Κουτάβι από ανατολική Θεσσαλονίκη

Άρθρο 6
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ240 Α') και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Πες τους τωρα να σου κανουν αερα.
Ακους εκει ''ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων''

Νόμος 1197/1981.
Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 3000 έως 15000 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.

Ξαναλέω μένω σε συγκρότημα με μεζονένες, ελπίζω να έχετε κατά νου πως είναι αυτές, με κοινόχρηστη αυλή,κ.λ.π. την οποία μάλιστα δεν μπορώ να την περιφράξω. Και ξυπνάς ένα πρωί και βλέπεις την κουκλίτσα....τέζα. Άιντε πες μου πως το αποδεικνύεις ότι το έκανε ο γείτονας;

Συγνώμη κι όλας που έχουμε πλατειάσει το θέμα, απλά είμαι ειλικρινής στο ότι θέλω να την κρατήσω. Αντικειμενικά όμως δεν γίνεται γι αυτό και δεν θέλω να την παρατήσω όπως έκανε ο προκάτοχός της (την άφησε έξω από την αυλή μου). Ζητώ εάν κάποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη θέλει να το καταθέσει εδώ. Ευχαριστώ και πάλι.

Ρε παιδιά πάντως μην το παρακάνουμε.Οι ιδανικές συνθήκες για κατοικίδιο δεν είναι μέσα στο διαμέρισμα ούτε για το ίδιο ούτε για την υγειινή και καθαριότητα του σπιτιού.Για μένα οι ιδανικές συνθήκες είναι στην αυλή να παίζει κιόλας στην φύση το σκυλάκι.Εγώ όταν ήμουν μικρός είχαμε αρκετές γάτες(μας τις έριχναν φόλα συνέχεια) άλλα τις είχαμε πάντα στην αυλή με δικό τους σπιτάκι.Βέβαια αυλή είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί μέσα στις μεγάλες πόλεις άλλα έχετε υπόψιν σας ότι η παραμονή μέσα στο διαμέρισμα δεν είναι ο φυσικός χώρος του κατοικιδίου.Πρέπει να είναι στην φύση να βρίσκει και το έτερον ήμισυ....:grinning-smiley-043

ο κανονισμός επιτρέπει τα κατοικίδια με την προυπόθεση οτι αυτά κατοικούν μέσα στο διαμέρισμα και όχι σε μπαλκόνια, αυλές, κοινόχρηστους χωρους,.

Ρε παιδιά πάντως μην το παρακάνουμε.Οι ιδανικές συνθήκες για κατοικίδιο δεν είναι μέσα στο διαμέρισμα ούτε για το ίδιο ούτε για την υγειινή και καθαριότητα του σπιτιού.Για μένα οι ιδανικές συνθήκες είναι στην αυλή να παίζει κιόλας στην φύση το σκυλάκι.Εγώ όταν ήμουν μικρός είχαμε αρκετές γάτες(μας τις έριχναν φόλα συνέχεια) άλλα τις είχαμε πάντα στην αυλή με δικό τους σπιτάκι.Βέβαια αυλή είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί μέσα στις μεγάλες πόλεις άλλα έχετε υπόψιν σας ότι η παραμονή μέσα στο διαμέρισμα δεν είναι ο φυσικός χώρος του κατοικιδίου.Πρέπει να είναι στην φύση να βρίσκει και το έτερον ήμισυ....:grinning-smiley-043

Όπως τα λες. Συμφωνώ μαζί σου.