Κριση μεν αλλα μηπως εχουμε ριξει πολυ τον πηχη? Ποσα διναμε για CRT πριν το 2000?

ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ 2000 ΠΗΡΑ THN SONY KV29C3D 340,000 ΚΑΙ ΤΟ 2002 ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ 16-9 ΑΛΛΑ 4-3 ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΤΗΝ SONY KV34FQ75 ME 2,880 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 87 ΚΙΛΑ ΒΑΡΟΣ!!!

Για να γινει η 32αρα "κινηματογραφος" πρεπει να εισαι κολλημένος πανω στην οθονη.

Μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα.

Είπα καλύτερη, δεν είπα μεγαλύτερη. Το μέγεθος δεν σχετίζεται με την ποιότητα...

Πως δεν σχετιζεται. Ποιοτητα θα πει και σωστο μεγεθος για την αποσταση.

Αλλιως οι δυνατοτητες μιας τηλεορασης η ενος προβολεα πανε χαμενες. Σε μακρυνες αποστασεις με μικρη οθονη 1080p=720p=576i. Το ματι δεν μπορει να διακρινει διαφορα αρα το θεωρητικο πλεονεκτημα του καλυτερου μεσου παει χαμενο.

Πως δεν σχετιζεται. Ποιοτητα θα πει και σωστο μεγεθος για την αποσταση.

Αλλιως οι δυνατοτητες μιας τηλεορασης η ενος προβολεα πανε χαμενες. Σε μακρυνες αποστασεις με μικρη οθονη 1080p=720p=576i. Το ματι δεν μπορει να διακρινει διαφορα αρα το θεωρητικο πλεονεκτημα του καλυτερου μεσου παει χαμενο.

Ποιότητα θα πει πρωτίστως αντίθεση πολύ μεγαλύτερη από το 400:1, και στάθμες μαύρου μου φλερτάρουν το 0.02 cd/m2. Όλα τα άλλα, εμένα μου φαίνονται τριτεύοντα (ούτε καν δευτερεύοντα). Δεν είμαι οπαδός της μεγάλης χωρίς αντίθεση εικόνας.

Με την κυκλοφορία των LCD monitors για τους H/Y μου ήταν ξεκάθαρο ότι οι τιμές θα κατρακυλούσαν όσον αφορά τις οθόνες γενικά αφού:

1. Τα CRT ήταν βαριές και ογκώδεις κατασκευές. Μόνο τα μεταφορικά από την Ασία που τα φέρνουν θα πέφταν στο 1/4...

2. Τα υλικά κατασκευής είναι πιο φθηνά και η διαδικασία παραγωγής είναι πολύ πιο οικονομική.

Γι' αυτό και η βιομηχανία έπεσε με τα μούτρα στις LCD-Plasma, παρότι η απόδοσή τους για τα 5-6 πρώτα χρόνια ήταν σαφώς υποδεέστερη των CRT.

Re: Απάντηση: Κριση μεν αλλα μηπως εχουμε ριξει πολυ τον πηχη? Ποσα διναμε για CRT πρ

Γι' αυτό και η βιομηχανία έπεσε με τα μούτρα στις LCD-Plasma, παρότι η απόδοσή τους για τα 5-6 πρώτα χρόνια ήταν σαφώς υποδεέστερη των CRT.

Αν ηταν μονο τα πρωτα χρονια καλα θα ηταν. Ακομη ειναι υποδιεστερες των CRT.

Αν δεις monitor CRT με αναλυση 1280x1024 ουτε πλασμα και ποσο μαλλον LCD/LED που να πλησιαζει την εικονα. Ισως μονο οι Kuro που ειχαν πολυ μεγαλη αντιθεση και σχεδον μηδενικο μαυρο.

Βεβαια οι CRT ειχαν αλλα μειονεκτηματα οπως γεωμετρια , ακτινοβολια , flicker, screendoor effect , ογκο/βαρος , μικρο μεγεθος κτλ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κριση μεν αλλα μηπως εχουμε ριξει πολυ τον πηχη? Ποσα διναμε

Αν ηταν μονο τα πρωτα χρονια καλα θα ηταν. Ακομη ειναι υποδιεστερες των CRT

Τοποθετήθηκα συντηρητικά για να μην έχουμε flames...
Ας μην το κάνουμε CRT vs LCD-plasma

στα 20-21 άρια crt (eizo Τ965 sony trinitron - mitsubishi) η ανάλυση είχε φτάσει 2048 x 1536 στα 85hz. έκαναν μια περιουσία αλλά σε σχεδιαστικά προγράμματα (autocad) ήταν απόλαυση. την t965 την αποχωρίστηκα το 2005 λόγω χώρου και πήρα μια aoc του πλαισίου 19άρα (1280χ1024).

2003 ή 2004 πήρα 32αρα JVC InteriArt με το ενσωματωμένο επιπλάκι της 1500 ευρώ και μάλιστα ήταν και η καλύτερη τιμή που μου είχαν κάνει (τόσο πήγαινε νομίζω χωρίς το έπιπλο..)

εχω μια διαφωνία σε μια συζήτηση αν τα 1.500 ευρω είναι πολλά για τηλεόραση ή λιγα. Δεν θελω να πεσετε στην παγίδα να μου απαντησετε αν τωρα με 1000 περνεις φοβερη τηλεοραση.
Απλα θελω να θυμηθώ ποσο κανανε οι CRT.
θελω να μου πει οποιος θυμάται ποσα λεφτά σε δρχ διναμε για CRT
στα τελη του 90.
[/SIZE]

Ναι αλλα συνηθως τα διναμε μονο για τηλεοραση.Οχι για χιλιαδυο τεχνολογικα αλλα gadget-μηχανηματα.:p

Ωραίες εποχές... :D

Πλήρωνες 700.000 δρχ. για την κορυφαία 29άρα, η οποία ήταν 26,5άρα στην πραγματικότητα, είχε προβληματική σύγκλιση και γεωμετρία, λευκό στους 10.000+Κ, καμπύλο γυαλί τίγκα στις αντανακλάσεις, ANSI contrast περί τα 100:1, flickering και κοτετσόσυρμα να φαν' κι οι κότες κι όμως, ήσουν ευτυχισμένος.

Τώρα, στην 32άρα των 300 ευρώ, βρίσκεις ένα από τα ~6.000.000 υπο-εικονοστοιχεία της, καμμένο ή κολλημένο και δεν μπορείς να κλείσεις μάτι από την τσαντίλα... :laugh:

Re: Απάντηση: Re: Κριση μεν αλλα μηπως εχουμε ριξει πολυ τον πηχη? Ποσα διναμε για CR

?????

Το 1996 ,υπήρχε το ευρώ ?:ADFADF1:

Όχι φυσικά, τότε είχαμε την Κυπριακή λίρα, απλά το μετάτρεψα σε ευρώ και έπαθα πλακα....:ADFADF1:

..... ΚΑΙ ΤΟ 2002 ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ 16-9 ΑΛΛΑ 4-3 ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΤΗΝ SONY KV34FQ75 ME 2,880 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 87 ΚΙΛΑ ΒΑΡΟΣ!!!

ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ.

56100225.jpg

Το 1999 (η το 98 δεν θυμαμαι ακριβως) ειχα παρει τη πρωτη μου wide 32αρα Hitachi και ειχα σταξει ζεστοτατα 715.000 χιλιαδες δρχ.
Το πως ενιωθα τη μερα που ερχοταν σπιτι μου δεν περιγράφεται.
Δυστυχώς επεσα θυμα των οθονων της philips.
Αν και απέφευγα να αγορασω τηλεοραση της philips λογο των ελαττωματικών οθονων ( εκεινο τον καιρο γινοταν χαμος με αυτο το θεμα ) δυστυχώς χωρις να το ξερω επεσα σε μοντελο που φορουσε δικη της οθονη.
Στα τεσσερα χρονια με αφησε στα κρυα του λουτρου.
Αν και σκοτεινή εβγαζε εξαιρετική εικονα και οταν έλλειψη χρηματων πηρα μια samsung παλι crt 32αρα στα 1050 ευρω ειδα ποση διαφορα ειχαν τα περισσοτερα χρήματα που θα επρεπε να δωσω για να παρω την εικονα που ειχα.
Δυστυχώς και αυτη με αφησε μετα απο 2 χρονια παλι απο οθονη.
Που να φανταστω πως και αυτη φορούσε philips

Άραγε η δική μου η philips που κράτησε 8 χρόνια (και ακόμα παίζει), τι οθόνη να φόραγε;

Ετσι γίνετε;
Δε εγραψα κατι τετοιο αλλα απο την αλλη δεν νομιζω να αρνείται κανεις οτι υπηρχε θεμα με τις οθονες της philips σε αρκετα μεγαλο ποσοστο.
Και σε κανενα σημειο δεν ανεφερα πως το φαινόμενο ηταν ολοκληρωτικό.