Κυτίο παραπόνων (για Cosmote TV)...

Re: Κυτίο παραπόνων (για OTE TV)...

εχω το ιδιο θεμα αλλα με μια παραλλαγη εχω συνδεδεμενες δυο τηλεορασεις η μια με HDMI και η αλλη απο το SCART οταν ειναι και η δυο σε χρηση και βλεπω να καναλια με τις ταινιες ( στο ποδοσφαιρο δεν το εχω παρατηρηση) τοτε αυτη που ειναι με το SCART εχει αυτο το μυνημα που προερχεται απο τον δεκτη οτα σβησει αυτη με το HDMI τοτε φευγει το μηνυμα
πιστευω οτι ειναι καποιο συστημα προστασιας για να μην κανουμε αντιγραφες αλλα μια ερωτηση στον ΟΤΕ δεν βλαπτει

Εκει που 20 ημέρες είμαι σταθερός χωρίς προβλήματα ξαναρχίσανε σήμερα τα σπασίματα στο ΟΤΕ TV ευρυζωνικό. Σε τραγικό βαθμό και αναγκάστηκα να κάνω reset το ρουτερ.

Αυτα στο Πάτημα Βριλησσίων - Αθανασίου Διάκου

Καλά δεν ντρέπονται λιγάκι;

Να πάρω βλάβες τα παιδιά δεν γνωρίζουν το παραμικρό . Δεν γίνεται να συννενοηθείς. Είναι σαν να μιλάς σε ντουβάρι. Θα μου πουν φταίει η γραμμή να την ρίξουμε καμια 5άρια mbps να στρώσει.

Μόλις τελειώσει το συμβόλαιο έφυγα χωρίς πολλά πολλά.

οταν ειχα conex ευρωζωνικο και αφου ειχε στρωση και εβλεπα καλα ξαφνηκα μετα απο 2 χρονια θεασης αρχισε σπασιματα ,ερχονται οι τεχνικοι και
τη μου ειπαν ,κυριε αν θελετε να σας βαλουμε δοριφορικο.......λεω γιατι εχει προβλημα η περιοχη σας ,και λεω εγω ξαφνικα αποκτησε προβλημα
2 χρονια που βλεπω γιατι δεν ειχε ;
η απαντηση τους ηταν και τη σας πειραζει δεν θα χρεωθητε τυποτα ,οχι λεω αστο οπως ειναι δεν θελω να βλεπω καλωδια μες στο σαλονι μου
εαν συνεχηση μου ειπαν μπορειτε να κανετε διακοπη χωρεις προβλημα......βεβαια εχω φυγη 10 μηνες τωρα ,....οσο ειμουν στο οτε εβλεπα κανονικα
μερικες φορες ειχα σπασιματα στη εικονα....
το κακο με της εταιριες ειναι οτι βγαζουν ενα προιον στη αγορα χωρεις να εχουν υση διαφορα προβληματα ,βεβαια αυτο συμβαινει με ολες της
εταιριες

Το γεγονός οτι επι 20 ημέρες δεν είχα κανένα "πιξέλιασμα¨και τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν ξανα σημαίνει οτι κάτι άλλαξαν ή πέιραξαν.

Ειναι τόσο ανεύθυνοι που εκτός απο την πιλοτική υπηρεσία που πληρώνουμε δεν προσπαθούν να βελτιώσουν αυτο το χάλι.

Γράφω δρόμο και περιοχή που μένω. Δεν υπάρχουν και πολλοί στην Αθανασίου Διάκου με ΟΤΕ Tv ευρυζωνικο.

Αν το διαβάζουν ας το κοιτάξουν μέσω του τρισάθλιου αστικού κέντρου Πεντέλης.

Το γεγονός οτι επι 20 ημέρες δεν είχα κανένα "πιξέλιασμα¨και τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν ξανα σημαίνει οτι κάτι άλλαξαν ή πέιραξαν.

Ειναι τόσο ανεύθυνοι που εκτός απο την πιλοτική υπηρεσία που πληρώνουμε δεν προσπαθούν να βελτιώσουν αυτο το χάλι.

Γράφω δρόμο και περιοχή που μένω. Δεν υπάρχουν και πολλοί στην Αθανασίου Διάκου με ΟΤΕ Tv ευρυζωνικο.

Αν το διαβάζουν ας το κοιτάξουν μέσω του τρισάθλιου αστικού κέντρου Πεντέλης.

Ίδια περιοχή, παίζουν ταυτόχρονα 2 HD και δεν έχω δει πιξελιασμα. Ψάξε την γραμμή σου.

Ίδια περιοχή, παίζουν ταυτόχρονα 2 HD και δεν έχω δει πιξελιασμα. Ψάξε την γραμμή σου.

Φίλε μια χαρά ειναι η γραμμή και μάλιστα σπλιταρισμένη η κεντρική μπρίζα για το VDSL (μόλις μπει). Σταθερή και με σταθερό SNR και συγχρονισμό επι 7 χρόνια και με uptime μέχρι να πέσει το ρεύμα. Αλλο VDSL όμως και αλλο ADSL.

Το πρόβλημα ειναι στο κέντρο το οποίο έχουν υπερφορτώσει ή κάποιο μπάλωμα που εκαναν απο τον Μουστάκα (που είναι το κέντρο πεντέλης ) έως το Πάτημα που βρίσκομαι εγώ.

Αυτο γίνεται συνέχεια μπαλώνουν κάτι και χαλάνε κάτι άλλο.

Φίλε μια χαρά ειναι η γραμμή και μάλιστα σπλιταρισμένη η κεντρική μπρίζα για το VDSL (μόλις μπει). Σταθερή και με σταθερό SNR και συγχρονισμό επι 7 χρόνια και με uptime μέχρι να πέσει το ρεύμα. Αλλο VDSL όμως και αλλο ADSL.

Το πρόβλημα ειναι στο κέντρο το οποίο έχουν υπερφορτώσει ή κάποιο μπάλωμα που εκαναν απο τον Μουστάκα (που είναι το κέντρο πεντέλης ) έως το Πάτημα που βρίσκομαι εγώ.

Αυτο γίνεται συνέχεια μπαλώνουν κάτι και χαλάνε κάτι άλλο.

α με adsl εισαι? νομιζα με vdsl !! βαλε vdsl να ησυχασεις.

profchaos, τσέκαρε τα crc errors που εμφανίζονται στα στατιστικά του router. Αν είναι πολλά, το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση. Αν είναι λίγα, τότε είναι στο δίκτυο.

profchaos, τσέκαρε τα crc errors που εμφανίζονται στα στατιστικά του router. Αν είναι πολλά, το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση. Αν είναι λίγα, τότε είναι στο δίκτυο.

Δεν πάει ακριβώς έτσι με τα error στα στατιστικά του ρουτερ. Μακάρι να ηταν δηλαδή έτσι θα λυνόντουσαν πολλά προβλήματα εύκολα.

Εκι θέλει πολλά περισσότερα φράγκα ο ΟΤΕς για VDSL . Το ξέρω οτι με vdsl εισαι βράχος . Εχω στο πατρικό μου στην Πεντέλη αλλά εκει έβαλα γιατι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με το internet.

Ακριβώς έτσι πάει. Ειδικά τα πολλά CRC errors δείχνουν θόρυβο στη γραμμή. Αυτά πάντα τα κοιτάμε.

Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για OTE TV)...

Πόσα πρέπει να είναι ώστε να θεωρείται ok;

Ακριβώς έτσι πάει. Ειδικά τα πολλά CRC errors δείχνουν θόρυβο στη γραμμή. Αυτά πάντα τα κοιτάμε.

Φίλε μην είσαι απόλυτος.

Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση οτι τα πολλά CRC οφείλονται στην εσωτερική καλωδίωση και τα λίγα στο δίκτυο.

Εκτός αν θέλεις να πείς κάτι άλλο και δεν το διατυπώνεις σωστά.

Re: Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για OTE TV)...

Πόσα πρέπει να είναι ώστε να θεωρείται ok;

Κάτω από 100 σε διάστημα 2 εβδομάδων είναι αποδεκτό νούμερο. Η λογική λέει ότι το παρακολουθείς σε βάθος χρόνου. Αν σε ένα μήνα έχεις χιλιάδες, τότε η γραμμή έχει θόρυβο και χρειάζεται έλεγχος στην εσωτερική καλωδίωση.

Re: Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για OTE TV)...

Κάτω από 100 σε διάστημα 2 εβδομάδων είναι αποδεκτό νούμερο. Η λογική λέει ότι το παρακολουθείς σε βάθος χρόνου. Αν σε ένα μήνα έχεις χιλιάδες, τότε η γραμμή έχει θόρυβο και χρειάζεται έλεγχος στην εσωτερική καλωδίωση.
Φίλε μου είσαι σιγουρος γι αυτα που γράφεις; Μιλάμε πάντα για το δίκτυο χαλκού του ΟΤΕ; Εκτός κι αν εχω καταλάβει εγώ κάτι λάθος.

Ναι σίγουρος είμαι. Αν έχεις περισσότερες απορίες υπάρχει κι εξειδικευμένο forum. Πέρα από το δίκτυο χαλκού υπάρχουν και η καλωδίωση εντός των κτιρίων που σε πολλές περιπτώσεις είναι χάλια.

Ναι σίγουρος είμαι. Αν έχεις περισσότερες απορίες υπάρχει κι εξειδικευμένο forum. Πέρα από το δίκτυο χαλκού υπάρχουν και η καλωδίωση εντός των κτιρίων που σε πολλές περιπτώσεις είναι χάλια.

Δεν εκφράζω απορίες φίλε . Εχω σπουδάσει πληροφορική και δουλεύω με δίκτυα γι αυτο σε ρωτάω μηπως προσπαθείς να γράψεις κάτι διαφορετικό.

Λοιπόν αν και βγαίνουν OFtopic δεν πρέπει να υπάρχει παραπληροφόρηση και μπερδεύεται ο κόσμος που διαβάζει.

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ADSL

1)Απόσταση απο το αστικό κέντρο
2) Ποιότητα δικτύου χαλκού
3)Εξοπλισμός κέντρου (ρεγκλέτες κλτ)
4) Οικιακός εξοπλισμός ρουτερ
5) εσωτερική καλωδίωση
6) Θόρυβος απο εξωγενείς παράγοντες (Κολώνες ρεύματος ΔΕΗ κ.α)

Κάποιο απο τα παραπάνω ή συνδιασμός αυτών ανάλογα με την απόσταση που έχουμε απο το αστικό κέντρο παράγουν λάθη - θόρυβο.
Εαν είσαι δίπλα στο αστικό φυσικά τα λάθη ειναι πολύ λιγότερα.
Δυστηχώς αυτη ειναι η τεχνολογία του Χαλκού.
Στην Ελλάδα το δίκτυο χαλκού είναι σε κακή κατάσταση σε αρκετές περιοχές . Μπαλώματα κακές συνδεσμολογίες και άλλα ωραία.

Για να εξαλείψουμε την περίπτωση προβλήματος στον χώρο μας μετράμε την γραμμή απο τον κατανεμητή του σπιτιού μας και έπειτα απο την κεντρική μας πρίζα.
Εαν έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εσωτερικής καλωδίωσης.
Εαν δούμε περίεργες αποκλίσεις τότε διαχωρίζουμε την κεντρική πρίζα με σπλίτερ. (εγώ προτείνω τον διαχωρισμό ακόμη και αν έχουμε τέλεια εσωτερική καλωδίωση)
Εαν συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα (συνηθως στις πολύ παλιές πολυκατοικίες) τραβάμε καινούργιο καλώδιο δικτύου απο τον κατανεμητή της πολυκατοικίας εως την κεντρική πρίζα και κάνουμε τον διαχωρισμό εκ νέου. Το τελευταιο γίνεται απο ηλεκτρολόγο οχι απο εμας.

VDSL απο κάμπινα (οχι απο αστικό)

Στο VDSL απο καμπίνες τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά διοτι εχουν μπεί αρκετές στις γειτονιές και σε απόσταση μικρότερη απο 250 μέτρα περίπου. Το VDSL έρχεται με οπτική ίνα δίπλα στο σπίτι μας και συνεχίζει με χαλκό .

Η απόσταση χαλκού ειναι < 250 μέτρα και τα προβλήματα ειναι ελάχιστα ή μηδενικά. Εαν υπάρχει πρόβλημα στον χαλκό λύνεται πολύ εύκολα μιας και μπορούμε να το εντοπίσουμε άμεσα λογο της μικρής αυτης απόστασης.
Αντίθετα στην περίπτωση του ADSL δεν εντοπίζεται εύκολα και είναι ασύμφορο να διορθωθεί οταν μιλάμε για αποστάσεις μερικών χιλιομέτρων.

Στην περίπτωση του VDSL ειναι απαραίτητος ο διαχωρισμός της πρίζας μιας και είναι ευαίσθητη τεχνολογία. Εαν δεν διαχωριστεί η πρίζα μπορεί να παράγει χιλιάδες λάθη ανα λεπτό και ρίξει και την ταχύτητα στο μισό απο αυτό που μπορεί να πιάσει.

Τα έγραψα συνοπτικά και πολύ χοντρικά για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Last edited:
Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για OTE TV)...

Ο vertical μάλλον εννοεί πως εφόσον ο παροχος έχει ελέγξει την γραμμή τα errors - χαμένα πακέτα οφείλονται στην εγκατάσταση μας και από ότι μου χει τύχει, αν οφείλονται στο δίκτυο θα συνοδεύονται και από καμία αποσυνδεση. Γενικά κι εγώ πιστεύω πως τα πολλά "λάθη" οφείλονται στα καλώδια του σπιτιού, δεν έχω τεχνικές γνώσεις για να το στηρίξω και το λέω λόγω του ότι είχα στο παρελθόν παρόμοια προβλήματα και είχα ζαλιστει από τα νούμερα!
Κλείνει το offtopic.

Προφεσορα στο έχω ξαναπεί. Κόψ το όπως έκανα κι εγώ στο παρελθόν και βρήκα την υγειά μου. Εγώ πιστεύω είναι θέμα αποκωδικοποιητη. Εφόσον η γραμμή σου είναι φυσιολογική, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Εκτός και αν οι μπαχατελες - μόντεμ δεν στέλνει τα σωστά δεδομένα στον αποκωδικοποιητη και χαλάει η εικόνα.

Φίλε το ξέρω και θα πήγαινα σε δορυφόρο να τελειώνει το θέμα αλλα φαντάζομαι γνωρίζεις πόσο βολικό ειναι να βλέπεις τα βράδια απο την κρεβατοκάμαρα όπως και το replay tv..

Θα πάω σε VDSL συνδιασμό εαν μπεί καλή προσφορά συνδιαστική με ote tv. Τώρα είναι ακόμη ακριβό για την τσέπη μου.

Στο θέμα μας τα προβλήματα ελλατώθηκαν τις τελευταίες ημέρες αλλα παρατήρησα επίσης οτι άλλαξαν το γνωστό προφίλ στο upload απο 851- σε 950..

Καλησπέρα,
Δίκτυα είναι και η δική μου ειδικότητα (αυτό έχω σπουδάσει) και θα συμφωνήσω με τον profchaos.

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ADSL

1)Απόσταση απο το αστικό κέντρο (Σωστό και είναι από τους βασικότερους παράγοντες)

2) Ποιότητα δικτύου χαλκού (Εδώ παίζει ρόλο η καθαρότητα του χαλκού σε άνθρακα και τα μπαλώματα που έχει το δίκτυο)

3)Εξοπλισμός κέντρου (ρεγκλέτες κλτ) (Εδώ δεν ξέρω αν λες για το DSLAM ή για τα ΚΑΦΑΟ. Αν λες για τα ΚΑΦΑΟ, έχουν πολλά προβλήματα με υγρασίες και ο χαλκός στο πατσάρισμα με την ρεγκλέτα έχει προβλήματα)

4) Οικιακός εξοπλισμός ρουτερ (Σωστό, συχνή η βλάβη σε ρούτερ)

5) εσωτερική καλωδίωση (Σωστό, αν οδεύεις ασθενή παράλληλα με ισχυρά τότε δημιουργείς πεδία, επαγωγικά κλπ)

6) Θόρυβος απο εξωγενείς παράγοντες (Κολώνες ρεύματος ΔΕΗ κ.α) (Σωστό, βιομηχανικός θόρυβος)

Σωστά όλα. Προσθέτω μόνο αυτό: Να βάλουμε το ρούτερ να συγχρονίσει στην ρεγκλέτα της κεντρικής εγκατάστασης της πολυκατοικίας και να δούμε ταχύτητα, SNR, Attenuation, Noise Margin κλπ. Μετά το βάζουμε στο διαμέρισμα και τσεκάρουμε τις διαφορές, αν είναι σημαντικές τότε έχουμε θέμα με την εγκατάστασή μας και όχι με τον πάροχο.

Κάποιο απο τα παραπάνω ή συνδιασμός αυτών ανάλογα με την απόσταση που έχουμε απο το αστικό κέντρο παράγουν λάθη - θόρυβο.
Εαν είσαι δίπλα στο αστικό φυσικά τα λάθη ειναι πολύ λιγότερα.
Δυστηχώς αυτη ειναι η τεχνολογία του Χαλκού.
Στην Ελλάδα το δίκτυο χαλκού είναι σε κακή κατάσταση σε αρκετές περιοχές . Μπαλώματα κακές συνδεσμολογίες και άλλα ωραία.
Για να εξαλείψουμε την περίπτωση προβλήματος στον χώρο μας μετράμε την γραμμή απο τον κατανεμητή του σπιτιού μας και έπειτα απο την κεντρική μας πρίζα.
Εαν έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εσωτερικής καλωδίωσης.
Εαν δούμε περίεργες αποκλίσεις τότε διαχωρίζουμε την κεντρική πρίζα με σπλίτερ. (εγώ προτείνω τον διαχωρισμό ακόμη και αν έχουμε τέλεια εσωτερική καλωδίωση)
Εαν συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα (συνηθως στις πολύ παλιές πολυκατοικίες) τραβάμε καινούργιο καλώδιο δικτύου απο τον κατανεμητή της πολυκατοικίας εως την κεντρική πρίζα και κάνουμε τον διαχωρισμό εκ νέου. Το τελευταιο γίνεται απο ηλεκτρολόγο οχι απο εμας.

VDSL απο κάμπινα (οχι απο αστικό)
Στο VDSL απο καμπίνες τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά διοτι εχουν μπεί αρκετές στις γειτονιές και σε απόσταση μικρότερη απο 250 μέτρα περίπου. Το VDSL έρχεται με οπτική ίνα δίπλα στο σπίτι μας και συνεχίζει με χαλκό .
Η απόσταση χαλκού ειναι < 250 μέτρα και τα προβλήματα ειναι ελάχιστα ή μηδενικά. Εαν υπάρχει πρόβλημα στον χαλκό λύνεται πολύ εύκολα μιας και μπορούμε να το εντοπίσουμε άμεσα λογο της μικρής αυτης απόστασης.
Αντίθετα στην περίπτωση του ADSL δεν εντοπίζεται εύκολα και είναι ασύμφορο να διορθωθεί οταν μιλάμε για αποστάσεις μερικών χιλιομέτρων.
Στην περίπτωση του VDSL ειναι απαραίτητος ο διαχωρισμός της πρίζας μιας και είναι ευαίσθητη τεχνολογία. Εαν δεν διαχωριστεί η πρίζα μπορεί να παράγει χιλιάδες λάθη ανα λεπτό και ρίξει και την ταχύτητα στο μισό απο αυτό που μπορεί να πιάσει.
Τα έγραψα συνοπτικά και πολύ χοντρικά για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Καλησπέρα.
Χθες ήρθε ο τεχνικός και μου έκανε την εγκατάσταση OTE TV+Nova στο ίδιο πιάτο (90άρι) με διπλό LNB. Στο κέντρο ο OTE, παράκεντρα η Nova.
Και ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά από το βράδυ έβγαλε ένα μήνυμα πάνω αριστερά στην οθόνη Προστασία Πνευματικών Δικαιωμάτων HD προγραμμάτων, μαύρισε η οθόνη και ακούγονταν μόνο ο ήχος. Αν κλείσεις εκείνη την ώρα τον δέκτη και τον ανοίξεις πάλι πιάνει κανονικά. H σύνδεση είναι με HDMI καλώδιο και η TV είναι HD Ready. Τι μπορεί να συμβαίνει; Ευχαριστώ.

Καλημέρα. Δοκίμασα για αρκετές μέρες τον OTE TV σε άλλη τηλεόραση (πιο καινούρια) και με δική του δορυφορική εγκατάσταση. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Στην άλλη εγκατάσταση όμως με την συγκεκριμένη τηλεόραση που ανέφερα και πριν το μήνυμα ξαναεμφανίστηκε. Να σημειώσω οτι χρησιμοποίησα το ίδιο HDMI καλώδιο. Αρχίζω να πιστεύω οτι φταίει η TV τελικά αφού δεν είναι πρόβλημα της εγκατάστασης (μου το είπατε και εσείς εδώ αλλά και ο τεχνικός).

Αυτά και sorry αν κουράζω με το θέμα μου.