Kρίσιμο θέμα με στρατολογία...

Σε νιώθω φίλε... Εγώ εχω κλείσει 8 χρόνια και εχω ακόμα 5-6 τουλάχιστον μπροστά μου. Κουράζει απο ένα σημείο και μετά αλλα τί να κάνεις...

Συγχαρητήρια για το μεταπτυχιακό!

Εχω δύο φιλους μηχανικούς που υπηρέτησαν στο μηχανικό (πριν απο πολλά χρόνια είναι αλήθεια). Ο ένας έμαθε να ψήνει σουβλάκια στο ΚΨΜ και ο άλλος δεν έμαθε απολύτως τιποτε!

Κι εγω παρομοιως Μηχανολογος Μηχανικος, παρουσιαστηκα Ναυπλιο, μετα 6 μηνες Εβρο, και 4 μηνες Λουτρακι.

Εμαθα να κουβαλαω βαρκες και να κοιμαμαι.

Πάντως πραγματικά εκεί που σταματά η λογική ξεκινά ο στρατός. Γέλασα με την ψυχή μου όταν έμαθα το πως υπολογίζει την ηλικία ο στρατός (φυσικά σε αντίθεση με όλο τον αστικό κώδικα). Το πρώτο κομμάτι που λέει ότι όλοι οι γεννημένοι μια χρονολογία θεωρούνται ότι έχουν γεννηθεί 1/1 είναι λογικό από μια άποψη για διευκόλυνση της γραφειοκρατίας. Εκεί όμως που είναι πραγματικά για γέλια είναι όταν σου λένε ότι την ημέρα που γεννιέσαι είσαι 1 έτους και όχι 0. Αστεία πράγματα.
Έτσι ενώ κάποιος που γεννήθηκε 31/12/1989, την 1/1/2010 θα είναι 20 ετών, για το στρατό θα θεωρείται 22 ετών! :P
Τέλος για αρκετά στρατολογικά θέματα που έψαχνα απαντήσεις στη στρατολογία οι απαντήσεις ήταν με μισόλογα και μερική πληροφόρηση. Εκεί που υπάρχει πλούτος πληροφόρησης σχετικά με την νομοθεσία είναι στο δικτυακό τόπο των αντιρρησιών συνείδησης. Εκεί βρήκα πολύ τεκμηριωμένες απαντήσεις σε σύνθετα ερωτήματα (που επιβεβαίωσα μετά με τη στρατονομία).
www.omhroi.gr