Αν αναρροφηθεί ο αέρας μεταξύ δυό τζαμιών,τι θα συμβεί στα τζάμια;:Banane0:
Διονύση μπορεί και να μην συμβεί τίποτε, εξαρτάται απο το ρυθμό της απορρόφησης του αέρα. Όσο πιό αργά, τόσο λιγότερες οι πθανότητες κατάρρευσης .... Αλλά το έχεις εύκολο να δημιουργήσεις πραγματικό κενό αέρα ? Και ακόμα περισσότερο, να το καταφέρεις ώστε να παραμείνει κενό σε βάθος χρόνου ??
μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση με ειδικότερούς μου στο θέμα (παρ' ότι ένα πολυτεχνείο το βγάλαμε..) ζήτησα από τον αλουμινά να κάνει τα τζάμια 6άρια/5άρια αντί 5ρια/4ρια , και επίσης να φτάσουμε σε ένα διάκενο περίπου 9mm από 7(?) που by default σου έρχονται.
σημειώνω πως αυτά συμβαίνουν για να πετύχουμε όσο δυνατόν καλύτερη ηχομόνωση (μέσα σε λογικά -ειδικά για την εποχή- οικονομικά πλαίσια.)
για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ όλους σας για την γρήγορη ανταπόκριση και τη συμμετοχή σας στο παρόν thread.
Αυτο που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν συζητα ειναι τα ρολα. Δωσε προσοχη και σε αυτα - στην περιπτωση μου το 80% του θορυβου απο εκει μπαινει. (εαν εχεις παντζουρια, τη γλυτωσες).
ΡΟΛΟ εννοώΥπάρχει κουτί ρολού που μπαίνει εξωτερικά;
Αφού όλα όσα είδα(τώρα θα βάλω κουφώματα) μπαίνουν πάνω απο το παράθυρο...
Και μιας και μιλαμε περι κουφωμάτων...συνθετικά(finstral) ή αλουμίνιο;
ΡΟΛΟ εννοώ
Το άεριο που σου είπε ναι μεν υπάρχει (η βασική χρήση του είναι για τα arcs σε μεγάλους ειδικούς ηλεκτρικούς διακόπτες και Μ/Σ ) αλλά δεν είναι για το θέμα του ήχου. Μόνο του ή και σε μίγμα με Aργόν στους υαλοπίνακες είναι για λόγους θερμομονωσης σε καποιες περιπτώσεις. Το κενό δεν νομίζω ότι παίζει, είναι δύσκολο κόλπο το κενό και δεν νομίζω ότι παίζει εδώ.
U.O.A. Εξαφθοριούχο θείο - SF6
http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_SF6.htm
Χρησιμοποιείται ευρύτατα στους διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες κατοικιών και άλλων κτηρίων. Λόγω της μικρής θερμικής αγωγιμότητάς παρεμβάλλεται στο κενό ανάμεσα στους δύο υαλοπίνακες με αποτέλεσμα την επίτευξη υψηλότερης θερμομόνωσης.
.
Μέχρι πριν λίγες μέρες έλεγα για αλουμινίου κουφώματα μέχρι που μπήκα σε μια έκθεση της finstral, η οποία έχει και αλουμινίου και συνθετικά και απ`ότι μου έδωσε να καταλάβω ο πωλητής, τα συνθετικά έχουν καλύτερη απόδοση σε θερμοηχομόνωση, αν κατάλαβα λάθος διορθώστε με...Καλημέρα.Αν μπεις στο site της ΕΤΕΜ μπορείς να βρεις τα χαρακτηριστικά της Ανδρομέδας και από ότι είδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιο παχύ τζάμι αν αλλάξει ο κατασκευαστής το πηχάκι υάλωσης.
Επίσης ενδεικτικά:
(τζάμι-διάκενο-τζάμι) συντελεστής ηχομόνωσης Rw
4-16-4 31db
4-16-5 33db
6-12-6 33db
4-20-8 36db
5-12-3+3triplex 33db
6-12-4+4triplex με ρυτίνη 41db
Αυτά από ένα πίνακα που βρήκα από κάποιον κατασκευαστή διπλών υαλοπινάκων.
Μέχρι πριν λίγες μέρες έλεγα για αλουμινίου κουφώματα μέχρι που μπήκα σε μια έκθεση της finstral, η οποία έχει και αλουμινίου και συνθετικά και απ`ότι μου έδωσε να καταλάβω ο πωλητής, τα συνθετικά έχουν καλύτερη απόδοση σε θερμοηχομόνωση, αν κατάλαβα λάθος διορθώστε με...
Πριν 10 χρόνια πάντως θυμάμαι οτι σπάνια έβαζαν συνθετικά λόγω της ζέστης που επικρατεί στην Ελλάδα...
Παρακάτω είναι φώτο απο το συνθετικό με τριπλό τζάμι(ειδικό που δεν μεταδίδει τη θερμότητα) και φώτο απο τις τιμές θερμοηχομόνωσης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.