κυριος Βουλγαρακης ...υπουργος πολιτισμου

Δεν κατάλαβα Στέλιο τί θες να πείς...
Εννοείς ότι υπάρχει έλλειψη παιδείας και αυτό ταυτίζεται με την ´Δεξιά´??
Mπερδεύτηκα..
Γιατί προσωπικά βλέπω και ´αριστερή´έλλειψη παιδείας και υπεραπλούστευσης τών πάντων κάτι χρόνια τώρα.Π.Χ μόνον ´δεξιούς´δέν βλέπω να μάς καθονται στον σβέρκο στά Πανεπιστήμια τής πλέριας δημοτικιάς και αγραμμματοσύνης..
Και αυτό το thread πώς σε οδήγησε σέ ένα τέτοιο συμπέρασμα.??

Δεν κατάλαβα Στέλιο τί θες να πείς...
Εννοείς ότι υπάρχει έλλειψη παιδείας και αυτό ταυτίζεται με την ´Δεξιά´??
Mπερδεύτηκα..
Γιατί προσωπικά βλέπω και ´αριστερή´έλλειψη παιδείας και υπεραπλούστευσης τών πάντων κάτι χρόνια τώρα.Π.Χ μόνον ´δεξιούς´δέν βλέπω να μάς καθονται στον σβέρκο στά Πανεπιστήμια τής πλέριας δημοτικιάς και αγραμμματοσύνης..
Και αυτό το thread πώς σε οδήγησε σέ ένα τέτοιο συμπέρασμα.??

Για μενα δεξιος η αριστερος ειναι θεμα σκεψης και νοοτροπιας
Οταν δεν κανει σε κανενα εντυπωση οτι ο Βουλγαρακης δεν γνωριζε
Τον Σεφερη και τον Ελυτη [ οι φωνες τους ηταν απο πολυ γνωστα ποιηματα ]
Οταν βλεπω γυρο μου απολυτο ρατσισμο
Οταν ολοι λενε λογια λογια λογια ωραια και πραξεις μηδεν
Οταν δεν εχω ακουσει κανενα να εχει το θαρρος να πει τι ψηφιζει
Οταν ολοι κατηγορουν τους Αμερικανους και οι περισσοτεροι τους μιμουνται
Οταν ζω σε μια χωρα καθολου προοδευτικη και δημοκρατικη
Με κατοικους που ενιωσαν μεγαλη υπερηφανεια βλεποντας τους καρτουνικους ‛ 300 ‛
Και για ολα φταινε οι αλλοι
Και ο ποιο ασχετος και κακος ειμαι εγω .......

Ε,τότε υπάρχουν και πολλοί ´αριστεροί´πού αρνούνται όλη την Ποιητική μας παράδοση και τήν απορρίπτουν ως ´εθνικιστική´.Και αυτοί βρίσκονται σε μικρό κόμμα που ζητά τήν ψήφο στίς εκλογές.
Αρα δεν είναι μόνον ο Βουλγαράκης.
Υπ´αυτή την έννοια συμφωνώ στα υπόλοιπα που γράφεις.
Οπως και σε αυτή την ´φοβισμένη σιωπή´´περί τής ´ιδιωτικής ψήφου´.

Για μενα δεξιος η αριστερος ειναι θεμα σκεψης και νοοτροπιας Μπα έπαψε πιά να είναι θέμα οικονομίας ;
Οταν δεν κανει σε κανενα εντυπωση οτι ο Βουλγαρακης δεν γνωριζε
Τον Σεφερη και τον Ελυτη [ οι φωνες τους ηταν απο πολυ γνωστα ποιηματα ]Θα είχες δίκαιο εάν δεν γνώριζε τα ποιήματα τους . Αλλά ο Σεφέρης κι ο Ελύτης ήταν γνωστοί για τα γραπτά τους και όχι επειδή απήγγειλαν ποιήματα
Οταν βλεπω γυρο μου απολυτο ρατσισμο Που τον είδες τον απόλυτο ρατσισμό ; Γιατί πετάμε κορώνες έτσι για νάχουμε κάτι να λέμε
Οταν ολοι λενε λογια λογια λογια ωραια και πραξεις μηδεν
Οταν δεν εχω ακουσει κανενα να εχει το θαρρος να πει τι ψηφιζει Και για ποιό λόγο θεωρείς ότι δικαιούσαι να μάθεις τι ψηφίζουν οι υπόλοιποι
Οταν ολοι κατηγορουν τους Αμερικανους και οι περισσοτεροι τους μιμουνται
Οταν ζω σε μια χωρα καθολου προοδευτικη και δημοκρατικη Για πες μας τις χω´ρες που είναι προοδευτικές και δημοκρατικές να καταλάβουμε τι εννοείς
Με κατοικους που ενιωσαν μεγαλη υπερηφανεια βλεποντας τους καρτουνικους ‛ 300 ‛ Από που έφθασες σε ένα τέτοιο συμπέρασμα ;
Και για ολα φταινε οι αλλοι
Και ο ποιο ασχετος και κακος ειμαι εγω .......

-bye-

παντως, κι εμενα μου τη σπανε οι εξυπνάκηδες δημοσιογραφοι που κανουν τετοιες αιφνιδιαστικες ερωτησουλες, τυπου "ποσο εχουν τα κρεμμυδια σημερα?". Ωπα ρε μεγαλε, θα ηταν καλυτερος υπουργος αν αναγνωριζε τη φωνη του Ελυτη? Τη "δουλεια" αυτη την κανουν οι συμβουλοι των υπουργων και οχι οι ιδιοι. Εκει ειναι και η μαγκια του υπουργου, να εχει καλους συμβουλους.

Θα ήταν καλύτερος πολιτικός αν γνώριζε το έργο του Σεφέρη και του Ελύτη. Θα ήταν καλύτερος πολίτης. Θα είμασταν καλυτεροι πολίτες, για να το πω πιο ορθά. Από κει και πέρα εμένα δεν μου κάνει καμία εντύπωση αν ο Βουλγαράκης δεν αναγνωρίζει την φωνή του Σεφέρη ή του Ελύτη. Πόσοι από εμάς μπορούμε; Και γιατί ο Βουλγαράκης και ο κάθε Βουλγαράκης να είναι είναι πιο καλλιεργημένος από εμένα; Στο κάτω κάτω, οι 300 εκπροσωπούν όλους τους Έλληνες, σωστά; Πόσοι Έλληνες θα αναγνώριζαν αυτές τις φωνές. Πιστεύω λιγότεροι από ένας στους 100. Απλά ο Βουλγαράκης γίνεται θέμα, ενώ ο photis μένει στην αφάνεια. Στην τελική όμως ο photis έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν...

Mά σέ λίγο θα δημιουργηθεί ´Κρυφό Σχολειό´για να διδάσκεται το έργο τού Σεφέρη ,τού Ελύτη,τού Σολωμού,τού Εγγονόπουλου.
Νάταν ο Βουλγαράκης το πρόβλημα??
Πόσοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ουσιαστικά το έργο τους??
Σιγά-σιγά δημιουργείται μιά σχολη ´αποδόμησης´τών ποιητών μας .Και αυτό είναι κανονικό και προγραμματισμένο σχέδιο.
Οπως διάφοροι λοιδωρούν τον Θεοδωράκη ή τον Χατζηδάκη, έτσι αναπτύσσεται καί μιά σχολή ´σκέψης´που βλέπει ´κριτικά´έως απορριπτικά τούς ποιητές.
Και αυτή διαπερνά και τήν εκπαιδευτική διαδικασία ή μάλλον κυρίως την εκπαιδευτική διαδικασία.
Πόσοι σημερινοί φοιτητές γνωρίζουν τον Ελύτη ή τον Σεφέρη σάν έργο και όχι σάν ονόματα τηλεπαιχνιδιού...

Εγω παντως δεν εχω ακουσει την φωνη κανενος απο τους 2. Αυτο με κανει λιγοτερο η περισσοτερο καλο ως πιθανο Υπουργο? (λεμε τωρα...)

Τι ακουω θεε μου...... μαλλον τι διαβαζω.
Σε αυτες τις εκλογες, το τι εχει σκεφτει το καθε κομμα για να μειωσει τους αντιπαλους του, ειναι απιστευτο και ευρηματικοτατο.

Ας βαζουμε σε καθε υπουργο Πολιτισμου ενα τσιπακι στον εγκεφαλο με Voice recognition software.

Θα ειναι χρησιμοτατο στην καθημερινη ασκηση των καθηκοντων του...

Ο συγκεκριμενος παντως ειναι μακραν ο πιο ΑΣΧΕΤΟΣ υπουργος πολιτισμου μετα την μεταπολιτευση.

Το πως και κυριως το γιατι βρεθηκε σε αυτο το υπουργειο ο παλιος ΟΝΝΕΔιτης θα αποτελεσει μεγα μυστηριο για δυνατους λυτες στο μελλον.

Ναί,αλλά ταυτόχρονα έχουμε τον πιό επιτυχημένο Διευθυντή τού Ελληνικού Φεστιβάλ τον κύριο Λούκο,ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή Καραμανλή.
Και ο Λουκος ήταν αυτός πού έκοψε γελοίες παραστάσεις απο την Επίδαυρο και διεύρυνε το Φεστιβάλ Αθηνών.
Πολύ χειρότερος Υπουργός πρίν απο τον Βουλγαράκη ήταν ο Τατούλης.
Και ο Βουλγαράκης ενώ ειναι μετριότης δέν παρεμβαίνει αρνητικά στο Φεστιβάλ.
Χαλια ειναι ο Γ.Γ.Πολιτισμού ο Ζαχόπουλος,που εκτέθηκε και στήν ιστορία με την φωτιά στην Αρχαια Ολυμπία.
Προσωπικά παντως προτιμώ εναν μέτριο υπουργό,που δεν παρεμβαίνει,παρά έναν Μικρούτσικο.
Και ότι και να λέμε η επιλογή Λούκου χρεώνεται στά σύν τού Καραμανλή που τον επέλεξε προσωπικά από το εξωτερικό,και τού έδωσε εν λευκώ το Φεστιβάλ χωρίς καμιά παρέμβαση.
Και έχουν πολλοί λυσσάξει να τον φάνε τον Λούκο,απο πολλές πλευρές γιατί σταμάτησε την κακομοιριά και τίς επιδοτήσεις γνωστών αραπακτικών που το έπαιζαν ´Ιερά Τέρατα´τού πολιτισμου τα προηγούμενα χρόνια.
Και επιτέλους έκοψε τίς εμφανίσεις κάποιων γελοίων θιάσων στην Επίδαυρο επειδή τούς ήθελε ο ´λαός´και οι τοπικοί φορείς.
Επομένως δεν είναι τόσο αποτυχημένος ο Βουλγαράκης.

Στό εξωτερικό πάντως δέν θεωρούν εξ´ορισμού ότι οι ´αριστεροί´είναι ειδήμονες στήν τέχνη.
Ελληνικό φαινόμενο είναι αυτό.Γι´αυτό και φάγαμε στην μάπα Μπακαλάκους,Ανδριόπουλους και πολλούς επίσης θιάσους που ανέβαζαν Μπρέχτ για πλάκα και επιδοτούντο κιόλας έχοντας μαυρη τύφλα.

Επίσης πέρασε το νομοσχέδιο για τη χορηγία, που μπορεί να φέρει αρκετά χρήματα από εταιρείες στον πολιτισμό και να απελευθερώσει πολλά κρατικά κονδύλια από την επιχορήγηση γεγονότων (π.χ. συναυλίες, εκθέσεις κλπ.) σε ζητήματα ουσίας (π.χ. ανασκαφές, ανακαίνιση μουσείων, κλπ.)

Και αξίζει και μιά αναφορά στόν τρόπο που διοργανώθηκε το Φεστιβάλ Αθηνών,στήν συμπεριφροά πρός το κοινό αλλά και πρός τούς συντελεστές τών διαφόρων παραστάσεων.
Π.Χ στην Πειραιώς 260 οι συνθήκες εργασίας για τούς ηθοποιούς ήταν πρωτόγνωρες για Ελλάδα.
Υπήρχαν εργαζόμενοι με συγκεκριμένα καθήκοντα στίς πρόβες τών παραστάσεων τού Φεστιβάλ πού ήξεραν ακριβώς τι να κάνουν,πώς να εξυπηρετήσουν ,πού να βάλουν όρια κ.λ.π.
Επειδή έχω προσωπική εντύπωση για όλα τα ανωτέρω,είχα τήν εντύπωση οτι ήμουν σε αλλη χώρα.
Οπότε όλο το Φεστιβάλ Αθηνών αλλά και αυτό τής Επιδαύρου (και τού μικρού Θεάτρου)ανταγωνίζεται πλέον επαξίως τα διεθνή.
Ε,τι να κάνουμε τώρα...Δυστυχώς αυτό τό πέτυχε η ´επάρατος´.
Και να συμπληρώσω τήν απαράδεκτη στάση τής διοικήσεως τού Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που έβγαλε καταγγελία κατά τού Λούκου γιατί δεν δουλεύουν μόνον Ελληνες στίς παραστάσεις.Σκοταδισμός...
Ελεος.
Σωστά .Δεν έπρεπε νάρθει η Ιζαμπέλ Ιπέρ στην Ελλάδα με τον Μπόμπ Ουίλσον για να δούμε Γκόλφω...

Οπως και να το κανουμε ομως βρε παιδια, για να εισαι Υπουργος Πολιτισμού ΩΦΕΙΛΕΙΣ να γνωριζεις καποια πραγματα γυρω απο τον πολιτισμο της Πατριδας... Δεν ξερω... πειτε με "δεξιο", αλλα εξακολουθω να πιστεύω στους (κατα συνθηκη) "Αριστους" αφου -ιστορικα τουλαχιστον- μονο υπο την ηγεσια τους η Ελλαδα εκανε βηματα...

Μήπως θα ήταν ακόμη καλύτερα αν ο υπουργός είχε τη δυνατότητα ή την ικανότητα να διακρίνει και να επιλέγει τους καλύτερους συνεργάτες;

Πώς ομως να επιλεξει του ικανοτερους συνεργατες οταν δε γνωριζει το αντικείμενο?

Συμφωνώ πως τις περισσοτερες φορες η επιλογή συνεργατών είναι σημαντική, ειδικα με το συγκεντρωτισμο που επικραττεί στην Ελλαδα και δεν εχει αποτελεσμα. Παρ' ολα αυτα, ειλικρινα με κούρασε το "γονιδιακο management" οπως το ελεγε ενας φιλος, οπου οι μανατζαρεοι γνωριζουν ελαχιστα για το αντικείμενό τους, ειδικα σε εκτελεστικες θεσεις.

Γι αυτο και το σχολιο...

Μιχαλης

ο Γλομπακης προφανως τοποθετηθηκε στο υπουργειο αυτο
1) επειδη ειχε γινει ηδη στοχος ανταρτικων οργανωσεων η οτι αλλο θεωρουν τους εαυτους τους
2) τα ειχε κανει %#^@$ στο υπουργειο Δημοσιας Ταξης και η μια αποτυχια διαδεχοταν την αλλη ( παρακολουθησεις, Πακιστανοι)

αποριας αξιο πως δεν τον εκανε περα αλλα τον εβαλε ο Κωτσος σε υπουργειο που οχι μονο δεν προσφερει αλλα φανερα ουτε ο ιδιος δεν νιωθει καλα.
Σημαινει οτι ο Γλομπακης εχει αρρηκτους δεσμους εξαρτησης με τον Κωτσο που στο μελλον θα φανει ποσο ισχυροι ειναι