Κρύο τσάι και όμορφη παρέα ...

όλα καλά είναι .....

βέβαια ο καθένας έχει τα γούστα του και τις προτιμήσεις του, εξ ου και το περί ορέξεως ρητό .....

πριν κανα 10ήμερο άκουσα τα Magnepan του Παναγιώτη (panman), μια χαρά παίζει και ακούει ο άνθρωπος .....

Re: Απάντηση: Κρύο τσάι και όμορφη παρέα ...

Και μετά θα ακούς τον Γονίδη σαν τον Μπάρι Γουάιτ :D

Εχω την αισθηση οτι με αυτους τους ψηφιακούς πρεπει ο Μπαρι να ακουγετε σαν Γονίδης

Βεβαια γουστα ειναι αυτά, μπορει για αλλους να συμβαινει το αντιθετο

you never find....

Re: Απάντηση: Κρύο τσάι και όμορφη παρέα ...

Εχω την αισθηση οτι με αυτους τους ψηφιακούς πρεπει ο Μπαρι να ακουγετε σαν Γονίδης

Βεβαια γουστα ειναι αυτά, μπορει για αλλους να συμβαινει το αντιθετο

you never find....
.......εννοεις την Πασπαλα να αγουγεται σαν την Σαπφω Νοταρα!!-bye-χε χε!! πλακα εχει!!-bye-

Θέλω και γω με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Ζ για την πρόσκληση στην παρουσία του ηχείου του.
Γνώρισα νέους φίλους και για άλλη μια φορά διαπίστωσα τα κοινά σημεία αλλά και τις διαφωνίες που έχουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με αυτό το χόμπι.
Όλα τα μηχανήματα που ακούσαμε ήταν ιδιοκατασκευές και μόνο.
Με εντυπωσίασε η προσεγμένη κατασκευή του ηχείου αλλά και του ενισχυτή single ended. Ακούσαμε καθαρά και με καλή εικόνα. Κατά γενική ομολογία χρειάζεται κάποια βελτίωση στις χαμηλές συχνότητες αλλά γιαυτο μπορεί να έφταιγαν οι ενισχυτές και όχι το ηχείο. Είμαι σίγουρος ότι ο Δημήτρης θα βρει πολύ σύντομα την λύση γιατί φαίνεται να έχει πολύ μεράκι και το κυριότερο ξέρει να ακούει μια δεύτερη γνώμη.

Στέλιο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ...

δυστυχώς οι ξυλουργικές μου ικανότητες δεν με βοήθησαν να φτιάξω το ηχείο όπως ακριβώς το είχα φανταστεί ...., όμως, με δεδομένη την εμπειρία πλέον, την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα ...

για το χαμηλό θα γίνουν κάποιες διορθώσεις, και σίγουρα θα δοκιμαστούν και με άλλα ενισχυτικά αλλά και με ενεργή προενίσχυση .....

εάν δεν "γεμίσεϊ", ήδη έχω αρχίσει και σκέφτομαι μια tapped horn για τις συχνότητες από 35 εώς 80 περίπου κύκλους .......

Στέλιο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ...

δυστυχώς οι ξυλουργικές μου ικανότητες δεν με βοήθησαν να φτιάξω το ηχείο όπως ακριβώς το είχα φανταστεί ...., όμως, με δεδομένη την εμπειρία πλέον, την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα ...

για το χαμηλό θα γίνουν κάποιες διορθώσεις, και σίγουρα θα δοκιμαστούν και με

Μήτσο, το χαμηλό δεν"ακολουθεί" το αλτεκ.
Είναι αργό, δεν έχει καλή περιγραφή, δεν έχει δυναμικά κλπ.
Θέλεις άλλη λύση εκεί (Άλλο μεγάφωνο)
Επίσεις , έχω την εντύπωση οτι αναγκάζεις το χωνί να παίζει πολύ χαμηλά και σε ορισμένες περιπτώσεις "διαμαρτύρεται".

Απ την μέση και πάνω, είσαι πάντως πολύ καλός.
Ο δε κουνουποδιώχτης, θεικός .....

Μήτσο, το χαμηλό δεν"ακολουθεί" το αλτεκ.
Είναι αργό, δεν έχει καλή περιγραφή, δεν έχει δυναμικά κλπ.
Θέλεις άλλη λύση εκεί (Άλλο μεγάφωνο)
Επίσεις , έχω την εντύπωση οτι αναγκάζεις το χωνί να παίζει πολύ χαμηλά και σε ορισμένες περιπτώσεις "διαμαρτύρεται".

Απ την μέση και πάνω, είσαι πάντως πολύ καλός.
Ο δε κουνουποδιώχτης, θεικός .....

ο Κωστής που ήρθε το Σάββατο και έχει τις ίδιες μονάδες χαμηλά (2 σε κάθε πλευρά) μου είπε οτι μετά από λίγο καιρό (στρώσιμο) το χαμηλό του είναι μπόλικο ....

θα δείξει ...

είπαμε, εκτός του fine tuning υπάρχουν και εναλλακτικές, από tapped horn μέχρι supravox σε καπίνα onken .....

Ο χειμώνας θα είναι ΘΕΙΚΟΣ ..... :grinning-smiley-043

*και ψηλά μπορεί να γίνουν κάποιες αλλαγές .....-bye-

ο Κωστής που ήρθε το Σάββατο και έχει τις ίδιες μονάδες χαμηλά (2 σε κάθε πλευρά) μου είπε οτι μετά από λίγο καιρό (στρώσιμο) το χαμηλό του είναι μπόλικο ....

θα δείξει ...

Μήτσο, δεν είναι θέμα "ποσότητας" αλλά "ποιότητας".

Το Ονκεν το ψηφίζω.

Και το Σουπρα απο τα χαρακτηριστικά του τουλάχιστον, φαίνεται τρεις - τέσσερεις κλάσεις ανώτερο .....

Άντε να ρθει ο χειμώνας ....

Εγώ ρώτησα πρώτος :2thumb22sup:

you drive a hard bargain :grinning-smiley-043

γιατί

είναι εύκολη σαν κατασκευή

θα είναι καλή εμπειρία

από περιέργεια πόσο χαμηλά - καθαρά μπορεί να παίξει ένα 8αράκι ή ένα 10αράκι

και γιατί (αν πετύχει) μπορεί να μην ξαναασχοληθώ με το θέμα του χαμηλού

κλπ κλπ κλπ

Οντως στα δικα μου απο ΜΗΔΕΝ χαμηλο τωρα εχει τον αμαζευτο σε σημειο προβληματος λογω μικρου χωρου.
Μετα απο ενα μηνα εντατικα πηρα το 70% του χαμηλου.

Δεν θα ξεχασω που κλαιγομουν στον Τζιμακο να δει το κροσοβερ για να βρει που ειναι το προβλημα και δεν εχω καθολου χαμηλο με 4 δεκαιντσα :grinning-smiley-043

you drive a hard bargain :grinning-smiley-043

γιατί

είναι εύκολη σαν κατασκευή

θα είναι καλή εμπειρία

από περιέργεια πόσο χαμηλά - καθαρά μπορεί να παίξει ένα 8αράκι ή ένα 10αράκι

και γιατί (αν πετύχει) μπορεί να μην ξαναασχοληθώ με το θέμα του χαμηλού

κλπ κλπ κλπ

Αν όμως το κάνεις BR:

είναι πιο εύκολη η κατασκευή

δεν θα είναι τόσο καλή εμπειρία

θα παίξει χαμηλά πιο ομαλά, δεν θα είσαι πάνω σε ακραίες "μύτες" της απόκρισης

θα πετύχει

επιπλέον:

θα δένει ηχητικά με το υπάρχον (θα είναι το ίδιο αργό όντας BR)

θα είναι λιγότερο ογκώδες

αλλά το tapped horn είναι κάτι ξεχωριστό, εμπειρία και πρόκληση οπότε μαζί σου :a0210:

Τα Tapped πάνε το πολύ μέχρι 200. από κεί και πάνω κάνουν μεγάλες βυθίσεις και ακυρώσεις, πρέπει λοιπόν να κοπούν το πολύ στούς 120-130. Θα χρειαστείς άλλο ένα δρόμο για να συναντήσεις τη μεσαιόκορνα.