Κρέμασμα ή όχι;

cantona

AVClub Enthusiast
8 September 2008
828
Λούτσα
Έχω μετακομίσει πρόσφατα σε δικό μου σπίτι και λέω σιγά σιγά να οργανωθώ.
Όπως θα δείτε και στις φώτο έχω μια samsung le40f86 και θέλω να την κρεμάσω στον τοίχο που είναι ακριβώς απέναντι από την θέση θέασης.
Στα άμεσα σχέδια μου είναι να πάρω και ένα σετ 5 ηχείων για να δέσει το σύνολο.
Ο προβληματισμός μου είναι,να την βάλω πάνω από το τζάκι (που θα πηγαίνει τέλεια) ή όχι;
Έχει βάλει κανείς άλλος tv πάνω από τζάκι;Να σημειώσω πως το τζάκι το δουλεύω συχνά,αλλά δεν έχω δει καθόλου διαφορά θερμοκρασίας στον τοίχο από πάνω.
Περιμένω τις προτάσεις-γνώμες σας.-bye-

Άντε βρε παιδιά,κανείς;Τίποτα;:bawling:
Από βδομάδα θα καταλήξω και στο σετ των ηχείων,θα έρθουν και δεν θα ξέρω που να τα βάλω.:grandpa:

Προσωπική άποψη:
Το ότι θα είναι στο κέντρο αυτό είναι καλό αλλά δεν είναι κάπως ψηλά? Τι ύψος θα έχει η TV?

Το ύψος του τζακιού είναι 95 πόντοι,αν αφήσω και 25 από το μάρμαρο πάμε στο 1.20 το κατώτερο, + 60 πόντοι το ύψος της,φτάνει στο 1.80 το ανώτερο σημείο.
Είναι λίγο ψηλά σίγουρα,το θέμα όμως είναι απαγορευτικό;
Επίσης σκέφτομαι να μην τη βάλω ακριβώς στη μέση πάνω από το τζάκι,αλλά στην μέση σε σχέση με τον τοίχο και τις δυο μπαλκονόπορτες.

Αν τελικά δεν την βάλεις και ακριβώς πάνω από το τζάκι δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα με την θερμοκρασία. Με μια βάση με ρυθμιζόμενη κλίση στον κατακόρυφο άξονα νομίζω πως θα είσαι μια χαρά :a0210:

Τι απόσταση έχεις από την τηλεόραση ?

Νομίζω φίλε μου ότι θα είναι πολύ ψηλά.........

Αν ήταν πολύ μεγάλη 50''+ ίσως....

Απάντηση: Re: Κρέμασμα ή όχι;

Αν τελικά δεν την βάλεις και ακριβώς πάνω από το τζάκι δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα με την θερμοκρασία. Με μια βάση με ρυθμιζόμενη κλίση στον κατακόρυφο άξονα νομίζω πως θα είσαι μια χαρά :a0210:

Τι απόσταση έχεις από την τηλεόραση ?

Η απόσταση είναι 3 μέτρα.

@ akisnm156, πολύ ψηλά όμως προς τι;

Απάντηση: Re: Κρέμασμα ή όχι;

Η απόσταση είναι 3 μέτρα.

@ akisnm156, πολύ ψηλά όμως προς τι;

Ως προς τη νοητή ευθεία που ξεκινάει από τα μάτια σου (όταν κάθεσαι στο καναπέ σου φυσικά και όχι όρθιος) μέχρι το κέντρο της οθόνης.
Τη δική μου τη 40'' την έχω κρεμάσει στο τοίχο σε ύψος 55cm από το πάτωμα (το κάτω της μέρος εννοώ) και όταν κάθομαι στο καναπέ ,τα μάτια μου απέχουν από το πάτωμα περίπου 80cm- 95cm ανάλογα αν είμαι καθιστός κυριλέ ή ξαπλωτός και αραχτός (Τα νούμερα κατά προσέγγιση ,ε;)

Το πανί του προβολέα τώρα που είναι σχεδόν 100'' , (και κατεβαίνει μπροστά από την τηλεόραση, 3,8m από εκεί που κάθομαι),το κάτω του μέρος είναι στα 75-80 cm από το πάτωμα και το κάτω μέρος της εικόνας ξεκινάει στα 80-85 cm από το πάτωμα. Επειδή όμως το κάδρο είναι πολύ μεγάλο δεν με ενοχλεί που είναι κάπως ψηλά.

Βέβαια γούστα είναι αυτά και θέμα συνήθειας, αλλά νομίζω ότι δεν θα σε βολέψει τόσο ψηλά....-bye-

Και εγώ έτσι είμαι στημένος και δεν πάω πόντο παραπάνω. Λέω να κρεμάσω τα ηχεία στον τοίχο (θα μου φάει 40 πόντους στο ύψος) και με χαλάει πολύ !

Το βλέπω κι εγώ ότι θα είναι λίγο ψηλά,αλλά άμα δείτε την πρώτη φώτο εκεί που την έχω τώρα,είναι διαγώνια από τη θέση θέασης δεν έχω βέβαια πρόβλημα,αλλά το θέμα είναι που θα βάλω τα ηχεία;Γι'αυτό λέω πως η μόνη θέση είναι πάνω από το τζάκι για να μπουν τα ηχεία αριστερά και δεξιά του.
Δε ξέρω,νομίζω πως θα πάρω το ρίσκο γιατί δεν μπορώ να βρω άλλη θέση για να μπουν τα L-C-R,έτσι κι αλλιώς η θέση μου στον καναπέ που έχει και ανάκληση είναι πάντα ξαπλωτή.:o

Είναι λίγο πιο ψηλά από το ιδανικό, αλλά δεν νομίζω πως θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Κυρίως γιατί τα 3 μέτρα είναι αρκετά μεγάλη απόσταση ώστε η διαφορά στο ύψος να μην ενοχλεί τόσο.

Ok λοιπόν ευχαριστώ.Θα πάω από κινοτεχνική μεριά αύριο μεθαύριο να δω ποια από τις 3 ,EFW 6325,VFW 365,VFW 140,θα πάρω.-bye-

42" Philips κρεμασμένη στον τοίχο σε ύψος 1.20μ(από τα 1.20 ξεκινάει), γέρνει ελάχιστα προς τα κάτω και το ύψος ματιών είναι στην ευθεία που ξεκινάει το κάτω μέρος της οθόνης. Απόσταση θέασης 2.80μ. Το ύψος ειναι άριστο, αν και στην αρχή κι εμένα μου φαινόταν λίγο ψηλά. Δεν κουράζει καθόλου και δεν θα την έβαζα πιο χαμηλά αν είχα τη δυνατότητα.

Σημ.: Εκτός από τα 2 ηχεία κολώνες που φτάνουν σχεδόν στο ύψος της τηλεόρασης, δεν έχω τίποτα άλλο στο οπτικό πεδίο κοντά στη TV, οπότε δεν μπορώ να ξέρω μήπως σε ενοχλήσει το να έχεις ακριβώς από κάτω το τζάκι.

Ευχαριστώ για την πληροφορίες Tigran,την πήρα την βάση χθες αλλά ακόμα δεν την έβαλα,είμαι σε σκέψη.
Μάλλον θα την βάλω περίπου εκεί που είναι τώρα και λίγο ποιο δεξιά βέβαια,κι ας μην είναι κέντρο,γιατί είναι και το κανάλι με τα καλώδια που θα κατέβει.
Βέβαια θα είναι πολύ κοντά στο αριστερό ηχείο σε σχέση με το δεξί,αλλά σκέφτομαι να πάρω και αυτά, http://audiovideo.meliconi.com/Ghost-65-90_sp_134_1_1_3_295_ITA.aspx , http://audiovideo.meliconi.com/Ghost-40_sp_134_1_1_3_296_ITA.aspx ,οπότε δεν έχω και πολλά περιθώρια.

Λοιπόν κρεμάστηκε!Φωτο από αύριο για να μου πείτε γνώμες.
Τώρα για να μην ανοίγω άλλο θέμα αν και δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο,από ρακ τι γίνεται;
Που μπορούμε να δούμε κανένα σχέδιο ή ακόμα καλύτερα κάποιος που να φτιάχνει ή να γνωρίζει,γιατί δεν έχω ιδέα,έστω και με π.μ.