Κρυφὀ menu benq-5120?

AlexL

New member
22 June 2006
13
Athens
Καλησπἐρα και καλώς σας βρήκα ή μάλλον σας ξαναβρήκα εφόσον τα είχαμε πει και παλαιότερα πριν αλλάξει το forum.. Ειμαι κατοχος του ταπεινου αλλά και κλασικού benq 5120. Αν θυμάμαι καλά είχα βρει τοτε (εδω και κανα 8μηνο) στο forum αναλυτικες οδηγίες για ρύθμισεις σε ένα κρυφό menu του προβολέα. Δεν ασχολἠθηκα τότε και τωρα που εχω χρονο, δεν βρισκω το post. Εχουν σβηστέι τα παλια posts κατα τιν μεταφορα? Μπορει καποιος να βοηθήσει..

έχω να μπω πολύ καιρό στο κρυφό μενού, νομίζω ήταν πατημένο ένα απο τα βελάκια για κάποια δευτερόλεπτα (5 ή 6)

Thanks, λέω να δοκιμάσω.. Αν και το θέμα είναι να ξέρω και χοντρικά τι να κάνω αν το βρώ.. (πχ πως να διορθώσω το κόκκινο που βγάζει ματι..) Α, και να μην χαλάσω κάτι που δεν θα ξέρω να επαναφέρω..:confused:

Απάντηση: Re: Κρυφὀ menu benq-5120?

Thanks, λέω να δοκιμάσω.. Αν και το θέμα είναι να ξέρω και χοντρικά τι να κάνω αν το βρώ.. (πχ πως να διορθώσω το κόκκινο που βγάζει ματι..) Α, και να μην χαλάσω κάτι που δεν θα ξέρω να επαναφέρω..:confused:

Alex για βα μπεις στο κρυφό μενου:

1. Press and hold the up arrow (on the projector) until the lamp hour’s menu is displayed.
2. Simultaneously press the Present and Source buttons (for about 5 seconds). 6 numbered blue boxes will appear in the top left corner.
3. Fiddle and change details and settings to your hearts content
4. BTW make sure you record all your changes so you can get back to the original settings.
5. To exit press the power button

ΠΡΟΣΟΧΗ
Κρατα σημειώσεις ή screenshots.
Τι θα δεις τωρα μεσα στο secret menu;
Σου παραθέτω φωτογραφίες.

Attachments

• IMG_1752.jpg
    IMG_1752.jpg
    53.6 KB · Views: 98
  • IMG_1762.jpg
    IMG_1762.jpg
    77.6 KB · Views: 106
  • IMG_1763.jpg
    IMG_1763.jpg
    78 KB · Views: 87
  • IMG_1764.jpg
    IMG_1764.jpg
    62.7 KB · Views: 79
Από την πρωτη φωτογραφία δεν αλλάζεις το CW DELAY ενω μπορείς να μηδενίσεις το White peak στο 0 έως 2.
Μπορείς να πειραματιστείς με το gamma.

Εαν δεις την δευτερη φωτογραφία θα δεις με ποιες τιμές ενας 5120 που είχα για τεστ επαιξε καλά με το συγκεκριμένο set up.

Last edited:
Re: Απάντηση: Κρυφὀ menu benq-5120?

Από την πρωτη φωτογραφία δεν αλλάζεις το CW DELAY ενω μπορείς να μηδενίσεις το White peak στο 0 έως 2.
Μπορείς να πειραματιστείς με το gamma.

Εαν δεις την δευτερη φωτογραφία θα δεις με ποιες τιμές ενας 5120 που είχα για τεστ επαιξε καλά με το συγκεκριμένο set up.

Βλεπω καλα?!?
4000 ωρες στη λαμπα λεει το θηριο?
Αντεχει τοσο πολυ Μανωλη?
BTW βρηκε κανεις τροπο να Σωζονται οι ρυθμισεις, ή δεν υπαρχει κατι τετοιο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κρυφὀ menu benq-5120?

Βλεπω καλα?!?
4000 ωρες στη λαμπα λεει το θηριο?
Αντεχει τοσο πολυ Μανωλη?
BTW βρηκε κανεις τροπο να Σωζονται οι ρυθμισεις, ή δεν υπαρχει κατι τετοιο?

Οι ωρες είναι "πειραγμένες". Ήθελα να δω κατά πόσο μπορεί κάποιος να πειραξει τον προβολέα μέσα από το κρυφό μενού.
Για τις ρυθμίσεις θυμαμαι ότι είχα καταφέρει να τις σώσω αλλά δεν θυμάμαι τον τρόπο.

Να προσθεσω μια σημερινη κινηση (ναι τον εχω ακομα, παρα τη μεταναστευση και τις χαμηλες τιμες εδω...). Καθαρισμα! Αρκετα απλο (αν και ακολούθησα οδηγιες του 6100) και πολυ αποτελεσματικο: η βελτιωση της φωτεινοτητας εγινε αισθητη ακομα κι απ τη συζυγο (που συνηθως ειναι... στραβη / κουφη σε προιοντα τεχνολογιας), χωρια που εξαφανιστηκαν τα 'κουνελακια' απο το δεξι μερος της προβολης σε σκοτεινες σκηνες (σκονη).

Αν ενδιαφερει, πειτε μου να ανεβασω οδηγιες. Μονη διαφοροποιηση απο το Βημα 5 και μετα, οπου στον 5120 δεν χρειαζεται να αποσυνδεθει το καλώδιο (φτανει για πλευρικη τοποθετηση του κελυφους) και τα οπτικα βρισκονται κατω απο βιδωτο μεταλλικο καπακι με τσιμουχα και 2 βιδες (αντι για το λαστιχενιο του 6100).

Εννοειται πως χρειαζεται αργες κινησεις και υπομονη (μου πηρε γυρω στα 30 λεπτα, αλλα θεωρω εαυτον αρχαριο - το εκανα για πρωτη φορα μετα απο 6 χρονια, 3 χωρες και 2 ηπειρους που εχει ταξιδεψει μαζι μου).

Ωραίος ο Μιχάλης.
Εδω θα ήθελα να επιστησω την προσοχή σε όσους το επιχειρήσουν να προσεξουν να μην καθαρισουν, εαν δεν ξερουν, το DMD ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ.

Attachments

• IMG_0208_resize.jpg
    IMG_0208_resize.jpg
    154.6 KB · Views: 34
  • IMG_0209_resize.jpg
    IMG_0209_resize.jpg
    140.2 KB · Views: 33
  • Γβ€‘Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ_resize.JPG
    Γβ€‘Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ_resize.JPG
    88.4 KB · Views: 30
Εννοείται πως θελει υπομονη και πολλή προσοχη. Χρησιμοποιησα καποια cotton tabs (πλαστικες ραβδους με βαμβακι) που ειναι ειδικα για χρηση σε φακους και ΔΕΝ αφηνουν χνουδι. Βεβαια -όντας πρωτάρης- ομολογώ πως ειχα ήδη να ψαχνω αντικαταστατη (του προβολεα) στο amazon. Αν δεν καει η λαμπα συντομα το βλεπω να αργει (εχει γραψει 1000 κατι ωρες)

Μανώλη, μήπως θυμασαι πώς κανουμε save τα settings του secret menu?

Απάντηση: Re: Κρυφὀ menu benq-5120?

Εννοείται πως θελει υπομονη και πολλή προσοχη. Χρησιμοποιησα καποια cotton tabs (πλαστικες ραβδους με βαμβακι) που ειναι ειδικα για χρηση σε φακους και ΔΕΝ αφηνουν χνουδι. Βεβαια -όντας πρωτάρης- ομολογώ πως ειχα ήδη να ψαχνω αντικαταστατη (του προβολεα) στο amazon. Αν δεν καει η λαμπα συντομα το βλεπω να αργει (εχει γραψει 1000 κατι ωρες)

Μανώλη, μήπως θυμασαι πώς κανουμε save τα settings του secret menu?

Καλό αυτό αλλά πρέπει να έχεις αφήσει κάποιου είδους "λαδίλα" πάνω στα εξαρτήματα.
Σε μαύρο φόντο δες πόσο ασπρίζει το dmd στα όρια του 16:9.

Δεν θυμάιμαι για το save στο κρυφό μενού.