kuro i panasonic?

σημερα ηρθε και την εστησα αμεσως....
kuro5090h
πρωτη εντυπωση: κοσμημα...και κλειστη να την εχεις ειναι πανεμορφη.
επαιξα mkv μεσω pc ...εικονα αψογη...
δεν ξερω αν χρειαζεται καποιες ρυθμισεις ειδικες...αν ξερει κανεις κατι περισσοτερο θα με βοηθησει...οπως και για το στρωσημο που ειπατε πιο πανω...

πριν ειχα μια crt 35 sony....

παρατηρησα ενα θορυβο πιο εντονο απο τις αλλες τηλεορασεις ο οποιος ειναι πιο εντονος οταν προβαλει μαυρο η οθονη....εχει σχεση με καποιο κολπο της pionner με την αποδοση του μαυρου?

Καλορίζικη καταρχήν και καλές θέασης.
Εχθές ακριβώς είχα αυτήν την κουβέντα με τον κουμπάρο μου. Για τον κόκκο και συγκεκριμένα τις 50αράς Κούρο που υπήρχε σε μια εκθέσει που είχε οργανώσει το club πριν μερικούς μήνες.
Ειλικρινά με την εικόνα είχαμε "μείνει" με το στόμα ανοιχτό ακόμα και σε πολύ κοντύνει απόσταση. Αλλα ο "kokos" υπήρχε, οχι ενοχλητικός αλλα ήταν εκεί.
Έπαιζε με Htpc εάν θυμάμαι και ήταν το Die Hard 4.0.

Απάντηση: Re: kuro i panasonic?

παρατηρησα ενα θορυβο πιο εντονο απο τις αλλες τηλεορασεις ο οποιος ειναι πιο εντονος οταν προβαλει μαυρο η οθονη....εχει σχεση με καποιο κολπο της pionner με την αποδοση του μαυρου?

Α)Εννοεις κατι διαφορετικο απο το Buzzing; Eιναι φαινομενο το οποιο παρατηρειται σε αρκετες τηλεορασεις,και αλλους τους ενοχλει ενω αλλους οχι,εξαρταται και απο την ευαισθησια του καθενος.Το περιεργο στην περιπτωση σου ειναι οτι γινεται πιο εντονο σε μαυρο φοντο οπως λες, ενω λογικα θα επρεπε να γινεται το αντιθετο σε εικονες δηλαδη με εντονη φωτεινοτητα, ισως καποιοι απο τους αρκετους ιδιοκτητες να σε βοηθησει περισσοτερο.Ευχομαι να ειναι απλα καποιο θεμα ρυθμισης και μονο.
B)Εαν εννοεις ψηφιακο θορυβο εικονας ειναι πιστευω θεμα καποιας ρυθμισης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: kuro i panasonic?

Α)Εννοεις κατι διαφορετικο απο το Buzzing; Eιναι φαινομενο το οποιο παρατηρειται σε αρκετες τηλεορασεις,και αλλους τους ενοχλει ενω αλλους οχι,εξαρταται και απο την ευαισθησια του καθενος.Το περιεργο στην περιπτωση σου ειναι οτι γινεται πιο εντονο σε μαυρο φοντο οπως λες, ενω λογικα θα επρεπε να γινεται το αντιθετο σε εικονες δηλαδη με εντονη φωτεινοτητα, ισως καποιοι απο τους αρκετους ιδιοκτητες να σε βοηθησει περισσοτερο.Ευχομαι να ειναι απλα καποιο θεμα ρυθμισης και μονο.

Πιθανόν να εννοεί ότι ακούει πιό έντονα το buzzing αυτό κατά την εναλλαγή μεταξύ καναλιών. Τότε που στιγμιαία μαυρίζει η οθόνη και δεν υπάρχει ήχος μέχρι να εμφανιστεί το νέο κανάλι. Το ελάχιστο αυτό χρονικό διάστημα που δεν ακούγεται ήχος απ' την tv ακούγεται λίγο αυτός ο βόμβος. Ειδικά τις βραδυνές ώρες που επικρατεί περισσότερο ησυχία και ακούμε σε χαμηλές στάθμες, κατά την αλλαγή καναλιών ο βόμβος ακούγεται χαρακτηριστικά. Αυτό τουλάχιστον έχω διαπιστώσει εγώ στην δική μου.
Ας μας επιβεβαιώσει ο φίλος αν εννοεί αυτό....

Last edited:
το buzzing εννοω....ειναι ελαχιστα εντονοτερος απο τις συνιθισμενς τηλεορασεις....θα το εξετασω πιο διεξωδικα για αν δω ποτε τον κανει εντονοτερα...οταν την ανοιξα πρωτη φορα το καταλαβα...μετα το αγνοησα εντελος..με αποροφησε η εικονα...ενας φιλος μου μου το ξαναθυμισε μετα.
παντος κατα τα αλλα ειναι κουκλα...μεσα - εξω¨)

Καλορίζικη καταρχήν και καλές θέασης.
Εχθές ακριβώς είχα αυτήν την κουβέντα με τον κουμπάρο μου. Για τον κόκκο και συγκεκριμένα τις 50αράς Κούρο που υπήρχε σε μια εκθέσει που είχε οργανώσει το club πριν μερικούς μήνες.
Ειλικρινά με την εικόνα είχαμε "μείνει" με το στόμα ανοιχτό ακόμα και σε πολύ κοντύνει απόσταση. Αλλα ο "kokos" υπήρχε, οχι ενοχλητικός αλλα ήταν εκεί.
Έπαιζε με Htpc εάν θυμάμαι και ήταν το Die Hard 4.0.

Αν αναφέρεσαι στην 5080 που είχαμε στην HiEnd το φθινόπωρο που μας πέρασε, το είχαμε συζητήσει και μαζί το συγκεκριμένο θέμα. Ο κόκκος οφειλόταν σε κάποια ρύθμιση (δεν θυμάμαι αν ήταν το DRE ή το Enhancer Mode).

Απάντηση: Re: kuro i panasonic?

Αν αναφέρεσαι στην 5080 που είχαμε στην HiEnd το φθινόπωρο που μας πέρασε, το είχαμε συζητήσει και μαζί το συγκεκριμένο θέμα. Ο κόκκος οφειλόταν σε κάποια ρύθμιση (δεν θυμάμαι αν ήταν το DRE ή το Enhancer Mode).

Γιώργο το DRE ήταν εαν θυμάμαι καλά στο middle. Δεν ήταν το Enhancer Mode
το οποίο στις επιλογές 2 ή 3 θολώνει την εικόνα.

Ναι ακριβώς. Ευχαριστώ που το ανέφερες και το θυμάσαι κιόλας. :grinning-smiley-043

Όσο αφορά στο θόρυβο που ακούγεται με την οθόνη μαύρη: Έχουν τοποθετηθεί σωστά οι φερρίτες;
Εγώ δεν τους είχα βάλει και όταν τους τοποθέτησα ο θόρυβος αυτός σχεδόν εξαφανίστηκε.

Re: Απάντηση: kuro i panasonic?

Όσο αφορά στο θόρυβο που ακούγεται με την οθόνη μαύρη: Έχουν τοποθετηθεί σωστά οι φερρίτες;
Εγώ δεν τους είχα βάλει και όταν τους τοποθέτησα ο θόρυβος αυτός σχεδόν εξαφανίστηκε.

Τι εννοείς σωστά? Έχει κάνα ιδιαίτερο κόλπο?

ποιοι φεριτες ρε παιδια?
δεν εχω ιδεα γιαθτο που λετε....μπορει καποιος να μου εξηγησει πως γινεται αυτο?

tiτι ειναι ακριβως?..δεν προσεξα κατι τετοιο στην συσκευασια...
που τοποθετουντε και τι εξυπηρετουν?

Τον ένα τον έβαλα στο άκρο του καλωδίου προς την τηλεόραση και τον άλλο στην πλευρά του καλωδίου προς την πρίζα και τους στερέωσα με προσδετικό.

Οι δύο φερίτες που έχει η 5090Η στην συσκευασία, όπως γράφει κ στο εγχειρίδιο της, είναι ο ένας για το καλώδιο ρεύματος, όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο που ενώνει το καλώδιο με την τηλεόραση, ενώ ο άλλος είναι για το καλώδιο του ethernet, κάνοντας έναν κύκλο, το έχει σε σχεδιάγραμμα στο εγχειρίδιο.

Είχα βάλει τον έναν στο καλώδιο του ρεύματος όπως περιγράφει παραπάνω ο Μιχάλης και όπως έχει σχέδιο στο εγχειρίδιο. Kαλώδιο δικτύου δεν έχω βάλει στην TV.

Tους φεριτες τους εχω βαλει κι εγω , αλλα δεν εκαναν καμια διαφορα στο buzzing !!!!
Δυστυχως , για μενα ειναι το μονο ελλατωμα που βρισκω, ειδικα αργα το βραδυ που ακουω σε χαμηλη ενταση .