Κύκλωμα start-stop

johzaf

Senior Member
21 August 2006
333
Ξάνθη
Επειδή τελειώνω ενα τελικό με mosfet και έχω φτιάξει δύο κυκλώματα soft start για κάθε ένα από τους δυο toroidal, ψάχνω ένα τρόπο να ενεργοποιώ και να απενεργοποιώ το κύκλωμα μα το πάτημα ενός μόνο μπουτόν.
Ξέρω οτι γίνετε με δύο μπουτόν ένα start και ένα stop αλλά με ένα;

για να καταλαβω εχεις soft start που δεν απενεργοποιειται αυτοματα και θες να βαλεις καποιον ηλεκτρονικο διακοπτη για αυτον τον λογο

για να καταλαβω εχεις soft start που δεν απενεργοποιειται αυτοματα και θες να βαλεις καποιον ηλεκτρονικο διακοπτη για αυτον τον λογο

Απλά θέλω ο ενισχυτής να ανοίγει και να κλείνει με το πάτημα ενός μπουτόν.

Συνάδελφε απ' ότι είδα στο link αναφερει τάση λειτουργιας 5V ενώ στο πίνακα με τα υλικά αναφέρει για το ρελέ τάση 5-12V. Τι γίνετε ακριβώς ? Με τι ρελέ το δοκίμασες?

αυτό σημαίνει ότι θα πρεπει να υπάρχει μόνιμα στο ρευμα ενα μινι τροφοδοτικό που θα δινει 24V στο κυκλωματάκι?

αυτό σημαίνει ότι θα πρεπει να υπάρχει μόνιμα στο ρευμα ενα μινι τροφοδοτικό που θα δινει 24V στο κυκλωματάκι?

Μπορεί να μπει ένας γενικός διακόπτης π.χ στο πίσω μέρος του σασί, ο οποίος με το άνοιγμα του θα τροφοδοτεί το κύκλωμα και με το πάτημα του buton να τροφοδοτείται ο ενισχυτής.