Κυθηρα ή Κερκυρα ???

Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες. Καταλυμα βρεθηκε. Ας ξεκινησουμε τωρα για το τι δεν πρεπει να χασω στην Κερκυρα και φυσικα που εχει καλο φαγητο... -bye-

ενα μερος που σιγουρα δεν πρεπει να χασεις ειναι στην βορεια κερκυρα ενα μερος που λεγεται περουλαδες..καπου εκει προχωροντας προς τερμα στην θαλασσα υπαρχει ενα μαγαζι που λεγεται sunset ειναι στην ακρη ενος αποτομου βραχου, εκει ειναι να πας πριν το δειλινο...να καθησεις για καφε ή φαγητο και να απολαυσεις την μοναδικη θεα με την αναλογη μουσικη του μαγαζιου που σε ταξιδευει...

Όσον αφορά παραλίες, αυτές που δεν πρέπει να χάσεις είναι

Ίσσος, Μαραθιάς, Αγ. Γόρδιος, Κοντογιαλός, Γλυφάδα, Αγ. Στέφανος, Αχαράβη, Μπαρμπάτι, Νησάκι, Παλαιοκαστρίτσα, Περουλάδες, Σιδάρι, Αγ Γεώργιος, Αρίλλα, Ρόδα.

Επειδή όμως δεν έχεις ένα μήνα στη διάθεση σου, να ένα τοπ σέβεν που δε θα έχανα.

Ίσσος, Νότια
Γλυφάδα, Κέντρο
Αχαράβη, Βόρεια
Αγ. Γόρδιος Κέντρο
Κοντογιαλός, Κέντρο
Αγ. Στέφανος, Βόρεια
Περουλάδες - Σιδάρι (είναι δίπλα), Βόρεια.

Φυσικά στις βόρειες παραλίες δεν θα ξεχάσεις να απλώσεις σε όλο το σώμα σου άργιλο και να κάνεις το καλύτερο πίλινγκ της ζωής σου.

Επίσης ο Αγ.Γεώργιος, ονομάζεται και "Πάγων" για ευνόητους λόγους. Αν αντέξεις και καθήσεις αρκετή ώρα έχεις ένα δωρεάν λίφτινγκ...........:2thumb22sup:

Από αξιοθέατα πολλά. Πρέπει σίγουρα να δείς:

Λιστόν - Σπιανάδα (η μεγαλύτερη πλατεία των βαλκανίων. Πίνεις καφέ και βλέπεις όλη τη κέρκυρα να περνάει από μπροστά σου),
Ναός Αγ. Σπυρίδωνα (φυσικά),
Ποντικονήσι - Ναός Βλαχέραινας καθώς και κάνα αεροπλάνο να προσγειώνεται περνώντας 30-40 μέτρα από πάνω σου στο γεφυράκι που οδηγεί στο πέραμα. Μετά θα ανέβεις στο κανόνι να τα δεις από ψηλά.
Παλαιόπολη - Μον ρεπό. Βόλτα στο δάσος και περιήγηση στο παλάτι.
Αναγνωστική βιβλιοθήκη (1836) με σπανιότατα βιβλία.
Δημαρχείο (1661)
Φυσικά παλαιό φρούριο. Αν πας μέχρι τις 3 το μεσημέρι μπορείς να ανέβεις τέρμα πάνω και να δεις όλη τη κέρκυρα από ψηλά. Μη χτυπήσεις τη καμπάνα γιατί λειτουργεί ακόμα ως συναγερμός......
Νέο φρούριο.
Ιερά μονή Ιάσονως και Σωσιπάτρου. Με αγιογραφίες του Εμμανουήλ Τζανέ από τον 16ο αιώνα (η εκκλησία είναι κτισμένη από τον 11ο αιώνα, και μη επίσκεψη της θα επιφέρει τιμωρία...-bye-)
Αρχαιολογικό μουσείο (απλά μαγικό)
Το μοναδικό στο είδος του μουσείο ασιατικής τέχνης (μπορεί τούρκος να μη πάτησε στο νησί, αλλά, μάλλον πάτησε ο πρόγονος του Τσάκι-Τσαν). Θα πήξει το μάτι σου στα Μινγκ.....................
Βυζαντινό μουσείο
Μουσείο Καποδίστρια (φυσικά)
Μουσείο Σολωμού.
Μουσείο ιστορίας νομισμάτων (στεγάζεται στο κτίριο της πρώτης τράπεζας που ιδρύθηκε στην Ελλάδα).
Τάφος Καποδίστρια.
Αγγελόκαστρο.
Αχίλλειο (φυσικά)
Σέρβικο μουσείο.
Επίσκεψη στη νήσο Βίδο (φυσικά)
Καντούνια (θα δεις και τις κυράδες που μαλώνουν σε διαφήμιση γνωστού απορρυπαντικού ποιάς είναι τα ρούχα).
Βαρκαρόλα (θα είναι την περίοδο που θα είσαι. Βγαίνουν οι βάρκες με τα φαναράκια και τραγουδούν καντάδες).
Παλαιοκαστρίτσα. Θα ανέβεις και στο μοναστήρι
Σιδάρι - κανάλ ντ αμόρ. Απλά θεικό.

Last edited:
Μπορείς αν θες να φας στο Ετρούσκο, ενα από τα πιο πολυβραβευμένα ελληνικά εστιατόρια στην Κάτω Κορακιάνα με σεφ τον Έκτορα Μποτρίνι που είναι απλά εξαιρετικό. Επίσης στο καινούριο σούσι μπαρ kukutsi με θέα το ποντικονήσι, στο Κανόνι, φέρανε σεφ από Καλιφόρνια.

φέρανε σεφ από Καλιφόρνια.

Όντως, ο Σπύρος (Κατέχης) είναι έλληνας 3ης γενιάς από τη ΝΥ και βέρος Κερκυραίος (Ερείκουσα αν θυμάμαι καλά). Δούλεψε για κάποια χρόνια σε μεγάλα εστιατόρια της δυτικής ακτής των ΗΠ.

Είναι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Θα περάσουμε και στο φαγητό............................-bye-

Πριν ένα χρόνο πήγα στη Κέρκυρα και μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση 2 εστιατόρια.Το πρώτο σχετικα οικονομικό, η Πιπερίτσα, το οποίο είναι στο κέντρο της Κέρκυρας,στα Καντούνια, δίπλα στη μεγάλη εκκλησία, της οποίας συγχωρέστε με πολύ το όνομα δεν θυμάμαι. Το δεύτερο είναι μετά τα Goodys σε μία πλατειούλα στο αριστερό σου χέρι.Δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά από φαγήτο-σέρβις κλπ ήταν πάρα πολύ καλό.Οι τιμές του όμως ήταν φαρμάκι.Η πρώτη φωτογραφία είναι από το Πιπερίτσα και η δεύτερη αν και θολή πολύ, από το δεύτερο μαγαζί.

Attachments

• DSC00544.jpg
    DSC00544.jpg
    116.5 KB · Views: 8
  • DSC00539.jpg
    DSC00539.jpg
    37.6 KB · Views: 8
Είχα πάει πριν λίγα χρόνια Κέρκυρα, και πέρασα πολύ όμορφα... Εντύπωση μου έκανε το πράσινο του νησιού, και το οδικό της δίκτυο! Έμεινα στον Αγ. Γόρδιο (ωραία παραλία btw). Εχει δεκάδες μέρη να πας, λογικά και 20 μέρες να μείνει κάποιος, θα βρει προορισμούς να τις γεμίσει.

Γύρισα αρκετά (κάθε μέρα σε διαφορετικό μέρος). Αυτά που θυμάμαι ακόμα και τώρα ξεκάθαρα, είναι το Golden Fox στους Λάκωνες, πάνω από την Παλαιοκαστρίτσα (υπέροχη θέα), και αντίστοιχα Περουλάδες, το μαγαζί πάνω στον βράχο (λογικά είναι το sunset που αναφέρθηκε 2-3 ποστ νωρίτερα).

Μου άρεσε ιδιαίτερα στον Κοντογιαλό και στην Παλαιοκαστρίτσα.

Ευελπιστώ ότι θα ξαναπάω... -bye-

Εγω πάντως έχω ήδη κανονίσει για ένα τριήμερο-τετραήμερο απόλυτης χαλάρωσης στα τελη Αυγούστου σε ένα απο τα 3 μικρά διαπόντια νησιά, στην Ερείκουσα, Βόρεια της Κέρκυρας (Κερκυρα έχω παει τουλάχιστον 6-7 φορές, αλλά ποτέ σε ένα απο τα 3 αυτά νησάκια, τα άλλα 2 είναι Μαθράκι και Οθωνοί). Η σύζυγος ...δεν το γνωρίζει ακόμη, το φυλάω για έκπληξη για τα 25 χρόνια γάμου σε λίγες μέρες!
Εχει πάει κανείς μήπως εκεί και αν ναι, μήπως έχει κάποιο σχόλιο; (Εννοείται πως το έψαξα και ξέρω ότι είναι πολύ μικρό νησί με λίγο τουρισμό και πολύ πράσινο, έκλεισα στο μοναδικό ξενοδοχείο που είναι μάλλον και το μοναδικό φαγάδικο, αμφιβάλλω αν έχει κάποιο άλλο καφέ ή εστω μπακάλικο, ο στόχος είναι όμως η απόλυτη χαλάρωση..)

Εγω πάντως έχω ήδη κανονίσει για ένα τριήμερο-τετραήμερο απόλυτης χαλάρωσης στα τελη Αυγούστου σε ένα απο τα 3 μικρά διαπόντια νησιά, στην Ερείκουσα, Βόρεια της Κέρκυρας (Κερκυρα έχω παει τουλάχιστον 6-7 φορές, αλλά ποτέ σε ένα απο τα 3 αυτά νησάκια, τα άλλα 2 είναι Μαθράκι και Οθωνοί). Η σύζυγος ...δεν το γνωρίζει ακόμη, το φυλάω για έκπληξη για τα 25 χρόνια γάμου σε λίγες μέρες!
Εχει πάει κανείς μήπως εκεί και αν ναι, μήπως έχει κάποιο σχόλιο; (Εννοείται πως το έψαξα και ξέρω ότι είναι πολύ μικρό νησί με λίγο τουρισμό και πολύ πράσινο, έκλεισα στο μοναδικό ξενοδοχείο που είναι μάλλον και το μοναδικό φαγάδικο, αμφιβάλλω αν έχει κάποιο άλλο καφέ ή εστω μπακάλικο, ο στόχος είναι όμως η απόλυτη χαλάρωση..)

Το ξενοδοχείο του Γιώργου του Κατέχη (συμμαθητής), είναι αρκετά προσεγμένο και θα μείνεις ευχαριστημένος. Είναι οικογενειακή επιχείρηση και το έχει με την αδελφή του τη Σούλα. Θα χορτάσεις ηρεμία και χαλάρωση, αλλά μη φανταστείς πως δε θα δεις και άνθρωπο. Ερείκουσα, Οθωνοί και Μαθράκι είναι κατ' εξοχήν νησί Ελληνοαμερικάνων μεταναστών (και ο Γιώργος) και λογικά θα έχει λίγο κόσμο τέτοια εποχή. Τέλη Αυγούστου επισκέπτεται το νησί ο Σπήλμπεργκ συνήθως οπότε μη τρομάξεις αν δεις κάνα πλοιαράκι 100-150 μέτρα στα ανοιχτά..........-bye-

Με το "Αλέξανδρος" θα πάτε?

Απάντηση: Re: Κυθηρα ή Κερκυρα ???

Το ξενοδοχείο του Γιώργου του Κατέχη (συμμαθητής), είναι αρκετά προσεγμένο και θα μείνεις ευχαριστημένος. Είναι οικογενειακή επιχείρηση και το έχει με την αδελφή του τη Σούλα. Θα χορτάσεις ηρεμία και χαλάρωση, αλλά μη φανταστείς πως δε θα δεις και άνθρωπο. Ερείκουσα, Οθωνοί και Μαθράκι είναι κατ' εξοχήν νησί Ελληνοαμερικάνων μεταναστών (και ο Γιώργος) και λογικά θα έχει λίγο κόσμο τέτοια εποχή. Τέλη Αυγούστου επισκέπτεται το νησί ο Σπήλμπεργκ συνήθως οπότε μη τρομάξεις αν δεις κάνα πλοιαράκι 100-150 μέτρα στα ανοιχτά..........-bye-

Με το "Αλέξανδρος" θα πάτε?

Ναι με το Αλέξανδρος, βολική η αναχώρηση Παρασκευή απόγευμα. Για επιστροφή αν μεινω 4 βραδια με το ίδιο, αν μείνω τελικά τρία, τότε με ένα μικρό που φετος κανει τη διαδρομή απο Παλαιοκαστρίτσα και περνάει και απο τα άλλα 2 νησάκια. Το τουτού θα το αφήσω στην Ηγουμενίτσα.
Να δώσω στον ιδιοκτήτη χαιρετισμούς απο τον συμμαθητή του Τζίμ; (ή πες μου με ΠΜ πως σε γνωρίζει...).
Η αρχική μου πρόθεση ήταν να πάω Οθωνούς, αλλά το πλοίο κανει (μίνιμουμ) τεσσεράμισυ ώρες απο Κέρκυρα, οπότε φοβήθηκα πιθανή συζυγική γκρίνια και το άφησα για άλλη φορά...

Φαγητό.

Όπως είναι φυσικό υπάρχει φαγητό για όλα τα γούστα και βαλάντια. Προσωπικά προτείνω τα εξής:

Απόβραδο (Κομμένο) καλό φαγητό και καλή θέα.
Ολύμπια (Εθνική Λευκίμης) καλό εστιατόριο με καλές γεύσεις.
Καρυδιά (Δασιά) ζήτα κατσικάκι γάστρας.
Ράνκιος (Δανίλια) πολύ καλά ψητά.
Ανεμόμυλος (Ανεμόμυλος) Δίπλα στη θάλασσα.
Γλούπος (Κοινοποιάστες) Καλό φαί και ψητά.
Καφέσας (Αργυράδες) μετά από το μπάνιο, κατευθείαν με το μαγιό.
Σταμάτης (Βυρός) Από τα καλύτερα ψητά.
Ετρούσκο (Κάτω κορακιάνα) Αν είσαστε τυχεροί θα δείτε και τον Μποτρίνι (γιατί ξεκίνησε και στο Έρμονες Μπιτς)
Ρουβάς (Κέντρο της πόλης) Κάτι μαγειρευτό στα πεταχτά.
Τρύπας (Κοινοποιάστες) Κάτι ήξεραν Παπανδρέου, Καραμανλής κλπ.
Γιάννης (Ανεμόμυλος) Από τις καλύτερες κατσαρόλες.

Δίπλα σου θα υπάρχει και η Νυρεμβέργη. Στα 1-2 χλμ. Δοκίμασε τα σουβλάκια του Κου Μιχαλάκη και θα με θυμηθείς. Επίσης προτείνω Γιάννη και Ρουβά για μαγειρευτά.

Θα πρέπει να δοκιμάσεις.
Σοφρίτο,
Παστιτσάδα κόκκορο,
Στραπατσάδα,
Τσιτσιμπύρα στην Σπιανάδα,
Σκαρτοτσέλα,
Μπουρδέτο,
Μπιανκέτα (Αμυγδαλωτό με μανταρίνι),
Νούμπουλο.

Για καφέ θα βρείς παντού. Λιστόν, Εμπορικό κέντρο, Ναυτίλος, Κανόνι κλπ.

Νίκο διάβασα ότι έκλεισες δωμάτιο.Αργά το είδα...

Δες και αυτό εδώ και αν θέλεις να μείνεις εκει,στείλε μου μνμ.
Μην ξεχάσεις να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στους Λάκωνες,ένα χωριό σε ύψωμα λίγο πριν την Παλιοκαστρίτσα.Θα σου κοπεί η ανάσα από την θέα.
το ξενοδοχείο είναι αυτό

http://www.marbella.gr/start.htm

και μια ιδέα από τη θέα στους Λάκωνες

Attachments

• LAKONES.jpg
    LAKONES.jpg
    82.5 KB · Views: 13