L42DT60 + VSX2020

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,762
Αθήνα
Εχω το εξής πρόβλημα και κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, αν θέλετε φυσικά.

Είχα συνδεδεμένη μια PANASONIC P42GT20 αναλογικά στην αντίστοιχη είσοδο TV ενός PIONEER 2020. Επίσης ήταν συνδεδεμένη και με HDMI, από το AudioChannelReturn της στο HDMI out του 2020. Έτσι όταν έπαιζε η TV και άνοιγα τον 2020, αυτόματα ο ήχος της μεταφερόταν στον 2020 και το volume από το τηλεχειριστήριο της TV ανεβοκατέβαζε το volume του ενισχυτή. Ταυτόχρονα η τηλεόραση έμαινε σε σίγαση (mute) μέχρι να κλείσω τον ενισχυτή, οπότε αυτόματα επανερχόταν ο ήχος της.

Τώρα συνέδεσα μια L42DT60, μέσω TOSLINK μιας που δεν έχει αναλογικές εξόδους. Το καλώδιο HDMI παραμένει επίσης. Ομως όταν ανοίγω τον ενισχυτή δεν γίνεται τίποτα τα προηγούμενα, δηλ δεν μπαίνει σε σίγαση η τηλεόραση και το volume στο τηλεκοντρόλ της δεν ελέγχει τον ενισχυτή. Απλά παίζουν όλα ταυτόχρονα και ανεξάρτητα.

Τι δεν έχω κάνει σωστά;

Είναι το καλώδιο HDMI στην σωστή είσοδο στην τηλεόραση και έχεις ενεργοποιήσει το Viera Link;

Απάντηση: Re: L42DT60 + VSX2020

Ναι στη σωστή είναι στην τηλεόραση, μόλις το ξαναεπιβεβαίωσα.
Με τα VIERA LINK, μόνο μου ανοιγοκλείνει το player (επίσης PIONEER).
Μήπως είναι κανένα bug της TV;
Θα βρώ ένα dacάκι που είχα να δοκιμάσω και την αναλογική σύνδεση.

Re: Απάντηση: Re: L42DT60 + VSX2020

Ναι στη σωστή είναι στην τηλεόραση, μόλις το ξαναεπιβεβαίωσα.
Με τα VIERA LINK, μόνο μου ανοιγοκλείνει το player (επίσης PIONEER).
Μήπως είναι κανένα bug της TV;
Θα βρώ ένα dacάκι που είχα να δοκιμάσω και την αναλογική σύνδεση.

Μπορεί να έχουν φάει κανένα κόλλημα τα μηχανάκια. Απενεργοποίησε το Viera Link στην τηλεόραση και την αντίστοιχη λειτουργία στον ενισχυτή, απενεργοποιήσε ενισχυτή και τηλεόραση, αποσύνδεσε-ξανασύνδεσε το καλώδιο HDMI και δοκίμασε από την αρχή...

Τα έκλεισα, τα ξεσύνδεσα κλπ κλπ. Μιά από τα ίδια.
Και με το dacάκι , επίσης το ίδιο γίνεται.

Υπάρχει περίπτωση να είναι ασύμβατα μεταξύ τους ή να είναι πρόβλημα της TV;