ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ????

έχω την αίσθηση ότι όποιος ανέφερε του δημοσίους υπαλλήλους, κάπου στην αρχή του θέματος δεν θυμάμαι, αναφερόταν ιδίως στις δημόσιες υπηρεσίες όπου υπάρχει συναλλαγή ή εξυπηρέτηση του κοινού.

Για το θέμα μας τώρα, έχω την αίσθηση πως το αγοραστικό κοινό περιορίζεται από την έλλειψη χρημάτων, όχι την έλλειψη ελευθέρων ωρών που να συμπίπτουν με το ωράριο το καταστημάτων.

Μιχάλη καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις. Ωστόσω έχω κι εγώ τις ενστάσεις μου. Συγκρίνεις έναν δημόσιο υπάλληλο με έναν οικοδόμο. Εγώ να το δεχτώ ότι ισχύει αυτό που λες περί σωματικής φθοράς. Το ίδιο όμως δεν ισχύει σε μια σύγκριση ενός οικοδόμου με έναν ιδιωτικό υπάλληλο γραφείου, ή έναν δικηγόρο, ή ακόμα καλύτερα έναν πωλητή; Όχι ότι αυτοί κουράζονται λιγότερο, αλλά είναι η φύση του κάθε επαγγέλματος που σε φθείρει και διαφορετικά. Μπορεί κάποιος να έχει βελούδινη επιδερμίδα και να έχει και δύο εγχειρίσεις αφαίρεσης τμήματος του εντέρου, όπως ένας καθηγητής μου στο εργαστήριο Μικροκυμάτων. Και έχει πράγματι βελούδινη επιδερμίδα ο άνθρωπος επειδή η ζωή του είναι τέτοια που πλέον δεν μπορεί να κάνει καμιά βαριά εργασία. Πολλές περιπτώσεις καρκίνων και στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ (ειδικά στα ατμοηλεκτρικά είναι δράμα η κατάσταση) και σε εμάς στην ΕΡΤ.

Στο άλλο που αναφέρεις σχετικά με τους μισθούς. Όντως οι μισθοί των 700 ευρώ υπάρχουν, και σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Μήπως όμως δεν είναι και οι μισθοί που κάποτε πέρναμε κι εμείς όταν ξεκινάγαμε να δουλεύουμε; Γιατί θεωρείς ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεκίνησαν την εργασιακή τους πορεία στο Δημόσιο; Όλοι από κάπου στον ιδιωτικό τομέα ξεκινήσαμε και ξέρουμε πολύ καλά τί σημαίνει αυτό. Το θέμα είναι ότι ξέρουμε και τις δύο όχθες και έχουμε ίσως μια καλύτερη άποψη για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε περίπτωσης. Να σου πω ένα παράδειγμα. Ένας πτυχιούχος (και είναι πολλοί οι νέοι με πτυχίο πια) αν πραγματικά θέλει να ανελιχθεί και έχει και όρεξη, έχει περισσότερες πιθανότητες να το πετύχει αυτό στον ιδιωτικό τομέα παρά στο Δημόσιο. Όχι γιατί ντε και καλά γίνεται στον ιδιωτικό, αλλά γιατί ντε και καλά ΔΕΝ γίνεται στο δημόσιο όσο και αν δουλέψεις. Είναι ο τρόπος που λειτουργει έτσι το σύστημα που κάθε εξέλιξη είναι πολύ αργή. Σου λέει αν γίνεις από τα 35 σου προϊστάμενος στα 65 τί θα είσαι; Υπουργός; Στο ιδιωτικό τομέα είναι πολλές οι περιπτώσεις νέων που, όντας άξιοι, έχουν υψηλόβαθμες θέσεις από νωρίς. Θα μου πεις αυτό δεν είναι καθεστώς και ότι πάρα πολύς κόσμος δουλεύει για 700 ευρώ κι ας έχει και πτυχίο.

Η απάντηση σε αυτό είναι ότι πάρα πολύς κόσμος βρέθηκε να κάνει δουλειά σε αντικείμενο άσχετο με τις σπουδές του. Άρα άπο μία άποψη λογικό είναι να βαλτώσει. Μπαίνει και στο τριπάκι του μισθού που μπαίνει κάθε μήνα, έρχονται και οι υποχρεώσεις μετά, και κάθε αλλαγή είναι δύσκολη. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έκανα δουλειά άσχετη με το αντικείμενο σπουδών μου ακριβώς γι αυτό τον λόγο. Θα μπορούσα κι εγώ να πουλάω ηλεκτρονικές συσκευές σε έναν Κοτσόβολο αντί να ψάχνω για μια καλύτερη δουλειά σύμφωνα με τα προσόντα μου, για έξι μηνές μετά την κτίση του πτυχίου. Αλλά δεν το έκανα. Αυτό αποτελεί μια απο τις προσωπικές επιλογές που είχα αναφέρει πιο πάνω στον Μαστρογιάννη. Δεν λειτουργούμε όλοι έτσι, ούτε και καλά ο δικός μου τρόπος ειναι ο σωστότερος. Παίζουν ρόλο και οι συνθήκες σίγουρα. Αλλά θεωρώ ότι έχεις καλύτερη αντιμετώπιση όταν εκμεταλλεύεσαι πλήρως τα προσόντα σου.

Το τρίτο σημείο στα λεγόμενά σου που θα ήθελα να σταθώ είναι το γεγονός ότι επειδή σε εμάς εφαρμόζονται αυτά που ορίζει ο νόμος, πρέπει να μην μιλάμε. Λες και αυτά που ορίζει ο νόμος είναι σωστά ή ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σύμφωνοι, 1100 είναι καλύτερα από 700, όπως και 700 είναι πολύ καλύτερα από το τίποτα. Τί σημαίνει αυτό; ότι 1100 φτάνουν για να ζήσεις σήμερα με μια σχετική αξιοπρέπεια; Πως; Όταν για το ενοίκιο ενός σπιτιού 50 τμ. θες κατά Μ.Ο. 450 ευρώ, δηλαδή το 40% του μισθού; Ή πρέπει να το δεκτώ αυτό επειδή κάποιος άλλος που παίρνει 700 το δέχεται αδιαμαρτύρητα; Και έστω ότι, αυτός έχει ένα άλλοθι να το δεχθεί αδιαμαρτύρητα μιας και υπάρχει ο φόβος της απόλυσης σε μια ενδεχόμενη απεργία. Εγώ τί άλλοθι έχω για να το δεχτώ; Το φόβο του άλλου; Ή θα τον σεβαστώ περισσότερο αν κάνω τουμπεκι και μας αφήσω μέσα στα σκατά, και εμένα και αυτόν; Με αυτό το σκεπτικό θα διαμαρτυρηθώ όταν διαμαρτυρηθώ. Όχι για να βολευτώ εγώ αλλά για να βολευτούμε όλοι. Με το ίδιο σκεπτικό είμαι ενάντιος στην επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων. Έχω κάνει εμποροϋπάλληλος όταν ήμουν φοιτητής, και ξέρω τί ζόρι είναι. Και μπορώ να καταλάβω τί ζόρι θα είναι γι αυτούς τους ανθρώπους να χάσουν την Κυριακή τους, μια fixed μέρα δηλαδή μέσα στην εβδομάδα που θα ξέρουν ότι δεν θα δουλεύουν. Αν κοίταζα μόνο την πάρτη μου, θα ήμουν υπέρ στο να ανοίγουν τα μαγαζιά τη Κυριακή. Αλλά όπως βλέπεις είμαι φουλ κατά.

Η φράση "να μη μιλάτε" που έγραψα δεν είναι όπως φαίνεται.
Δεν την έγραψα κακοπροαίρετα.
Όμως μέσα σε αυτό το χάλι που ζούμε πρέπει να βλέπουμε τα χειρότερα δίπλα μας και να καταλάβουμε ότι πρέπει να λέμε και ένα "δόξα τω Θεό" κάπου κάπου.
Κι εγώ θα ήθελα κάτι καλύτερο στην δουλειά μου (έχω δικό μου μαγαζί, είμαι κατασκευαστής μηχανημάτων) αλλά βλέπω και δίπλα μου τα χάλια των άλλων και λέω ότι πάλι καλά είμαστε.
Έχω έναν υπάλληλο που τον δίνω το βασικό μισθό.
Θα με βόλευε να δουλεύει πολλές ώρες με λίγα λεφτά.
Όμως δεν το δέχομαι. Δεν μου αρέσει και σκέφτομαι πως αυτός τα βγάζει πέρα.
Κάνει δύο δουλειές διότι με τη μία μόνο ΔΕΝ βγαίνει.
Και τι δεν θα έδινε να μπει στο δημόσιο όπως μου λέει. Και ξέρετε κάτι;
Το ότι ξέρεις πως ο μισθός σου είναι σίγουρος είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Μπορείς να προγραμματίσεις κάπως τη ζωή σου.
Η αβεβαιότητα του ιδιωτικού τομέα είναι φρίκη.
Εμένα μου λέει ότι θέλει να πάρει ένα στεγαστικό αλλά δεν το παίρνει γιατί δεν ξέρει αν θα έχει δουλειά και μισθό μετά από 5 - 10 χρόνια.
Και δεν ξέρει αν θα έχει και τις δυνάμεις τότε να δουλεύει.
Από αυτή τη σκοπιά οι δ.υ. είναι βασιλιάδες και δεν πρέπει να διαμαρτύρονται.
Εκτός αυτού εγώ προσωπικά δεν έχω τύχει να δω έναν δ.υ. που να αποδίδει πραγματικά γι´αυτό που πληρώνεται.

Όσο για τα μαγαζιά είμαι υπέρ στο να παραμένουν κλειστά την Κυριακή.

παντως στην εταιρεια μου αν οχι η πρωτη ηταν απο τις πρωτες που δουλεψε ανοιχτα το σαββατο μετα τις 6 το απογευμα και μεχρι τις 8!!ζωντας το αυτο μπορω να πω οτι δεν εχει πιασει και πιο πολυ κοστιζουν ρευματα,εργατοωρες απο τα εσοδα που εχει αυτες τις 2ωρες!!ασε που παμε σπιτι μας στις 9 το βραδυ το σαββατο και δεν μας κανει ορεξη να παμε πουθενα!!
φιλικα παντα!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ????

Όλη η κουβέντα για τους δημόσιους υπαλλήλους είναι off topic, το thread ανοίκτηκε για το ωράριο των καταστημάτων. Το θέμα με τους δημόσιους υπαλλήλους έχει εξαντληθεί και όλοι είπαν τη γνώμη τους. Έχουν ανοικτεί 4 thread για διαφορετικό θέμα, και ορισμένοι το βιολί τους εκεί, να γράφουν για τους δημόσιους υπαλλήλους. Αν το θεωρείτε μείζον ζήτημα ανοίξτε ένα sticky thread βάλτε το πάνω πάνω, ονομάστε το Πού.... δημόσιοι υπάλληλοι" και βγάλτε τα απωθημένα σας εκεί. Παρακαλώ κρατήστε τα υπόλοιπα post καθαρά από άσχετα μηνύματα.

Φιλε Δημητρη ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ δικιο σε αυτο !!!!!!

ολη η κουβεντα γινεται για το ωραριο και περιστρεφεται γυρω απο τους ΔΥ διοτι οι ΠΙΟ πολλοι απο αυτους ΘΕΛΟΥΝ τα μαγαζια ανοιχτα 24 ωρες και ΔΕΝ σκεφτονται τον Φουκαρα τον εργαζωμενο των 600 800 ευρω αλλα την ΠΑΡΤΥ τους ............

οταν θα ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ τους αλλους εργαζωμενους και ΔΕΝ βγανει ο καθε κηφινας να λεει : εεε μωρε ας τα ανοιξουν να μπορουμε να εξυπηρετηθουμε και για να ψωνιζουμε αφου τις καθημερινες δεν προλαβαινουμε γιατι μετα τις 4 το μεσημερι ριχνουμε κανα υπνακο ως τις 7 .......

ε μετα ειναι για καφε οχι για ψωνια ....... :damnyou:

οταν θα κοιταξουν και αυτοι τη μερια των αλλων θα εχουν και το σεβασμο που αξιζουν ......

και μη βιαστητε να μου πειτε οτι γινεται το αντιθετο .....

και εγω 34 χρονια στυην Ελλαδα ζουσα ... και αντι να μπω στο Δημοσιο λογω ελειψης μεσου ..... η να κανω καποια αλλη δουλεια λογω ελειψης ρευστου .. εφυγα στη Γερμανια !!!!

ξερετε τι καλα ειναι εδω ;;;;;; Κυριοι ΔΥ ;;;;;

Last edited:
Ρε Βαγγέλη.

Γράψε μου σε παρακαλώ εδώ το όνομα του Δημόσιου υπαλλήλου που postare, και είπε ότι θέλει τα μαγαζιά ανοικτά. Εγώ το ακριβώς αντίθετο βλέπω.

Απάντηση: Re: ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ????

Μιχάλη καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις. Ωστόσω έχω κι εγώ τις ενστάσεις μου. Συγκρίνεις έναν δημόσιο υπάλληλο με έναν οικοδόμο. Εγώ να το δεχτώ ότι ισχύει αυτό που λες περί σωματικής φθοράς. Το ίδιο όμως δεν ισχύει σε μια σύγκριση ενός οικοδόμου με έναν ιδιωτικό υπάλληλο γραφείου, ή έναν δικηγόρο, ή ακόμα καλύτερα έναν πωλητή; Όχι ότι αυτοί κουράζονται λιγότερο, αλλά είναι η φύση του κάθε επαγγέλματος που σε φθείρει και διαφορετικά. Μπορεί κάποιος να έχει βελούδινη επιδερμίδα και να έχει και δύο εγχειρίσεις αφαίρεσης τμήματος του εντέρου, όπως ένας καθηγητής μου στο εργαστήριο Μικροκυμάτων. Και έχει πράγματι βελούδινη επιδερμίδα ο άνθρωπος επειδή η ζωή του είναι τέτοια που πλέον δεν μπορεί να κάνει καμιά βαριά εργασία. Πολλές περιπτώσεις καρκίνων και στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ (ειδικά στα ατμοηλεκτρικά είναι δράμα η κατάσταση) και σε εμάς στην ΕΡΤ.

Στο άλλο που αναφέρεις σχετικά με τους μισθούς. Όντως οι μισθοί των 700 ευρώ υπάρχουν, και σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Μήπως όμως δεν είναι και οι μισθοί που κάποτε πέρναμε κι εμείς όταν ξεκινάγαμε να δουλεύουμε; Γιατί θεωρείς ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεκίνησαν την εργασιακή τους πορεία στο Δημόσιο; Όλοι από κάπου στον ιδιωτικό τομέα ξεκινήσαμε και ξέρουμε πολύ καλά τί σημαίνει αυτό. Το θέμα είναι ότι ξέρουμε και τις δύο όχθες και έχουμε ίσως μια καλύτερη άποψη για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε περίπτωσης. Να σου πω ένα παράδειγμα. Ένας πτυχιούχος (και είναι πολλοί οι νέοι με πτυχίο πια) αν πραγματικά θέλει να ανελιχθεί και έχει και όρεξη, έχει περισσότερες πιθανότητες να το πετύχει αυτό στον ιδιωτικό τομέα παρά στο Δημόσιο. Όχι γιατί ντε και καλά γίνεται στον ιδιωτικό, αλλά γιατί ντε και καλά ΔΕΝ γίνεται στο δημόσιο όσο και αν δουλέψεις. Είναι ο τρόπος που λειτουργει έτσι το σύστημα που κάθε εξέλιξη είναι πολύ αργή. Σου λέει αν γίνεις από τα 35 σου προϊστάμενος στα 65 τί θα είσαι; Υπουργός; Στο ιδιωτικό τομέα είναι πολλές οι περιπτώσεις νέων που, όντας άξιοι, έχουν υψηλόβαθμες θέσεις από νωρίς. Θα μου πεις αυτό δεν είναι καθεστώς και ότι πάρα πολύς κόσμος δουλεύει για 700 ευρώ κι ας έχει και πτυχίο.

Η απάντηση σε αυτό είναι ότι πάρα πολύς κόσμος βρέθηκε να κάνει δουλειά σε αντικείμενο άσχετο με τις σπουδές του. Άρα άπο μία άποψη λογικό είναι να βαλτώσει. Μπαίνει και στο τριπάκι του μισθού που μπαίνει κάθε μήνα, έρχονται και οι υποχρεώσεις μετά, και κάθε αλλαγή είναι δύσκολη. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έκανα δουλειά άσχετη με το αντικείμενο σπουδών μου ακριβώς γι αυτό τον λόγο. Θα μπορούσα κι εγώ να πουλάω ηλεκτρονικές συσκευές σε έναν Κοτσόβολο αντί να ψάχνω για μια καλύτερη δουλειά σύμφωνα με τα προσόντα μου, για έξι μηνές μετά την κτίση του πτυχίου. Αλλά δεν το έκανα. Αυτό αποτελεί μια απο τις προσωπικές επιλογές που είχα αναφέρει πιο πάνω στον Μαστρογιάννη. Δεν λειτουργούμε όλοι έτσι, ούτε και καλά ο δικός μου τρόπος ειναι ο σωστότερος. Παίζουν ρόλο και οι συνθήκες σίγουρα. Αλλά θεωρώ ότι έχεις καλύτερη αντιμετώπιση όταν εκμεταλλεύεσαι πλήρως τα προσόντα σου.

Το τρίτο σημείο στα λεγόμενά σου που θα ήθελα να σταθώ είναι το γεγονός ότι επειδή σε εμάς εφαρμόζονται αυτά που ορίζει ο νόμος, πρέπει να μην μιλάμε. Λες και αυτά που ορίζει ο νόμος είναι σωστά ή ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σύμφωνοι, 1100 είναι καλύτερα από 700, όπως και 700 είναι πολύ καλύτερα από το τίποτα. Τί σημαίνει αυτό; ότι 1100 φτάνουν για να ζήσεις σήμερα με μια σχετική αξιοπρέπεια; Πως; Όταν για το ενοίκιο ενός σπιτιού 50 τμ. θες κατά Μ.Ο. 450 ευρώ, δηλαδή το 40% του μισθού; Ή πρέπει να το δεκτώ αυτό επειδή κάποιος άλλος που παίρνει 700 το δέχεται αδιαμαρτύρητα; Και έστω ότι, αυτός έχει ένα άλλοθι να το δεχθεί αδιαμαρτύρητα μιας και υπάρχει ο φόβος της απόλυσης σε μια ενδεχόμενη απεργία. Εγώ τί άλλοθι έχω για να το δεχτώ; Το φόβο του άλλου; Ή θα τον σεβαστώ περισσότερο αν κάνω τουμπεκι και μας αφήσω μέσα στα σκατά, και εμένα και αυτόν; Με αυτό το σκεπτικό θα διαμαρτυρηθώ όταν διαμαρτυρηθώ. Όχι για να βολευτώ εγώ αλλά για να βολευτούμε όλοι. Με το ίδιο σκεπτικό είμαι ενάντιος στην επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων. Έχω κάνει εμποροϋπάλληλος όταν ήμουν φοιτητής, και ξέρω τί ζόρι είναι. Και μπορώ να καταλάβω τί ζόρι θα είναι γι αυτούς τους ανθρώπους να χάσουν την Κυριακή τους, μια fixed μέρα δηλαδή μέσα στην εβδομάδα που θα ξέρουν ότι δεν θα δουλεύουν. Αν κοίταζα μόνο την πάρτη μου, θα ήμουν υπέρ στο να ανοίγουν τα μαγαζιά τη Κυριακή. Αλλά όπως βλέπεις είμαι φουλ κατά.

Καλα τα λες φιλε μου και δεν σε παρεξηγω που θες περισοτερα απο τα 1100 ευρω σου το μηνα ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ οτι δεν φτανουν .....

αλλα ΑΝ ζητησεις εσυ Αυξηση απο που θα σου δωθει ;;;;;;

δεν θα σου δωθει απο την στασιμοτητα των μιθων των μισθοτων ;;;;; δεν θα σου δωθει απο την μεγαλυτερη φορολογια των Ελευθερων Επαγγελματιων και μισθωτων ;;;;

ΑΠΟ ΠΟΥ βρε παιδια θα ας δωθουν οι αυξησεις σας και τα Εφαπαξ σας ;;;;;;

απο την τσεπη των Βιομηχανων και των υπουργων ;;;;;

οχι πειτε μου .......

και μη μου πειτε επειδη το θετεις ετσι δηλ, να μη ζηταμε ποτε αυξηση ......

Ζητηστε !!! αλλα να γνωριζετε και ποιος σας την δινει και ποιον ταλαιπωρητε οταν για να πετυχεται το σκοπο σας .. κοβετε το Ρευμα τα τηλεφωνα τα Αεροδρομια τις Τραπεζες τα τελωνια τις Εφοριες για την αυξηση σας ....

Ρε Βαγγέλη.

Γράψε μου σε παρακαλώ εδώ το όνομα του Δημόσιου υπαλλήλου που postare, και είπε ότι θέλει τα μαγαζιά ανοικτά. Εγώ το ακριβώς αντίθετο βλέπω.

εγω παντως αυτο βλεπω φιλε μου ....

μονο οι Εργαζωμενοι στον ιδιωτικο τομεα χτυπιουνται οι αλλοι δεν σκοτιζωνται ....

ειδικα κατι ατομα απο γνωστους μου .....

Ας πούμε οτι έχουμε σε ενα δωμάτιο ενα τύπο καθισμένο σε μια καρέκλα, δεμένο πισθάγκωνα και με φιμωμένο στόμα.Μπροστά του υπάρχει ενα τραπέζι.Ερχονται κάθε πρωί οι δεσμοφύλακες αφήνουν στο τραπέζι και του πουλιού το γάλα.

Ξανάρχονται μετά απο 1 ώρα και μαζεύουν.Ψάχνονται απο δω, ψάχνονται απο κεί και προσπαθούν να καταλάβουν γιατί ο φυλακισμένος δεν τρώει.

Και μετά απο πολύ σκέψη βρίσκουν τη "λύση".Αφήνουν πλέον το φαγητό 3 ώρες πάνω στο τραπέζι.

Αν και μέχρι τώρα οι δουλειές που έχω κάνει δεν εχουν αργία τις Κυριακές, αυτές οι κατά καιρό σκέψεις, για να δουλεύουμε παραπάνω ώρες, παραπάνω μέρες, με την αστεία δικαιολογία οτι έτσι θα προλαβαίνουμε να ψωνίζουμε, είναι επιεικώς απαράδεκτες.

Το πρόβλημα της ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ δεν είναι οι διαθέσιμες ώρες για ψώνια.Είναι τα μπικικίνια.Και χωρίς αυτά, είτε 6 μέρες τη βδομάδα, είτε 7 δουλεύουν τα μαγαζιά το ίδιο κάνει.

Οσο για τις θέσεις εργασίας, ναι καλά !!! Οι ίδιοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν παραπάνω με τα ίδια λεφτά (αντε λίγα παραπάνω).

Οι μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν δυνατότητα να έχουν υπαλλήλους, θα μαραζώσουν.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη τα μαγαζιά είναι ανοιχτά τις Κυριακές, αλλά εκεί παίρνουν και προσωπικό.Δυστυχώς εδω δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

Εχω προσωπικό παράδειγμα.Κάθε χρόνο είχαμε την διπλάσια δουλειά απο την προηγούμενη(τουριστικός κλάδος).Ε, όσα άτομα δουλεύαμε πριν, δουλεύαμε και μετά την αύξηση του κύκλου εργασιών.Ποτέ δεν πήρανε παραπάνω άτομα.

Johnkokk να αγιάσει το στόμα σου!

Μιχάλη αυτό που αναφέρεις περι σιγουριά του μισθού (της ύπαρξής του) είναι το βασικότερο πλεονέκτημα και ο βασικότερος παράγοντας που επέλεξα να φύγω από τον ιδιωτικό τομέα και να πάω στο Δημόσιο, για τα 3/4 των χρημάτων που έπαιρνα στον ιδιωτικό τομέα. Και ο λόγος που θεωρώ ότι υπάρχει ανασφάλεια στον ιδιωτικό τομέα είναι το γεγονός ότι ολοένα και βρωμίζει η αγορά. Επιταγές που σκάνε κάθε μέρα, κακοπληρωτές, φουκαριάρηδες επαγγελματίες που φέρνουν όλη την οικογένεια για να πάρουν μια παράταση στο δάνειο που σου ζητάνε, κουτοπόνηροι dealers που προσπαθούν να σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αντιπροσωπίες που δνε γνωρίζουν τι παει να πει after sales support και εξαφανίζονται μόλις σου πουλήσουν τη πραμάτια τους, χίλια δυο. Αυτή είναι η εικόνα που έχω σχηματίσει για το 70% της αγοράς. Δεν λέω ότι είναι όλοι έτσι. Αλλά όσο να 'ναι την κρυάδα μου την πήρα πολλές φορές με αυτά που είδαν τα μάτια μου και έτσι τους έστειλα δυο φάσκελα και προτίμησα την σιγουριά. Σιγουριά ως προς τον μισθό και τίποτα άλλο. Ούτε να κάτσω θέλω ούτε να αράξω. Αλλά μην νομίζεις ότι παίρνω παραπάνω από όσα έπαιρνα. Είπαμε τα 3/4 από όσα έπαιρνα παίρνω τώρα. Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή.

Βαγγέλη η αύξηση που ζητώ θα δωθεί από τα έπιπλέον έσοδα που έχει η εταιρία μου λόγω της δικής μου παραγωγικότητας. Επίσης δνε τη ζητάω μόνο για εμένα. Ζητώ κατά βάση αξιοπρεπείς μισθούς για όλους. Και τα ζητώ όλα αυτά κατά βάση από τους έχοντες και τους κατέχοντες. Από όλους αυτούς που ζητούν 800 ευρώ ενοίκιο για ένα διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων χωρίς ίχνος ντροπής. Γίνεται να τους πάρει το 50% η εφορία; Να τους το πάρει χίλιες φορές. 300.000 ευρώ για διαμέρισμα 80τ.μ. στη Ν. Φιλαδέλφεια, σε προσφυγική υποτίθεται συνοικία!

Τα ζητώ από όλους τους "επιχειρηματίες" που έχουν γεμίσει την αγορά με ακάλυπτες επιταγές. Αμ βέβαια αν δεν υπάρχει προσωποκράτηση τί έχει να φοβηθεί ο άλλος. Στη φέρνει μια χαρά και συνήθως είναι ο μικρός που την πληρώνει, είτε λέγεται υπάλληλος, είτε μικροεπιχειρηματίας.

Τέλος τα ζητώ από όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες που φτιάχτηκαν με λεφτά του δημοσίου, μονοπωλώντας τις κρατικές προμηθειες. Από όλους αυτούς τα ζητώ. Και αν τα πάρω εγώ με τη μορφή του κατώτατου μισθού, αναγκαστικά θα τα πάρουν όλοι.

Συμφωνώ σε πολλά απ´αυτά που λες Φώτη. Όχι σε όλα.
Πράγματι η αγορά δεν πάει καλά. Ειδικά από τότε που καταργήθηκε η προσωποκράτηση για χρέη και όλοι ξέρουν ότι δεν θα πάθουν τίποτα. Αυτό ελπίζω κάποτε να αλλάξει.

Μπορεί εσύ να είσαι καλός στη δουλειά σου αλλά οι περισσότεροι δ.υ. δεν είναι.
Όταν 5 άτομα της ΔΕΗ με 1 τζιπ πηγαίνουν και τρώνε όλη τη μέρα για να αλλάξουν 1 λάμπα σε κολώνα, και φεύγουν το απόγευμα έχοντας γράψει και υπερωρίες, έχω δικαίωμα να τους θεωρώ κοπρόσκυλα.
Διότι η δουλειά τους ήταν 10 λεπτά, αλλά αυτοί οι κύριοι έκατσαν ώς το μεσημέρι και πήγαν και πήραν μπακαλιάρο από το λιμάνι, έφαγαν, ήπιαν, κοιμήθηκαν κάτω από τα δέντρα και το απόγευμα έφυγαν.
Αυτό το επεισόδιο το έχω ξαναγράψει στο παλιό φόρουμ λεπτομερώς και λυπάμαι που τότε δεν είχα μια κάμερα μαζί μου.
Αυτούς πληρώνουμε και αυτούς βλέπει ο κόσμος και τους βρίζει.
Και το κακό είναι ότι και να θέλει κάποιος πιο φιλότιμος δ.υ. να καταγγείλει την ανεπάρκεια και την τεμπελιά συναδέλφων του, δεν μπορεί.
Είναι καθεστώς, σύστημα που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Johnkokk να αγιάσει το στόμα σου!

Μιχάλη αυτό που αναφέρεις περι σιγουριά του μισθού (της ύπαρξής του) είναι το βασικότερο πλεονέκτημα και ο βασικότερος παράγοντας που επέλεξα να φύγω από τον ιδιωτικό τομέα και να πάω στο Δημόσιο, για τα 3/4 των χρημάτων που έπαιρνα στον ιδιωτικό τομέα. Και ο λόγος που θεωρώ ότι υπάρχει ανασφάλεια στον ιδιωτικό τομέα είναι το γεγονός ότι ολοένα και βρωμίζει η αγορά. Επιταγές που σκάνε κάθε μέρα, κακοπληρωτές, φουκαριάρηδες επαγγελματίες που φέρνουν όλη την οικογένεια για να πάρουν μια παράταση στο δάνειο που σου ζητάνε, κουτοπόνηροι dealers που προσπαθούν να σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αντιπροσωπίες που δνε γνωρίζουν τι παει να πει after sales support και εξαφανίζονται μόλις σου πουλήσουν τη πραμάτια τους, χίλια δυο. Αυτή είναι η εικόνα που έχω σχηματίσει για το 70% της αγοράς. Δεν λέω ότι είναι όλοι έτσι. Αλλά όσο να 'ναι την κρυάδα μου την πήρα πολλές φορές με αυτά που είδαν τα μάτια μου και έτσι τους έστειλα δυο φάσκελα και προτίμησα την σιγουριά. Σιγουριά ως προς τον μισθό και τίποτα άλλο. Ούτε να κάτσω θέλω ούτε να αράξω. Αλλά μην νομίζεις ότι παίρνω παραπάνω από όσα έπαιρνα. Είπαμε τα 3/4 από όσα έπαιρνα παίρνω τώρα. Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή.

Βαγγέλη η αύξηση που ζητώ θα δωθεί από τα έπιπλέον έσοδα που έχει η εταιρία μου λόγω της δικής μου παραγωγικότητας. Επίσης δνε τη ζητάω μόνο για εμένα. Ζητώ κατά βάση αξιοπρεπείς μισθούς για όλους. Και τα ζητώ όλα αυτά κατά βάση από τους έχοντες και τους κατέχοντες. Από όλους αυτούς που ζητούν 800 ευρώ ενοίκιο για ένα διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων χωρίς ίχνος ντροπής. Γίνεται να τους πάρει το 50% η εφορία; Να τους το πάρει χίλιες φορές. 300.000 ευρώ για διαμέρισμα 80τ.μ. στη Ν. Φιλαδέλφεια, σε προσφυγική υποτίθεται συνοικία!

Τα ζητώ από όλους τους "επιχειρηματίες" που έχουν γεμίσει την αγορά με ακάλυπτες επιταγές. Αμ βέβαια αν δεν υπάρχει προσωποκράτηση τί έχει να φοβηθεί ο άλλος. Στη φέρνει μια χαρά και συνήθως είναι ο μικρός που την πληρώνει, είτε λέγεται υπάλληλος, είτε μικροεπιχειρηματίας.

Τέλος τα ζητώ από όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες που φτιάχτηκαν με λεφτά του δημοσίου, μονοπωλώντας τις κρατικές προμηθειες. Από όλους αυτούς τα ζητώ. Και αν τα πάρω εγώ με τη μορφή του κατώτατου μισθού, αναγκαστικά θα τα πάρουν όλοι.

βρε εσυ τα ζητας απο αυτους ..... μονο που δεν θα τα παρεις απο αυτους ΠΟΤΕ !!!!

απο τους αλλους.... θα τα παρεις ξερεις ποιους !!

απο αυτους που τα ρουφανε ολοι τοσα χρονια ...απο αυτους που δεν μπορουν να κανουν κιχ ουτε μα και μου ....
ολοι οι μισθωτοι δηλαδη .... ολοι οι
γιατι μη μου πεις οτι πληρωνουν ολοι αυτοι που ανεφερες το ... μαρμαρο τελικα ;;

ξεκιναω αυτο το thread λογω του γνωστου θεματος για να λειτουργουν και την κυριακη τα καταστηματα!!! ελεος πια!!!μια κυριακη εμεινε να παμε γηπεδο, να παμε μια επισκεψη κτλ κτλ!!!δουλευω σε μεγαλο πολυκαταστημα και αναρωτιεμαι ποσο θα μας ρουφανε ακομα το μεδουλι!!μεσαιοι,μικρομεσαιοι δεν θα αντεξουν για πολυ και δεν πιστευω να σηκωθει κανεις κυριακη πρωι η μεσημερι για να παει να ψωνισει!! σιγουρα θα υπαρχουν καποιοι που δεν μπορουν αλλες μερες αλλα τοσα χρονια δεν ψωνιζαν???δεν κανουμε ενα μινι δημοψηφισμα στο forum οπως ζητουν (δημοψηφισμα) και οι μεγαλοκαρχαριες απο την κυβερνηση?? ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ απο μενα!!!
φιλικα!!!-bye-

Eγώ θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα αρκεί να έχουν και το ανάλογο προσωπικό έτσι ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις όπως η δική σου. Tο κακό είναι ότι αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα πιεστούν ακόμη περισσότερο... Aν υπήρχε πιο σωστή διαχείρισή τους δεν θα είχε κανένας πρόβλημα...

Οχι, να μην ανοιγουν ΚΑΙ Κυριακη!
Αλλα οπως ολοι ξερουμε, οι μεγαλες επιχειρησεις κυβερνουν αρα.....?
Δημοσιο, εφοριες, τραπεζες. Αυτα θα ηθελα να ανοιγουν αλλες ωρες απο αυτες που εργαζομαι. Για αγορες υπαρχει υπαραρκετος χρονος αλλα οχι αρκετο χρημα.

Αν ο καθένας το βλέπει από τη μεριά του, τότε και εγώ θέλω να ανοίγουν τα καταστήματα και την Κυριακή... για να είναι πιο άδειες οι εθνικές!

Τέλοσπάντων, εγώ σημαντικότερο σημείο στο θέμα είναι οι μικροεπιχειρήσεις (κάτω των 3 εργαζομένων) που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο νέο καθεστώς παρά μόνο με αύξηση των ωρών εργασίας. Μπορεί η οικονομία να αντέξει το κλείσιμο πολλών από αυτές; Θέλουμε όλοι αυτοί να γίνουν υπάλληλοι μεγάλων αλυσίδων; Μήπως συμφέρει να επιδοτηθούν με κάποιο τρόπο;

Όσο για τα περί δημοσίου, ναι, ο Έλληνας έχει πρόβλημα με τις ώρες συναλλαγής των δημοσίων υπηρεσιών. Αλλά εκεί υπάρχουν και άλλες λύσεις, όπως ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές κ.λπ. Όχι ότι το δημόσιο δυσκολεύεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες. Προσωπικό δεν του λείπει, γενικά. Του λείπει η οργάνωση για τη σωστότερη κατανομή του προσωπικού.

ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, αλλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις (που σημειωτέον οι περισσότερες έχουν να κάνουν με το δημόσιο οπότε ο φίλος που ζήταγε να δουλέψουν πρώτα οι δημόσιοι υπάλληλοι, νομίζω ότι δεν τα ξέρει και πολύ καλά τα πράγματα) οι οποίες όμως τα Σαβατοκύριακα δουλεύουν με λιγότερο προσωπικό, ή με προσωπικό ασφαλείας. έχει γίνει δηλαδή, ακόμα και εκεί, συνείδηση ότι το ΣΚ είναι αργία. Άσχετα αν για κάποιο λόγο κάποιοι πρέπει να δουλέψουν.

και δεν έχουμε και υπερωρίες ε? :music-smiley-005:

πάντως και εγω συμφωνώ με τους υπόλοιπους οτι καποιες δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργουν περισσοτερο.δηλαδη πχ δευτερα να εχουν ρεπο και να δουλεουν σαββατο.
το τι τραβηξα για να συνδέσω το τηλέφωνο δεν λεγεται.:fahne90: