ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ CD/DVD WRITERS

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,387
1,027
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Μετά τις μπλέ οθόνες που έβγαιναν στα καλά καθούμενα,άλλαξα τον σκληρό με έναν νέο 160Giga.
Επανεγκατέστησα τα ΧΡ και όλα καλά,μέχρι εθές το βράδυ που αποφάσισα να κάψω ένα cd.
Με όποιο πρόγραμμα και να προσπάθησα,αυτό κατέστη αδύνατο(Nero8,Roxio,Nero6,CDBurnerXP),αφού κανένα από αυτά δεν μπορεί να δει τα δύο μου cd/dvd writers.
Έκανα εγκατάσταση και απεγκατάσταση όλων των προγραμμάτων,αλλά τίποτα.
Το κουφό είναι ότι ο υπολογιστής τα βλέπει και τα δύο και παίζει κανονικά τα cd και τα dvd's.
Βοηθάτε βρε παιδιά.

Για παίξε λίγο με το Νero Infotool να δεις μήπως λείπει τίποτα απο σόφτγουερ. Κάπου μεσα σε κάποιο tab του έχει πληροφορίες για τέτοια και προβλήματα κτλ. Δεν το εχω μπροστα μου και για αυτο δεν σου τα γράφω αναλυτικά .....

Κυριάκο,έχω δοκιμάσει συνολικά 6 software και κανένα δεν μπορεί να κάψει.'Ολα μου βγάζουν μήνυμα ότι δεν υπάρχουν συσκευές εγγραφής.

Νίκο,για τους drivers το σκέφθηκα κι εγώ,όμως μου φαίνεται απίθανο να λείπει κάτι από εκεί,αφού εκτός από τον σκληρό,δεν άλλαξα κάτι άλλο.

Υπάρχει λέτε περίπτωση να οφείλεται στο ότι τον καινούριο σκληρό,μου τον ονόμασε J: αντί για C: ?

Ρε συ, το nero infotool ειναι για πληροφορίες του συστήματος και των drives σου. Eίναι μέσα στο Nero και θα το βρείς απο Start-->Programs--->Nero καπου μεσα. Τρεχτο να δουμε μηπως .....

Υπάρχει λέτε περίπτωση να οφείλεται στο ότι τον καινούριο σκληρό,μου τον ονόμασε J: αντί για C: ?

Συγνώμη, αλλά ανεξαρτήτως, αυτό είναι πολύ κουφό και μπορεί να είναι και πηγή προβλημάτων τέτοιου τύπου. Μπορεί κάπου δηλαδή όλα αυτά τα s/w να θεωρούν δεδομένο ότι θα βρουν το master δίσκο σου σαν C. Δεν το θεωρώ απίθανο να φταίει αυτό τελικά... Δεν κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να σιγουρευτείς πως ο δίσκος σου είναι ο C;

Λέγοντας καθαρή εγκατάσταση,δεν μπορεί να εννοείς τίποτα περισσότερο από την επανεγκατάσταση έεε;
Τι διαφορετικό πρέπει να κάνω απ´ότι έκανα δηλαδή;

Δεν μπορώ να ξέρω τι έκανες πριν. Βάλε σωστά τον δίσκο σαν master, αν έχεις και δεύτερο. Έχεις και άλλες συσκευές μέσα; Γενικά, κάτι δεν έχει μπει στη σωστή σειρά. Την ώρα της εγκατάστασης πάντως, πριν αρχίσει καν, σου λέει που θα βάλει τα windows. Άρα θα καταλάβεις και αμέσως αν πας καλά ή όχι.