Krell ολοκληρωμένος

Ηχεία audio physic spark 3 και cd player sonic frontiers sfcd-1.Καλωδιώσεις nordost blue heaven xlr και ηχείων, σε χώρο 10 τ.μ.Θέλω έναν ενισχυτή που να ξεζουμίζει τα Physic και να βαράει σε ροκιές.Κάνει για τέτοια δουλειά?Θέλω μπάσσο και εντάσεις.Άλλωστε τι να τις κάνεις τις καλές χροιές όταν έχεις ροκιες.Έχω όμως ένα πρόβλημα.Επειδή θέλω να συνδέσω το cdp player με τον krell δεν ξέρω αν θα αντέξει τα πολλά volt που βγάζει το cd player.Βγάζει 4 volt στην XLR.Έστειλα μαιλ στην krell εδώ και μία εβδομάδα άλλα ακόμα περιμένω..

Τα Audio Physic παίζουν πολύ καλά με Krell.Αλλά σε 10 m2;Σε υψηλές εντάσεις βουητό και τριξίματα θα ακούς...Πρίν καιρό είχα τα spark 2 στο γραφείο μου που είναι 15 m2 και δεν μπορούσα ν' ακούσω...

Αυτά έχουμε!Μπορεί να είναι και 11-12 τ.μ:grinning-smiley-043

Ναί δεν λέω,πάνω σ' αυτό...
Μήπως ν' άλλαζες ηχεία,με κάτι συμβατό με τον χώρο σου; π.χ ATC βάσης με Krell(πολύ καλός συνδυασμός).Πιστεύω,ότι θα άκουγες πολύ καλύτερα.

Είχα βάσης και δεν ξαναγυρνώ πίσω.Άλλωστε τα audio physic τα πήρα σκεπτόμενος το χώρο μου.Μικρούλια είναι μωρέ!!Δείτε και μία φωτογραφία.Όσο για τα ATC τα αντιπαθώ όσο τίποτα άλλο.Οι άγγλοι γενικότερα δεν μου αρέσουν σε τίποτα.Ούτε στα αυτοκίνητα ούτε στα στερεοφωνικά ούτε στο τρόπο που τα διοχετεύουν στην αγορά.Αφού δεν το κατέχουν το enginnering.Μόνο το marketing κατέχουν άλλα αφού πιάνει...

Attachments

• ap_spark3_powiekszenie.jpg
    ap_spark3_powiekszenie.jpg
    19.7 KB · Views: 31
Καλά μην κολλάς στους Αγγλους.Υποκειμενικό ζήτημα και γούστο σου.
Τα 10 m2 όμως είναι αντικειμενικό γεγονός κι όφειλα να στο πώ...

Καλά μην κολλάς στους Αγγλους.Υποκειμενικό ζήτημα και γούστο σου.
Τα 10 m2 όμως είναι αντικειμενικό γεγονός κι όφειλα να στο πώ...

Ασε τον ανθρωπο βρε, εχει κανει τη δικη του διακήρυξη αρχης για τους Αγγλους :ernaehrung004:

Καλά αφήστε τους άγγλους.Δεν με απασχολεί κιόλας ,ας κάνουν ότι θέλουν.Αυτό που με απασχολεί είναι αν τα 4 volt xlr του cd player θα οδηγήσουν σε κατάσταση overload το προενισχυτικό κομμμάτι του krell.Μπορεί μήπως κάποιος από την αντίσταση και την ευαισθησία να βγάλει συμπεράσματα και να μου πεί?Με απλά λόγια θέλω να ξέρω μέχρι πόσα volt δέχεται για να μην έχω τρεχάματα με αντιστάσεις!!

Specifications:

Frequency Response: 20 Hz - 20 kHz, +0 dB, -0.07 dB
Signal-To-Noise Ratio: 99 dB, "A" weighted
THD: 1 kHz <0.04%, 20 kHz <0.25%
Gain: 35.8 dB
Input Sensitivity: 0.644 Vrms
Input Impedance: 47 kΩ
Output Impedance: 0.17Ω
Power Consumption: 20 W Idling, 1,800 W Maximum
Transformer: 750 VA
Inputs (All with Theater Throughput): XLR (1 pair), RCA (3 pairs)
Output Voltage: 138 V peak-to-peak
Output Power: 200 W/8Ω, 400 W/4Ω
Remote Control: Handheld wireless remote x 1, 12 VDC Out/In trigger x 1, RC-5
input via a DC power x 1
Dimensions: 17.3 W x 3.5 H x 17 D (inches)
Weight: 31lb (units only), 36lb (shipped)

Παιδιά μπορεί κάποιος από τα specifications να βγάλει συμπεράσματα για το μέγιστο input voltage στην xlr?Εχω δεν ξέρω.Υπάρχει κάποιος τύπος υπολογισμού?

Αν το ποτενσιόμετρο του Krell είναι πριν από το πρώτο στάδιο κέρδους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Αν υπάρχει ένα πρώτο στάδιο κέρδους πριν το ποτενσιόμετρο, μπορεί να έχεις πρόβλημα αν αυτό έχει μεγάλο gain. Τα 4V του cd player είναι σε balanced έξοδο που δίνει 6dB παραπάνω από την unbalanced. Η ευαισθησία 0,65Vrms του Krell πρέπει να είναι για unbalanced, οπότε μάλλον είσαι καλά.

Υπάρχουν καταστήματα που θα μπορούσες να ακούσεις τον συνδυασμό του Krell με τα ηχεία σου.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μαζί σου το cd player και ένα τηλέφωνο (άντε δύο) νωρίτερα της επίσκεψής σου :)

Απάντηση: Re: Krell ολοκληρωμένος

αν ειναι δυνατον να μην αντεξη τα 4 volt.
εδω τo src 2496 μου βγαζη 15 volt και ο προενισχυτης μου δεν διαμαρτυρεται

ΑΧΑ! γι'αυτό και με παθητικό προ το ντακ οδηγεί άνετα τους τελικους...

χμμμμμ :worshippy:

Ευχαριστώ για την βοήθεια.Πάντως μου απάντησαν και από την krell (μόλις σε μία μέρα) και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι συστήνουν όταν υπάρχει η δυνατότητα να παίζουμε τον 400xi με την xlr.Ο λόγος που είχαν αργήσει να μου απαντήσουν ήταν ότι έστειλα μήνυμα σε λάθος μαιλ.Χθές έστειλα στο σωστό και σήμερα μου απάντησαν.

Τα χαρακτηριστικά που παραθέτω παρακάτω είναι από τον perraux radience r200i.Για δείτε παρακαλώ το input overload.Έστειλα στη perraux μήνυμα για να δώ αν ισχύει αυτό που είδα και μου είπαν ότι ισχύει και ότι αν αγοράσω από αυτούς τον ενισχυτή θα τον "πειραξουν" καταλλήλως για να δέχετε τα 4 volt του cd.Άρα υφίστατε το πρόβλημα που προανέφερα σε ορισμένους ολοκληρωμένους ενισχυτές.

Preamplifier Section

Gain Range: -95dB to +19dB
Gain Resolution: 1.5dB, linear throughout the range
Frequency Response: 0Hz–100kHz, ±0.25dB
Input Sensitivity: 195mV
Input Impedance: 10kΩ
Input Overload: 4.0V
Rated Output: 1.5Vrms
Maximum Output: 3.4Vrms
Preamp Output Source Impedance: 470Ω
Total Harmonic Distortion (THD+N):
Typically 0.003% @ 1kHz
20Hz to 20kHz <0.005%
Signal to Noise Ratio:
Unbalanced >95dB
Balanced >95dB
Channel Separation/Crosstalk:
Unbalanced <–70dB @ 1kHz
Balanced <–90dB @ 1kHz
Common Mode Rejection Ratio:
Balanced >95dB

Power Amplifier Section
Continuous Power Output (per channel): 200Wrms into 8Ω
360Wrms into 4Ω
Frequency Response: 5Hz–30kHz, ±0.5dB
Total Harmonic Distortion (THD+N):
Typically 0.003% @ 1kHz into 8Ω
0.004% @ 1kHz into 4Ω
20Hz to 20kHz <0.015% into 8Ω
<0.020% into 4Ω
Gain: 28.2dB
Dynamic Headroom (rated with music): >2.9dB
Voltage Swing: ±80Vp-p
Maximum Current Output: 60A per channel
Channel Separation: >120dB
Signal to Noise Ratio: >95dB, ref. rated output
Damping Factor: >2000 into 8Ω
Input Sensitivity: 1.5Vrms
Input Impedance: 33kΩ
Smoothing Capacitance: 80,000µF (40,000µF per channel)
Driver Stage: Class A
Output Stage: Class A/AB

General
Power Consumption:
Standby 5W
Idle 120W
Maximum (4Ω rated output) 800W
Dimensions:
Width
Height
Depth
430mm (16.9")