Κάνεις λάθος. Ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να δώσει βραχυπρόθεσμα 2 δις ρευστότητα για να αντέξουν μία βδομάδα και να μην τους εκβιάζουν τόσο στιγνά οι Ευρωπαίοι. Η δυνατότητα υπήρχε, να δώσουμε έστω μιά μικρή ανάσα στην κυπριακή οικονομία, αλλά με τους εφιάλτες που μας κυβερνάνε τι περιμένεις;
οτι δεν πηγε ο Τσιπρας στην Κυπρο δεν εχει σημασια υποθετω..
καλά υποθέτεις.....
Κάνεις λάθος. Ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να δώσει βραχυπρόθεσμα 2 δις ρευστότητα για να αντέξουν μία βδομάδα και να μην τους εκβιάζουν τόσο στιγνά οι Ευρωπαίοι. Η δυνατότητα υπήρχε, να δώσουμε έστω μιά μικρή ανάσα στην κυπριακή οικονομία, αλλά με τους εφιάλτες που μας κυβερνάνε τι περιμένεις;
Χαλαρωσε λιγακι, δεν χρειαζεται παντα να εισαι με το δακτυλο στην σκανδαλη...
Όχι Γιάννης, Γιαννάκης. Η Τράπεζα την Ελλάδος με τίνος εντολή θα το έκανε; Με της κυβέρνησης φυσικά! Μπορεί από μόνη της η Τράπεζα της Ελλάδος να δώσει λεφτά σε ... άλλο κράτος;;; Και τι "βραχυπρόθεσμο" δάνειο λες; Αφού χρεοκόπησαν, πως θα τα επιστρέψουν; Με τα λεφτά που θα πάρουν από την τρόικα;;;
Άσε που μια εβδομάδα άντεξαν ούτως ή άλλως. Μηδέν εις το πηλίκον.
Εγώ επιμένω ότι ήταν τελείως ανόητη κίνηση από τον Τσίπρα. Είναι από τα γνωστά "επικοινωνιακά" που απλά στοχεύουν στο θυμικό απλών ανθρώπων και αν τα σκεφτείς λίγο είναι καθαρές ανοησίες.
Όχι Γιάννης, Γιαννάκης. Η Τράπεζα την Ελλάδος με τίνος εντολή θα το έκανε; Με της κυβέρνησης φυσικά! Μπορεί από μόνη της η Τράπεζα της Ελλάδος να δώσει λεφτά σε ... άλλο κράτος;;;
Σε άλλη Κεντρική Τράπεζα μπορεί και με το παραπάνω. Γίνεται καθημερινά.
Και τι "βραχυπρόθεσμο" δάνειο λες; Αφού χρεοκόπησαν, πως θα τα επιστρέψουν; Με τα λεφτά που θα πάρουν από την τρόικα;;;
Με τον ίδιο τρόπο που επιστρέφουν και τα άλλα δάνεια που παίρνουν καθημερινά στη διατραπεζική αγορά. Και εν πάση περιπτώσει, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης τα κράτη δανείζουν το ένα το άλλο και μετά σκέφτονται την αποπληρωμή. Στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ δάνεισαν στην Μ.Βρεττανία ιλιγγιώδη ποσά χωρίς να σκεφτούν την αποπληρωμή. Και μη μου πεις ότι τώρα δεν έχουμε πόλεμο.
Άσε που μια εβδομάδα άντεξαν ούτως ή άλλως. Μηδέν εις το πηλίκον.
Ποιός ξέρει τι θα γινόταν αν είχαν ακόμα μιά εβδομάδα για να διαπραγματευτούνε και να το παλέψουν.
Εγώ επιμένω ότι ήταν τελείως ανόητη κίνηση από τον Τσίπρα. Είναι από τα γνωστά "επικοινωνιακά" που απλά στοχεύουν στο θυμικό απλών ανθρώπων και αν τα σκεφτείς λίγο είναι καθαρές ανοησίες.
Πλάκα κάνεις... Η Κεντρική της Ιρλανδίας απο που τύπωνε λεφτά???
Α ναι; Και για πες μου, εσύ ποιόν τρόπο θα πρότεινες για να βοηθήσουμε την Κύπρο στην ανάγκη της; Η πολιτική "μούγκα στη στρούγκα" του Σαμαρά ήταν καλύτερη; Αν είχε γίνει έστω αυτή η ατελέσφορη, όπως λες, κίνηση, θα έδειχνε, έστω επικοινωνιακά ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη. Αντίθετα, τους αφήσαμε μόνους τους να τους κατασπαράξουν οι Ευρωπαίοι μας σύμμαχοι.
Η ελ. κυβέρνηση αν ήθελε θα μπορούσε να είχε στηρίξει την Κύπρο.
Εστω μια δήλωση τυπου: "Η περιπτωση της Κύπρου είναι ιδιαίτερη για την Ελλάδα, η πιθανότητα μετάδωσης της κρίσης στη χώρα είναι σημαντική"
Αλλά ούτε αυτή δεν έγινε... τι να λέμε τώρα για 2δις...
Τι έκανε η Κεντρική της Ιρλανδίας;
Εγω χαλαρός είμαι... Εσύ και κάποιοι άλλοι περιμένετε να γίνουν "λάθος" βήματα απο κάποια πολιτικά πρόσωπα και να "πυροβολήσετε" χωρίς καν να γνωρίζετε ή να είστε σίγουροι για το τι έγινε....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.