ΚΤΕΟ και μοτοσυκλέτες

Δεν σε πιάνω...

οπως με τα δημοσια ΚΤΕΟ παλιοτερα εδινες το κατιτις σου στον ελεγχο και περναγες οτι μαουνα και να ειχες,το ιδιο γινεται και με τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ τωρα.
Αν για παραδειγμα εχεις αλλαξει εξατμιση στη μηχανη και κανει σαν κομπρεσερ,δινεις το κατιτις σου και περνας τον ελεγχο.
Δε χρειαζεται καν να πας να στο ελεγξουν.

Re: Απάντηση: ΚΤΕΟ και μοτοσυκλέτες

οπως με τα δημοσια ΚΤΕΟ παλιοτερα εδινες το κατιτις σου στον ελεγχο και περναγες οτι μαουνα και να ειχες,το ιδιο γινεται και με τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ τωρα.
Αν για παραδειγμα εχεις αλλαξει εξατμιση στη μηχανη και κανει σαν κομπρεσερ,δινεις το κατιτις σου και περνας τον ελεγχο.
Δε χρειαζεται καν να πας να στο ελεγξουν.
Πάντως, έχω περάσει με 2 διαφορετικές μηχανές με free-flow εξατμίσεις από αστυνομικά μπλόκα με ντεσιμπελόμετρο χωρίς πρόβλημα.
Δεν ουρλιάζουν όλες οι ελεύθερες. Ο πιο "σίγουρος" τρόπος είναι να τις χεριάσεις ο ίδιος, είτε after market είναι είτε μαμίσιες.
Επίσης, τα μικρά (παπιά κλπ) είναι πιο θορυβώδη αν τους αλλάξεις εξάτμιση, γιατί πάνε συνέχεια τσίτα. Οι μεγαλύτερες δεν ανεβάζουν πολλές στροφές μέσα στην πόλη, εκτός αν το κάνεις (κι αυτό) επίτηδες.

Last edited:
Δε νομίζω, μάλλον θα το 'χα ακούσει αν ίσχυε κάτι τέτοιο. Άλλωστε το θέμα είναι ο θόρυβος και μόνο.
Αν είναι πιστοποιημένη "steet legal" γιατί να υποχρεωθείς να πληρώσεις τη μαμίσια;
Είναι αδικαιολόγητα ακριβές ξέρεις...

Μην ξεχασετε οσοι εχετε ηδη περασει εμπροθεσμα απο κτεο τα δικυκλα σας οτι ναι μεν ξαναπερνατε σε δυο χρονια Κτεο αλλα για την καρτα θορυβου που εγινε παραλληλα με το κτεο πρεπει να ξαναπατε σε εναν χρονο...καθως αυτη ειναι η διαρκεια της καρτας θορυβου....

Δεν υπάρχει κάρτα θορύβου για τις μοτό (τουλάχιστον μέχρι στιγμής)
Επίσης - πέρασα πρόσφατα και τις 2 μοτό μου από ΚΤΕΟ - ΔΕΝ μετράνε θόρυβο από εξατμίσεις. Τους αρκεί να υπάρχει απλά μια εξάτμιση στην μοτοσικλέτα και όχι βέβαια κανένας hand made ελεύθερος σωλήνας...
Και επειδή η μικρή μου μοτό, ένα CB 400SF-R, έχει ημερομηνία 1ης άδειας πριν το 1998 ΔΕΝ πλήρωσα κάποια προσαύξηση για εκπρόθεσμο έλεγχο ΚΤΕΟ.

Και κάτι ακόμα... Άλλο θέμα είναι το διοικητικό πρόστιμο (από τροχαία) αν σε πιάσουν να μην έχεις περάσει ΚΤΕΟ (είτε με μοτό είτε με αυτοκίνητο) και άλλο θέμα το διπλό παράβολο που θα πληρώσεις αν περάσεις εκπρόθεσμα ΚΤΕΟ (είτε με μοτό είτε με αυτοκίνητο)... Μην συγχέεται και συγκρίνετε ανόμοια πράγματα...

ΥΓ. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το ΚΤΕΟ της AUTECO στην Λ. Αθηνών (τιμή 25 ). Και ο εκεί προϊστάμενος είναι και φανατικός μοτοσυκλετιστής...:cool:

Last edited:
Re: Απάντηση: ΚΤΕΟ και μοτοσυκλέτες

εχω την εντυπωση οτι δεν επιτρεπεται ν'αλλαξεις εξατμιση,παρα μονο αν ξαναβαλεις μαμισια.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, για όνομα του θεού....

Το μόνο που δεν επιτρέπεται (λέμε τώρα γιατί Ελλάδα είμαστε, για πήγαινε όμως και Ευρώπη να δεις τι εστί βερύκοκο...) είναι να κυκλοφορείς στον δρόμο με εξάτμιση racing, δηλαδή πιστοποιημένη μόνο για χρήση πίστας (αγώνων)

Πέρασα και εγώ το TDM μου ... από τα ποιο "γελοία" λεφτά που έχω δώσει. Ανύπαρκτος τεχνικός έλεγχος που ολοκληρώθηκε μέσα σε 5 λεπτά.
Το μόνο που μέτρησαν ήταν καυσαέρια, θόρυβο και φρένα. Τα λάστιχά μου ήταν για τα πανηγύρια (ευθύνη και foul δικό μου) και δεν μου είπαν το παραμικρό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΤΕΟ και μοτοσυκλέτες

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, για όνομα του θεού....

Το μόνο που δεν επιτρέπεται (λέμε τώρα γιατί Ελλάδα είμαστε, για πήγαινε όμως και Ευρώπη να δεις τι εστί βερύκοκο...) είναι να κυκλοφορείς στον δρόμο με εξάτμιση racing, δηλαδή πιστοποιημένη μόνο για χρήση πίστας (αγώνων)

μακαρι να ειναι ετσι.

Πέρασα και εγώ το TDM μου ... από τα ποιο "γελοία" λεφτά που έχω δώσει. Ανύπαρκτος τεχνικός έλεγχος που ολοκληρώθηκε μέσα σε 5 λεπτά.
Το μόνο που μέτρησαν ήταν καυσαέρια, θόρυβο και φρένα. Τα λάστιχά μου ήταν για τα πανηγύρια (ευθύνη και foul δικό μου) και δεν μου είπαν το παραμικρό.

Εννοείται ότι δεν μιλάμε για πραγματικό έλεγχο που να έχει βάσιμη σχέση με την ασφάλεια του αναβάτη και της μοτοσυκλέτας... καμία σχέση ! Καθαρά εισπρακτικό το όλο πρότζεκτ...

Γράφοντας ότι έμεινα ευχαριστημένος μιλάω από πλευράς τιμής, εξυπηρέτησης και γρήγορης διεκπεραίωσης της διαδικασίας....

Λάκης said:
μακαρι να ειναι ετσι

Όχι μακάρι... έτσι είναι και αυτό ισχύει ! Αφ' ενός είμαι και εργάζομαι στον χώρο της μοτοσυκλέτας 2 10ετίες τώρα αλλά και αφ' ετέρου λες όλοι οι έμποροι, κατασκευαστές και εισαγωγείς εξατμίσεων να πωλούν και διαφημίζουν ένα προϊόν που είναι παράνομο να το βάλεις στην μοτοσυκλέτα σου ? για σκέψου το...