Κύπρος

Η Ευρώπη θα μάθαινε με άλλους τρόπους, όπως πχ να μην έβγαινε πρόεδρος ο Αναστασιάδης, ή έστω και που βγήκε να μπορούσε ο λαός να αποδείξει ότι το ΟΧΙ ήταν πραγματικό του λαού και όχι ένα στημένο παιχνιδάκι των πολιτικών.

Re: Απάντηση: Κύπρος

Η Ευρώπη θα μάθαινε με άλλους τρόπους, όπως πχ να μην έβγαινε πρόεδρος ο Αναστασιάδης, ή έστω και που βγήκε να μπορούσε ο λαός να αποδείξει ότι το ΟΧΙ ήταν πραγματικό του λαού και όχι ένα στημένο παιχνιδάκι των πολιτικών.

Δεν εχεις αδικο.Η φωτο με το ΟΧΙ για σκοπους ενημερωσης,ειναι απο ενα "ιστορικο" περιπτερο στην Λευκωσια που θυμαμαι απο παιδι και αναφερεται στο Ελληνικο ΟΧΙ. Το περιπτερο δεν λειτουργει εδω και χρονια αλλα ειναι ακομη εκει, πανω ακριβως απο την ταφρο οπου γινεται η συναυλια.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που ο Δελαστικ γράφει @#%&#@#$.
Και τι τους εμπόδισε δλδ τους Ρώσους να βοηθήσουν το σώσιμο των Κυπριακων τραπεζων?
Tιμω τον Δελαστικ για την σταση του στο πoλιτικο γιγνεσθαι(sic) ως δημοσιογραφος,αλλα και μενα η πρωτη σκεψη που μου περασε απο το μυαλο ειναι οτι κανει αναλυση καφενειακου επιπεδου στο εν λογω κειμενο..πως γινεται οι Ρωσοι να καναν πισω και να χασαν τοσα πλεονεκτηματα (ετσι οπως τα παρουσιασε ο συντακτης)...

Ολοένα και περισσότερα κρούσματα βίας με θύματα μετανάστες διαπίστωσε η ανταποκρίτρια του Independent Σάρλοτ Μακντόναλντ-Γκίμπσον, στην Κύπρο, μετά την παραλίγο κατάρρευση των τραπεζών της.

Συγκεκριμένα, η βρετανίδα ανταποκρίτρια αναφέρει την περίπτωση επίθεσης με βόμβες μολότοφ στο κατάλυμα 15 αιγυπτίων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στο χωρίο Τραχώνι, κοντά στην Λευκωσία, μαζεύοντας φρούτα προς 21 ευρώ την ημέρα. Την επίθεση πραγματοποίησε ομάδα νεαρών Κυπρίων. «Έχουν άδειες εργασίας και κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν οι Κύπριοι. Όμως καθώς η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα στο νησί και η κρίση κορυφώνεται, υπάρχουν φόβοι ότι ο κόσμο ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους και οι ξένοι εργάτες αποτελούν εύκολο στόχο.», αναφέρει η Μακντόναλντ-Γκίμπσον.

«Η Κύπρος διαθέτει ένα ακροδεξιό κόμμα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), το οποίο έχει δεσμούς με την ελληνική νεοφασιστική Χρυσή Αυγή. Η υποστήριξη του κόσμου προς αυτό έχει εκτοξευτεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Στις κυπριακές κοινοβουλευτικές εκλογές του 2011, το ΕΛΑΜ μετά βίας πήρε το 1% των ψήφων, ήδη όμως προσπαθεί ήδη να εκμεταλλευτεί την οργή που νιώθουν οι Κύπριοι για την σκληρή τους διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», λέει, επισημαίνει όμως ότι αν και το ΕΛΑΜ δεν φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια της Χρυσής Αυγής, ίσως η παρατεταμένης απογοήτευση προς τους πολιτικούς να στρέψει μερίδα του κόσμου προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Κύπρος έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που έχουν γεννηθεί εκτός χώρας: 18%. Αυτό συμβαίνει εν μέρει εξαιτίας του μεγάλου αριθμού Κυπρίων που ζουν εκτός Κύπρου, αλλά και εξαιτίας της πρότερης μεγάλης εισροής φτηνού εργατικού δυναμικού κατά τη διάρκεια των χρόνων της ανάπτυξης. Τώρα, καθώς οι δουλειές στειρεύουν, πολλοί μετανάστες έχουν μείνει χωρίς δουλειά και επιβιώνουν από πολύ μικρά επιδόματα, αλλά αντιμετωπίζουν ολοένα αυξανόμενες κατηγορίες ότι εκείνοι φταίνε για την κρίση». σημειώνει.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=505599

Αιμιλιε,"ευτυχως" που υπαρχουν και οι ξενοι "ανταποκριτες" σε Κυπρο και Ελλαδα για να μαθαινουμε ολοι τι γινεται στις χωρες μας.

Πραγματικα περιεργο συναισθημα να τα μαθαινουμε αυτα απο "ασπονδους φιλους"...... που δουλευουν διαχρονικα για το καλο μας και προσπαθουν να μας μαθουν τροπους ...............εμας τους αξεστους "ρατσιτες"

Μα και επι Χούντας απο ξένους ανταποκριτές μαθαίναμε τι γίνεται....

Τι σχέση έχουν οι δημοσιογράφοι, εφόσον τηρούν την επαγγελματικότητα τους και δεν γίνονται πιόνια της εκάστοτε κυβέρνησης ή άλλων συμφερόντων, με την πολιτική ηγεσία των "άσπονδων", όπως ονομάζεις φίλων μας?

Επίσης το "εμάς" δεν το δέχομαι ως λέξη η οποία περιγράφει κάποιου είδους συλλογικής ευθύνης.

Σε δυο χωρες - προς το παρον- οπου οι πολιτες ειναι θυματα ρατσισμου στην ιδια την χωρα τους, η "επαγγελματικοτητα" ωφειλει να ασχολειται με την ουσια και οχι με τις σκοπιμοτητες.

Η ουσια εδω δεν ειναι η "επαγγελματικοτητα" αλλα η πραγματικοτητα , η εγγυροτητα και η δικαιοσυνη.

Ο "ηθικος αυτουργος" τετοιων πραξεων - και συμφωνω μαζι σου (οπως αλλωστε φανταζομαι να ξερεις η θα καταλαβες)οτι κακως γινονται- δεν πρεπει να αγνοειται και να φορτωνεται την ευθυνη το θυμα,διοτι και αυτοι οι "ρατσιστες" θυματα ειναι,αν για μια στιγμη κρινουμε σφαιρικα και οχι ιδεολογικα.

Λάθος..ΙΜΟ.

Ο ρατσιστής δεν είναι ποτέ θύμα. Η επιλογή δεν θυματοποιείται. Ο ηθικός αυτουργός μπορεί να είναι το σύστημα, αλλά η επιλογή βαραίνει τον θύτη(στην συγκεκριμένη περίπτωση). Ειδικά οταν έχει άλλες επιλογές στα χέρια του, εκτός του ρατσισμού, οτι και αν του έχει κάνει το συστημα.

Ο ρατσισμός είναι επιλογή. Τέλος.

Ο δημοσιογράφος καταγράφει γεγονότα, τα αποτυπώνει σε μια κόλλα χαρτί και μας τα μεταδίδει. Απο εκει και έπειτα ο καθένας κρίνεται....

O ρατσιστής δεν είναι ποτέ θύμα.
Εγω μιλησα για "ρατσιστες" οχι ρατσιστες.

Ο ρατσισμός είναι επιλογή. Τέλος.
Οπως και ο "ρατσισμος"

Ο δημοσιογράφος καταγράφει γεγονότα, τα αποτυπώνει σε μια κόλλα χαρτί και μας τα μεταδίδει. Απο εκει και έπειτα ο καθένας κρίνεται....
Η εγγυροτητα των "αποτυπωσεων" του δημοσιογραφου επιβαλλει ερευνα ωστε να αποδεικτει ΑΜΕΡΟΛΥΠΤΑ αν προκειται για ρατσισμο η "ρατσισμο"

Αντιλαμβανομαι και δεν διαφωνω με οσα λες -στο τονιζω παλι- ΑΛΛΑ δεν προκειται να συμφωνησω 100% μαζι σου οσον υπαρχουν ηθικοι αυτουργοι που εντεχνα φορτωνουν την ευθυνη τους σε 50-100 "ρατσιστες".Νιωθω οτι αν συμφωνησω πληρως μαζι σου στο παρον σταδιο,αναποφευκτα και παντα κατα την γνωμη μου δεχομαι να γινω θυμα της προπαγανδας των "ασπονδων φιλων".

Ναι,αυτοι οι 50-100 "δερνουν το σαμαρι αντι τον γαιδρο" αλλα κατα τον ιδιο ακριβως τροπο που καποιοι "δερνουν αυτους αντι αλλων γαιδαρων".Αυτο εννοω λεγοντας "θυματα της προπαγανδας των ασπονδων φιλων".

Θα διαβασω και θα σεβαστω την οποια απαντηση σου,αλλα δεν θα ξαναεπανελθω,διοτι ξερω οτι οι αντιπαραθεσεις σαν αυτην, επιδιωκονται απο "υψηλων επιπεδων επαγγελματικοτητα",απο οπου κι αν προερχεται. :ADFADF1:

Σε δυο χωρες - προς το παρον- οπου οι πολιτες ειναι θυματα ρατσισμου στην ιδια την χωρα τους,

Θα ηθελες, αν βεβαια ειναι δυνατον, να γινεις πιο αναλυτικος σε αυτη σου την θεση;

Για τη "δημοσιογραφια" οπως την περιγραφεις δεν διαφωνω καθολου. Αλλα λ.χ. τι σε κανει να πιστευεις οτι η συγκεκριμμενη δημοσιογραφος ειναι αυτο που λεμε στημενη;

Θα ηθελες, αν βεβαια ειναι δυνατον, να γινεις πιο αναλυτικος σε αυτη σου την θεση;

Για τη "δημοσιογραφια" οπως την περιγραφεις δεν διαφωνω καθολου. Αλλα λ.χ. τι σε κανει να πιστευεις οτι η συγκεκριμμενη δημοσιογραφος ειναι αυτο που λεμε στημενη;

Εχω δει και ακουσει ουκ ολιγους δημοσιογραφους αυτες τις μερες και ακομη περισσοτερους λογω της μεχρι προσφατα απασχολησης μου σε τηεοπτικο καναλι για 15 χρονια,οποτε αν εμαθα κατι ειναι να μην παιρνω τοις μετρητοις αυτα που λενε ιδιαιτερα οταν εχω ειδικα στην χωρα μου σωστοτερη/καθαροτερη αποψη απο την δικη τους.

Αυτα που λεω δεν εχουν να κανουν με την συγκεκριμενη δημοσιογραφο,εχουν να κανουν με την γνωμη μου οπως την περιγραφω πιο πανω,και ειδικα στην χωρα που ζω,εχουν να κανουν με τα βιωματα μου.

Εχω δει και ακουσει ουκ ολιγους δημοσιογραφους αυτες τις μερες και ακομη περισσοτερους λογω της μεχρι προσφατα απασχολησης μου σε τηεοπτικο καναλι για 15 χρονια,οποτε αν εμαθα κατι ειναι να μην παιρνω τοις μετρητοις αυτα που λενε ιδιαιτερα οταν εχω ειδικα στην χωρα μου σωστοτερη/καθαροτερη αποψη απο την δικη τους.

Αυτα που λεω δεν εχουν να κανουν με την συγκεκριμενη δημοσιογραφο,εχουν να κανουν με την γνωμη μου οπως την περιγραφω πιο πανω,και ειδικα στην χωρα που ζω,εχουν να κανουν με τα βιωματα μου.

Μαζι σου σε αυτα που λες και ως τα μεσα και ως τη "δημοσιογραφια". Ας μην παραγνωρισουμε βεβαια οτι καμια φορα, οχι συχνα, υπαρχουν και Δημοσιογραφοι.

Αυτο "οι πολιτες ειναι θυματα ρατσισμου στην ιδια την χωρα τους," πως το εντοπιζεις;

Απο ποιους πεφτουν τετοια θυματα;

Re: Απάντηση: Re: Κύπρος

Aιμιλιε χωρις να αποκλειουμε το γεγονος ,ας ειμαστε επιφυλακτικοι με τα οσα γραφουν γενικως οι ξενοι και ιδιως οσοι εχουν αμεσα συμφεροντα στη χωρα μας

Δεν είπα το αντίθετο....:ernaehrung004:

Last edited:
Eγώ περιμένω να δω πότε θα δικαιωθούν αυτοί που πανηγύριζαν για το πόσο μεγάλα @@ έχουν και πόσο λεβέντες είναι οι κύπριοι πολιτικοί... Πάντως, μεχρι τώρα, οι εξελίξεις μάλλον το αντίθετο δείχνουν... Απ'ότι φαίνεται τώρα, το κούρεμα δεν θα το αποφύγουν τα κυπριακά ταμεία...

Eγώ περιμένω να δω πότε θα δικαιωθούν αυτοί που πανηγύριζαν για το πόσο μεγάλα @@ έχουν και πόσο λεβέντες είναι οι κύπριοι πολιτικοί... Πάντως, μεχρι τώρα, οι εξελίξεις μάλλον το αντίθετο δείχνουν... Απ'ότι φαίνεται τώρα, το κούρεμα δεν θα το αποφύγουν τα κυπριακά ταμεία...

Νομιζω ειναι καλυτερα να διερωτηθουμε που στο καλο πηγαν τα Ελληνικα @@ και ολοι οι λεβεντες μας παρα να διερωτωμαστε γιατι εστω και και σε μια στιγμη εξαρσης και διαμαρτυριας λεχτηκε και ενα οχι ;

Τα @@ δεν τα είχαν ποτέ οι Κύπριοι πολιτικοί αλλά οι κύπριοι πολίτες. Αυτοί είπαν το Όχι και οι κύπριοι πολιτικοί απέτυχαν παταγωδώς να το διαχειριστούν. Τουλάχιστον αυτοί το πάλεψαν και πέσανε με το κεφάλι ψηλά, εκθέτοντας παράλληλα τους γερμανοβρυξελιώτες σε όλη την υφήλιο ως τους στυγνούς εκβιαστές που είναι. Πάντως κάτι κατάφεραν ακόμη και έτσι, έσωσαν τις υπόλοιπες τράπεζές τους, πλην Λαϊκής και Κύπρου, που δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα. Άποψή μου είναι ότι το παιχνίδι δεν χάθηκε ακόμη, θα έχει πολλά ημίχρονα και θα δούμε συγκλονιστικές εξελίξεις.