KURO Μονόδρομος?

alesios73

Senior Member
23 October 2009
347
Ελλάδα , Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους
είναι το πρώτο μου thread αυτό και ελπίζω να έχει απαντήσεις!
Είμαι κάτοχος μιας Samsung 46" LE M86 εδώ και 2 χρόνια.
Η επιλογή έγινε τότε λόγω του ότι τα μοντέλα αυτά υπόσχονταν βαθύ μαύρο για LCD τεχνολογία και αφού η 50αρα Kuro έκανε 4000 ευρω ήταν μάλλον καλή επιλογή. Έχοντας και PS3 ανυπομονούσα να δω επιτέλους HD και όντως εντυπωσιάστηκα! Τεχνολογικό άλμα!
Μετά από ένα χρόνο ένας καλός φίλος και λιγότερο άρρωστος είχε λεφτά για TV και έψαχνε στις LCD-LED.
Από κλασσικό φιλότιμο του λέω, δεν κοιτάς λίγο για 5090 Kuro τώρα που σταμάτησε η παραγωγή τους μήπως και βρείς σε καλή τιμή? Με ρωτάει.. "Τι είναι ρε το κούρο?" .. Τέλος πάντων με χίλια ζόρια και μετά από σειρά εξηγήσεων πείθεται και βρίσκει με 1900 ευρώ, ουδέν σχόλιον..
Έχοντας λοιπόν δει την Kuro να παίζει ακαλιμπράριστη κατάλαβα ένα πράγμα, υπάρχουν οι τηλεοράσεις και υπάρχουν και οι Kuro! Κι εγώ έχω ακόμα την Samsung και μετά από 4 καλιμπραρίσματα μάλλον έχω μια αποδεκτή εικόνα σε SD και καλή σε HD. Τι κάνουμε τώρα? "σκοτώνω" την Samsung και δίνω 3.000 για την 500Α ή περιμένω μήπως και βγεί αντι Kuro με λιγότερα? Η μόνη που είδα σαν εφάμιλλη είναι η Panasonic z11 με 5.000, έλεος! οικονομική κρίση σου λέει.. Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Last edited:
Το έγραψα και αλλού κάνε λίγες μέρες υπομονή μέχρι την CES και θα ανακοινώσει η Panasonic διάφορα φοβερά και τρομερά , και για να σε προλάβω σου λέω οτι δικαιώματα ονόματος KURO αλλά και τεχνολογίας τα έχει αγοράσει απο καιρό απο την Pioneer.
Καλός ήρθες στο FORUM.

H νεα Kuro θα ειναι 3D και σιγουρα δεν θα ειναι φθηνη , αλλα αν εισαι διατεθειμενος να δωσεις 3 χιλιαρικα και να περιμενεις κανα εξαμηνο ισως ανταμειφθεις με το αποτελεσμα...

Κάτσε ρε βιαστικέ Yperion, άσε πρώτα να δούμε και μετά λέμε πόσο θα κάνει και πότε θα είναι διαθέσιμες , εκτός φυσικά και αν γνωρίζεις κάτι και δεν το μοιράζεσαι μαζί μας.
Άλλωστε KURO και φτηνά ΔΕΝ ανήκουν ποτέ στην ίδια πρόταση.....

στα 2 περιπου χιλιαρικα που εχει πεσει αυτην την χρονικη περιοδο,ειναι πολυ καλη περιπτωση.
εναλακτικα υπαρχει η επισης κορυφαια panasonic v10 λιγο πιο κατω απο το 2χιλιαρο.
οσο αναφορα τις μελλοντικες panakouro,πιστευω οτι κανενας δεν ξερει τι ακριβως θα δουμε.
το μονο σιγουρο ειναι οτι η kuro μετακομισε στην panasonic(πακετο)και θα δουμε κορυφαιες συσκευες σε μια "σιωπηλη" συνεργασια των 2 γκουρου της παγκοσμιας αγορας στων χωρο των plasmapanel.
για τιμες και επιπροσθετα καλουδια,αναμενουμε...

Κάτσε ρε βιαστικέ Yperion, άσε πρώτα να δούμε και μετά λέμε πόσο θα κάνει και πότε θα είναι διαθέσιμες , εκτός φυσικά και αν γνωρίζεις κάτι και δεν το μοιράζεσαι μαζί μας.
Άλλωστε KURO και φτηνά ΔΕΝ ανήκουν ποτέ στην ίδια πρόταση.....

Βιαστικος σε τι πραγμα ειμαι?

Νομιζω οτι δεν διαβασες αυτα που εγραψα παραπανω...

Βιαστικος σε τι πραγμα ειμαι?

Νομιζω οτι δεν διαβασες αυτα που εγραψα παραπανω...
Εγώ πάλι νομίζω οτι εσύ δεν διάβασες αυτά που απάντησα ....

απο αυτα που μας ειπαν στο pioneercenter ειναι οτι η pioneer δεν εδωσε ολη τη τεχνολογια της αλλα καποια λογισμικα.τον αντικαταστατη της 5090 που θα ονομαζοταν fuga και θα ηταν πολυ μπροστα απο θεμα τεχνολογιας το μεγαλο κεφαλι της pioneer που ηταν πριν λιγο καιρο στην αθηνα εκμυστηρευτηκε στους ανθρωπους της pioneer στην ελλαδα οτι το συγκεκριμενο progect το κατεστρεψαν.τωρα ολα αυτα περι pannakuro μενει να τα δουμε.ο χρονος θα δειξει...

το κατεστρεψαν? πως το κανανε αυτο? φανταζομαι σκηνικο...να καθονται το τελευταιο βραδυ πριν ανακοινωσουν την διαλυση του τμηματος της πλασμα..μπροστα στο τζακι πινοντας ουισκι..και να πετανε ολα τα χαρτια με τα σχεδια..στην φωτια να μην παρει κανεις το μυστικο της fuga!!! :rifle:

Προσωπικά δεν καίγομαι για 3Δ.. φαντάζεστε την παρέα σας με γυαλιά στον καναπέ να κουνατε τα κεφάλια? ¨)
Θα περιμένω την άνοιξη απ ότι φαίνεται, γιατί το θέμα με τα "τελευταία" κομμάτια των Kuro έχει κουράσει νομίζω.. Η Panasonic V10 πολύ καλή, αναλυτικότητα, κίνηση, λίγο παστέλ αλλά καλά χρώματα, καλό μαύρο, λιγότερο κινηματογραφική από την Kuro, αλλά δεν θα μου έκανε μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την τωρινή , οπότε.. περιμένουμε..

Και καλά κάνεις και περίμενε κανά μήνα ακόμα και θα δούμε τα νέα μοντέλα απο την Panasonic ( και άλλους ) και κανείς δεν ´λέει οτι θα είναι όλα 3D θα έχει κάτι για όλους.

απο αυτα που μας ειπαν στο pioneercenter ειναι οτι η pioneer δεν εδωσε ολη τη τεχνολογια της αλλα καποια λογισμικα.τον αντικαταστατη της 5090 που θα ονομαζοταν fuga και θα ηταν πολυ μπροστα απο θεμα τεχνολογιας το μεγαλο κεφαλι της pioneer που ηταν πριν λιγο καιρο στην αθηνα εκμυστηρευτηκε στους ανθρωπους της pioneer στην ελλαδα οτι το συγκεκριμενο progect το κατεστρεψαν.τωρα ολα αυτα περι pannakuro μενει να τα δουμε.ο χρονος θα δειξει...

το κατεστρεψαν? πως το κανανε αυτο? φανταζομαι σκηνικο...να καθονται το τελευταιο βραδυ πριν ανακοινωσουν την διαλυση του τμηματος της πλασμα..μπροστα στο τζακι πινοντας ουισκι..και να πετανε ολα τα χαρτια με τα σχεδια..στην φωτια να μην παρει κανεις το μυστικο της fuga!!!

Aν είναι αλήθεια ή μύθος δεν το γνωρίζουμε, πάντως αυτό υποστήριξε ο κος Philippe Coppens Technology & Product Information Manager της Pioneer Europe, στους εκπροσώπους του ειδικού τύπου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

http://www.pioneercenter.gr/displayITM1.asp?ITMID=1002

Οτι σε γενικές γραμμές η τεχνογνωσία που εδόθη στην Panasonic ήταν ένα πολύ μικρό τμήμα της συνολικής που κατείχε η Pioneer.

Σίγουρα καμία εταιρία δεν δίνει όλη της την τεχνογνωσία σε μία άλλη αλλά απο την άλλη τι θα έλεγε και ο άνωθεν εκπρόσωπος "τους δώσαμε και τα σώβρακα "....
Φυσικά και για να μη παρεξηγηθώ δεν σχολιάζω αυτά που έγραψες kblachos και δεν διαφωνώ κιόλας απλά κάνω ένα σχόλιο.

Ο χρόνος θα δείξει αλλά μιλάμε για τη Panasonic .Είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο να την "κοροιδεύει" κανείς εμπορικά, υποθέτω.

Ο χρόνος θα δείξει αλλά μιλάμε για τη Panasonic .Είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο να την "κοροιδεύει" κανείς εμπορικά, υποθέτω.
Έτσι είναι ,αλλά σίγουρα και γω πιστεύω ότι σίγουρα η Pioneere θα κράτησε και μια "πισινή" αλλά σίγουρα μικρότερη απ ότι θέλουν να παραδεχτούν.