Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

σας είπα ότι λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης και ενασχόλησης και με τα κοινά τυχαίνει να ξέρω κάποια πράγματα.

Αυτά που γίνανε δεν είναι τόσο άμεσα, όπως τα περιγράφετε.
Αλλα πράγματα γίνανε, αλλά αφορούν ενδοκλαδικά και δεν έχω καμμία διάθεση να επεκταθώ.

Αυτά περί ορεινών κλπ αγγίζουν τουλάχιστον κακή διαχείριση αλλά όχι στην κατεύθυνση που δείχνετε.

Τέλος πάντων
Από κοντά κάποτε...

Ο τότε αρμόδιος - σκληρό ροκ- πατριώτης μου υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (γιατί αυτόν εννοεί, τουλάχιστον ο Σπύρος πιστεύω) πήρε ή δεν πήρε την κοινοτική επιδότηση για όλο το έργο? Υπήρξε ή όχι και προσαύξηση από πάνω? Ολοκληρώθηκε μόνο το 1/5 του έργου ή κάνω λάθος?

Τώρα, επειδή έχουν υστερήσει τραγικά στα έσοδα, το βάζουν μπροστά εκεί που τα ιδιοκτησιακά είναι ξεκάθαρα (πρωτεύουσες νομών), μπας και τελειώσει φέτος η διαδικασία και μπαλώσουμε τις τρύπες του προϋπολογισμού ενός κράτους που ούτε το ΦΠΑ δεν μπορεί να εισπράξει!

Και επιπλέον, για να πληρώσω, πρέπει να ταλαιπωρηθώ κι από πάνω!! Για ιδιοκτησίες επαναλαμβάνω, που δεν αμφισβητούνται απο κανένα!

Με κάτι τέτοια - και είναι πολλά - νιώθω δουλοπάροικος στην ίδια μου τη χώρα...

Απάντηση: Re: Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

σας είπα ότι λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης και ενασχόλησης και με τα κοινά τυχαίνει να ξέρω κάποια πράγματα.

Αυτά που γίνανε δεν είναι τόσο άμεσα, όπως τα περιγράφετε.
Αλλα πράγματα γίνανε, αλλά αφορούν ενδοκλαδικά και δεν έχω καμμία διάθεση να επεκταθώ.

Αυτά περί ορεινών κλπ αγγίζουν τουλάχιστον κακή διαχείριση αλλά όχι στην κατεύθυνση που δείχνετε.

Τέλος πάντων
Από κοντά κάποτε...

Βρέ Μητσε μου πές μου σε παρακαλώ,πώς γίνεται δύο απο κοινού ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος να πληρώνουν τά διπλά απο τον έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη ιδίου διαμερίσματος..
Αμ και έχω το μισό απο τον άλλο, πληρώνω και επί δύο..
Αυτό είναι εντελώς παράλογο και έχει μόνον εισπρακτικό χαρκτήρα.
Και επίσης πληρώνει η χώρα πρόστιμο γιά τις καθυστερήσεις τού Κτηματολογίου ναι ή όχι??

έργο κτηματολογίου με απ ευθείας ανάθεση ?

Γιατί σου κάνει εντύπωση; Δεν είχαν κριθεί άγονοι αρκετοί διαγωνισμοί για το έργο πριν; Ή είναι η πρώτη φορά που ανατέθηκε κάποιο έργο απ'ευθείας σε αυτή τη χώρα;

Re: Απάντηση: Re: Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Βρέ Μητσε μου πές μου σε παρακαλώ,πώς γίνεται δύο απο κοινού ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος να πληρώνουν τά διπλά απο τον έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη ιδίου διαμερίσματος..
Και επίσης πληρώνει η χώρα πρόστιμο γιά τις καθυστερήσεις τού Κτηματολογίου ναι ή όχι??

Αμ αυτό λες μόνο?

Έχεις και αποθήκη για το διαμέρισμα?
+20 ευρώ
Και θέση στάθμευσης?
Άλλα +20 ευρώ.
Στο γραφειο, για έναν χώρο 5 τετραγωνικών (προθάλαμο) πληρώσαμε σε δικαιώματα συνολικώς 105 ευρώ (3 συνιδιοκτήτες)!

Και μην ξεχνάμε και αυτά που θα πληρώσουμε όταν εκδοθούν οι τίτλοι. Νομίζω 1 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής.

Ο τότε αρμόδιος - σκληρό ροκ- πατριώτης μου υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (γιατί αυτόν εννοεί, τουλάχιστον ο Σπύρος πιστεύω) πήρε ή δεν πήρε την κοινοτική επιδότηση για όλο το έργο? Υπήρξε ή όχι και προσαύξηση από πάνω? Ολοκληρώθηκε μόνο το 1/5 του έργου ή κάνω λάθος?

Τώρα, επειδή έχουν υστερήσει τραγικά στα έσοδα, το βάζουν μπροστά εκεί που τα ιδιοκτησιακά είναι ξεκάθαρα (πρωτεύουσες νομών), μπας και τελειώσει φέτος η διαδικασία και μπαλώσουμε τις τρύπες του προϋπολογισμού ενός κράτους που ούτε το ΦΠΑ δεν μπορεί να εισπράξει!

Και επιπλέον, για να πληρώσω, πρέπει να ταλαιπωρηθώ κι από πάνω!! Για ιδιοκτησίες επαναλαμβάνω, που δεν αμφισβητούνται απο κανένα!

Με κάτι τέτοια - και είναι πολλά - νιώθω δουλοπάροικος στην ίδια μου τη χώρα...

μιλάτε λες και ήταν αυτός ο υπεύθυνος, εκτός αν εννοείτε ότι ήταν ο καθ ύλην αρμόδιος που ήταν.

είπα μπήκε σε λάθος βάση.
και η βάση ήταν ότι εφ όσον θα επεξεργαστεί δήλωση δικαιώματος, εξ ολοκλήρου από τον υπάλληλο, θα υπάρχει τέλος.
χαζό μεν, αλλά λάθος δε.

επεστράφησαν χρήματα ναι.
Αλλά αυτό έγινε επειδή το όλο σύστημα στήθηκε λάθος, με την λογική που μέχρι τότε γινόταν η ανάθεση μελετών, δηλαδή με τον Ν 716.
Ο 716 προέβλεπε υπερβάσεις. Εξ αρχής υπολογίστηκαν λάθος οι ποσότητες χώρια που αντί να γίνει καταγραφή τίτλων, ξεκίνησε να χαρτογραφείται ξανά όλη η Ελλάδα...

Γιατί σου κάνει εντύπωση; Δεν είχαν κριθεί άγονοι αρκετοί διαγωνισμοί για το έργο πριν; Ή είναι η πρώτη φορά που ανατέθηκε κάποιο έργο απ'ευθείας σε αυτή τη χώρα;

Αγονοι κρίθηκαν μόνο στην προκύρηξη των μελετών που τρέχουν τώρα.
Και κρίθηκαν μετά από μποϋκοτάζ των συλλόγων Τοπογράφων που έκριναν οτι οι διαγωνισμοί ήταν ασύμφοροι.
Κάποιοι που δεν υποστήριξαν το μποϋκοτάζ εκδήλωσαν ενδιαφέρον,
λίγοι, με αποτέλεσμα κάποιοι διαγωνισμοί να κυρηχτούν άγονοι.

Η όλη ιστορία ήταν μιά ντροπή γιά τον κλάδο.

Εργα δεν ανατίθενται απ ευθείας. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Και είναι εξαιρέσεις.

Αμ αυτό λες μόνο?

Έχεις και αποθήκη για το διαμέρισμα?
+20 ευρώ
Και θέση στάθμευσης?
Άλλα +20 ευρώ.

μην υπερβάλλεις.
Αυτά ισχύουν αν έχουν χιλιοστά στο οικόπεδο.

Τώρα, επειδή έχουν υστερήσει τραγικά στα έσοδα, το βάζουν μπροστά εκεί που τα ιδιοκτησιακά είναι ξεκάθαρα (πρωτεύουσες νομών),

Δυστυχώς, καθόλου ξεκάθαρα.

Στα αστικά ακίνητα οι μεταβιβάσεις ήταν συχνότερες, έχουν ανοικοδομηθεί, υπάρχουν ως τίτλοι -ισχυροί κανονικά- ακόμη χειρόγραφα συμβόλαια του 20 και του 30, τρέχα γύρευε.... Τουλάχιστον στα υποθηκοφυλακεία η έρευνα είναι πιο δύσκολη.

Όταν σε πολύ πιο εύκολες περιοχές (πχ Καλαμαριά) η διαδικασία κτηματογράφησης διήρκεσε χρόνια, τι να πω όταν βλέπω τη διαδικασία για τον πολλαπλάσιο σε τίτλους ιδιοκτησίας δήμο Θεσσαλονίκης να πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 3 μήνες, και μάλιστα εν μέσω του θέρους? Αρπαχτή και μόνο αρπαχτή.

Πάντως για διαμέρισμα 50 τετρ πού έχω τά 3/8 εγώ και τά 5/8 η μάνα μου πληρώσαμε 35χ2.
Αν ήταν ιδιοκτησία τού ενός μονον θα διναμε 35.
Αυτό είναι εντελώς παράλογο έως παλαβό και δεν πείθει.

μην υπερβάλλεις.
Αυτά ισχύουν αν έχουν χιλιοστά στο οικόπεδο.

Τέτοια παρακολουθήματα παγίως έχουν. Γι' αυτό και μας χαρίζονται, και ως παρακολουθήματα τα χρεωνόμαστε μόνον 20 ευρώ, αντί του συνήθους 35.

Λες για το tiff πολλαπλών σελίδων?

Και είχα την αίσθηση ότι τα ναρκωτικά παραμένουν παράνομα στη χώρα μας!

Ακουσα ότι τα αδήλωτα δεν μπορούν να μεταβιβασθούν=>θα περιέλθουν στο κράτος κάποτε και ας υπάρχουν δικαιούχοι. Αν είναι όντως έτσι, ας μας πουν οι νομικοί της παρέας: η ιδιοκτησία που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, μπορεί να καταργηθεί ως συνέπεια μη συμόρφωσης σε ένα απλό νόμο απογραφής ακινήτων??

Δεν είναι θέμα απαλλοτρίωσης, ωστόσο θα είχε ενδιαφέρον εάν κανείς το έθετε έτσι κάποτε δικαστικώς.

Πάντως έχεις δικαίωμα και μετά την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης να ζητήσεις δικαστικώς την αναγνώριση του δικαιώματός σου. Για περιορισμένο χρόνο, ασφαλώς.

Re: Απάντηση: Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Πάντως για διαμέρισμα 50 τετρ πού έχω τά 3/8 εγώ και τά 5/8 η μάνα μου πληρώσαμε 35χ2.
Αν ήταν ιδιοκτησία τού ενός μονον θα διναμε 35.
Αυτό είναι εντελώς παράλογο έως παλαβό και δεν πείθει.

γιά ένα κατάστημα δίνουμε εγώ, ο αδερφός μου, ο πατέρας μου, ο θείος μου, η ξαδέρφη μου και άλλα δυό άτομα...
και να φανταστείτε τα δυό τελευταία είναι άτεκνοι, και ο θείος μου έχει μόνο ένα παιδί....

Re: Απάντηση: Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

γιά ένα κατάστημα δίνουμε εγώ, ο αδερφός μου, ο πατέρας μου, ο θείος μου, η ξαδέρφη μου και άλλα δυό άτομα...
και να φανταστείτε τα δυό τελευταία είναι άτεκνοι, και ο θείος μου έχει μόνο ένα παιδί....

Καθόλου παράλογο. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται όχι για τέλος, αλλά για αισχρό κεφαλικό φόρο. Ο οποίος όπως λέει και η λέξη πάει με το κεφάλι. -bye-

Κ όχι μόνο θα δώσουμε μέσα στο 2009 το 1/1000 της αντικειμενικής, αλλά από 1-1-2009 θα ανέβουν κ οι αντικειμενικές αξίες.......σύμπτωση.......αυτό είναι εισπρακτικό μέτρο ! Αμμμμ πως.....

Απάντηση: Re: Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Ακουσα ότι τα αδήλωτα δεν μπορούν να μεταβιβασθούν=>θα περιέλθουν στο κράτος κάποτε και ας υπάρχουν δικαιούχοι. Αν είναι όντως έτσι, ας μας πουν οι νομικοί της παρέας: η ιδιοκτησία που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, μπορεί να καταργηθεί ως συνέπεια μη συμόρφωσης σε ένα απλό νόμο απογραφής ακινήτων??

Το Δημόσιο θα δηλώσει όλη τη καταγεγραμμένη περιουσία του. Σε πολλές περιοχές της χώρας το Δημόσιο διατηρεί δικαιώματα από παλιές καταγραφές που δεν ισχύουν πια διότι στις πρώην δασικές περιοχές έχουν χτιστεί πανέμορφες βιλίτσες λόγω αποχαρακτηρισμών κ.λ.π.

Ιδιώτες και Δημόσιο θα διεκδικούν τα ίδια......

Άξια η αύξηση 80% των δικαστών.......:award::award: