Κρυστάλινος ήχος

mobo

New member
26 October 2007
50
0
Καλημέρα. Αν και έχω αρρώστια με τον ήχο, ποτέ δεν κατάφερα να στήσω ένα σύστημα που να μου αρέσει. Δεν με ενδιαφέρει να είναι ιδιαίτερα χρωματισμένος η ήχος, αλλα θέλω να μπορώ να ακούω όλα τα όργανα. Θέλω πλήρη ευκρίνια και καθαρότητα στον ήχο. Δεν με ενδιαφέρει να είναι πολλά watts, αλλα ότι παίζει να το παίζει τέλεια και πεντακάθαρα. Ψάχνω λοιπόν ηχεία και ενισχυτή αν είναι δυνατόν 5.1 σε λόγική τιμή. Αν όχι, υπάρχει κάποιο micro συστημα που να κάνει αυτό που θέλω? Κατι πήρε το μάτι μου για ένα jvc που τελικά αποσύρθηκε. Τώρα έχω ένα Sony CMT-CPZ1 και παρόλο τον ψηφιακό ενισχυτή του και τον πολύ καλό διαχωρισμό στο stereo, με έχει απογοητεύσει. Ζητάω πολλά? Μήπως πάω κατευθείαν σε hi end?

Το συστημα της Sony με το hi-end ειναι δυο παραλληλοι δρομοι ,νομιζω οτι υπαρχει και ο αλλος δρομος.
Δωσε περισσοτερα στοιχεια , δηλαδη ποσα χρηματα διαθετεις - σε τι χωρο θα στησεις το συστημα – εαν εχεις υπομονη (θα σου χρειαστει) - κλπ.
Αληθεια γιατι σκεφτεσαι το 5.1 για στερεο ακροαση?

Τωρα μας μπερδεψες απο τη μια micro απο την αλλη hi-end???

Μιας και ειπες για micro ομως δες το mcd908 της philips με ηχεια με μοναδες ribbon και λαμπατο!!! Αμα λαχει παιζει και dvd...

Ζητάω πολλά?

Για συστήματα των 300, 500 ή ακόμη και 1000 ευρώ ναι... :)
Άκουσε πρώτα κάποια συστήματα φίλων σου, δες μέχρι που θέλεις να πας, δες πόσα θέλεις να βγάλεις από την τσέπη σου και μετά ψάχνεσαι.

Μήπως πάω κατευθείαν σε hi end?

Εννοείς αν θα πρέπει να πας σε "high end" μηχανήματα για να πάρεις αυτά που θέλεις;
Είναι σαν να λες ότι επειδή με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο των 300 ευρώ δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου πρέπει να πας σε Lamborghini...
Δεν μπορείς να πας από τον απόλυτο συμβιβασμό στην απόλυτη έλειψη συμβιβασμού.

0. Έχεις τοποθετήσει σωστά τα ηχεία; Το ύψος των τουίτερ στο ύψος του αυτιού και σε ισόπλευρο τρίγωνο με τη θέση ακρόασης; Ξεκίνα από εκεί, γιατί αν δεν βάλεις τα ηχεία σε σωστή θέση δεν πρόκειται ποτέ να αποδόσει σωστά ένα σύστημα. Αν είνα εντάξει, αρχίζεις να σκέφτεσαι...

1. Θέλεις στέρεο ή να μείνεις σε πεντακάναλο;

2. Το JVC EX-A10 το ζαχάρωνα κι εγώ... Εναλλακτικά σε αυτή την κατηγορία το Yamaha PianoCraft (αν θυμάμαι καλά το όνομα).

3. Ολοκληρωμένα όλα-σε-ένα στερεοφωνικά με υψηλότερες αξιώσεις θα βρεις από την Marantz (500 ευρώ), τη Nad (600), την Audio Analogue (1100), την Arcam (1100) και την Primare (1900).

4. Σε αυτά πρέπει να προσθέσεις ένα ζευγάρι ηχεία. Κινήσου στα ίδια περίπου λεφτά που θα πάρεις για την κεντρική μονάδα. Σε κατάλληλα ηχεία για τα παραπάνω και για τα γούστα μου παίζουν οι ελληνικές εταιρίες Audio Spectrum και Roister, η ιταλική Chario, οι αγγλικές KEF και Tannoy και η γερμανική Heco.

5. Αντίστοιχα ολοκληρωμένα με πεντακάναλο για home cinema έχει η Arcam και η Naim. Είναι όμως λύσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τα συνηθισμένα "πακέτα" που πουλάνε οι πολυεθνικές (ούτε και σε τιμή). Και αυτά θέλουν να τους προσθέσεις ηχεία.

6. Πέρα από τα παραπάνω: Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου; Και ποιος είναι ο προϋπολογισμός σου;