Κυθηρα ή Κερκυρα ???

16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Οπως καθε χρονο ετσι και φετος θα χρειαστω για μια ακομη φορα την γνωμη σας για τις διακοπες μου.
Λεω να επισκευθω το νησι των Κυθηρων η την Κερκυρα. Ακομα δεν εχω αποφασισει. Και στις 2 περιπτωσεις θα εχω αυτοκινητο μαζι μου.
Επισης που μου προτεινετε να μεινω ? (αν εχετε και τηλεφωνα απο δωματια στα οποια εχετε μεινει και σας εχουν αφησει καλες εντυπωσεις ακομα καλυτερα).
Να τονισω οτι δεν με ενδιαφερει να γινεται χαμος. Και φυσικα στην περιπτωση της Κερκυρας θα προτιμουσα να ειμαι μακρυα απο Αγγλους τουριστες.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Εχω επισκευθεί και τα δύο -οχι ακριβώς για τουρισμό- οπου και να πας δε θα χάσεις. Προτίμησε τα Κυθηρα για ποιο ησυχες καταστάσεις, ποιο νησιώτικο -γραφικό περιβάλλον. Διαφορετικά βόρεια Κέρκυρα (μακρια δλδ απο Αγγλους), με σχετικα μεγάλες αποστάσεις αμέτρητους τόπους να επισκευθείς cosmopoλιτικες εξόδους και παντού τρελλοκερκυραίους να σου μιλούν τραγουδιστά!

Οπου και να πας, θα περάσεις όμορφα καλές διακοπές!

Εχω επισκευθεί και τα δύο -οχι ακριβώς για τουρισμό- οπου και να πας δε θα χάσεις. Προτίμησε τα Κυθηρα για ποιο ησυχες καταστάσεις, ποιο νησιώτικο -γραφικό περιβάλλον. Διαφορετικά βόρεια Κέρκυρα (μακρια δλδ απο Αγγλους), με σχετικα μεγάλες αποστάσεις αμέτρητους τόπους να επισκευθείς cosmopoλιτικες εξόδους και παντού τρελλοκερκυραίους να σου μιλούν τραγουδιστά!

Οπου και να πας, θα περάσεις όμορφα καλές διακοπές!

Φραγκισκο σε ευχαριστω. Οταν λες βορεια σε ποια χρια αναφερεσε ?

Για Κέρκυρα είναι σίγουρο ότι ο Jim θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι !!!

Οπουδήποτε πανω απο Μπενίτσες-Γλυφάδα και πάνω για να αποφύγεις τους Άγγλους εντελώς.

Συγκεκριμένα καπου δεν εχω να σου πω γιατι τα έζησα λίγο "βιαστικά" και οχι οπως θα τα ήθελα. Ισως καποιος αλλος φίλος να σε κατατοπίσει καλύτερα

Τελικα προς Κερκυρα εγυρε η ζυγαρια μιας και το ξανασκεφτηκα και θα προτιμησω ενα μεγαλυτερο νησι απο τα Κυθηρα λογω του οτι θα ειμαι και με το αυτοκινητο. Αν εχετε συγκεκριμενες προτασεις για διαμονη , φαγητο, τηλεφωνα δωματιων, sites η οτιδηποτε αλλο καλοδεχουμενο.

Εχω κανει διακοπες στην Κερκυρα 4 φορες και καθε φορα ανακαλυπτω και κατι καινουριο.
Θα προτεινα για διαμονη ,εξω απο την πολη λιγο πιο βορεια προς τον Υψο-αν μαλιστα δεν ενδιαφερεσαι για θεα θαλασσα θα βρεις αρκετα ενοικιαζομενα δωματια στα γυρω μερη και σε λογικες τιμες- γιατι και μακρια απο πολυκοσμια θα εισαι,και κοντα στην πρωτευουσα του νησιου με πολυ καλο οδικο δικτυο που δεν μποτιλιαριζεται ευκολα οπως συμβαινει στο νοτιο μερος,και πολυ κοντα σε οργανωμενες παραλιες.
Οσο για δωματια θα σου προτεινα αυτα που εμεινα περυσι,αλλα οταν πηρα τηλεφωνο να κλεισω και για φετος ηταν ηδη κλεισμενα για ολο τον Αυγουστο :(
Συμβουλη μου επισης ειναι να μην ψαξεις πανω απο τον Υψο για να νοικιασεις γιατι ο δρομος αρχιζει να στενευει και να γινεται ανηφορικος πραγμα που μπορει και να κουρασει,εκτος κι αν προτιμησεις την βορεια Κερκυρα οποτε εκει μιλαμε για Σιδαρι,ακομα χαμηλοτερες τιμες αλλα ακομα δυσκολοτερη προσβαση στην πρωτευουσα,που οπως και να το κανουμε θα ειναι το σημειο αναφορας σου στο νησι.
Και κατι τελευταιο:Να προτιμας φαγητο σε μαγαζια που μαζευονται Κερκυραιοι ντοπιοι γιατι υπαρχουν και αρκετες "φολες" στο αθλημα.
Οποια και να ειναι η επιλογη σου για τον τοπο διαμονης, να εισαι σιγουρος οτι δεν θα βαρεθεις και δεν θα μετανοιωσεις για την επιλογη του νησιου.

Πήγαμε οικογενειακώς Κέρκυρα για μία μόνο εβδομάδα τέλος Ιουνίου το 2007.

Μείναμε στον Ύψο σε ενα ξενοδοχείο με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τιμή χώμα μόνο 50 ευρώ ( Low season ) για 2 δωμάτια με διπλά κρεβάτια, κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, κλιματιστικό σε κάθε δωμάτιο και 2 !! τηλεοράσεις. ( sunrise corfu hotels ) Υπάρχουν φυσικά καταλύματα για όλα τα γούστα και βαλάντια.

Το νησί είναι πανέμορφο, δεν χορταίνεις να θαυμάζεις το τοπίο, τις απίθανες ακτές, το πυκνό πράσινο και το απέραντο γαλάζιο. Η πόλη της Κέρκυρας, με τα στενά δρομάκια τις μυρωδιές και τα χρώματα θα σου μείνει αξέχαστη. Η γυναίκα μου θέλει να πηγαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή γιατί δεν έχει πολύ κόσμο και μπορείς να ανακαλύψεις τις ομορφιές του νησιού.

Διάνυσα περίπου 800 χλμ. Πήγα σχεδόν παντού. Συμφωνώ κι εγώ να μη ψάξεις βορειότερα από τον Ύψο, και το οδικό δίκτυο δεν είναι ότι καλύτερο και θα είσαι μακρυά από την πόλη της Κέρκυρας.

Το νησί δεν έχει και τις καλύτερες παραλίες ( αμμουδιές ) έχει όμως αρκετά μέρη για να απολαύσεις την θάλασσα. Το φαγητό καλό έως εξαιρετικό αλλά οι τιμές αρκετά τσιμπημένες - ειδικά σε σχέση με την Κεφαλλονιά όπου πήγα τον Αύγουστο του 2007 και 2008 - οι άνθρωποι φιλικοί. Σίγουρα τον Αύγουστο τα πράγματα θα είναι λίγο πιο στριμωγμένα, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα περάσεις καλά.

Αν τελικά πας μην παραλείψεις πέρα από τα γνωστά μέρη ( Παλαιοκαστρίτσα Γλυφάδα κλπ ) να πας στους Περουλάδες. Αν πέσεις σε μέρα που να μην έχει πολύ αέρα είναι πανέμορφα.

Λοιπόν στην Κέρκυρα πήγα κι εγω τον 15 Αύγουστο και γινότανε της ποπης να ξερεις. Ειναι ωραιο μερος όμως με ωραίες παραλίες και η πόλη ειναι φανταστική. Θα πρότεινα να μείνεις μέσα στην πόλη για να μπορείς να κινείσαι ευκολα χωρις αμάξι τις απογευματινές ωρες δηλαδη που γίνεται χαμος. Για διασκεδαση και μονο φτανει η πολη δεν χρειαζεται να πας καπου αλλου. Για μπανιο πας με το αμαξι σου εχεις πολλες παραλιες. Νομιζω οτι αυτος ο συνδυασμός διαμονης ειναι ο καλυτερος.

Έλα Κέρκυρα, θα σου βρουμε και σπιτι βορεια, Κασσιωπη μεριά, διπλα στη θάλασσα, αν ενδιαφερεσαι στειλε PM (μην μας περασουνε και για κυνηγους κεφαλων - συγγνωμη - τουριστων ηθελα να πω...):fahne90:

Εγω ειμαι υπερ Κερκυρας ειτε με Αγγλους ειτε χωρις ......

Ειναι τοσο ομορφο το νησι που μια βολτα το βραδακι στα στενα της πολης για καφε η φαγητο η για αγορα σουβενιρ θα σε αποζημιωσει πληρως για το μπαχαλο των Σαχλαγγλων!

Αποφυγε Μπενιτσες !

Η γλυφαδα ειναι μερος για πιτσιρικαδες καμακιστες .....

Παλια γινοταν χαμος απο Αγγλους και στον Ιψο ενα σαν ...χωριο δηλ, ενας δρομος με μπαρακια και ντισκο στα αριστερα σου οπως βγαινεις απο την πολη της Κερκυρας και δεξια η θαλασσα ....

τωρα δεν ξερω τι γινεται απο τετοιου ειδους τουριστες !

η Βορεια κερκυρα ειναι καλυτερη για μενα !

εχει πολλα να δεις και να απολαυσεις και μερη με μικρες παραλιες αλλα και ομορφα χωρια !

Τελικα προς Κερκυρα εγυρε η ζυγαρια μιας και το ξανασκεφτηκα και θα προτιμησω ενα μεγαλυτερο νησι απο τα Κυθηρα λογω του οτι θα ειμαι και με το αυτοκινητο. Αν εχετε συγκεκριμενες προτασεις για διαμονη , φαγητο, τηλεφωνα δωματιων, sites η οτιδηποτε αλλο καλοδεχουμενο.

συνηθως παλια ... δηλ, πριν 2 χρονια που ειχα παει την γυναικα μου στο αεροδρομιο μας ειχαν πλησιασει πολλοι μολις κατεβηκαμε το καραβι απο Ιγουμενιτσα για Κερκυρα και μας προτειναν δωματια κτλ,

μην δεχτεις στον πρωτο και κανε παζαρια !

15αυγουστο θα ειναι ισως τσιμπιμενα .....

Απάντηση: Re: Κυθηρα ή Κερκυρα ???

Έλα Κέρκυρα, θα σου βρουμε και σπιτι βορεια, Κασσιωπη μεριά, διπλα στη θάλασσα, αν ενδιαφερεσαι στειλε PM (μην μας περασουνε και για κυνηγους κεφαλων - συγγνωμη - τουριστων ηθελα να πω...):fahne90:

ΚΑΣΣΙΩΠΗ !!!!! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

απλα τελειο Χωριουδακι !!!!!!

περασα 8 μηνες το 88 εκει !!!!!

φανταστικο !
ελπιζω να μην το χαλασανε με τσιμεντα και μαντρες γιατι ολο και χτιζανε τοτε.....