Κεκτημενο δικαιωμα η μονιμοτητα. Ουάου μα που ζουμε... Να μην μπορουν να σε απολυσουν απο τον μισθο σου, ακομη κι αν εισαι ανεπαρκης...
Και επειδη παρεκτραπην, ειμαι υπερ του ανοιγματος την Κυριακη. Εξαλλου οι ωρες αυτης της εργασιας ή θα πρεπει να θεωρηθουν υπερωριες ή θα πρεπει να προσληφθει προσωρινο προσωπικο για τις εορτες. Και αν δε μιλαμε μονο για τις γορτες, τοτε να μειωθει το full-time προσωπικο και να προσληφθουν μερικα ακομη ατομα για part-time.
Φίλε atomix,
Και κάτι ακόμα. Σε επίσκεψη μου πριν από λίγους μήνες στην χώρα που έφερα ως παράδειγμα, σχεδόν σε κάθε καταστημα υπήρχε ζήτηση για προσωπικό.
Καταλαβαίνετε πως τα "παιδάκια" άνω των 18 έχουν την ευκαιρία να εργαστούν και όχι να κάνουν ανάλυση για το πως φτιάχνεται το καλύτερο freddo, και πως το παπί τους θα κάνει έξτρα βαβούρα.
Νοιάζεστε για το πόσους πόντους μπαίνει στον καθένα. Στο δικό μας 5 στο δικό σας 10. Δηλαδή αν μπαίνει σε όλους 10 θα είστε ευχαριστημένοι;
Η ανταμοιβή των εργαζομένων σημαίνει περισσότερη λιτότητα. Η αυξημένη κερδοφορία ποτέ δεν επιστρέφει στον υπάλληλο, πάει 100% στη τσέπη του επιχειρηματία. Τρανό παράδειγμα, οι τράπεζες στην Ελλάδα.
"Έρχεται ένα γκρουπ τουριστών με charter από τη Γερμανία μέσω του tour operator TUI. Το πακέτο είναι full board. Το ξενοδοχείο ανήκει σε Έλληνες επιχειρηματίες. Τα είδη υγειινής του ξενοδοχείου είναι ιταλικά, ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός κινέχικος και χτίστηκε από Έλληνα εργολάβο με Αλβανούς εργάτες. Τα κοτόπουλα poυ σερβίρει το ξενοδοχείο είναι βουλγάρικα ,αγορασμένα από γερμανική αλυσίδα Super Market, όπως και το αρνάκι νέας ζηλανδίας και οι χυμοί που έρχονται παγοκολόνες από τη βραζιλία. Οι περισσότεροι σερβιτόροι αλβανοί, οι καμαριέρες βουλγάρεw. Ποιο είναι το κέρδος για την Ελληνική οικονομία. Ποιος ο πολλαπλασιαστής εισοδήματος, απασχόλησης κλπ".
Προσπαθω να βρω το ποστ στο οποιο καποιος ανεφερε για περισσοτερες απο 40 ωρες και 5 ημερες ανα εβδομαδα και δεν το βρισκω. Ας με βοηθησει καποιος.
Τις Κυριακες και τις αργιες δουλευουν παρα πολλοι ανθρωποι. Εστιατορια, καφενια, ξενοδοχεια, ΜΜ μεταφορας, ΔΕΚΟ, ζαχαροπλαστια και πολλοι αλλοι. Αν καποιος πιστευει πως ολοι αυτοι ειναι σκλαβοι να μην ξαναγορασει λουλουδια απο ανθοπωλείο την Κυριακη, να μην ξαναπαει σε περιπτερο και να μην ξαναδει τηλεοραση την Κυριακη, ετσι ωστε να μην ειναι "αναγκασμενος" ο ανθοπώλης, ο περιπτερας και ο υπαλληλος της ΕΡΤ να δουλευει την Κυριακη και ετσι ωστε να μπορει να δει τα παιδια του.
Οποιος πηγαινει σε ταβερνα την Κυριακη και πιστευει πως ο σερβιτορος ειναι σκλαβος, εγω λεω πως ειναι υποκριτης και εσκεμμένα δε βλεπει περα απο τη μυτη του.
Το παραδειγμα του κ. Ζαχαρατου ειναι παραπλανητικο και ως εκ τουτου λανθασμενο.
καταρχην οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν ξερουν τι θα πει δουλεια.
Την επόμενη φορά που θα ανέβω στον Υμηττό να συντηρήσω τον αναμεταδότη στις 03.00 τη νύχτα μέσα στο κρύο, και θα σκαρφαλώσω στα 100 μέτρα πάνω στον ιστό της κεραίας, για να βλέπεις εσύ τηλεόραση, θα σε πάρω μαζί μου για να μου μάθεις τί θα πει δουλειά...
Φώτη άστο αδελφέ.Δεν έχει νόημα.Που να τα βγάλεις πέρα με τέτοια επιχειρηματολογία???
Ζήτω η Νεοελληνική Μαγκιά.
Μέχρι εδώ καλό το αστείο.Ειδικά αυτό με τον ορθό λόγο.
Τα χρόνια ήταν κομματάκι παραπάνω βέβαια.....
Μήπως έχετε έρθει στο ´κυριλέ γραφείο´ και γνωρίζετε όλα όσα αναφέρετε για μένα???
Οσο για τα εθνικοσοσιαλιστικά μάλλον είναι εκτός μόδας.
Ας σταματήσει εδώ καλύτερα η συζήτηση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.