Κουμπιά για ποτ

Αν "πιάνουν τα χέρια σας" υπάρχει και η λύση του ξύλου, τόσο για κουμπιά όσο και για προσόψεις. Οι γείτονες Ιταλοί το χρησιμοποιούν αρκετά με ιδιαίτερη αισθητική επιτυχία.

Για κουμπιά παίρνουμε ένα φτηνό πλαστικό για να του πάρουμε το μεταλλικό σύνδεσμο με την βίδα για ποτενσιόμετρο, τον οποίο κολλάμε (με κόλλα δύο συστατικών συνήθως) μέσα στην εσοχή που θα έχουμε ετοιμάσει στό ξύλινο χειροποίητο κουμπί.

Άλλη (παράξενη) λύση για κουμπιά, είναι ειδικός πηλός που αφού του δώσουμε το επιθυμητό σχήμα (με διάφορους τρόπους) τον ψήνουμε στον φούρνο σαν πίτσα! Κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα.

Προεκτάσεις ποτενσιομέτρων κλπ. φτιάχνονται και από αλουμινοσωλήνα (σαν αυτόν μερικών κεραιών TV-RF) εσωτερικής διαμέτρου ίσης με τη διάμετρο του άξονα του ποτενσιομέτρου. Σύνδεση με κάθετο τρύπημα και των δύο και κοπίλια - ασφάλεια.

Καλησπερα σε ολους! http://www.hifi2000.it/default.asp Εδω,θα βρειτε οτι ζητατε και σε τιμες super! Ο ανθρωπος λεγεται Andrea,εχω επικοινωνησει πολλες φορες μαζι του,σε μια εκ των οποιων μου εξεφρασε τον θαυμασμο του για τους παθιασμενους diyδες... Ηταν η επιλογη μου για καποια δουλεια που ειχα στο μελλον,αλλα τελικα δεν μας προεκυψε,λογω...μη σας νοιαζει!!! Θεμα ποσοτητων δεν μου εθεσε ποτε,αφου ακομα και ΕΝΑ κομματι που καποια στιγμη του ζητησα,ηταν προθυμος να ασχοληθει,γιατι αυτο που κανει,το κανει με κεφι! Αν θελετε καποια αλλη διευκρινηση,εδω ειμαι!

ΥΓ. Καποια στιγμη,μου ειχε στειλει mail,με φωτο απο ενα φανταστικο κουτι για T-amp,στο οποιο εμπαινε μεσα και το τροφοδοτικο του! Δεν ξερω αν το εχει βγαλει στην παραγωγη,δεν εχω ψαξει το site του,αλλα μπορω αν καποιος ενδιαφερεται,να το μαθω. Αυτα και καλη επιτυχια!:ernaehrung004:

:violent-smiley-030: Ξεχασα! Παρτε και μερικες φωτο!-bye-

Attachments

• ampligrido.jpg
    ampligrido.jpg
    39.5 KB · Views: 38
  • manigliaAll12.jpg
    manigliaAll12.jpg
    18.1 KB · Views: 24
  • manopola13x7.jpg
    manopola13x7.jpg
    16.1 KB · Views: 31
  • manigliaAll13.jpg
    manigliaAll13.jpg
    16.7 KB · Views: 19
  • pesdiss16x12.jpg
    pesdiss16x12.jpg
    33.1 KB · Views: 28
αυτός που πουλάει τα αλουμίνια είναι κάτω στο μοναστηράκι. ανεβάζω μια εικόνα, είναι περίπου εκεί που είναι ο σταυρός (στο αδίεξοδο ή στο απο πίσω δρομάκι, έχει κ ένα παρκάκι εκεί). Ο μόνος που πουλάει αλουμίνια εκεί, μπορείτε κ να ρωτήσετε τριγύρω (κ εγώ ρωτώντας πήγα :-) ). Κάντε παζάρια γιατί έχει μια ζυγαριά με κοκοράκια και δουλεύει τον κόσμο. Προσοχή να είναι καθαρό το κομμάτι απο χαρακιές κλπ ότι πάρετε.

Λίγο να τα εξηγήσω, τι μπορεί να βρεί κανείς σε αυτόν (τουλάχιστον εγώ που τα χρησημοποιώ).

1. ψύχτρες γενικά σε μορφή Η

2. Επίπεδες φέτες αλουμινίου για προσόψεις.
Δύο είδη κραμάτων: το απλό-βούτυρο που δεν μπαίνει cnc/router και το σκληρό (νομίζω με πρόσμιξη Zn) που είναι κ λίγο ακριβότερο.
Τις προσόψεις τις αγοράζω 4 χιλιοστά για ευκολία στο κόψιμο. Παράξενες πάχη κ διαμέτρους μπορεί να μην έχει αλλά φέρνει συχνά πυκνά

3. Κυλίνδρους διαφόρων διαμέτρων. Εγώ είχα πάρει απο εκεί 4 εκατοστά για να φτιάξω πόδια σε ένα κουτί.

Τιμές, 11 ευρώ το κιλό για το απλό αλουμίνιο, 14 για το ενισχυμένο.

Ανεβάζω διάφορες φωτό όπου φαίνεται κ το κάθε είδος κατεργασίας. Αυτό που θα βγάλω τώρα (τι να είναι άραγε :P) θα το κάνω βούρτσισμα και ηλεκτρολυτική βαφή (το ομορφότερο κατα την γνώμη μου). Υπάρχει επίσης η απλή ανοδίωση που είναι μάπα αλλα προστατεύει. Είτε πόδια, είτε χέρια είτε πρόσοψη, το αλουμίνιο πρέπει να βαφτεί/επεξεργαστεί για να αντέξει. Όλοι οι μηχανουργοί κλπ συνεργάζονται με τέτοια εργαστήρια.

Τις προσόψεις τις κόβω/βουρτσίζω σε cnc/router board στο μενίδι. Κουμπιά δεν ξέρω αν μπορεί να κόψει αλλα το θεωρώ πιθανό. Ο άνθρωπος δουλεύει με αρχεία autocad μόνο. Επίσης γράφει επάνω κλπ. Έχω δανείσει την κάρτα του, μόλις την πάρω πίσω θα γράψω στοιχεία

αυτός που είπα πριν με τους κυλίνδρους, ήταν πελάτης στον αλουμινά δεν μπορώ να τον βρώ κάπως.

εικόνες:
1. χάρτης
2. ανοδίωση
3. απλή ματ βούρτσα
4. ηλεκτρολυτική βαφή
5. πόδια (χρήση κυλίνδρων) και ανοδιομένο ταμπλό (μπλιαχ)

ΥΓ. όλα αυτά τα πράγματα είναι ταλαιπωρία ελπίζω να μην κράζετε αν μπλέξετε κ πρέπει να τρέχετε απο εργαστήριο σε εργαστήριο :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: -bye-

Vito σε ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες. Οταν λες Μενιδι μηπως εννοεις Κοκκινο μυλο. Γιατι υπαρχει μια ακρη εκει, μονο που ειναι λιγο μακρυα.

Πια ειναι η διαφορα μεταξυ ανοδιωσης και λεκτρολυτικης βαφης?
ΟΙ μεχρι τωρα πληρφοριες μου λενε οτι η ανοδιωση ειναι ηλεκτρολιτικη βαφη.
Συγκεκριμενα, απολυπανση - ποτασσα μετα ανοδιωση δηλαδη ηλεκτρολυση σε διαλυμα θειικου οξεως και τελος sealing δηλαδη κλεισιμο των πορων.
Τι αλλο υπαρχει που δεν το ξερουμε?

Εδω ενα "κουμπι" απο πετσετοθηκη μπανιου σε ενα προενισχυτακι που ειχα φτειαξει παλια ....

Attachments

• SIMPLEPRE 05.jpg
    SIMPLEPRE 05.jpg
    32.8 KB · Views: 62
ψηνομαι για ολοκληρο κουτι απο hifi2000 καθως και δυο κουμπια.
αν δεν βρουμε κατι ομορφο εντος ελλαδας , ειμαι ενας για παραγγελια απο τους γειτονες.

Vito σε ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες. Οταν λες Μενιδι μηπως εννοεις Κοκκινο μυλο. Γιατι υπαρχει μια ακρη εκει, μονο που ειναι λιγο μακρυα.

Πια ειναι η διαφορα μεταξυ ανοδιωσης και λεκτρολυτικης βαφης?
ΟΙ μεχρι τωρα πληρφοριες μου λενε οτι η ανοδιωση ειναι ηλεκτρολιτικη βαφη.
Συγκεκριμενα, απολυπανση - ποτασσα μετα ανοδιωση δηλαδη ηλεκτρολυση σε διαλυμα θειικου οξεως και τελος sealing δηλαδη κλεισιμο των πορων.
Τι αλλο υπαρχει που δεν το ξερουμε?

ναι βασικά τα είπα λίγο μπάχαλο, αυτό που εννοούσα (και αν έχω καταλάβει καλά ) ότι γίνει η απλή ανοδίωση (προστασία απλή - μουντό αποτέλεσμα) αλλά υπάρχει κ ηλεκτρολυτική βαφή + ανοδίωση όπου το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση.

Για την βαφή μου το είχαν εξηγήσει ότι γίνεται πιο πολύπλοκη διαδικασία απο την απλή ανοδίωση δεν το θυμάμαι τώρα

λέω ότι έχω δει με τα μάτια μου κ ότι με έχουν πει (λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε -bye- )

αδερφια υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να κανουμε μια παραγγελια ανω του 1000αρικου στον audiokit αλλα επειδη τα μεταφορικα ειναι λιγο πιασοκωλε αν μαζευτουμε και αλλοι και κανουμε ενα πιο καλο ποσο πιστευω να πιασουμε και μια εκπτωσουλα (η να του αλλαξουμε τον τροπο μεταφορας)