Κουρδισμα μηχανων απο κατασκευαστες

Απάντηση: Re: Κουρδισμα μηχανων απο κατασκευαστες

...μηπως οι Αγγλοι σχεδιαστες π.χ. εχουν αναφορας συσκευες απο αλλους Αγγλους? Οι γαλλοι με γαλλικα μηχανηματα, κ.λ.π.???
:offtopic: [<-- δικό μου]
εγώ πάντως που έχω κεφαλή από Ιαπωνία, πικάπ αμερικάνικο, phono δανέζικο, ενισχυτή από Ν.Ζηλανδία, ηχεία από Γερμανία και ελληνικά καλώδια είμαι μια χαρά! Οι φίλοι μου βέβαια είναι όπου φύγει-φύγει και σκέφτομαι να το βγάλω σε πατέντα για εντομο-ποντικο-απωθητικό! Σίγουρη απάντηση θα μπορέσω να δώσω άμα τη επισκέψη του aca…:flipout:

Ναι μανα μου, αλλα ο Μποσεντορφ, εκανε τα ηχεια του να παιζουν οπως τα πιανα του.(ειτε απο πανω, ειτε απο κατω). Αλλα μεχρι εκει. ΙΜΟ.

....Χμ !!! , αυτό που αναφέρεις , δέν το γνωρίζω , αλλά είσαι σίγουρος οτι αυτό μπορεί να γίνει σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ χώρο ..?

PS
Νομίζω οτι εύκολα συμπεράσματα , και σταθερά για πολύ καιρό , δέν υπάρχουν ή υπάρχουν ελάχιστα

Απάντηση: Re: Κουρδισμα μηχανων απο κατασκευαστες

....Χμ !!! , αυτό που αναφέρεις , δέν το γνωρίζω , αλλά είσαι σίγουρος οτι αυτό μπορεί να γίνει σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ χώρο ..?

PS
Νομίζω οτι εύκολα συμπεράσματα , και σταθερά για πολύ καιρό , δέν υπάρχουν ή υπάρχουν ελάχιστα

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=74470&postcount=51
-bye-

οι σχολες μπορει να υπαρχουν επειδη υπαρχουν και διαφορετικες στυλιστικες διαφορες στο εσωτερικο των σπιτιων ανα τον κοσμο

θεωρω δεδομενο οτι θα ακουσει το βιολι και αναλογα θα κουρδισει το ηχειο του...αλλα πως ακουει το δικο του αυτι το βιολι?
οπως θεωρω δεδομενο οτι σιγουρα θα καθησει απεναντι εκει που πρεπει για να ακουσει το καθε οργανο αφου ειναι γνωστες οι διαφορες κατευθυνσης του καθε οργανου

16-07-2007, 22:41
Πάρις Κωτσής
……………………
Πάντως, πριν από δύο χρόνια είχε προτείνει τα Horning αλλά στην Έκθεση τον είχα ακούσει να αναρωτιέται "είναι αυτό το ηχείο που σας πρότεινα;", προφανώς διότι αυτό που άκουγε δεν του πολυάρεσε στις άσχημες συνθήκες μιας Έκθεσης. Εγώ, μια φορά, είχα ακούσει το Agathon με τoυς ML2 με πικάπ στο σπίτι του αντιπρόσωπου και είχα ενθουσιαστεί από το αποτέλεσμα (καμμία σχέση με την Έκθεση).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πάρι επίτρεψε μου να σου θυμίσω πως έχουν τα πράγματα, όχι μόνο γιατί είμαι ακριβολόγος,
αλλά και για να μην μείνουν στους αναγνώστες του φόρουμ εσφαλμένες εντυπώσεις (παρά την θέληση σου).

Σπεύδω να σου πω ότι αυτά που αναφέρω δεν έχουν καμία μομφή προς το πρόσωπο σου.
Είναι λογικό να μην θυμάσαι μετά από τρία χρόνια πως ακριβώς έχουν τα γεγονότα.

Στο Athens High End Show, λοιπόν, του 2004, στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, η MF AUDIO είχε δύο δωμάτια.
Το 226 και το 228. Στο 226 θα έπαιζαν τα Horning Agathon με τους Lamm ML2 και στο δωμάτιο 228 θα έπαιζαν
τα πρωτοεμφανιζόμενα Sarastro της Verity Audio με τους ML1.

Ο Γιάννης Φ. μαζί με τον Julien Pelchat της Verity έστηνε το 228 δωμάτιο με τα Sarastro
και εγώ με τον Lamm το 226 με τα Agathon.

Κατά την σύνδεση των μηχανημάτων στο 226 δωμάτιο, όπου παρευρισκόσουν και εσύ,
ανακατευόμαστε ταυτόχρονα ο Lamm και εγώ. Εγώ από την πλευρά ηχείων-ενισχυτών
και ο Lamm από την πλευρά, ενισχυτών-προενισχυτή-πηγών.

Ανοίγω παρένθεση (για τους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν).
Η διάταξη της MF AUDIO με μεγάλου μήκους Interconnect μεταξύ προενισχυτών-τελικών
είναι γνωστή για όσους έχουν επισκεφθεί τους χώρους της.
Διευκρινίζω ότι η διάταξη αυτή γίνεται για χρηστικούς λόγους και όχι ηχητικούς.
Την διευκρίνιση την κάνω γιατί τελευταία άκουσα ότι ειπώθηκε και αυτό.
Ότι δηλαδή είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς μεγάλου μήκους Interconnect (!)
μεταξύ προ-τελικών (αφού έτσι παίζουν στην MFAudio…).

Πάντως οι προενισχυτές και οι ενισχυτές της Lamm δεν έχουν τέτοιου είδους πρόβλημα.
Να οδηγήσουν δηλαδή μεγάλου μήκους καλώδια.

Φέτος, Θεού θέλοντος, η MF AUDIO θα παίξει με τους ML2.1 (δεν τους έχει παραλάβει ακόμα)
με δέκα (10!) μέτρα Interconnect RCA. (NIRVANA φυσικά). Αυτό το μήκος χρησιμοποιεί και στο χώρο της.
Αυτό το αναφέρω για να προλάβω τυχόν 'ψαρωτικές' καταστάσεις, όπως παλαιότερα. Κλείνω την παρένθεση.

Κατά την σύνδεση λοιπόν των μηχανημάτων και από την πλευρά που συνέδεε ο Lamm (τελικό-προ)
έγινε το 'μπάμ' και κάηκε το Agathon.
(ο Lamm συνηθίζει, μερικοί ίσως να το έχουν δει, να συνδέει τα μηχανήματα,
προ-τελικούς-ηχεία, αφού έχει ήδη ανάψει τους ενισχυτές για να ζεσταίνονται)

Μετά το γεγονός αυτό οι ML2 έπαιξαν μαζί με τα Sarastro στο 228 δωμάτιο.
Οι ML1 μαζί με τους υβριδικούς Μ1.1, Magnum Dynalab, κ.λπ. επιδείχθηκαν στατικά στο 226 δωμάτιο
ενώ το Agathon αποσύρθηκε. (βλέπε σχετικές φωτογραφίες στο site της MF AUDIO)

Μετά το συμβάν ο Lamm όντως αναρωτήθηκε μιλώντας στον Γιάννη Φ. 'εγώ σας το πρότεινα αυτό;'
αλλά αναρωτήθηκε, και εδώ είναι και η μεταξύ μας «διαφορά», ως προς την αξιοπιστία και όχι ως προς
τον ήχο του ηχείου το οποίο, θυμίζω πάλι, δεν πρόλαβε να παίξει!

Άλλωστε δεν θα ήταν λογικό να αναρωτηθεί για τον ήχο του ηχείου αφού, όπως και εσύ αναφέρεις,
αυτός μας το σύστησε. (Ο Horning είναι η μοναδική εταιρεία που αποδέχθηκα 'σύσταση'. Τον γνώριζα βέβαια και εγώ.
Όλες οι άλλες εταιρείες που αντιπροσωπεύει η MF AUDIO είναι 'δικής μου ευθύνης' επιλογές).

Ο Lamm ως γνωστό θέτει υψηλά στάνταρ στα μηχανήματα που κατασκευάζει.
Το ίδιο απαιτεί και από τα συνοδά. Προφανώς για αυτό αναρωτήθηκε.

Φιλικά
Μιχάλης Φουάσης.

Υ.Γ1
Πιθανόν όμως όποιο ηχείο και να ήταν στην θέση του Agathon (δεν γνωρίζω τι βραχυκύκλωσε ο Lamm)
να πάθαινε ζημιά. Πιθανόν μια άλλη μονάδα (π.χ. της AudioTechnology, που χρησιμοποιεί η Verity)
και όχι η μονάδα της Lowther που φοράει το Agathon, ή ένα πιο 'βαρύ' κροσόβερ να άντεχε.
Δεν γνωρίζω τεχνικά και δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη.

Η αλήθεια είναι, και δεν την έχω κρύψει-προς όλους, ότι οι μεσαίες μονάδες (Lowther) των ηχείων του Horning
καθώς επίσης και τα τουίτερ θέλουν μια κάποια… αβρή συμπεριφορά.
Από φέτος πάντως που η παραγωγή των ηχείων γίνεται στην Γερμανία (AUDIO CLASSICS) και με τροποποιημένο το κροσόβερ,
χωρίς να χάσει τίποτα από τον ήχο του τουναντίον, οι ευαισθησίες του ηχείου έχουν μειωθεί αν όχι εξαλειφθεί.

Υ.Γ2
Όσο για τον ήχο του ηχείου σωστά είχες ενθουσιαστεί όταν το άκουσες. Το ίδιο έχει συμβεί και με όσους το έχουν ακούσει.

Υ.Γ3
Η MF AUDIO ποτέ δεν έχει κατέβει με τα Horning σε έκθεση (εκτός του 2004, που όπως ανέφερα δεν τελεσφόρησε).
Αυτό είναι και το μεγάλο παράπονο των οπαδών των Horning.

-

Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες για τον τρόπο εμφάνισης του μηνύματος μου.
Όπως όμως έχω πει, σε άλλο φόρουμ, δεν είμαι δακτυλογράφος.

Mιχάλη, επέτρεψέ μου να σημειώσω ότι θυμάμαι πολύ καλά πως την ατάκα ο κ. Lamm την είχε πει πριν το "μπάμ".
Και το είχε πει γιατί όντως τότε δεν απέδιδε τα αναμενόμενα, με βάση αυτά που θυμόταν. Όχι ότι έχει σημασία δηλαδή. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν τα Horning σε προσεγμένες συνθήκες.

Αγαπητέ Πάρι, επέτρεψέ μου να επιμείνω και εγώ, αφού σαν άμεσα ενδιαφερόμενος το γεγονός έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη μου, (όχι μόνο την δική μου αλλά και του Γιάννη, του Julien, Lamm κ.λπ. Το συζήτησε και ο Γιάννης με τον Horning τηλεφωνικά, το τι δηλαδή μπορεί να έφταιξε.) ότι το 'μπάμ' έγινε κατά την σύνδεση τελικών-προ από τον Lamm (εγώ είχα ήδη συνδέσει τα ηχεία) και πριν καν συνδεθούν οι 'πηγές'.

Αυτό που μπορεί να συγχέεις στην μνήμη σου, και επαναλαμβάνω ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, και εδώ η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου που δεν το ανέφερα στο προηγούμενο post για να σε βοηθήσω να θυμηθείς (και ο λόγος που δεν το ανέφερα, και ίσως τώρα να μην επανερχόμαστε, ήταν ότι δεν ήθελα να εμπλέξω τρίτους στο γεγονός) είναι ότι τα Horning Agathon έπαιξαν στο Athens High End Show του 2005 στο ξενοδοχείο Ledra Marriott στο δωμάτιο Έλληνα κατασκευαστή.

Παρένθεση. Η MF AUDIO το 2005 δεν είχε λάβει μέρος στο Athens High End Show στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, αλλά στο High End Show που διοργάνωσε το περιοδικό 'Ήχος' στο 'Πεντελικόν' (με τα Sarasto και τους ML2) _.

Εγώ προσωπικά, επειδή η MF AUDIO δεν είχε λάβει μέρος, δεν πέρασα ούτε σαν επισκέπτης από το Ledra Marriott (το 2005) και δεν γνωρίζω τις συνθήκες (δωμάτιο, κ.λπ.) όπου έπαιξαν τα Horning Agathon.

Φιλικά
Μιχάλης Φουάσης.

Υ.Γ. Συγνώμη αλλά δεν θα επανέλθω, για να μην κουράσω άλλο τους αναγνώστες του φόρουμ.