που το εστελνες για service στην Ιταλία...

Επέκταση εγγύσης... καλή ερώτηση... Γενικώς δεν τους εμπιστεύομαι πολύ, όλες αυτές οι εταιρίες έχουν διάφορα παραθυράκια ώστε να μη σε καλύψουν τελικά και να σε βγάλουν υπεύθυνο για το ότι χάλασε... οπότε δε θα έδινα πολλά λεφτά σε επεκταση εγγύησης... Νομίζω τα δύο χρόνια είναι καλό νούμερο δεδομένου ότι τα laptop απαξιώνονται πολύ πιο γρήγορα από τα desktop μηχανήματα, οπότε θα το πας για...βρουβες....

Last edited:
Σε ευχαριστω και πάλι!

Η επομενη πιο "επώνυμη" πρόταση αν ΔΕΝ παρω το ACER, ειναι αυτο εδώ το Toshiba Satellite A300-1GN στα ΙΔΙΑ λεφτά...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...5AD5B3B8C6FE63725D59D5C711384E88C8ABB50A94650

Εχει 1GB λιγοτερο ram (3 συνολικα αντι για 4 του acer) αλλα ΔΕΝ με καιει και τοσο αυτό....

ΚΑτα τα άλλα ειναι όμοιο σε επιδόσεις, λιγο μικροτερο και λεπτοτερο σε διαστασεις, και λιγο πιο ελαφρύ....

Εχω ενδοιασμούς στα παρακάτω:

1) ΟΘΟΝΗ (Δεν το εχω δει απο κοντα και δεν ξερω αν εχει καλυτερη οθονη απο το Acer, ή αν ειναι σαν τα HP που εχουν χαλια οθονες - τουλαχιστον μεχρι και αυτα που κοστιζουν 1200-1300 ευρω...)

2) Το piano black που πιθανον να ειναι πολυ glossy και να λερωνεται ευκολα με σκονη και δαχτυλιες...

Τι λες? :grandpa:

Υ.Γ. ( Το σκεφτομαι σοβαρα για αγορά Macbook, αλλα αφενος ειναι πολυ πιο ακριβα απο τα αλλα laptops, αφαιτερου ΔΕΝ ξερω αν θα εχω συμβατοτητα με το σταθερο Desktop PC που εχω στο σπιτι για να μεταφερω προγραμματα και αρχεία, λογω διαφορετικου συστηματος αποθηκευσης...)

Last edited:
Έχουμε και λέμε....

1/Τα 3GB είναι ακριβώς τα ίδια με τα 4GB, δεδομένου ότι τα (άχρηστα) windows δεν υποστηρίζουν πάνω από 3GB μνήμη, οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα

2/Τα Toshiba έχουν φήμη πολύ καλών μηχανημάτων, οπότε στα ίδια χαρακτηριστικά είναι μια σαφώς ανταγωνιστική επιλογή (αν όχι καλύτερη). Εδώ βέβαια κολλάει και το περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...

3/Για την οθονη τoυ Toshiba δεν εχω αποψη, πρεπει να τη δεις απο κοντα...

4/Το Piano black λερωνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, και ειναι ενα θεμα... δυστυχως εχει και το Acer αλλα μονο στο εξωτερικό του (το πίσω απ'την οθόνη), οπότε σώζεται η κατάσταση σε μεγάλο βαθμό...

5/Με τον Μac έχεις εν μέρει ασυμβατότητα. Τι σημαίνει αυτό? Κατά κανόνα κάνεις dual boot με MacOS και Windows οπότε στην πρώτη περίπτωση μπορείς να ανταλλάζεις αρχεία, αλλά στη δεύτερη και προγράμματα.... Είναι μεγάλη απόφαση πάντως, θέλει σκέψη..

H Microsoft μπορεί να φταίει για πολλά, αλλά για τον περιορισμό του 4GB address space δεν φταίει. Για αυτό "φταίνε" τα 32bits.

Αν έχεις ανάγκη πάνω από 3GB, σημαίνει ότι δουλεύεις με πάρα πολύ βαριές εφαρμογές, οπότε βάλε 64bit Windows που είναι και πιο κατάλληλα.

H Microsoft μπορεί να φταίει για πολλά, αλλά για τον περιορισμό του 4GB address space δεν φταίει. Για αυτό "φταίνε" τα 32bits.

Αν έχεις ανάγκη πάνω από 3GB, σημαίνει ότι δουλεύεις με πάρα πολύ βαριές εφαρμογές, οπότε βάλε 64bit Windows που είναι και πιο κατάλληλα.
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο Δημήτρη, αλλά είναι πολύ σπαστικό να μας τσαμπουνανε συνεχεια οι κατασκευαστες ότι μας δινουν Laptop με 4GB Ram, και απο την άλλη οι ίδιοι να βάζουν μέσα 32bit λειτουργικά....:grandpa:

Με εξαιρεση τα HP COMPAC που εχουν μεσα Vista Business 64 ......

Δεν ξέρω αν θες να έχεις λειτουργικό 64bit.... Μπορούν να προκύψουν ασυμβατότητες απ'το πουθενά... ακριβώς επειδή δεν είναι τόσο διαδεδομένο...

Η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για μένα είναι τα ΧP SP3... Δυστυχώς θα πρέπει να κάνεις "ταρζανιές" για να τα βάλεις σε κάποιο απ'τα μοντέρνα λαπτοπ, αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει, από άποψη σταθερότητας και ταχύτητας... Eπιπλέον, αν επιλέξεις τελικά το Acer έχω πλέον την "τεχνογνωσία" για το πως θα το κάνεις απλά και γρήγορα, χωρίς να ξενυχτάς στο ίντερνετ όπως έκανα εγώ ;)

Εγώ έχω dual boot τα μαμίσια Vista και τα δικά μου XP SP3, και δεν είναι τυχαίο ότι τις δουλειές μου τις κάνω στα ΧP, στα Vista μπαίνω για κάνα bluray, κάνα surfing κλπ...