ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΥΣ) ΠΑΙΧΤΕΣ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΥΣ) ΠΑΙΧΤΕΣ...

Και πιο είναι αυτό βρε παιδιά για να μαθαίνουμε κι οι υπόλοιποι ?
Καμιά φωτό παίζει ? :popcorn:

http://www.airloc-schrepfer.com/isolation_and_damping_pads.htm

Είναι ελβετικό υλικό απο εξειδικευμένη εταιρεία.Πωλείται σε μεγάλα φύλλα,τα οποία χρειάζονται μηχανική κορδέλλα για να κοπούν.

Τα συγκεκριμένα κομμάτια,που χρησιμοποιήθηκαν είχαν πάχος ~1 cm.

Last edited:
Το συμπέρασμα ποιο είναι ?

Υ.Γ.
Συμφωνώ για τις photos. (θα βοηθούσαν)

Το συμπέρασμα είναι,ότι χρειάζεται σκέψη-εμπειρία-τεχνικές γνώσεις-παρατήρηση και κόπος,για να πάρεις αυτό που μπορεί να δώσει το κάθε σύστημα.

Καμιά φορά και λίγη τύχη δεν βλάπτει(η "τύχη" στην συγκεκριμένη περίπτωση,είχε να κάνει με την διαθεσιμότητα του υλικού)...

Το γεγονός ότι τα ηχεία πατούσαν σε ξύλινο πάτωμα είναι πιστεύω ο λόγος για την θεαματική βελτίωση. Παρόμοιο αποτέλεσμα πιστεύω θα υπήρχε και με την χρίση λαστιχένιων ποδαρακιων αντί των κλασσικών ακίδων.

Απάντηση: Re: ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΥΣ) ΠΑΙΧΤΕΣ...

Το γεγονός ότι τα ηχεία πατούσαν σε ξύλινο πάτωμα είναι πιστεύω ο λόγος για την θεαματική βελτίωση. Παρόμοιο αποτέλεσμα πιστεύω θα υπήρχε και με την χρίση λαστιχένιων ποδαρακιων αντί των κλασσικών ακίδων.

Ναί είναι φανερό,ότι αυτό ήταν το πρόβλημα.Ειπώθηκε κι αποδείχθηκε.

Αλλά προυπήρχαν,τα αγορασμένα "αντικραδασμικά".Θα μπορούσε κάποιος κάλιστα να υποθέσει,(άν δεν μπορούσε να τα αξιολογήσει τεχνικά καθώς και το περιβάλλον-απόδοση του συστήματος),ότι αλλού ήταν το πρόβλημα ή ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με τα μηχανήματα και ν' αρχίσει τις...τράμπες ή ότι όλα καλά-κανένα πρόβλημα για βελτίωση.Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή...

Last edited:
Κίνητρο:Οποιος βρεί πρώτος τι συνέβει:firstprize:,έχει δώρο τον-τους "καταλύτες".

(Πάλι βοηθάω...)

ε,ειναι αδικια,το κουιζ επρεπε να μπει σημερα,ακριβως σ'αυτο το σημειο καταλαβα και γω τι ειχε γινει :argue: και δεν μου δοθηκε η ευκαιρεια να κερδισω τα αντικραδασμικα..:bigcry: ,βεβαια την ''ψιλιαστικα'' την δουλεια οταν εγραψες δωρο οι καταλυτες :BDGBDGB53:

Γειά σου Dipie με τις γκοφρέτες σου! -bye-
Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό αυτό ήταν όταν άκουσα για ξύλινο πάτωμα και τον Dipie στο χώρο... :flipout:

Re: Απάντηση: ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΥΣ) ΠΑΙΧΤΕΣ...

Δεν ξέρω.Νέα πολυκατοικία ήταν.Πως τα βάζουν τα παρκέ τώρα;

Διονύση δεν είχε γίνει κάποιος πειραματισμός - αλλαγή, πριν και μετά την τοποθέτησή τους?

Εφόσον δημιουργούσαν τόσο μεγάλο πρόβλημα, λογικά χωρίς τη χρήση τους το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΥΣ) ΠΑΙΧΤΕΣ...

Διονύση δεν είχε γίνει κάποιος πειραματισμός - αλλαγή, πριν και μετά την τοποθέτησή τους?

Εφόσον δημιουργούσαν τόσο μεγάλο πρόβλημα, λογικά χωρίς τη χρήση τους το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο...

Δεν νομίζω Κώστα.Το θέμα ήταν,ότι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν.Το πρόβλημα με το πάτωμα θα ήταν το ίδιο και πιθανότατα χειρότερο(όσο νάναι όλο και κάτι θα έκοβαν:blink:????).Οι (ισχυροί)κραδασμοί απο τα ηχεία,πρός το πάτωμα υπήρχαν ούτως ή άλλως κι έπρεπε να αντιμετωπισθούν.

Δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο στην κατασκευη των ξυλινων πατωματων.
Μαλλον πρεπει να ηταν καρφωτα. Εκει δημιουργουνται πολλα προβληματα.
Τα ξυλα εδραζονται επανω σε καδρονια και αυτα επανω σε σφηνες για να μπορεσουν να αλφαδιαστουνε σωστα.
Ετσι εχουμε και τριξηματα οταν περπαταμαι και γενικα ειναι οτι χειροτερο για στερεες εδρασεις ηχειων.
Σε αντιθεση με το κολλητο που το ξυλο εδραζεται αμεσως με το αδρανες πατωμα και εχουμε πολυ καλυτερα αποτελεσματα.
Επειδη τα εχω και τα δυο ειδη πατωματων στο κεφαλι μου ξερω και τις συμπεριφορες τους.
Στο καρφωτο εχω κατω απο τα ηχεια ακιδες με πιατακια, στη συνεχεια 3cm μαρμαρο και κατω απο αυτο τσοχακια.
Γενικα παιδευτικα πολυ και ακομα δεν εκανα την σωστη λυση.
Η οποια ειναι το μαρμαρο να μπει με τσιμεντοκονιαμα επανω στο μπετον αφου φυσικα βγουνε τα ξυλα σε εκεινο το σημειο.

Εμένα η απορία μου είναι άλλη, τι αξίας ήταν το διαμέρισμα που φιλοξενούσε το σύστημα των €100.000 :huh2:

Απάντηση: Re: ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΥΣ) ΠΑΙΧΤΕΣ...

Εμένα η απορία μου είναι άλλη, τι αξίας ήταν το διαμέρισμα που φιλοξενούσε το σύστημα των €100.000 :huh2:

Ελπίζω να μην είσαι εφοριακός:flipout:

...
...
Κι έγινε το φανέρωμα!

Το μπάσσο σε χτύπαγε στο στομάχι σε απόσταση πολλών μέτρων,η σκηνή άνοιξε,η ανάλυση σ' όλο το φάσμα αυξήθηκε κατακόρυφα κι οι μεσαία καθάρισε με τις φωνές ν' αποκτούν μιά νέα διάσταση εκφραστικότητας.Τώρα το σύστημα έδειχνε πραγματικά τα δόντια του σ' όλο του το μεγαλείο,που δεν περιγράφεται με λόγια-απλά πρέπει ν' ακούσεις.Απο τί;Απ' αυτή την λεπτομέρεια.

Δύσκολο σπόρ κύριοι...
Αναρωτιέμαι αν ο κάτοχος του συστήματος έβλεπε αυτά τα προβλήματα πριν..

Και πάλι θα ρωτήσω:
Τα συμπεράσματα από αυτή την αλλαγή, ποια είναι ?

Ήταν λάθος το πρώτο υλικό ?
Είναι "γ@μάτο" το δεύτερο ?
Το υλικό παίζει ρόλο ή κάτι άλλο (ύψος από δάπεδο - γωνία, ηχείων)
Τι άλλο αλλάξατε ?
Το αποτέλεσμα "μετριέται" ?
......
Πιστεύω να κατάλαβες τι θέλω να πω. :cool:

Λοιπόν για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι σοβαρό στο χώρο τους υπάρχει κάτι δίπλα τους:
http://www.iselco.gr/

Πέραν των αντικραδασμικών υπάρχουν δεκάδες λύσεις ηχομόνωσης χώρων και ακουστικής χώρων.
Επίσης για τους ντιούηδες πλήθος μονωτικών για τις κατασκευές τους.

Αναρωτιέμαι αν ο κάτοχος του συστήματος έβλεπε αυτά τα προβλήματα πριν..

Και πάλι θα ρωτήσω:
Τα συμπεράσματα από αυτή την αλλαγή, ποια είναι ?

Ήταν λάθος το πρώτο υλικό ?
Είναι "γ@μάτο" το δεύτερο ?
Το υλικό παίζει ρόλο ή κάτι άλλο (ύψος από δάπεδο - γωνία, ηχείων)
Τι άλλο αλλάξατε ?
Το αποτέλεσμα "μετριέται" ?
......
Πιστεύω να κατάλαβες τι θέλω να πω. :cool:

Κατάλαβα...

Γράφηκε ήδη μετ' επιτάσεως,ότι το πρώτο "υλικό" δεν δούλευε.
Τι ήταν επίσης το 2ο έχει γραφεί και δόθηκαν και σχετικά λίνκς.
Για την συγκεκριμένη διαφόρά,τα δύο υλικά μεταξύ τους.Είναι καθαρό επίσης απο τα προηγούμενα μηνύματα.
Εμείς μόνο τ' ακούσαμε.Αρκεστήκαμε σ' αυτό.

Και για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα,από τι αποτελείται το σύστημα,τουλάχιστον όσο αφορά τα ηχεία?Όπως και να έχει το πράγμα,τέτοια αλλαγή ηχητικής συμπεριφοράς ακούγεται εντυπωσιακή!

Re: Απάντηση: ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΥΣ) ΠΑΙΧΤΕΣ...

Δεν ξέρω.Νέα πολυκατοικία ήταν.Πως τα βάζουν τα παρκέ τώρα;

Μα αυτό είναι το σοβαρό, εκεί υπάρχει το θέμα, θα πρέπει να διευκρινιστεί.

υγ: γενικότρα το θέμα συντονισμοί δεν είναι κάτι απλό

Last edited: