KURO H SAMSUNG LED

Λες?παντως κι εγω εχω μπει στο τρυπακι να παρω τηλ για το καινουργιο το σπιτι και κανω μια ερευνα αγορας.εχω μεγαλη αποσταση θεασης(γυρω στα 4.5 μετρα)και ψαχνω για 47-52.το μπατζετ ειναι γυρω στα 2000Ε.αυτη που μ'εχει ενθουσιασει μεχρι τωρα ειναι η sony 52kdl-z5500 που για την ωρα παει στα 2.300 περιπου αλλα θα ηθελα να το ψαξω λιγο ακομα.αν καποιος εχει καμμια προταση...!ενα αλλο που εχω υπ'οψιν μου ειναι οτι το σπιτι ειναι αρκετα φωτεινο και απεναντι απο μεγαλη τζαμαρια που θα εχει αντανακλασεις.καπου διαβασα οτι αυτο παιζει καποιο ρολο αλλα δεν θυμαμαι για τι...

Το burn in δε το φοβάμαι, δεν το έπαθε η philips που είναι 6 χρονών, θα το πάθει η kuro; Η ζέστη που βγάζει μου αρέσει γιατί έχω ενδοδαπέδια, και ένας γρήγορος πομπός θερμότητας είναι ευπρόσδεκτος. Δύο πράγματα με ανησυχούν. Ο θόρυβος που ανέφερε ο Τάσος, καθώς πολλές φορές βλέπουμε χωρίς καθόλου ένταση γιατί κοιμούνται τα παιδιά και το μέγεθος γιατί τα παιδιά πάντα κολλάνε πάνω στην tv. Ομολογώ ότι νόμιζα ότι οι οικόνες θα είναι συγκρήσιμες, αλλά εδώ είναι ομόφωνη η ετυμηγορία.

SAMSUNG LED φυσικά.Η KURO έχει πολλά καλά και 2 κακά...Ειναι plasma και πιθανόν να δεις burn-in και αν πας στα περισυνα κορυφαια μοντέλα απλά πας σε παλαιότερη τεχνολογία και λές όχι στις ευκολίες συνδεσης και δικτυωσης των SAMSUNG.Χωρίς υπερβολή η KURO έχει το απόλυτο για μενα μαυρο άλλα και οι LED της SAMSUNG κάνουν πολύ καλή προσπάθεια.Το μάλαμα και η απόφαση δική σου.Καλή αγορά και καλές γιορτές.

όσο για το burn in δές εδω

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1014559&postcount=93

Το burn in δε το φοβάμαι, δεν το έπαθε η philips που είναι 6 χρονών, θα το πάθει η kuro;

Αυτό το έχουμε απαντήσει, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, και αν το καταφέρεις θα είσαι ο μοναδικός......

Η ζέστη που βγάζει μου αρέσει γιατί έχω ενδοδαπέδια, και ένας γρήγορος πομπός θερμότητας είναι ευπρόσδεκτος.

Ξέχασε την ζέστη που πιθανόν εξέπεμπε η Philips. Στην kuro την θερμότητα θα την καταλάβεις μόνο κάποιες καλοκαιρινές ημέρες με καύσωνα.

Δύο πράγματα με ανησυχούν. Ο θόρυβος που ανέφερε ο Τάσος, καθώς πολλές φορές βλέπουμε χωρίς καθόλου ένταση γιατί κοιμούνται τα παιδιά και το μέγεθος γιατί τα παιδιά πάντα κολλάνε πάνω στην tv. Ομολογώ ότι νόμιζα ότι οι οικόνες θα είναι συγκρήσιμες, αλλά εδώ είναι ομόφωνη η ετυμηγορία.

Ποιόν θόρυβο εννοείς; Το buzzing? Είναι ελάχιστο. Ειδικά αν κάθεσαι σε απόσταση μεγαλύτερη των 3 μέτρων δεν θα το αντιλαμβάνεσαι.

Το μέγεθος μην σε ανησυχεί. Οι σύγχρονες plasma/LCD δεν έχουν σχέση με τις CRT που δεν μπορούσες να πλησιάσεις κοντά.

Οι εικόνες δεν είναι συγκρίσιμες. Ελα αν μπορείς στο συγκριτικό που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα και Τετάρτη στο Pioneer Center και θα καταλάβεις....

Είμουν έτοιμος να ανοίξω νέο topic για το ερώτημά μου αλλά ευτυχώς που βρήκα το συγκεκριμένο και το παραθέτω εδώ.

Εδώ και 3 μήνες είμαι κάτοχος μίας Samsung 46B8000.Απόσταση θέασης 3 μέτρα. Δεν θα μακρυγορήσω και θα μπω αμέσως στο θέμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί της και την επέλεξα καθαρά γιατί στο forum έχω 100% εμπιστοσύνη όσον αφορά τα reviews σας. Όλα καλά μέχρι εδώ. Μέχρι που διαβάζω τις κριτικές για την Kuro και αναρωτιέμαι το εξής " Μήπως κακώς τελικά έδωσα τα 2150 τότε και πήρα την 8άρα και δεν τα έδινα να έπαιρνα την Kuro?" Αυτό το ερώτημα με βασανίζει μέρες τώρα και όσο διαβάζω τα διθυραμβικά post περί της Kuro, όλο και εντείνεται. Θέλω λοιπόν να μου απαντήσετε παρακαλώ υπέυθυνα αν όντως βιάστηκα και ώφειλα να το "ψάξω" λίγο παραπάνω για Kuro ή καλώς έκανα την επιλογή που έκανα. Να είστε καλά παιδιά, καλό βράδυ.

Σημειωτέον: Τον καιρό που το έψαχνα το θέμα, ήθελα τηλεόραση με εικόνα τέλεια σε Nova,DVD,και μελλοντικά για χρήση με Blu Ray Player.

Μάριε έχω την 500Α. Κλείσε τα μάτια και τ´αυτιά και όρμα... Μακράν μιλάμε.
Αν τώρα θές μέγεθος πάς στην 6090.
Ξέχνα το burn in, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Ούτε στην 500Α ούτε στην 428XD που έχω. Όσο για το buzzing για να καταλάβω τι μου λένε πήγα καί κόλλησα το αυτί στο πίσω μέρος της τηλεόρασης. Μια CRT κάνει 5 φορές περισσότερο θόρυβο, απλά δεν πρόκειται να ακούσεις τίποτε ακόμα και σε απόλυτη ησυχία.
Δαγκωτό 500Α...

το θέμα του buzzing είναι πολύ σχετικό παιδιά και κάθε τηλεόραση συμπεριφέρεται διαφορετικά.

στην δική μου 508xd, όταν ο ήχος της tv είναι στο μηδέν, το buzzing είναι έντονο!

εμένα προσωπικά πέρασε και από τα χέρια μου και η Β8000 οι δικοί μου είναι κάτοχοι της 5090Η και εγώ στο δικό μου σπίτι πήρα την 500Α ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ μέρα με νύχτα

....στη πράξη όμως?Αν δηλαδή δώσει τα 2000+ χιλιαρικα....γιατί να ρισκάρει να αποκτήσει μιά plasma οτ σαφώς δεν κάνει και για pc monitor οπως οι LCD δεν έχει το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού απο θύρες μέχρι και δικτύωση και τέλος η κατανάλωση ρευματος και το burn in....καιαπ την άλλη να βλέπει LCD κοντά στο χιλιάρικό χωρίς σταμπες και θολούρες απο σηματα τηλεοπτηκων σταθμών και να κλαίει τα λεφτα του....Καλές οι KURO άλλα ανήκουν σην κατηγορία plasma.Αν δεν σε ενοχλεί να πάρεις μια τηλεόραση και να "ρισκάρεις" πάρε KURO που θα σε καλύψει όπως συνιστούν φανατικά και άλλα τόσα άτομα.Είπαμε απο μάυρο σκίζουν....Τίποτα όμως παραπάνω...Αν θες τη γνώμη μου ούτε samsung μην πάρεις τώρα...ο Μάρτης είναι κοντά και το ανέκδοτο θα τελιώσει με τα νέα μοντέλα του 2010.Δεν εισαι και τοσο δά μακρυα.

Last edited:
Ενδεικτικά:

Διαγράμματα RGB-tracking από KURO, out-of-the-box και μετά από καλιμπράρισμα:

pre-rgb.jpg

rgb.jpg

Τα ίδια, για Samsung Side-LED:

pre-rgb.jpg

rgb.jpg

Δυστυχώς, δεν διαφέρουν μόνο στο μαύρο...

Επίσης, δεν θα χαρακτήριζα τις μαρτυρίες των μελών του avclub ως θεωρητική προσέγγιση, ούτε και θα πρότεινα όμως Plasma σε κάποιον που ψάχνει για μόνιτορ υπολογιστή...

Καθένας μας, ζυγίζει τις ανάγκες του και την τσέπη του και κάνει τις επιλογές του. Υπάρχουν στην αγορά εξαιρετικές συσκευές, τόσο της μίας όσο και της άλλης τεχνολογίας, με θετικά και αρνητικά και από τις δύο πλευρές. Kάποιοι προτιμούν να ζουν με τα αρνητικά των Plasma και κάποιοι άλλοι με τα αρνητικά των LCD. Οι KURO, αποτέλεσαν ειδική περίπτωση και αξιοπερίεργο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, κυρίως χάρη στην εξαιρετική τους γραμμικότητα κι έπειτα για το βαθύ μαυρό τους. Στον τομέα του μαύρου, σίγουρα, κάποια στιγμή θα ξεπεραστούν, στην γραμμικότητα, μάλλον δύσκολα...

99% κατέλειξα στην 500Α, παραμένει να μάθω και την τιμή σήμερα. Μπορεί να μου πει κάποιος πόσο μακρύ είναι το καλώδιο που συνδέει το μόνιτορ με το κουτί συνδέσεων, και αν υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλω από την αντιπροσωπεία 10μετρο;

Απάντηση: Re: KURO H SAMSUNG LED

99% κατέλειξα στην 500Α, παραμένει να μάθω και την τιμή σήμερα. Μπορεί να μου πει κάποιος πόσο μακρύ είναι το καλώδιο που συνδέει το μόνιτορ με το κουτί συνδέσεων, και αν υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλω από την αντιπροσωπεία 10μετρο;

Περίπου 3 μέτρα είναι. Για 10 μέτρο από εδώ δεν ξέρω, αλλά να θυμάσαι ότι ο αισθητήρας για το remote είναι πάνω στο media box και όχι στην τηλεόραση.