ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ????

Μα είναι απάνθρωπο να μη μπορεί ο επιχειρηματίας να βγάλει κέρδος ΚΑΙ την Κυριακή...

Ας δουλέψουμε όλοι μαζί, δημόσιοι και ιδιωτικοί 12 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα. Εγώ δεν καταλαβαίνω πως θα ψωνίζουμε όλοι την Κυριακή αφού θα δουλεύουμε εκείνη την ώρα. Δεν έχει καταλάβει κανένας σε αυτή τη χώρα ότι το πρόβλημα της αγοράς είναι η ανυπαρξία του διαθέσιμου εισοδήματος, η ανισοκατανομή του χρήματος και το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα των αλυσίδων τύπου Lidl, Dixons (Κοτσόβωλος) κλπ έναντι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν δουλέψουν και Κυριακή τα μαγαζιά, μικρομάγαζα bye bye.

Αυτοί οι μαμάκες που αγωνίστηκαν για τα 8ωρα και τα πενθήμερα μάλλον ρεμπεσκέδες δημόσιοι υπάλληλοι είναι.Τι χρειάζεται η οικογένεια και ο ελεύθερος χρόνος; Πολυτέλειες. Εκδρομές, γήπεδο, κινηματογράφος είναι για τους τεμπέληδες. Ας αυξήσουμε την παραγωγικότητα για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Ας μην περνάμε καθόλου χρόνο με τα παιδιά μας για να μεγαλώσουμε νέες γενιές άκριτων άβουλων καταναλωτών διαπαιδαγωγημένες από την τηλεόραση. Δεν πειράζει αφού τα στέλνουμε φροντιστήριο έχουμε κάνει το καθήκον μας.

Πάλι πέφτετε στη λούμπα ας δουλέψουν οι δημόσιοι πρώτα και μετά οι ιδιωτικοί , δε βλέπετε ότι μας γ.... όλους. Νοιάζεστε για το πόσους πόντους μπαίνει στον καθένα. Στο δικό μας 5 στο δικό σας 10. Δηλαδή αν μπαίνει σε όλους 10 θα είστε ευχαριστημένοι; Μετά λέτε ότι τα παραμύθια με τα τάληρα δεν κολλάνε πουθενά. Το βλέπω σε κάθε thread< αν κολλάνε. Η ουσία δεν αλλάζει. Σιγά μη ξυπνήσετε.

Η ανταμοιβή των εργαζομένων σημαίνει περισσότερη λιτότητα. Η αυξημένη κερδοφορία ποτέ δεν επιστρέφει στον υπάλληλο, πάει 100% στη τσέπη του επιχειρηματία. Τρανό παράδειγμα, οι τράπεζες στην Ελλάδα.

Το ότι 1 ευρώ παράγει 5 είναι εξαιρετικά απλουστευμένο παράδειγμα της θεωρίας των Κενσυανών πολλαπλασιαστών και πρακτικά στην Ελλάδα του σήμερα δεν ισχύεει. Παράδειγμα (λίγο extreme) που δεν ισχύει η θεωρία από το μεγάλο δάσκαλο μου στα οικονομικά Γεράσιμο Ζαχαράτο:

"Έρχεται ένα γκρουπ τουριστών με charter από τη Γερμανία μέσω του tour operator TUI. Το πακέτο είναι full board. Το ξενοδοχείο ανήκει σε Έλληνες επιχειρηματίες. Τα είδη υγειινής του ξενοδοχείου είναι ιταλικά, ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός κινέχικος και χτίστηκε από Έλληνα εργολάβο με Αλβανούς εργάτες. Τα κοτόπουλα poυ σερβίρει το ξενοδοχείο είναι βουλγάρικα ,αγορασμένα από γερμανική αλυσίδα Super Market, όπως και το αρνάκι νέας ζηλανδίας και οι χυμοί που έρχονται παγοκολόνες από τη βραζιλία. Οι περισσότεροι σερβιτόροι αλβανοί, οι καμαριέρες βουλγάρεw. Ποιο είναι το κέρδος για την Ελληνική οικονομία. Ποιος ο πολλαπλασιαστής εισοδήματος, απασχόλησης κλπ"

Έτσι που πάμε τα επόμενα cinema που θα στήσουμε δε θα είναι home αλλά office.

Κεκτημενο δικαιωμα η μονιμοτητα. Ουάου μα που ζουμε... Να μην μπορουν να σε απολυσουν απο τον μισθο σου, ακομη κι αν εισαι ανεπαρκης...

Και επειδη παρεκτραπην, ειμαι υπερ του ανοιγματος την Κυριακη. Εξαλλου οι ωρες αυτης της εργασιας ή θα πρεπει να θεωρηθουν υπερωριες ή θα πρεπει να προσληφθει προσωρινο προσωπικο για τις εορτες. Και αν δε μιλαμε μονο για τις γορτες, τοτε να μειωθει το full-time προσωπικο και να προσληφθουν μερικα ακομη ατομα για part-time.

Θα το γράψω για πολλοστή φορά πως η μονιμότητα στο δημόσιο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και ισχύει σχεδόν από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Γιατί κάθε φορά που γίνονταν εκλογές, άλλαζε ολόκληρος ο δημόσιος τομέας. Φαντάζεσαι να γινόταν αυτό σήμερα, θα είχαμε εμφύλιο.

Για το Δημόσιο υπάλληλο που δεν κάνει καλά τη δουλειά του, υπάρχουν πολλές διοικιτικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Το γιατί δεν εφαρμόζονται, ρώτα τους κομματικούς μηχανισμούς του πρασινομπλέ κυβερνητικού κατεστημένου.

Φίλε atomix,
Και κάτι ακόμα. Σε επίσκεψη μου πριν από λίγους μήνες στην χώρα που έφερα ως παράδειγμα, σχεδόν σε κάθε καταστημα υπήρχε ζήτηση για προσωπικό.
Καταλαβαίνετε πως τα "παιδάκια" άνω των 18 έχουν την ευκαιρία να εργαστούν και όχι να κάνουν ανάλυση για το πως φτιάχνεται το καλύτερο freddo, και πως το παπί τους θα κάνει έξτρα βαβούρα.

Και έχεις την εντύπωση πως σε αυτή τη χώρα, αυτά τα παιδάκια δε δουλεύουν επειδή τ;α μαγαζιά είναι κλειστά τις Κυριακές:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Αφου ο μπαμπάκας τους τους θρέφει σπίτι του μέχρι 40 χρονών, πληρώνει τους λογαριασμούς, τους παίρνει αμάξι και κινητό κορόιδα είναι να δουλέψουν;

Η επόμενη γενιά όμως δε θα έχει εισοδήματα για να θρέφει κηφήνες. Και τότε κάποιοι θα γελάσουν και κάποιοι άλλοι θα κλάψουν. Τα πράγματα αλλάζουν....

Νοιάζεστε για το πόσους πόντους μπαίνει στον καθένα. Στο δικό μας 5 στο δικό σας 10. Δηλαδή αν μπαίνει σε όλους 10 θα είστε ευχαριστημένοι;

Μπορούμε να σφιιχτούμε λίγο, να τους δυσκολέψουμε.

Η ανταμοιβή των εργαζομένων σημαίνει περισσότερη λιτότητα. Η αυξημένη κερδοφορία ποτέ δεν επιστρέφει στον υπάλληλο, πάει 100% στη τσέπη του επιχειρηματία. Τρανό παράδειγμα, οι τράπεζες στην Ελλάδα.

Σωστός...

"Έρχεται ένα γκρουπ τουριστών με charter από τη Γερμανία μέσω του tour operator TUI. Το πακέτο είναι full board. Το ξενοδοχείο ανήκει σε Έλληνες επιχειρηματίες. Τα είδη υγειινής του ξενοδοχείου είναι ιταλικά, ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός κινέχικος και χτίστηκε από Έλληνα εργολάβο με Αλβανούς εργάτες. Τα κοτόπουλα poυ σερβίρει το ξενοδοχείο είναι βουλγάρικα ,αγορασμένα από γερμανική αλυσίδα Super Market, όπως και το αρνάκι νέας ζηλανδίας και οι χυμοί που έρχονται παγοκολόνες από τη βραζιλία. Οι περισσότεροι σερβιτόροι αλβανοί, οι καμαριέρες βουλγάρεw. Ποιο είναι το κέρδος για την Ελληνική οικονομία. Ποιος ο πολλαπλασιαστής εισοδήματος, απασχόλησης κλπ".

Ακόμα σωστότερος όμως ο κος Ζαχαράτος.

Προσπαθω να βρω το ποστ στο οποιο καποιος ανεφερε για περισσοτερες απο 40 ωρες και 5 ημερες ανα εβδομαδα και δεν το βρισκω. Ας με βοηθησει καποιος.

Τις Κυριακες και τις αργιες δουλευουν παρα πολλοι ανθρωποι. Εστιατορια, καφενια, ξενοδοχεια, ΜΜ μεταφορας, ΔΕΚΟ, ζαχαροπλαστια και πολλοι αλλοι. Αν καποιος πιστευει πως ολοι αυτοι ειναι σκλαβοι να μην ξαναγορασει λουλουδια απο ανθοπωλείο την Κυριακη, να μην ξαναπαει σε περιπτερο και να μην ξαναδει τηλεοραση την Κυριακη, ετσι ωστε να μην ειναι "αναγκασμενος" ο ανθοπώλης, ο περιπτερας και ο υπαλληλος της ΕΡΤ να δουλευει την Κυριακη και ετσι ωστε να μπορει να δει τα παιδια του.

Οποιος πηγαινει σε ταβερνα την Κυριακη και πιστευει πως ο σερβιτορος ειναι σκλαβος, εγω λεω πως ειναι υποκριτης και εσκεμμένα δε βλεπει περα απο τη μυτη του.

Το παραδειγμα του κ. Ζαχαρατου ειναι παραπλανητικο και ως εκ τουτου λανθασμενο.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ????

Προσπαθω να βρω το ποστ στο οποιο καποιος ανεφερε για περισσοτερες απο 40 ωρες και 5 ημερες ανα εβδομαδα και δεν το βρισκω. Ας με βοηθησει καποιος.

Τις Κυριακες και τις αργιες δουλευουν παρα πολλοι ανθρωποι. Εστιατορια, καφενια, ξενοδοχεια, ΜΜ μεταφορας, ΔΕΚΟ, ζαχαροπλαστια και πολλοι αλλοι. Αν καποιος πιστευει πως ολοι αυτοι ειναι σκλαβοι να μην ξαναγορασει λουλουδια απο ανθοπωλείο την Κυριακη, να μην ξαναπαει σε περιπτερο και να μην ξαναδει τηλεοραση την Κυριακη, ετσι ωστε να μην ειναι "αναγκασμενος" ο ανθοπώλης, ο περιπτερας και ο υπαλληλος της ΕΡΤ να δουλευει την Κυριακη και ετσι ωστε να μπορει να δει τα παιδια του.

Οποιος πηγαινει σε ταβερνα την Κυριακη και πιστευει πως ο σερβιτορος ειναι σκλαβος, εγω λεω πως ειναι υποκριτης και εσκεμμένα δε βλεπει περα απο τη μυτη του.

Το παραδειγμα του κ. Ζαχαρατου ειναι παραπλανητικο και ως εκ τουτου λανθασμενο.

Το να δουλέψουν κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου Σαββατοκύριακο, πως θα λειτουργήσει; Με επι πλέον προσωπικό; Τότε αυτοί που θα δουλεύουν Σαββατοκύριακο στην εφορία θα σου λένε "Πέρνα τη Δευτέρα, που θα είναι εδώ ο υπεύθυνος" :flipout: :flipout: . Με ρεπό άλλες μέρες ή με υπερωρίες; Η ΔΟΥ Χίου έχει 5 άτομα λιγότερα από ότι προβλέπεται. Από που θα βγουν τα ρεπό;

Οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα θα προσλάβουν επι πλέον εργαζόμενους για να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές; Εδώ δεν ασφαλίζουν καλά καλά τους τακτικούς τους υπαλλήλους. :flipout: :flipout: Ή θα αναγκάζουν τους είλωτες να δουλεύουν "περισσοτερες απο 40 ωρες και 5 ημερες ανα εβδομαδα " ; Αμφιβάλλω και αν θα αυξήσουν αναλογικά τους μισθούς τους. Θα δουλεύουν παραπάνω και θα πέρνουν τα ίδια.

Ορισμένα ξενοδοχεία, ΜΜ μεταφοράς, και άλλες επιχειρήσεις δουλεύουν Κυριακή (και καλύτερα από άλλες μέρες) ακριβώς επειδή ο περισσότερος κόσμος δε δουλεύει και βγαίνει ή ταξιδεύει το Σαββατοκύριακο. Τα κουρεία επι παραδείγματι έχουν ρεπό τη Δευτέρα επειδή Σαββατοκύριακο ο κόσμος έχει χρόνο να κουρευτεί. Κάποιες ταβέρνες έχουν ρεπό την Πέμπτη (δε ξέρω αν στην Αθήνα ισχύει το ίδιο).

Ο υπάλληλος της ΕΡΤ υποθέτω ότι θα παίρνει κάποια ρεπό για να δουλεύει Κυριακή.

Εδώ μιλάμε για αύξηση των ωρών εργασίας κάποιων επιχειρήσεων. Υπάρχουν κάποιες ειδικές επιχειρήσεις (ή έστω μαγαζιά για να μη λες πως τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι) που είναι ανοικτά Σαββατοκύριακο για ειδικούς λόγους (και κλειστά κάποιες άλλες μέρες). Δε σου κάνει εντύπωση ότι όλες οι επιχειρήσεις που αναφέρεις έχουν να κάνουν με τον ελεύθερο χρόνο ή με τις συγκοινωνίες;

Γιατί είναι παραπλανητικό και λανθασμένο το παράδειγμα του κ. Ζαχαράτου; (κορυφαίου επιστήμονα στην Ελλάδα στην Τουριστική Οικονομία και επι χρόνια συμβούλου στο υπουργείο ανάπτυξης) Μπορείς να μας το εξηγήσεις;

Εύχομαι η επιχείρηση σου (ή το μαγαζί σου, συγγνώμη δε ξέρω το μέγεθος και τι ακριβώς έχεις) να αναπτυχθεί περισσότερο και οι υπάλληλοι σου (αν έχεις) να ευημερήσουν περισσότερο με τη διεύρυνση του ωραρίου (άν και όταν γίνει) αλλά δυστυχώε επιμένω ότι το πρόβλημα της αγοράς έχει να κάνει σχεδόν αποκλειστικά με τα λεφτά που έχει ο κόσμος στα χέρια του. Προσωπικά κάθε χρόνο αγοράζω λιγότερα πράγματα, όχι επειδή έγινα ποιο τσιγγούνης αλλά επειδή δε μου φτάνουν.

Η άποψή μου είναι ότι αν κάτι δεν είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί, τότε δεν πρέπει ντε και καλά να το εφαρμόσουμε, παρά μόνο αν ωφελήσει το κοινωνικό σύνολο. ΟΚ εγώ εργάζομαι τις Κυριακές και το κάνω χωρίς παράπονο γιατί ξέρω ότι αν δεν εργαστώ πιθανότατα θα υπάρξει πρόβλημα που θα αφορά όλους μας. Δεν έχει σημασία αν εργάζομαι σε ΕΡΤ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ή σε εστιατόριο, περίπτερο ή σινεμά. Σημασία έχει ότι η εργασία μου εξυπηρετεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Μπορεί κάποιος να με πείσει, γιατί το να έχουμε άλλη μια μέρα για ψώνια, ωφελεί πραγματικά την κοινωνία μας; Τη στιγμή μάλιστα που για να απολαμβάνουμε τα Σαββατοκύριακα, υπάρχουν περιορισμοί ακόμα και σε λειτουργήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή. Ποιος ξεχνάει τις εφημερίες στα νοσοκομεία; Εδώ δεν λειτουργούν τα νοσοκομεία πλήρως τις Κυριακές, και θα λειτουργήσουν τα καταστήματα; Μήπως σιγά σιγά πρέπει να αρχίζουμε να ξαναθέτουμε τις προτεραιότητές μας σε νέα βάση;

Ανέκαθεν η Κυριακή ήταν ημέρα χαράς και ξεκούρασης. Leisure που λένε και οι Βρετανοί. Τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν τις Κυριακές στο πρόγραμμά τους δεν είναι τυχαίο ότι στην πλειοψηφία τους έχουν να κάνουν με την ανάγκη που νιώθει το σύνολο για να χαρεί και να ξεκουραστεί. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, όπως τα νοσοκομεία, ΔΕΚΟ κοινής ωφελείας, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, αλλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις (που σημειωτέον οι περισσότερες έχουν να κάνουν με το δημόσιο οπότε ο φίλος που ζήταγε να δουλέψουν πρώτα οι δημόσιοι υπάλληλοι, νομίζω ότι δεν τα ξέρει και πολύ καλά τα πράγματα) οι οποίες όμως τα Σαβατοκύριακα δουλεύουν με λιγότερο προσωπικό, ή με προσωπικό ασφαλείας. έχει γίνει δηλαδή, ακόμα και εκεί, συνείδηση ότι το ΣΚ είναι αργία. Άσχετα αν για κάποιο λόγο κάποιοι πρέπει να δουλέψουν.

Νομίζω ότι όλη η ιστορία γίνεται για να εκμεταλλευτούν κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, καλύτερα τους χώρους τους οποίους έχουν αγοράσει ή ενοικιάζουν. Είναι σωστό αυτό που έγραψαν πιο πάνω τα παιδιά που είπαν ότι ο χρόνος που έχουμε στιη διάθεσή μας για ψώνια είναι περιορισμένος στις 8 ώρες περίπου την εβδομάδα (αν και για εμάς που δουλεύουμε το ΣΚ, προκύπτουν άλλες 20 ώρε μέσα στην εβδομάδα για ψώνια στα ρεπό μας). Ε και; Σάμπως πρέπει να ψωνίζουμε τόσο πολύ; Πρέπει να ξοδεύουμε 8 με 10 ώρες της εβδομάδας σε ψώνια και έρευνα αγοράς; Δεν ξέρω αλλά εγώ τα βλέπω λίγο τραβηγμένα τα πράγματα. Και αν γι αυτό κινδυνεύω να χαρακτηριστώ συντηριτικός τότε, χαρακτηρίστε με έτσι. Ας είναι προκειμένου ο εμπορουπάλληλος να πάει μια βόλτα με την οικογένειά του, ή να διαβάσει τα παιδιά του για το σχολείο, ή να κάτσει σπίτι του και να τα ξύσει από το πρωί μέχρι το βράδυ της Κυριακής του. Είναι δικαίωμά του.

καταρχην οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν ξερουν τι θα πει δουλεια.
η πλειοψηφια τους καθως και οι προγονοι τους και πιθανων και οι απογονοι τους ειναι η κυρια αιτια της καταντιας αυτης εδω της χωρας.γαλουχηθηκαν με μοναδικο σκοπο τους να μπουνε στο δημοσιο να εξασφαλιστουν.ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ!
εμεις πληρωνουμε τους παχυλους μισθους τους.εμεις πληρωνουμε τα επιδοματα τους ακομα και οταν αυτοι παιρνουν αδειες 25 ημερων δυο φορες το χρονο.αυτοι ανεβαζουν κυβερνησεις οι οποιες οδηγουν τον πρωην περηφανο λαο μας με μαθηματικη ακριβεια στην εξαφανιση.απορεις δημοσιε? οι αντικαταστατες μας πολιτες της ελλαδας ειναι εδω.κοροιδα.αυτοι που ηρθαν και θα συνεχισουν ναρχονται ειναι οι νεοι πολιτες της ελλαδας.γιατι εμας δε μπορουν να μας κουμανταρουνε.θα συνεχισουνε να φερνουνε μεχρι να εξαφανιστουμε.
στο θεμα μας ομως.
μετα την κατοχη ο παππους μου ανοιξε μαγαζι.ηρεμα και χαλαρα κυλουσε η ζωη και αρκουσε στον ανθρωπο μια καλη ζωη με το φαι στο τραπεζι,τις βολτες,εκδρομες και κοινωνικοτητα στον ελευθερο χρονο.ολοι ηταν ευτυχισμενοι που τη βγαλαν καθαρη απο τα δυσκολα χρονια του πολεμου και ξερανε ποιο ειναι το νοημα της ζωης.
ο πατερας μου συνεχισε με δικη του θεληση την επιχειρηση,ευχαριστωντας ετσι και τον δικο του πατερα καθως ειναι γνωστη η αγαλλιαση που νιωθει ο γονιος οταν η επομενη γενια προοδευει στις βασεις που εβαλε η προηγουμενη.ελληνικο εθιμο και οχι μονο.τη μεγαλωσε με θυσιες που δεν πληρωνονται απο κανενα οργανισμο δημοσιο η ιδιωτικο.οποιος εχει επιχειρηση ξερει.εγω προσωπικα οι μονες εικονες που θυμαμαι απτον πατερα μου ειναι να φευγει το πρωι και να γυρναει αργα το βραδυ κουρασμενος και ξαναμανα την αλλη μερα μεχρι ναρθει το σαββατο που θαρθει το απογευμα.μια κυριακη για ξεκουραση και φτου και παλι απτην αρχη.μολις εγινα 13 ημουν πια μεγαλος.ετσι ηταν καλη εποχη να ξεκινησει να δουλευει και η μανα μου στην επιχειρηση.ξυπναγε νωριτερα εφτιαχνε φαι για το μεσημερι και εγω ανελαβα τον 9χρονο αδερφο μου.πια βλεπομασταν το πρωι,μια ωριτσα το μεσημερι οχι ολοι,και αργα το βραδυ,παλι οχι ολοι.αυτη η κατασταση ειχε αρχισει να με μπερδευει.ο κοσμος αρχιζε να αλλαζει.ολο και περισσοτερο η υλη γινοταν πιο σημαντικη απο αξιες και ηθικοτητα.η κοινωνια ξεχασε τα παθηματα της και πηρε το δρομο της για την αυτοκαταστροφη της.αφου τελειωσα με σχολεια και φροντιστηρια,που θαπρεπε να μην υπαρχουν εφοσον πληρωνουμε τους δακαλους και τους καθηγητες γιαυτο το λογο,και κρατικες σχολες πηγα φανταρος και ειχα το χρονο να σκεφτω τι θα κανω.δεν ηθελα να δημιουργησω μια οικογενοια σαν αυτη που εζησα.μια βδομαδα το χρονο αδεια.κλειναμε τον αυγουστο της παναγιας.αυτη ειναι η ξεκουραση μας για μια χρονια σκληρης 12ωρης καθημερινης και 8ωρης(σαββατο) δουλειας.ολα αυτα για ναχουμε δικο μας σπιτι και εξοχικο.πραγμα που εχουν και ολοι οι δημοσιοι και ιδιωτικοι υπαλληλοι στην ηλικια των γονιων μου.
και ηρθε η σειρα μου.βασανιστηκα πολυ στο στρατο γιατι δεν ειχα βυσμα οπως τα αλλα φανταρια που αργοτερα μπηκαν και σε διαφορους δημοσιους φορεις και πηρα τη γενναια αποφαση.οχι ρε.δε θα γλειφω καμια σκουληκαντερα.κανενα ανεγκεφαλο ζωο που δε σκεφτεται ορθα και λογικα.δε θα παρακαλεσω ποτε αψυχους δολοφονους γεννοκτονους του εθνους μου.θα το παλεψω μονος μου.εχω ακομη περηφανια μεσα μου και στο ακουσμα των λεξεων πατριδα,τιμη,οικογενοια παντα θα ανατριχιαζω και ορθωνοντας αναστημα θα βαζω το στηθος μπροστα.πηρα μια αποφαση την χειροτερη ισως εποχη για οικογενοιακες επιχειρησεις.αλλα δε με νοιαζει.ετσι κι αλλιως κανεις δε θα νιαστει περισσοτερο απο την οικογενοια μας για μας τους ιδιους.ζω τα πιο δυσκολα χρονια της ζωης μου.μετα βιας διατηρω μια σχεση και μια ελαχιστη κοινωνικη ζωη.δεν υπαρχει χρονος για τιποτα.αληθινοι φιλοι αφαντοι.ευτυχως υπαρχει παντα η φαμιλια.οι πολυεθνικες θελουν να με κανουν υπαλληλο τους.ρομποτακι.δε με νιαζουν οι αδειες πια.συνηθισα.ουτε για τα λεφτα δουλευω μαλλον.δε ξερω τι θα πει αργια.να κι εμενα.δε θα το κλεισω.θα κανω περηφανους αυτους που πρεπει να νιωσουν ετσι.παντα στα δυσκολα φαινονται οι αξιοι.καταναλωτακια πατε καλα?
ΠΩΣ? ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ?ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ε?
οταν κλεισουν ολοι οι ιδιωτες ελληνες επιχειρηματιες,γιατι εκει οδηγουμαστε αν δεν αλλαξει κατι,τοτε θα καταλαβετε υπαλληλοι τι εστι βερικοκο.οταν εξαλειφθει ο ανταγωνισμος τοτε θα μαθεις γιατι υπηρχαμε εμεις καταναλωτακο.καντε το.καντε το και θαρθουμε και μεις.
:fahne90: :fahne90: :fahne90: μεχρι θανατου...

καταρχην οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν ξερουν τι θα πει δουλεια.

Την επόμενη φορά που θα ανέβω στον Υμηττό να συντηρήσω τον αναμεταδότη στις 03.00 τη νύχτα μέσα στο κρύο, και θα σκαρφαλώσω στα 100 μέτρα πάνω στον ιστό της κεραίας, για να βλέπεις εσύ τηλεόραση, θα σε πάρω μαζί μου για να μου μάθεις τί θα πει δουλειά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ????

Την επόμενη φορά που θα ανέβω στον Υμηττό να συντηρήσω τον αναμεταδότη στις 03.00 τη νύχτα μέσα στο κρύο, και θα σκαρφαλώσω στα 100 μέτρα πάνω στον ιστό της κεραίας, για να βλέπεις εσύ τηλεόραση, θα σε πάρω μαζί μου για να μου μάθεις τί θα πει δουλειά...

κακομοιρη μου.σε λυπαμαι.οταν εσυ θαχεις παρει συνταξη στα 55 εγω θαχω πεθανει στα 45 μου απο αγχος.πως φαινεται ο δημοσιος υπαλληλος...
αν σου διναν 7 μερες αδεια το χρονο χωρις ρεπο θα καθοσουν για 700 ευρω το μηνα? εκει ρε να γινει ιδιωτικος ο οτε να πηξετε!αυτο που λες το κανεις δε το κανεις 1-2 φορες το χρονο και μιλας.ασε ασε μη ξαναπαντησεις...
δεν υπαρχει λογος.τα θελες.δημοσιο σου υποσχεθηκαν και νομιζες εσυ οτι και τις 365 μερες του χρονου θα το ξυνεις.
ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ.
:fahne90: :fahne90: :fahne90: μεχρι θανατου...

καλα εσενα σε συμφερει γιατι εισαι ψυχιατρος το επαγγελμα.μην ιδρωνεις γιατρε.θα παθεις τιποτα απτην πολλη δουλεια.

Το τί κάνει ο καθένας με την επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι δική του επιλογή. Το αν θα πάρω σύνταξη στα 55 μπορώ να σε βεβαιώσω ότι δεν θα γίνει και καλώς δεν θα γίνει. Το αν θα έχω πεθάνει από καρκίνο στα 50 (τί νομίζεις τσάμπα τα έχω τα βαρέα και ανθυγιεινά), δεν μπορώ να σου το διαβεβαιώσω γιατί δεν είμαι ούτε μάντης ούτε μάγος.

Τον αναμεταδότη τον συντηρούν 1-2 φορές το χρόνο και αν. Το κάνουν όμως. Εσύ πόσες φορές έκανες κάτι παρόμοιο στη δουλειά σου, σε όλη σου τη ζωή, και λες έτσι αβίαστα ότι μόνο εσύ ξέρεις τί θα πει δουλειά; Έχεις πάει καμμιά βόλτα από τα εργοστάσια της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα να δεις ξύσιμο; Η εικόνα που έχεις από το Δημόσιο γενικότερα, είναι η μια πλευρά της πραγματικότητας. Επειδή όμως η κουβέντα γίνεται για το αν θα πρέπει να δουλεύεις εσύ την Κυριακή ή όχι (για εμένα δεν τίθεται τέτοιο θέμα δουλεύω και ΣΚ ούτως ή άλλως) το σταματώ εδώ. Επί του θέματος όμως, θεωρείς ότι πρέπει να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές; Γιατί εγώ με τα γραφόμενά σου δεν έβγαλα συμπέρασμα. Από τη μία θες να δουλεύουμε Κυριακές, και από την άλλη φοβάσαι ότι κάτι τέτοιο θα έκλεινα τους μικρούς.

Μήπως θέλετε να διαφημίσετε τήν επιχείρησή σας και δεν ξέρετε πώς να το γράψετε ,γι´αυτό και όλα αυτά τα ηρωϊκά για την πατρίδα και την οικογένεια???
Δεν είναι ντροπή να το κάνετε,θά γλυτώνατε και τα μεγάλα κείμενα.
Οσο για την πολλή δουλειά πού κάνω ,έχετε δίκιο.Εχω κλειστό το μαγαζί όλη τήν εβδομάδα ,αλλά επειδή βρίζω το δημόσιο,μου τα στέλνουνε με έμβασμα.

Φώτη άστο αδελφέ.Δεν έχει νόημα.Που να τα βγάλεις πέρα με τέτοια επιχειρηματολογία???
Ζήτω η Νεοελληνική Μαγκιά.

Δεν θα το αφήσω κύριε Σπύρο. Είναι σαν να παραδέχομαι ότι ούτε το πτυχίο μου ούτε η προϋπηρεσία (σε hard core ιδιωτικό τομέα χωρίς αργίες, με άπειρες απλήρωτες υπερωρίες και αντικείμενο απίστευτα δύσκολο όπως το R&D) έπαιξε ρόλο στην πρόσληψή μου μέσω ΑΣΕΠ. Παρα μόνο η εξαγορά της ψήφου μου (την οποία και δεν δικαιούμαι να έχω παρεπιπτόντως φίλε Μαστρογιάννη) και τα φιλιά μου στον κώλο του κάθε κομματόσκυλου. Εγώ αυτούς τους τρόπους δεν τους γνωρίζω και ουδέποτε τους γνώριζα. Πείτε με μαλάκα όσο θέλετε αλλά παντού πήγα με τον Σταυρό στο χέρι. Και 9 φορές στις 10 έφαγα τα μούτρα μου. Και για τις δέκα όμως, μπορώ και κοιμάμαι ήσυχος σαν πουλάκι το βράδυ.

εχετε λιωσει στη δουλεια και οι δυο βλεπω.σας ποναει πολυ ο ορθος λογος.
εσυ που σκαρφαλωνεις αγαπητε ασε να γινει ιδιωτικη η επιχειρηση που δουλευεις
και μετα τα λεμε.
οσο για το γιατρο απο το χολαργο που σπουδασε 10 χρονια για να μας πει ποιος ειναι τρελλος και ποιος οχι λες και δεν το καταλαβαινουμε απο μονοι μας ολοι,ας κοιταξει το κυριλλατο γραφειο του και να αφησει ησυχη την μεριδα της κοινωνιας
που εργαζεται σκληρα για να ζησει.ΟΚ ντοκτορ? κοβεις αποδειξεις αληθεια?
ποιος να ζητησει να μου πεις ε?

Μέχρι εδώ καλό το αστείο.Ειδικά αυτό με τον ορθό λόγο.
Τα χρόνια ήταν κομματάκι παραπάνω βέβαια.....
Μήπως έχετε έρθει στο ´κυριλέ γραφείο´ και γνωρίζετε όλα όσα αναφέρετε για μένα???
Οσο για τα εθνικοσοσιαλιστικά μάλλον είναι εκτός μόδας.
Ας σταματήσει εδώ καλύτερα η συζήτηση.

Νομίζω ότι δεν οδηγεί πουθενά η κουβέντα με το ΕΣΕΙΣ κι ΕΜΕΙΣ.
Γράφοντας στην αρχή για το Δημόσιο,φυσικά εννοούσα όλους αυτούς που σταματούν τη δουλειά την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι και οι οποίοι είναι πολλές χιλιάδες περισσότεροι από αυτούς που δουλεύουν τις Κυριακές και σκαρφαλώνουν στις κεραίες.
Το ίδιο συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα,κάποιοι δηλαδή δουλεύουν και τις Κυριακές.
Όσο δε για το ότι οι Κυριακές είναι οι καλύτερες ημέρες για αγορές,την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο BIOS,γράφοντας το ότι αν δουλεύουμε όλοι τις Κυριακές,δεν θα είναι πια ημέρα χαλάρωσης.
Εκτός αν μας βολεύει να δουλεύουν ΜΟΝΟ τα καταστήματα κι εμείς να τα ξύνουμε.
Θεωρώ τον εαυτό μου ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟ που δεν εργάζομαι τα Σαββατοκύριακα.
Αν κάποιος ζηλεύει τον ιδιωτικό υπάλληλο,δεν έχει παρά να παραιτηθεί από το Δημόσιο και να αναζητήσει εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό είναι πανεύκολο.
Το δύσκολο είναι το αντίστροφο.

Φίλε Μαστρογιάννη,με τον τρόπο που γράφεις μάλλον χάνεις το δίκιο σου.
Αφού γνωρίζεις το επάγγελμα του Σπύρου αλλά και το που εργάζεται,μάλλον έχεις διαβάσει τα περισσότερα post του.
Έχεις καταλάβει από αυτά ότι είναι υπέρ της εργασίας την Κυριακή,γιατί τελικά αυτό είναι το θέμα.

Μέχρι εδώ καλό το αστείο.Ειδικά αυτό με τον ορθό λόγο.
Τα χρόνια ήταν κομματάκι παραπάνω βέβαια.....
Μήπως έχετε έρθει στο ´κυριλέ γραφείο´ και γνωρίζετε όλα όσα αναφέρετε για μένα???
Οσο για τα εθνικοσοσιαλιστικά μάλλον είναι εκτός μόδας.
Ας σταματήσει εδώ καλύτερα η συζήτηση.

μπορειτε να σταματησετε τη συζητηση οποτε θελετε κυριε.αν ειναι μοδα η αγαπη για την πατριδα και η ανησυχια για το μελλον των επομενων γενιων τοτε γιατι το 1821 οι προγονοι μας τα δωσαν ολα για ολα? για να ειστε εσεις και εγω εδω ετσι απλα και να παραδωσουμε τα παντα σε οποιον ερθει στη χωρα αυτη?
οτι σπερνεται θεριζεται αγαπητε.δεν ακουσα ακομη αντιδραση για το κυριακατικο ωραριο.θα πατε για ψωνια?