Krell ολοκληρωμένος

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Μιας και η αναζήτηση προενισχυτή για τον μπέρυ φαίνεται σύνθετη υπόθεση που απασχολεί πολλούς κατόχους, σκέφτομαι σοβαρά να επιλέξω έναν καλό ολοκληρωμένο που ίσως λύσει πολλά πρακτικά προβλήματα, χωρίς όμως ιδιαίτερες θυσίες στον ήχο.
Τελευταία έπεσε το μάτι μου στον ολοκληρωμένο Krell KAV 400xi o οποίος είναι σε αρκετά προσιτά επίπεδα (περ. 2000€ ?)σε σχέση με το "όνομα" που αγοράζεις.
Τα 200W βέβαια είναι πολλά γι' αυτό εξετάζω και την περίπτωση του Rega Mira 3 αλλά θα ήθελα να είμαι καλυμμένος στην περίπτωση αναβάθμισης ηχείων στο μέλλον.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα συγκεκριμένα μοντέλα αλλά και για το αν μπορείς να πάρεις καλό (καλύτερο) ήχο από έναν ολοκληρωμένο συγκριτικά με προ-τελ με δεδομένο ότι το ματσάρισμά τους είναι πάντα ρίσκο.

Η επιλογή του προ είναι κάτι σαν την επιλογή πηγής...
Τον θέλουμε μεν καθαρό και ισορροπημένο αλλά τις περισσότερες φορές θέλουμε δεν θέλουμε εκτελεί και χρέη fine tuning στο σύστημα.
Το θέμα είναι όμως πως θα αφού θα έχουμε τα παραπάνω, καλά είναι τουλάχιστον να έχουμε σωστές ηλεκτρικές σταθερές... στις συνδεσμολογίες.

Απο κει και πέρα το βάρος το δίνουμε στα ηχεία/χώρο (εφ' όσον έχουμε επαρκή οδήγηση)
Η συνήθης τακτική είναι τα λάθη των ηχείων/στησίματος/χώρου να τα χρεώνουμε στα υπόλοιπα κομμάτια, καλώδια, ρεύματα κ.τ.λ.
Και έτσι μαγειρεύοντας αυτά προσπαθούμε να φέρουμε τα ηχεία, δηλαδή εν τέλει το άκουσμα... εκεί που θέλουμε!

Προχθέ πούλησα σε ένα καλό φίλο τον Α-500.
Για πρό έβαλε έναν Marantz AV που είχε.
Ηχεία τα Audiovector C2ΜΚΙΙ.
Πηγή φθηνό πιονέρ ντιβιντί.
Καλώδια της kolex...
Σε 40 τ.μ άκουσμα πολύ καλό.
Αναπάντεχα καλό...
Ούτε μπουμ, ούτε ουρές, ούτε τσιρίδες.
Πολύ καλή εικόνα.
Άρα ήχος χωρίς προβλήματα.
Άρα πηγή και προ αγοράζουμε με προυπόθεση fine tuning και... χροιών... εφ´'οσον έχουμε βέβαια ματσάρει σωστά...

Επί του προκειμένου τον 1500 τον έχω ζήσει με τρείς προ.
Τον OPA, έναν Hafler και τον δικό μου.
Με κανέναν δεν είχε προβλημα.
Ο Opa πιο ισορροπημένος και καθαρός με την καλύτερη εικόνα.
Ο Hafler υπολείπεται στα παραπάνω αλλά επειδή είναι κατά τι πιο μουντός ακούγεται με πιο μουσικές μεσαίες (άρα μπορεί να φτάιγαν τα ηχεία/χώρος/πηγή...)
Ο άλλος είναι με ρυθμιζόμενη "λαμπίλα" και κατά κάποιο τρόπο φέρνεις τον ήχο εκεί που θέλεις.
Και αν μπλέξεις με αλλάγή λυχνιών είναι σα να έχεις 10 διαφορετικούς προ στη συσκευασία του ενός.
Ηλεκτρικά όμως συνεργάζεται άψογα με τον 1500...

Καλά είνα πριν αγοράσεις να δοκιμάσεις!

Last edited:
Και αν το προχωρησουμε λιιιγο παραπερα...
Προ OPA627,να οδηγει δυο μπερι 1500.
Αριστος ηχος,με λιγα χρηματα.
Κριμα ρε McZab που εισαι λιγο μακρια και δεν μπορεις να τα ακουσεις...

παντως,ο opa του Τσαμπαζη στις αγγελιες,ειναι πολυ καλη περιπτωση!

Re: Απάντηση: Krell ολοκληρωμένος

Ο άλλος είναι με ρυθμιζόμενη "λαμπίλα" και κατά κάποιο τρόπο φέρνεις τον ήχο εκεί που θέλεις.
Και αν μπλέξεις με αλλάγή λυχνιών είναι σα να έχεις 10 διαφορετικούς προ στη συσκευασία του ενός.
Ηλεκτρικά όμως συνεργάζεται άψογα με τον 1500...

Καλά είνα πριν αγοράσεις να δοκιμάσεις!

Φαίνεται ότι ο "Αλέξανδρος" χαμηλά και σε άνω του μετρίου εντάσεις "μπουκώνει". Αν αλλάξω λάμπες είναι δυνατόν αυτό να διορθωθεί? Αμφιβάλλω αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Αυτό είναι και το πρόβλημα με τις λάμπες από τις οποίες θέλω να απαλλαγώ. Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν υπάρχουν στην αγορά σοβαροί προενισχυτές κάτω από 1000 οπότε πρέπει να γίνει μεγάλη επένδυση... Για τον Rega Cursa γνωρίζει κανείς? Μήπως ένας ολοκληρωμένος σε ρόλο προενισχυτή θα έκανε καλύτερη δουλειά?
Από ό,τι κατάλαβα την πλήρη αντικατάσταση με ολοκληρωμένο δεν την θεωρείτε καλή λύση?

Last edited:
Και αν το προχωρησουμε λιιιγο παραπερα...
Προ OPA627,να οδηγει δυο μπερι 1500.
Αριστος ηχος,με λιγα χρηματα.
Κριμα ρε McZab που εισαι λιγο μακρια και δεν μπορεις να τα ακουσεις...

παντως,ο opa του Τσαμπαζη στις αγγελιες,ειναι πολυ καλη περιπτωση!

Ο OPA του Τσαμπάζη έχει μια σοβαρή -για μένα- έλλειψη, δέχεται μια μόνο πηγή...Μετανιώνω που δεν σου πήρα τον Hafler Γιώργο...:slapface: :bigcry:

Απάντηση: Re: Krell ολοκληρωμένος

Ο OPA του Τσαμπάζη έχει μια σοβαρή -για μένα- έλλειψη, δέχεται μια μόνο πηγή...Μετανιώνω που δεν σου πήρα τον Hafler Γιώργο...:slapface: :bigcry:

τώρα χλαιιιιιιιιιιις, γιατί χλαιιιιιιιιιιιις.... :grinning-smiley-043

Αν δεν κάνω λάθος ο OPA του Νικ έχει επιλογέα.

Στους OPA έχεις δύο ηχητικές επιλογές:
Να βάλεις τελεστικούς ή τους 627 ή τους 134.
Διαφέρουν ηχητικά οπότε έχεις και κάτι να παίζεις ως προς τις χροιές και τις προτιμήσεις σου.

Από και και πέρα ένα καλό κόλπο που μου το σφύριξε παλιά ένα καλό Πειραιωτάκι... είναι να έχεις ανάμεσα στην πηγή και στον OPA έναν μπερρυπρό για να παίζεις με τις χροιές... (χεχε).
Δηλαδής τον μπερρυπρό τον έχεις μόνιμα να δουλευει στα 0 ντιμπί και παίζεις μόνο με την ρυθμιζόμενη λαμπίλα του.

Υπ' όψιν πως τα στάδια εξόδου του μπερρυπρό δεν είναι λαμπάτα αλλά με τελεστικούς...
Που δίνουν μετά στους τελεστικούς του OPA...
Όπερ σημαίνει πως κατά πάσα και μεγάλη πιθανότητα ματσάρουν ηλεκτρικώς.

Kαλή τύχη!

Υ.Γ: τον χαφλεράκο όντως έπρεπε να τον επάρεις!:grandpa:

Re: Απάντηση: Krell ολοκληρωμένος

Αν δεν κάνω λάθος ο OPA του Νικ έχει επιλογέα.

Στους OPA έχεις δύο ηχητικές επιλογές:
Να βάλεις τελεστικούς ή τους 627 ή τους 134.
Διαφέρουν ηχητικά οπότε έχεις και κάτι να παίζεις ως προς τις χροιές και τις προτιμήσεις σου.

Από και και πέρα ένα καλό κόλπο που μου το σφύριξε παλιά ένα καλό Πειραιωτάκι... είναι να έχεις ανάμεσα στην πηγή και στον OPA έναν μπερρυπρό για να παίζεις με τις χροιές... (χεχε).
Δηλαδής τον μπερρυπρό τον έχεις μόνιμα να δουλευει στα 0 ντιμπί και παίζεις μόνο με την ρυθμιζόμενη λαμπίλα του.

Υπ' όψιν πως τα στάδια εξόδου του μπερρυπρό δεν είναι λαμπάτα αλλά με τελεστικούς...
Που δίνουν μετά στους τελεστικούς του OPA...
Όπερ σημαίνει πως κατά πάσα και μεγάλη πιθανότητα ματσάρουν ηλεκτρικώς.

Kαλή τύχη!

Υ.Γ: τον χαφλεράκο όντως έπρεπε να τον επάρεις!:grandpa:

Φωτιές μας άναψες τώρα...:devil-smiley-029:
Σήμερα το απόγευμα θα είμαι στο καλό Πειραιωτάκι (μάλλον το ίδιο λέμε) και θα το ρωτήσω περισσότερα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Krell ολοκληρωμένος

Εσένα σαδιστή χαιφιντελίστα θα σε πετύχω σε κανένα hiend show, δε θα σε πετύχω...:BDGBDGB53: :argue:

Εγώ στην προηγούμενη ήμανε φιλαράκ!

Τώρα σε κανα δυο χρόνια θα ξανακατέβω!

Αλλά εγώ σε συμβούλεψα φιλαράκ, τι να σε κάμω?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Krell ολοκληρωμένος

Εγώ στην προηγούμενη ήμανε φιλαράκ!

Τώρα σε κανα δυο χρόνια θα ξανακατέβω!

Αλλά εγώ σε συμβούλεψα φιλαράκ, τι να σε κάμω?

Βρε κι εγώ ήμουν αλλά είχαμε διαφορά φάσης...:flipout:
Κακώς που δεν σας άκουσα. :lehrer:

Ο μπέρυ προ είναι αυτός? "TUBE ULTRAGAIN T1953"
Μόνος του δεν στέκεται?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Krell ολοκληρωμένος

Βρε κι εγώ ήμουν αλλά είχαμε διαφορά φάσης...:flipout:
Κακώς που δεν σας άκουσα. :lehrer:

Ο μπέρυ προ είναι αυτός? "TUBE ULTRAGAIN T1953"
Μόνος του δεν στέκεται?

Αυτούνος είναι ο μπέρρυς.
Μόνος του είναι ψιλοσπασίκλας:BDBDG54: γιατί όπως ανέφερα και παραδίπλα δεν μηδενίζει το volume (μόνο μέχρι -20dB) και έχει μόνο μία και μοναδική είσοδο.

Κάτσε να δούμε αν θα πετύχει η συνωμοσία Τσαμπάζη, Γνωστού-Άγνωστου Πειραιώτη και του γράφοντος για τον OPA που πωλείται και πράττουμε αναλόγως...
:gossip:
Εν τω μεταξύ το 50άρι την Τρίτη θα έχει και καινούργιο καλώδιο ρεύματος. :firstprize: :cool4:
Φουλ επενδύσεις...

Συγνώμη που ανεβάζω ένα τόσο παλιό θέμα άλλα επειδή τον τελευτάιο κοιτάω τον εν λόγω ενισχυτή θα ήθελα μερικές εντυπώσεις σας, μιας και δεν αναφέρθηκαν πολλά πράγματα παραπάνω..Περιμένω εντυπώσεις όσων τον έχουν δεί ,ακούσει κτλ

κανείς δεν τον έχει ακούσει?

Τίμιος για τα λεφτά του.Δυναμικός με αρκετή ισχύ και μπόλικο μπάσσο. Προσωπικά δεν είναι του γούστου μου.Σε τι σύστημα σκέφτεσαι να τον βάλεις;

Με τους Ερμήδες του Τρυφωνίδη αλλά και με τα martin logan του Ευμορφόπουλου τα πήγε πολύ-πολύ καλά.

Νομίζω ότι αν χρειάζεσαι την ισχύ του είναι ότι πρέπει στην κατηγορία τιμής που βρίσκεται.

Αλλιώς μπορείς να πάρεις έναν Cary SLI80...

Ηχεία audio physic spark 3 και cd player sonic frontiers sfcd-1.Καλωδιώσεις nordost blue heaven xlr και ηχείων, σε χώρο 10 τ.μ.Θέλω έναν ενισχυτή που να ξεζουμίζει τα Physic και να βαράει σε ροκιές.Κάνει για τέτοια δουλειά?Θέλω μπάσσο και εντάσεις.Άλλωστε τι να τις κάνεις τις καλές χροιές όταν έχεις ροκιες.Έχω όμως ένα πρόβλημα.Επειδή θέλω να συνδέσω το cdp player με τον krell δεν ξέρω αν θα αντέξει τα πολλά volt που βγάζει το cd player.Βγάζει 4 volt στην XLR.Έστειλα μαιλ στην krell εδώ και μία εβδομάδα άλλα ακόμα περιμένω..