Kρίσιμο θέμα με στρατολογία...

Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει γιατί έχω πελαγώσει.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Θα κάνω αίτηση σε ένα μεταπτυχιακό του ΕΜΠ, στο οποίο υπάρχει πιθανότητα να με δεχτούν, αλλά σε καμία περίπτωση βεβαιότητα...

Τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα Ιουλίου, οπότε αν τελικά δε γίνω δεκτός, η αμέσως επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία για να μπω φαντάρος (οριακά κιόλας) είναι ο Νοέμβρης, αν όχι ο επόμενος Φλεβάρης.

Για τον λόγο αυτό... και επειδή είμαι και μεγαλούτσικος και δεν έχω χρόνια για να πετάω έτσι για πλάκα... πήγα σήμερα και έκοψα την αναβολή μου, που κανονικά έληγε στο τέλος του 2010..., έτσι ώστε να μπω τώρα τον Αύγουστο, και με το σκεπτικό ΑΝ γινόμουν δεκτός στο master, να προσκόμιζα τα χαρτιά μέσα στον Αύγουστο και να έπαιρνα ένα χρόνο ακόμη.

To θέμα είναι ότι φεύγοντας από το Ρουφ, ρωτάω κάποιον ένστολο και μου λέει ότι αυτό είναι αδύνατον, κι ότι αν κόψεις την αναβολή δεν ξαναπαίρνεις για κανένα λόγο..

Η προφανής λύση θα μου πείτε, θα ήταν να περιμένω να κάνω το μάστερ του χρόνου, το μόνο πρόβλημα είναι ότι από μικρό ψάξιμο που έριξα, τις μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνεις δεκτός σε μάστερ στο ΕΜΠ τις έχεις τη χρονιά που τελειώνεις, καθώς είσαι γνωστή φάτσα, αναγνωρίσιμος στο interview, με πρόσφατη την παρουσίαση της διπλωματικής σου (είναι και σε πολύ σχετικό τομέα) κλπ κλπ... οπότε το να μην δηλώσω φέτος είναι ουσιαστικά σαν αυτοκτονία....

Ξερει κανεις τι γίνεται μ'αυτό το θέμα? Aν δηλαδή γίνεται να ξαναπάρεις αναβολή (με πιστοποιητικά σπουδών φυσικά) όταν την έχεις διακόψει?

Έκανα ενα googlάρισμα.... αλλά οι απόψεις διίστανται...

Last edited:
Για δες λιγάκι τον Ν. 3421/2005... στο άρθρο 18. Παράγραφοι 9 και 10:
"
9. Η αναβολή κατάταξης λόγω σπουδών διακόπτεται πριν τη λήξη της χρονικής
της διάρκειας με αίτηση των δικαιούχων.

10. Η αναβολή αυτή παραμένει ισχυρή, μειώνεται ή παρατείνεται, εάν οι
στρατεύσιμοι, μέχρι την ημερομηνία που υποχρεούνται για κατάταξη λόγω
διακοπής
ή λήξης της, μετεγγραφούν ή εγγραφούν από την αρχή σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις των διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου αυτού. Οι διατάξεις των παραγράφων 7, 8, 9 και 11 του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται ανάλογα και στην προκειμένη περίπτωση.
"

Άψογος!! Οπότε θεωρητικά πάντα δεν υπάρχει πρόβλημα... Βέβαια φαντάζομαι πως όσοι λένε ότι εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός κάτι θα ξέρουν....

Αν τελικά χρειαστεί να πάρω αναβολή θα πάω με τον νόμο στο χέρι....

Ευχαριστώ πολύ!

Στη χειρώτερη περίπτωση παρουσιάζεσαι κανονικα τον Αυγουστο και μεσα στην πρώτη βδομάδα παίρνεις αναβολή εάν το ζητήσεις.

Μην πας με την νοοτροπια ότι είναι χαμένος χρόνος γιατί στο χέρι σου είναι αυτό.

Για μένα ήταν πολύ χρήσιμη περίοδος και κέρδισα πολλά.

Μην πας με την νοοτροπια ότι είναι χαμένος χρόνος γιατί στο χέρι σου είναι αυτό.

Για μένα ήταν πολύ χρήσιμη περίοδος και κέρδισα πολλά.

Δυστυχώς είναι το που θα πέσεις... Αν ως πολ. μηχανικός πάω στο σώμα των μηχανικών όπου ανήκω, τότε ναι, θα παρακολουθήσω πολλά έργα του στρατού, και θα μάθω και διάφορες τεχνικές για προσωρινές κατασκευές σε καιρό πολέμου, oπότε οι 12 μήνες θα είναι κάτι ενδιαφέρον, σαν ένα είδος πρακτικής.

Δυστυχώς επειδή δεν έχω κανέναν βουλευτή ή υπουργό κολλητό όμως, θα βρεθώ να κάνω κάτι τελείως άσχετο και άσκοπο για 12 μήνες... δεν το φοβάμαι... αλλά το βαριέμαι... Όσο να'ναι είναι ένας χρόνος απ'τη ζωή σου. Και δυστυχώς είμαι απ'τους ανθρώπους που μη δουλεύοντας φτάνουν στα όρια της κατάθλιψης... Ακούω ιστορίες από φιλαράκια... που κοιτάνε τον τοίχο επί βδομάδες και τρελαίνομαι...

Αλλά τι να λέμε τώρα... μια ψυχή που'ναι να βγει....

Απλά είναι πραγματικά γελοίο το να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση λόγω γνωριμιών... αλλοιώνει τον ουσιαστικό χαρακτήρα του στρατού, που είναι το να υπάρξεις ίσος απέναντι σε ίσους ανεξαρτήτως κοινωνικού και οικονομικού status.

Δυστυχώς είναι το που θα πέσεις... Αν ως πολ. μηχανικός πάω στο σώμα των μηχανικών όπου ανήκω, τότε ναι, θα παρακολουθήσω πολλά έργα του στρατού, και θα μάθω και διάφορες τεχνικές για προσωρινές κατασκευές σε καιρό πολέμου, oπότε οι 12 μήνες θα είναι κάτι ενδιαφέρον, σαν ένα είδος πρακτικής.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω... αλλά κράτα καλύτερα μικρό καλάθι.

Ή άσε... μην παίρνεις καθόλου καλάθι :flipout::flipout:

Ένα διάλειμμα είναι, κοίτα να το διασκεδάσεις όσο μπορείς και να μην τα παίρνεις και όλα εκεί μέσα απολύτως τοις μετρητοίς.

Ακούω ιστορίες από φιλαράκια... που κοιτάνε τον τοίχο επί βδομάδες και τρελαίνομαι...

Και γιατί να κοιτάς κι εσύ τον τοίχο;

Βιβλία δεν υπάρχουν; ''Βιβλιοθήκες'' μπορείς να διαβάσεις με τον ελεύθερο χρόνο που θα έχεις.
Mp3 players δεν υπάρχουν; Σκέψου πόση μουσική μπορείς να ακούσεις.

Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.
;)

Τραγικά όχι δεν είναι. Αλλά είμαι υπερδραστήριος άνθρωπος... από τότε που τελείωσα το σχολείο δουλεύω σε 3-4 διαφορετικές δουλειές ταυτόχρονα και σπουδάζω... έχω συνηθίσει τις μέρες μου να είναι ασφυκτικά γεμάτες, κάνοντας διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά μέρη, μέσα στο τρέξιμο,και είμαι τόσο περίεργος που στις διακοπές μετά από 4-5 μέρες ξενερώνω και θέλω να συνεχίσω τα κανονικά μου προγράμματα!!!

Eίμαι γενικά τύπος που προτιμά 4-5 μέρες χαλάρωση το μήνα παρά 50 μέρες χαλάρωση μαζεμένες το καλοκαίρι....

Αν τελικά μπω τον Αύγουστο θα έχω φροντίσει να πάρω διδακτορικό από πριν,ώστε να με φορτώσει ο προφεσσορ με καμιά 20αριά τόμους προς μελέτη... να μην κολλήσει το μυαλό μου... :flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Kρίσιμο θέμα με στρατολογία...

Δυστυχώς επειδή δεν έχω κανέναν βουλευτή ή υπουργό κολλητό όμως, θα βρεθώ να κάνω κάτι τελείως άσχετο και άσκοπο για 12 μήνες... δεν το φοβάμαι... αλλά το βαριέμαι... Όσο να'ναι είναι ένας χρόνος απ'τη ζωή σου. Και δυστυχώς είμαι απ'τους ανθρώπους που μη δουλεύοντας φτάνουν στα όρια της κατάθλιψης... Ακούω ιστορίες από φιλαράκια... που κοιτάνε τον τοίχο επί βδομάδες και τρελαίνομαι...

Αλλά τι να λέμε τώρα... μια ψυχή που'ναι να βγει....

δεν θελω να σε στενοχωρησω συναδελφε αλλα το να παρουσιαστεις στο μηχανικο δεν ειναι και σιγουρο.ξερω πολλα παιδια συναδελφους μας που παρουσιαστηκαν απο πεζικο μεχρι υλικο πολεμου.εγω να φανταστεις παρουσιαστηκα ναυπλιο και τελικα κατεληξα με μεταταξη στο πεζικο.
μακαρι παντως να παρουσιαστεις στο μηχανικο.δεν ξερω αν θα μαθεις κατι (χλωμο το βλεπω) παντως γενικα ειναι χαλαραααααααα... -bye-

μαλιστα ενα φιλαρακι παρουσιαστηκε τεθωρακισμενα γιατι ειχε δηλωσει οτι εκανε μεταπτυχιακο στο...σχεδιασμο μεταφορων!!!(δεν κανω πλακα)

Εχω δύο φιλους μηχανικούς που υπηρέτησαν στο μηχανικό (πριν απο πολλά χρόνια είναι αλήθεια). Ο ένας έμαθε να ψήνει σουβλάκια στο ΚΨΜ και ο άλλος δεν έμαθε απολύτως τιποτε!

Αν τελικά μπω τον Αύγουστο θα έχω φροντίσει να πάρω διδακτορικό από πριν,ώστε να με φορτώσει ο προφεσσορ με καμιά 20αριά τόμους προς μελέτη... να μην κολλήσει το μυαλό μου... :flipout::flipout::flipout::flipout:

Έτσι έλεγα κι εγώ, αλλά δεν μπορείς να κάνεις σοβαρό διάβασμα στο στρατό, δεν έχεις προσωπικό χώρο, δεν έχει καν ατόφιο χρόνο (εννοώ κανένα συναπτό 2ωρο) για διάβασμα. Είπα κι εγώ να διαβάσα Βιτγκενστάιν μέσα... φευ!

Και εγώ μηχανικός ελικοφόρων ήμουν αλλά δεν έκανα ποτέ κάτι σχετικό.

Οπότε και σε καλή θέση να σε βάλουν μην νομίζεις ότι θα μάθεις και τίποτα.

Εχω δύο φιλους μηχανικούς που υπηρέτησαν στο μηχανικό (πριν απο πολλά χρόνια είναι αλήθεια). Ο ένας έμαθε να ψήνει σουβλάκια στο ΚΨΜ

E ρε συ αυτό μόνο χαμένος χρόνος δεν είναι!!!!! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

1201566311_22_FT0_taratata.jpg

αυτά είναι συγγράμματα :grinning-smiley-043

αλλά φαντάζομαι οτι πρέπει να υπόγραφε το εξιτήριο από το μαιευτήριο ο μπαμπάς τότε

ΠΟΝΤΙΚΙΑ !!!!!!!!!!! ΘΑ ΠΗΞΕΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!:grandpa:

:flipout::flipout::flipout:

To επαναφέρω για την ιστορία, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κανείς την ίδια απορία:

Τελικά με δέχτηκαν στο μεταπτυχιακό, και από το στρατό μου έδωσαν αναβολή για προσωπικούς λόγους μέχρι την επόμενη ΕΣΣΟ τον Νοέμβρη, (προσκομίζοντας το αποδεικτικό ότι με δέχτηκαν). Τον Οκτώβρη που θα γίνει επίσημα η εγγραφή μου, θα παρουσιάσω στη στρατολογία το χαρτί και θα πάρω την κανονική αναβολή για το μεταπτυχιακό (Θεού θέλοντος και στρατού επιτρέποντος πάντα :D)

Να'σαι καλά... η αλήθεια είναι ότι βαρέθηκα να σπουδάζω αλλά έτσι όπως έχει καταντήσει η κοινωνία μας σήμερα, όπου ο καθένας έχει κι από ένα διδακτορικό, ό,τι παραπάνω κάνει κανείς για καλό είναι τελικά...